|
| Care aparat este mai bun? | |
|
+21Adisoft1991s Gabry Gabriel lovekomotive LanceR DPS TVlad Dr2005 AlexD laur 133 Teodor AndiCFR cristyadaX DUAL cont inactiv Adrian78 Jhonyla IonutCFR2009 membru inactiv Costin.H Ionutz Axwell21 25 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
membru inactiv User Dezactivat
Numarul mesajelor : 898 Varsta : 48 Reputatie : 6530 Data de inscriere : 10/10/2009
| Subiect: Re: Care aparat este mai bun? Mar 11 Dec 2012, 21:30 | |
| Postez acest mesaj cu rugamintea de a ma sfatui -mizez pe cei care au folosit si folosesc aparate foto compacte din clasa BRIDGE- ce model este cel mai potrivit pentru:
- FILMARI: clare, miscari ample nu sacadate, redarea fidela a sunetului, cadre/filme in care detaliile sa se mentina si la folosirea zoom-ului,zoom puternic ( cel putin 15x -18x optic), etc. -fotografii clare, culori vii, fara aberatii cromatice sau ,,prajeli" la lumina puternica ori ,,graunte zgomotoase" la lumina slaba -zoom optic puternic (cel putin 18x) -diverse functii foto, meniu diversificat.
Buget: 1400 lei ( 14.milioane lei vechi)
Vreau sa-mi achizitionez o camera foto compacta -clasa BRIDGE- pe care sa o folosesc la filmari in special si la fotografii. Iar DSLR-ul sa-l folosesc mai rar, protejandu-l, deoarece are o varsta destul de inaintata si nu stiu cat o sa mai dureze ( Canon EOS-350D, din 2005), aparatul nefiind niciodata umblat in el! Deci o sa-l folosesc ca rezerva pentru situatii speciale! Drept care am decis sa-mi cumpar un bridge. Am folosit candva...regretatul,...mult regretatul meu SONY dsc H-9! O bijuterie de aparat ( victima escrocheriei...cu un user din Brasov, de care am mai vorbit si nu vreau sa mai discut). Facea niste filme superbe! Avea telecomanda, mod filmare/fotografiere nocturn in infrarosu de calitate, etc. De la SONY, am mai gasit: DSC HX200V; DSC HX100V; DSC H100! Dar nu stiu cat sunt de bune, ce calitati au, defecte, etc. Bun,...daca exista si alte marci care la capitolul filmare sa fie foarte bune, accept din partea voastra optiuni, pareri, sfaturi, etc. E adevarat,...pana nu tii in mana un aparat nu poti sa afli de la altii...Insa mai toate magazinele au aparatele expuse doar ca...mostre (nefunctionabile) si sincer, nu am gasit -cel putin in Galati- macar un vanzator al celor mai cunoscute lanturi de magazine de specialitate ( Altex, Flanco, Do-Mo, etc) care sa aibe rabdarea necesara, de a explica, de a sfatui, de a te indruma, etc.! Si sincer...cand vad un vanzator sictirit....imi piere cheful de-a mai insista cu alte intrebari! De aceea va cer sfatul!!! Va multumesc anticipat!! Cu respect, Onofrei Sergiu-Gabriel!
|
| | | Ionutz Moderator
Numarul mesajelor : 1493 Localizare : Baia Mare Reputatie : 7915 Data de inscriere : 16/04/2009
| Subiect: Re: Care aparat este mai bun? Mar 11 Dec 2012, 21:52 | |
| Nu ma pricep foarte bine la compacte, dar pe acest site vad o promotie la urmatorul aparat:
http://www.f64.ro/fuji-finepix-hs-30-exr-zoom-30x-16mp-full-hd.html
O verisoara are o compacta Fuji, si e multumita de el. Pare in regula aparatul, si are si display flexibil.
La filmare nu ma pricep, dar sunt de parere ca filmat adevarat, il face doar o camera video.
Mie personal, din gama compactelor imi place Panasonic-Lumix. Mi-a trecut prin mana Olympus, Canon, Nikon, dar de departe mi-a palcut mai mult Panasonicul. Un exemplu e Aici . E drept ca eu filmez relativ putin, ma axez mai mult pe fotografii. |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8392 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Care aparat este mai bun? Mar 11 Dec 2012, 22:59 | |
| Daca ai drum prin Bucuresti, la magazinul f64 nu o sa gasesti vinzatori sictiriti. Eu de fiecare data am fost multumit de prestatia lor, au fost amabili, nu sint sfidatori si isi cunosc bine marfa. Am fost surprins sa aflu de la ei lucruri pe care nu le stiam Are un coleg de serviciu "in dotare" DSC-H9 si l-am folosit si eu citeva zile cit DSC-H2-ul meu fusese imprumutat. Am facut citeva zeci de fotografii cu el si am fost multumit. Nu sint deosebiri prea mari la calitatea imaginilor dar din pacate nici unul dintre cele doua modele nu mai e in fabricatie. Nu am lucrat cu alte camere compacte ca sa pot sa fac o recomandare, dar de multe ori am remarcat pe forum poze care aveau "ceva" aparte. Studiindu-le exif-ul am vazut ca marea majoritate erau facute cu camere Panasonic/Lumix. Daca mi-as cumpara o camera noua as fi atent sa fie Made in Japan si, daca e posibil, sa nu aiba acumulatori proprietar. |
| | | membru inactiv User Dezactivat
Numarul mesajelor : 898 Varsta : 48 Reputatie : 6530 Data de inscriere : 10/10/2009
| Subiect: Re: Care aparat este mai bun? Mier 12 Dec 2012, 19:23 | |
| Am auzit si eu ca Panasonic/Lumix ar fi excelente si la filmari. Sincer prefer un bridge care sa aibe atat fotografiile cat si filmarile relativ bune la capitolul calitate/detalii!! Pana acum, Sony si Panasonic/Lumix ar fi pe primul loc la recomandari...Astept pana aproape de sarbatori parerile/sfaturile dvs!! Multumesc!
|
| | | Gabry Gabriel V.I.P Member
Numarul mesajelor : 491 Varsta : 46 Localizare : Peciu Nou.Jud Timis Reputatie : 6207 Data de inscriere : 06/04/2009
| Subiect: Re: Care aparat este mai bun? Vin 14 Dec 2012, 21:12 | |
| Am si eu un Sony HX10V.Sincer nu prea sunt multumit de el.Se misca cam incet fata de un Dslr.Sunt obisnuit cu Dslr-ul,imediat scos,focusat pac. La acesta nu este mare diferenta fata de o sapuniera la viteza ma refer(cel putin acest tip de aparat) destul de lent setari manuale destul de putine,are in schimb multe presetari gata facute ptr diferite situatii.La modul pozat pozele se vad destul de bune ca si o sapuniera mai bunicica asa.Zoomul de 16 X cat are al meu este destul de acceptabil pozele se mai vad bine cata cata.Ma asteptam mai mult de la Sony dar na.Daca avea mai mult zoom nu strica.Pe timp de noapte pozele nu ies prea grozave.Modurile Panorama,3D stiti ce fac..Nu conteaza prea mult acei 18 megapixelii nu aia fac poza. Are formele unei sapuniere blitzul cam arde pozele.Acum la filmari este de-a dreptul bun.Filmarile sunt foarte bune la modul AVCHD FULL HD.La acest aparat daca filmezi incontinuu la 2 giga aproximativ 20 minute isi face un alt folder si continua filmarea si tot asa.Filmarea ocupa foarte mult spatiu cam 160 mega pe minut la modul Full HD.Acest aparat mai are Dual Rec,adica pozez in timp ce filmez pe timp de lumina buna pozele sunt bune,la intuneric dezastru.Bateria aici e cu scantei.Consuma destul de mult asa ca mi-am luat alte 2 baterii de rezerva (acumulatori)foarte scumpe deasemenea de te dor maselele fiind originale de la Sony.Aici parca ii dau dreptate lui TVlad. Este usor aparatul acesta ceea ce la filmari nu e bine,o mica miscare tremura imaginea.Aici ar fii bine un aparat mai greu. In orice caz parca Sony m-a cam dezamagit la poze.Nu le face asa rau dar parca asteptam mai mult de la ei. Asa ca concluzie ce sa iti zic de Sony?Modelul meu este cam slabut,nu stiu ce sa zic asa de modelelele mai mari ca DSC HX200V; DSC HX100V; DSC H100. Ar fi bine sa ai un aparat mai greu ptr filmari,zoom cat mai mult,sa ai protectie la praf al meu e dezastru,sa fie cat mai rapid adica viteza la obturator cat mai mare,luminozitate cat mai mare(F cat mai mic),Iso-ul cat mai mare si cauta pareri pe net cat mai mult despre modelul care il cauti. SPOR |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8392 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Care aparat este mai bun? Sam 13 Apr 2013, 23:32 | |
| Mi-am cumparat un Smena 8M Are aproximativ 30 de ani dar arata ca nou. Sper sa functioneze la fel de bine, o sa vad dupa ce termin filmul. E foarte usor de folosit, nu are nevoie de nici o baterie, e completamente mecanic. I se poate atasa si un blitz, cam orice model ieftin care are cablu de sincronizare tip PC (Prontor-Compur). Nu are exponometru dar are niste gradatii cu soare si norisori care corespund timpului de expunere potrivit. Am verificat cu exponometrul Sony-ului digital si daca as fi urmat indicatiile din manual nu as fi gresit cu mai mult de o treapta. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Care aparat este mai bun? Dum 21 Apr 2013, 21:27 | |
| Am facut ieri poze cu aparatul Olympus X-43 iar pe cardul SD de 2GB mai puteam face inca 10 pana la umplerea acestuia. Ajuns acasa am dat sa descarc pozele cu un cititor de card, au aparut pozele in folder, iar cand am vrut sa le copiez brusc au disparut. Am tot reincercat si ioc poze. Celelalte poze de pe cardul de 16GB le-am scos cu acelasi cititor, deci problema nu cred ca e de la cititorul de card. Cablu de date pentru aparat nu am din cauza ca l-am pierdut cand am cumparat aparatul si in tot Ploiestiul nu am mai gasit sa cumpar alt cablu, de aceea folosesc cititor de card. Acum faza e ca am bagat cardul de 2GB ( cel cu pozele ) in aparat si imi arata ca, cardul e gol, dar la fel apare si ca as putea sa mai fac doar 10 poze, lucru care imi arata si cand cele 240 de poze erau pe card.
Maine o sa ma duc la alt calculator poate acolo o merge si la un laptop unde se baga direct cardul in laptop, fara cititor sau alte cabluri si daca nu merge nici asa o sa ma duc la un magazin specializat cu aparate foto, developari, carduri etc.
Exista vrea sansa ca pozele sa se fi pierdut ?? |
| | | Adisoft1991s V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1133 Varsta : 33 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5971 Data de inscriere : 30/09/2011
| Subiect: Re: Care aparat este mai bun? Dum 21 Apr 2013, 21:57 | |
| Sa nu fie probleme la cititor sau la card,daca nu iti recomand Card Recovery! Bafta, sper sa te ajute |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Care aparat este mai bun? Dum 21 Apr 2013, 22:02 | |
| Nu cred ca e de la cititor, pentru ca dupa cardul de 16GB am scos fara probleme, dar pe asta de 2 nu stiu ce are. Rezolv maine cumva. |
| | | NicuS V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1024 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5542 Data de inscriere : 23/07/2012
| Subiect: Re: Care aparat este mai bun? Dum 21 Apr 2013, 22:19 | |
| Pare o rezolvare foarte dubioasa, dar incearca sa vezi daca nu sunt hidden. Am patit si eu asa cu o camera Fuji si am crezut ca mi-au disparut pozele pana am setat sa imi arate si fisierele invizibile. |
| | | norbert.laurb
Numarul mesajelor : 4 Reputatie : 4399 Data de inscriere : 22/10/2012
| Subiect: Ce camera foto si video folositi? Mier 17 Iul 2013, 19:52 | |
| Deoarece stiu ca mai era un topic cu titlul acesta,poate am facut o greseala deschizand un nou topic.
Eu folosesc ca aparat foto un BENQ GH700 de 16 Megapixeli 21x Zoom optic filmeaza Full-Hd,fotografiaza Noaptea cu functia Handheld Night-Shot(poate fi folosit si fara trepied pozele ies destul de clare) functia HDRIII super macro 1cm 3.0"afisajul
Ca camera video mi-am achizitionat duminica asta un JVC GZ-E209 HD EVERIO FULL-HD 1920X1080 50P 40x ZOOM OPTIC 3.0" afisajul.Suporta card de memorie SD/SDHC/SDHC pana la 64 GB.Fisierele salvate sunt in format MTS(MPEG TRANSPORT SYSTEM)adica in format blu-ray avcdhd.
Amandoua aparate si foto si video au lentile Konica Minolta.
|
| | | TVlad V.I.P Member
| Subiect: Re: Care aparat este mai bun? Mar 10 Feb 2015, 11:06 | |
| - TVlad a scris:
Iar ca sa elimin din ecuatie necunoscuta "incarcator", dupa vreo doua zile de informare de pe internet, mi-am luat unu' periculos: Maha MH-C9000. Asa cred ca nu o sa mai am suprize.
Revin dupa 100 de ani: e un jeg de incarcator; azi mi-a facut praf un set nou de acumulatori mici (AAA) de 750mAh. Daca misti putin de mufa unde intra incarcatorul sau cade curentul si se reseteaza, trece pe modul default, incarcare la 1000mA. Curentul acesta e mult prea mare pentru micile acumulatoare si le distruge. "Inteligentul" incarcator nu stie ce are pus la incarcat si baga ce e programat din fabrica sa bage. Valoarea e acceptabila pentru acumulatori obisnuiti (AA) dar pentru astia mici e fatala. Era sa il fac zob azi dimineata cind am vazut. Mai are o problema: ecranul e tot timpul luminat si in cursul lungilor cicluri "break-in" e deranjanta pe timpul noptii. De la asta mi s-a tras si mie: mama l-a mutat noaptea mai "la adapost" si i-a miscat mufa din spate... Alta chestie, uneori refuza sa incarce acumulatori perfect sanatosi. Zice ca sint stricati si gata, nu le mai poti face nimic. Daca ii incarci putin (o ora) cu un incarcator obisnuit, il pacalesti si ii accepta. |
| | | Costin.H
Numarul mesajelor : 654 Reputatie : 6136 Data de inscriere : 15/12/2009
| Subiect: Re: Care aparat este mai bun? Mar 10 Feb 2015, 11:16 | |
| TVlad iti recomand incarcatorul de la Sanyo (MQN04-E). E vreo 40 lei pe la F64. Si de asemenea acumulatori tot de la Sanyo. Eu ii folosesc sporadic la un blitz extern si merg de fiecare data, chiar daca nu i-am m incarcat de vreo 6 luni cred E mai avantajos sa incarci un acumulator incet, decat rapid. Am avut si eu MAHA si nu m-am inteles cu el si am stricat 2 seturi de acumulatorii de la MAHA. |
| | | TVlad V.I.P Member
| Subiect: Re: Care aparat este mai bun? Mar 10 Feb 2015, 14:21 | |
| O sa incerc cu el. Acumulatori tot Sanyo am, i-am cumparat odata cu acest incarcator minune. Am luat trei seturi de cite 4 AA (Eneloop 2400mAh). Unul din seturi a fost desigilat abia saptamina asta iar data de fabricatie e iulie 2012. De curiozitate am pus unul din acumulatori la descarcat in acest Maha si mai avea 60% din sarcina in el, ceea ce mi se pare un lucru extraordinar. Si in exploatare acest tip de acumulator s-a comportat foarte bine in acest rastimp. I-am folosit intotdeauna in aceeasi configuratie de 4, incarcati incet si folositi la fel. Cu toate astea, unul din ei pare sa fi sucombat subit - asa zice Maha - "high" - in timp ce ceilalti 3 nu au absolut nimic, capacitatea actuala fiindu-le de 2100mAh.
Cei mici, decedati azi dimineata, erau tot Sanyo Eneloop, 750mAh. |
| | | TonyCFR
Numarul mesajelor : 419 Varsta : 24 Localizare : Alba Iulia Reputatie : 4018 Data de inscriere : 25/02/2015
| Subiect: Este Panasonic Lumix FZ70 Un Aparat Foto Bun? Sam 02 Mai 2015, 09:26 | |
| Salutari, pana acum am folosit telefonul meu, dar acum vreau sa cumpar o camera mai buna. O sa ma mai gandesc, dar am vrut sa va intreb si pe voi ce credeti despre Panasonic Lumix FZ70, sau Panasonic Lumix FZ in general. Are 60X Zoom! Asta m-ar ajuta foarte mult, si asi fi foarte recunoscator! Multumesc! Asa arata: |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Care aparat este mai bun? | |
| |
| | | | Care aparat este mai bun? | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |