Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

INTREBARI SI RASPUNSURI

In jos 
+101
Mircea Condilescu
Ryan Anderson
tuborgtnp
Gaby005
Silver
nenuandrei
marius_catalin84
get.
Lena
iuli.hard
rizelgeorgel2004
ionutz85
rich1974
Luna
C.F.R.
razvan - trenuri
bostanesku gigel
myster2008
paulrapati
040EC100
dany90
andreiutzu
Balto
IonutCFR2009
traian
eurocristi
mariuskl
Mihay
laur 133
RwO
DUAL
Ionutz
popovici
AndiCFR
didinul
sorinucu
Cito
lovekomotive
TonyGFR
PrisecaruFlorin
romaniaetc
ATM
TVlad
AMX 97-0548-4
Boracik
060-EA078
brandiburu
Karl
kristi kkk
Andrei
Norbi
Mircea Hirjau
cont inactiv
Caravelle_Zg
Nk11
DPS
Amiralul
alinx3330
cristyadaX
FeroFan97
stefan_br
The Legend
AlexD
buldozer2
tudor_pavelescu
ultras
florinrazaila
vanchorusebulgaria
Cobra
Marius
ravers75
Razvan Tudor
alex03bv
redeme
mureseanu_976
@ndrey
COSTACHE MIHAIL
MariusM
cont dezactivat .
membru inactiv
bostanescu gigel
billy752-istu
Vlad
1nt3rp0l_106
SULZERUL 0733
riciu
VeV
raoul
mihaiuc
cristi CFR
pannonia express
Saruman
bogdan srl
Costin.H
ionutz72
Nesebar
Vitosa
Adrian78
Jhonyla
alexandruh
decward
105 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 50 ... 66  Urmatorul
AutorMesaj
traian

traian

Numarul mesajelor : 222
Varsta : 40
Localizare : Eforie Sud
Reputatie : 5137
Data de inscriere : 23/06/2011

INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 34 Empty
MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 34 Icon_minitimeLun 27 Iun 2011, 09:44

Ciudat e ca desteptii nostri nu sunt in stare sa puna pe infofer si faptul ca trenul de Suceava are vagoane spre Kiev, trebuie sa aflam de la nemti treaba asta, ca de exemplu trenul 1384 se continua de la Suceava spre Kiev Pass sub denumirea de D60CH, am dat o cautare simpla sa vad cum pot ajunge de la Constanta la Kiev si mi-a dat cel mai scurt drum prin Buzau unde trebuie asteptat trenul asta dinspre Giurgiu vreo 5-6 ore.
Necunoscatorii sau cei care nu au acces la net de unde o sa cunoasca treburile astea?
Sus In jos
ravers75

Numarul mesajelor : 427
Reputatie : 5522
Data de inscriere : 15/12/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 34 Icon_minitimeLun 27 Iun 2011, 12:12

Stie cineva ce compunere are R 751 Bucuresti - Botosani?
Sus In jos
cont inactiv

Numarul mesajelor : 1550
Reputatie : 7012
Data de inscriere : 25/04/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 34 Icon_minitimeMar 28 Iun 2011, 08:41

Stie cumva cineva daca Cenaferul pregateste sau mai pregateste oameni la Bucuresti? Eu stiam ca la fiecare domiciliu de regionala dar vreau sa stiu cu siguranta? La Constanta mai stiam ca se mai faceau cursurile pentru Mecanici de locomotiva...

Multumesc anticipat!
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22395
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 34 Icon_minitimeMar 28 Iun 2011, 10:29

edward_w92 a scris:
Stie cumva cineva daca Cenaferul pregateste sau mai pregateste oameni la Bucuresti? Eu stiam ca la fiecare domiciliu de regionala dar vreau sa stiu cu siguranta? La Constanta mai stiam ca se mai faceau cursurile pentru Mecanici de locomotiva...

Multumesc anticipat!

Eu am depus cerere la ei de 2 ani de zile si urmeaza sa ma sune cand vor incepe , cand ? nu stie nimeni ......deci candva or sa faca ceva cursuri dar platite nu gratis .

Numarul mesajelor : 1550
Reputatie : 7012
Data de inscriere : 25/04/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 34 Icon_minitimeMar 28 Iun 2011, 10:44

karpaty a scris:
edward_w92 a scris:

Multumesc anticipat!

Eu am depus cerere la ei de 2 ani de zile si urmeaza sa ma sune cand vor incepe , cand ? nu stie nimeni ......deci candva or sa faca ceva cursuri dar platite nu gratis .

Nici nu ma asteptam sa fie gratis, suma e undeva pe la 4300 de RON, nu asta ar fi problema, problema ar fi sa stiu sigur unde sa merg ca din motive personale va trebui sa fiu la putine, foate putine ore de bucuresti, si mai stiam ca se faceau la Palas la Constanta si de asta intrebam sa stiu daca se mai fac, ori la Bucuresti ori la Constanta ar fi cel mai convenabil.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 34 Icon_minitimeMar 28 Iun 2011, 10:51

edward_w92 a scris:
karpaty a scris:
edward_w92 a scris:

Multumesc anticipat!

Nici nu ma asteptam sa fie gratis, suma e undeva pe la 4300 de RON, nu asta ar fi problema, problema ar fi sa stiu sigur unde sa merg ca din motive personale va trebui sa fiu la putine, foate putine ore de bucuresti, si mai stiam ca se faceau la Palas la Constanta si de asta intrebam sa stiu daca se mai fac, ori la Bucuresti ori la Constanta ar fi cel mai convenabil.

Aici pe calea Grivitei este centrul , vi lasi o cerere si urmeaza sa te sune , cand? vei vedea tu un an doi trei ............. Smile

Numarul mesajelor : 267
Reputatie : 5443
Data de inscriere : 28/09/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 34 Icon_minitimeMar 28 Iun 2011, 12:23

Eu am facut cerere anul trecut, cam prin timpul asta. Scoala trebuia sa inceapa in toamna, dar s-a amanat. Saptamana trecuta am mers din nou la ei si am facut alta cerere. Deocamdata nu se stie nimic de scoala. Pana la urma o sa se faca si cursurile astea, dar problema e ce faci dupa ce le termini, e foarte greu cu angajatul. As opta si pentru privati, chiar daca e sa plec de acasa si cate o saptamana, dar si acolo e destul de greu sa te angajezi. De CFR Calatori nu mai zic...
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18751
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24329
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 34 Icon_minitimeMar 28 Iun 2011, 12:46

Dupa terminare cursului nu te alegi decat cu o diploma de absolvire curs mecanic de locomotiva si automotoare.Bun pe langa asta trebuie sa mai dai dupa pentru autorizarea de ajutor de mecanic functie care e din ce in ce mai rara mai ales la privati care angajeaza doar mecanici autorizati la trenuri directe de marfa care sunt o gramada pensionari si mecanici veniti de la marfa si pe langa asta la GFR unde mai era ajutori i-au facut pe toti sefi de tren adica unde e nevoie faci ajutor si in rest sef de tren!!
Din generatia care a terminat in martie 2010 in zona Simeria s-au angajat cred ca 4 ajutori la Servtrans si un ajutor la Calatori.La calatori am auzit ca sunt dosare si de 2 ani dar cum toate posturile snt blocate singura solutie e sa pice guvernul asta sa se deblocheze posturile sa se mai miste piata muncii
Sus In jos
traian

traian

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 34 Icon_minitimeMar 28 Iun 2011, 12:55

Mai tineti minte care era la inceputul anilor '90 traseul trenului Mangalia-Sighet? Tin minte ca era tot accelerat (sper sa nu gresesc) si era atasat la cel de Baia Mare, dar stiu ca circulade la Bucuresti incolo pe Valea Prahovei, pe traseul obisnuit al acceleratului de azi Bucuresti-Nord Sighet? Asa este? De-abia cativa ani mai tarziu trecea prin Buzau (nu stiu de ce), dar parca tot asa se continua pe Valea Prahovei-Deda-Ciceu etc.
Oare ce le-o fi venit in ultimii 2-3 ani sa-l bage prin Moldova pe unde nu fusese niciodata?
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14504
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 34 Icon_minitimeMar 28 Iun 2011, 21:56

traian a scris:
Mai tineti minte care era la inceputul anilor '90 traseul trenului Mangalia-Sighet? Tin minte ca era tot accelerat (sper sa nu gresesc) si era atasat la cel de Baia Mare, dar stiu ca circulade la Bucuresti incolo pe Valea Prahovei, pe traseul obisnuit al acceleratului de azi Bucuresti-Nord Sighet? Asa este? De-abia cativa ani mai tarziu trecea prin Buzau (nu stiu de ce), dar parca tot asa se continua pe Valea Prahovei-Deda-Ciceu etc.
Oare ce le-o fi venit in ultimii 2-3 ani sa-l bage prin Moldova pe unde nu fusese niciodata?
Traiane cred ca posibilul raspuns a mai fost dat : fie datorita reabilitarii campina-predeal a fost redus numarul de trenuri, sau a fost solicitata (de calatorii din zona) o noua trasa prin siculeni-adjud-buzau sud acestia neavand tren direct spre litoral, ori asa au considerat mai marii din cfr ca pe trasa respectiva poate poate s-or umple vagoanele cu calatori.
Sus In jos
Costin.H

Costin.H

Numarul mesajelor : 654
Reputatie : 6159
Data de inscriere : 15/12/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 34 Icon_minitimeMar 28 Iun 2011, 22:14

sa stiti ca si inainte de 90 acceleratul satu-mare - mangalia trecea pe 501. am mers si eu cu el Razz
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 34 Icon_minitimeMar 28 Iun 2011, 22:26

Satu Mare-Mangalia a mai circulat prin Comanesti pe actuala ruta numai ca era Acc pe vremea aia adica in MT din 89-90 si 90-91 dupa care a trecut prin Brasov

Sighet-Mangalia apre pentru prima data ca legatura directa in MT din 97-98 cand era grupa ce se atasa si detasa in statia Cluj de la si la trenul Oradea-Mangalia

Grupa Tg.Mures-Mangalia era pentru trenul Satu Mare-Mangalia numai cat a circulat prin Brasov cand a circulat prin Comanesti adica aia 2 ani atunci trenul Tg.Mures-Mangalia a fost tren de sine statator ce a circulat pe ruta Deda-Brasov-Buzau .

traian

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 34 Icon_minitimeMar 28 Iun 2011, 22:48

karpaty a scris:
Satu Mare-Mangalia a mai circulat prin Comanesti pe actuala ruta numai ca era Acc pe vremea aia adica in MT din 89-90 si 90-91 dupa care a trecut prin Brasov

Sighet-Mangalia apre pentru prima data ca legatura directa in MT din 97-98 cand era grupa ce se atasa si detasa in statia Cluj de la si la trenul Oradea-Mangalia

Grupa Tg.Mures-Mangalia era pentru trenul Satu Mare-Mangalia numai cat a circulat prin Brasov cand a circulat prin Comanesti adica aia 2 ani atunci trenul Tg.Mures-Mangalia a fost tren de sine statator ce a circulat pe ruta Deda-Brasov-Buzau .

Deci tin eu bine minte ca era accelerat si ca a circulat prin Brasov. Deci in afara de Comanesti ma refeream care era traseul vechi cand ocolea pe la Buzau? Buzau-Ploiesti-Brasov-Deda-Beclean etc. sau altul? Wink
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 34 Icon_minitimeMar 28 Iun 2011, 23:04

Satu Mare-Mangalia circula prin Buzau-Brasov-M.Ciuc-Deda-Dej-Satu Mare avea grupa de Tg.Mures pe care o lasa in Deda

Mangalia-Sighet circula prin Buzau-Brasov-Cluj-Salva-Sighet

ATM

Numarul mesajelor : 1371
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6640
Data de inscriere : 10/07/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 34 Icon_minitimeMier 29 Iun 2011, 01:00

Cateva mici completari:
A442 a avut trei trase: initial mergea prin B Mare-Deda-Brasov-Buc Baneasa -Mangalia. Cu grupa de Tg Ms.
Undeva prin 1986 a fost derivat prin Ploiesti-Buzau-Fetesti-Mangalia.
Prin 87 -88 trasa de Tg Mures a devenit tren de sine statator (A446/845) , cu ruta prin Mangalia-Buzau-Ploiesti-Brasov-Deda-Tg Mures avand grupe de Brasov si Sibiu - grupa de Sibiu se detasa, de la an la an, fie in Copsa Mica, fie in Brasov (si trecea prin Fagaras). Dupa calculele mele, a circulat mai mult de 2 ani ca tren separat.
Existand tren separat de Tg Mures, care deservea Brasovul, A442 a fost derivat in acest timp prin Comanesti-Adjud- in 1988 asa circula - revenind la trasa prin Brasov-Buzau in 1991. An in care au existat atat 442/841 dar si 446/845, ambele cu trase identice Mangalia-Fetesti-Buzau-Brasov. De acolo, 442 o lua prin Miercurea Ciuc-Deda-Dej-S Mare, iar 445 prin Sighisoara-Copsa Mica-Razboieni-Tg Mures.
Grupa de Sighet a apartinut initial oradeanului A358/853. De-abia in ultimii 2 ani a fost data satmareanului.

Ca observatie generala, varful sezonierelor a fost, dupa parerea mea, in 1991, cand existau atat A358/853 (Oradea, grupa de CJ), cat si A368/849 (Cluj, grupa de ...Cugir), A446/845 (Tg Mures, grupa de Brasov si Sibiu), A 442/841 (grupa de Baia Mare), A226/847 si 228/851* (ambele aradene, cu grupe de Sibiu si Brasov respectiv), A558/857 (Bicaz/Comanesti), A288/877 (dar nu mai stiu daca venea de la Petrosani sau Calimanesti, inclin sa cred ca Petrosani), plus clasicele 188/843 (Timisoara, grupa de Resita si poate Craiova), 556/855 (Suceava, grupa de Botosani), 666/865 (Iasi), 752/761 (Galati). Practic de la 841 la 865 erau doar cateva gauri de numerotare (859 si 863). Daca mai punem si la socoteala si sezonierele internationale care ieseau prin Kardam, era o aglomeratie teribila pe M800 dimineata.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 34 Icon_minitime

Sus In jos

INTREBARI SI RASPUNSURI
Sus 
Pagina 34 din 66Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 50 ... 66  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» INTREBARI SI RASPUNSURI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: