|
| 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara | |
|
+132ets2oltromânia dragosdimitrescu aris86 qew00 Katalyn neluadi StefanD_ mihaitzateo NIKU24 Feroviar_18 cristy79 Sabik gabrielcr Florin C stefan_br TonyGFR marius664 IonutChircu maris.constantin traian Ciprian.bucur.92 dan tm mielutu zburator Luca tgv Grigor Nycolas Gabriel gardianlinux phnegativ MetalRider vatmanul Jhonyla orestte kristi kkk cont sters ldh80 cristi_tgv Bobby_TM NicuS alliens mtk bobo4526 92Dragos Razvan Tudor baiazid Scoop costi_dumitru Ryan Anderson Adirmvl lifetec riciu user dezactivat... Katalin4653 vanchorusebulgaria Cont dezactivat adytm allred Czirjak Arpad alex1987 AlexandruC George33 lokomo69 Kriszti219 nenuandrei Radu mirceamilitaru IonutCFR2009 Sergiu rmn g.popovici ORWO bostanescu gigel Luna alexandru.boia srazvi Rarau Dr2005 Nk11 manuela ravers75 DPS alexmorph3us Vlad laur 133 Adisoft1991s DUAL dan_dinca Cosmin5 Teodor Andrey_tm TVlad didinul C.F.R. razvan - trenuri mihaiuc mishu88 cristyadaX andreiutzu cristi CFR AlexD Nesebar rumpf1 decward Vitosa Cobra bondarel 63-1143-5 cont dezactivat . luciangeo77 Mircea Condilescu Churchill Adrian78 The Legend Costin.H cortexedge Andrei COSTACHE MIHAIL stinky Ionutz discoid21 mardaryroby Codrut1985 Caravelle_Zg Amiralul EA1clony106 alex.alexus.tm membru inactiv avram jionutz Cito Gabry Gabriel marius_m Stratan-Tttggvv myster2008 136 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
aris86
Numarul mesajelor : 315 Varsta : 37 Localizare : Bucuresti Reputatie : 3447 Data de inscriere : 26/04/2016
| Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Joi 12 Mai 2016, 22:40 | |
| De ani de zile se merge cu nasu, intre Bucuresti - Craiova, Bucuresti - Titu, Rosiori N - Zimnicea, Rosiori N- Turnu Magurele, Caracal - Corabia. IR ar trebui sa opreasca doar in statiile: Bucuresti - Videle (legatura cu Giurgiu) - Rosiori N - Caracal (legatura cu Slatina, Sibiu) - Craiova. Ce este drept, am observat ca s-au scos multe trenuri regio de Craiova, acu cativa ani, era unul direct la 6:00 (R Bucuresti - Craiova) si mai era R9303 Bucuresti - Alexandria, care vad ca l-au scos si au pus un Regio la 7:15 si dupa care esti nevoit sa stai 1h sa meri apoi la Alexandria. Daca tot l-au scos pe cel de la 8:15, macar sa-l fi mutat pe cel de la Rosiori - Alexandria, mai devreme sa nu stai gura casca 1 si 20 minute prin Rosiori aiurea. |
| | | aris86
Numarul mesajelor : 315 Varsta : 37 Localizare : Bucuresti Reputatie : 3447 Data de inscriere : 26/04/2016
| Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Joi 12 Mai 2016, 22:52 | |
| Anu trecut in septembrie am mers la Budapesta cu IR 72. Pana la Timisoara am avut 1h intarziere, apoi la Arad a stationat 20 minute, si la Curtici a stat 10 minute cat a trebuit sa faca control la frontiera. Apoi am trecut granita si am stat in vama ungureasca 45 de minute, timp in care au cuplat cateva vagoane si locomotiva. Si la ei se reabiliteaza tronsonul de cale ferata se merge bine in afara oraselor, dar in gari, zici ca se rupe trenul in doua. In final, am sosit la Budapesta cu o intarziere de 3 ore si 15 minute. Si la ei sunt intarzieri, nu doar in Romania. La intoarcere am venit pe Brasov, cu IR 473. Trenul a plecat a ajuns cu intarzieri din Ungaria 40 minute la granita. Apoi intre Curtici si Simeria a avut o intarziere de 30 minute. Intre Simeria si Brasov, s-a mers pe 200 si a ajuns cu 15 minute mai devreme in gara Brasov. Dar ca orice treaba romaneasca, a tinut trenul in gara 1h, ca sa astepte pe Corona (Budapesta - Brasov) care a ajuns la 10:10. Dupa astfel de experiente, nu prea iti mai vine sa circuli cu trenul, când vezi ca sefii de gara isi bat joc de calatori si de mecanicii de tren, care au reusit sa recupereze întârzierea trenului, ba mai mult sa ajunga mai devreme. O seara armonioasa! |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Joi 12 Mai 2016, 23:38 | |
| - aris86 a scris:
- De ani de zile se merge cu nasu, intre Bucuresti - Craiova, Bucuresti - Titu, Rosiori N - Zimnicea, Rosiori N- Turnu Magurele, Caracal - Corabia. IR ar trebui sa opreasca doar in statiile: Bucuresti - Videle (legatura cu Giurgiu) - Rosiori N - Caracal (legatura cu Slatina, Sibiu) - Craiova.
Când ai fost ultima oară? Au tot fost colegi de forum pe Bucureşti - Craiova şi abia erau 2 fără bilet în fiecare vagon, în condiţiile unor trenuri pline până la refuz. _________________ :TTT:
|
| | | neluadi
Numarul mesajelor : 369 Localizare : Timisoara Reputatie : 3515 Data de inscriere : 12/04/2016
| Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Vin 13 Mai 2016, 00:01 | |
| Bine si cum ziceţi. Facem proba ca la aritmetică. Ia opriţi 3 zile în curentă la Chiajna, înainte de poduri, tot ce vine dimineaţa de la Videle. Cu jandarmi, cu TF, cu organe pe toată lungimea şi ambele părţi. Vă asigur eu de o recoltă de nici nu visaţi. Daca se vrea se poate!! |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Vin 13 Mai 2016, 00:12 | |
| 28.04.2016 - Roşiori - Bucureşti Nord - 564 fără bilet din 5000 şi ceva, deci vreo 9% 20.04.2016 - Titu - 84 fără bilet din 1000 - 8,4% 8.12.2015 - Feteşti - Obor - 198 fără bilet din 700 - aici au fost mulţi
Păi pe vremea personalelor de Craiova la care faci tu referire, abia găseai 2 călători cu bilet în fiecare vagon, la fel şi pe Piteşti sau Târgovişte. _________________ :TTT:
|
| | | neluadi
Numarul mesajelor : 369 Localizare : Timisoara Reputatie : 3515 Data de inscriere : 12/04/2016
| Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Vin 13 Mai 2016, 00:58 | |
| 564 din 5.000 sunt peste 11%. Tot aritmetica. Iar 200 din 700 sunt peste un sfert de tren. Şi ajungem la ce spunea Katalyn. Pe ce soseste în Capitală dimineaţa avem la 25% călători ilegali, plus cei care vin pe IR şi nu au ce trebuie. Şi e zi de zi. Ar trebui să dea de gândit. Şi de luat măsuri, că nu e CFR Călători Maica Terezia. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Vin 13 Mai 2016, 06:52 | |
| - Dr2005 a scris:
- aris86 a scris:
- De ani de zile se merge cu nasu, intre Bucuresti - Craiova, Bucuresti - Titu, Rosiori N - Zimnicea, Rosiori N- Turnu Magurele, Caracal - Corabia. IR ar trebui sa opreasca doar in statiile: Bucuresti - Videle (legatura cu Giurgiu) - Rosiori N - Caracal (legatura cu Slatina, Sibiu) - Craiova.
Când ai fost ultima oară? Au tot fost colegi de forum pe Bucureşti - Craiova şi abia erau 2 fără bilet în fiecare vagon, în condiţiile unor trenuri pline până la refuz. Pai daca toti mergem doar cu IR 1823 normal ca nu vedem blatisti, ala e IR cu tarif de Regio si vagoane si opriri de IR, daca si la un astfel de tren s-ar preta olteni sa mearga cu nasul apoi cred ca ar trebui sa-i lasam sa mearga gratis poate asa le convine. - neluadi a scris:
- Bine si cum ziceţi. Facem proba ca la aritmetică. Ia opriţi 3 zile în curentă la Chiajna, înainte de poduri, tot ce vine dimineaţa de la Videle.
Cu jandarmi, cu TF, cu organe pe toată lungimea şi ambele părţi. Vă asigur eu de o recoltă de nici nu visaţi. Daca se vrea se poate!! Asta vreau si eu so vad dar sa nu fie anuntata treaba ca daca e anuntata iar o sa fie un procent mic de calatori fraudulosi prinsi. Tot ce vine dimineata de la 11002 pana la la 9002 inclusiv sunt 8 trenuri de navetisti ca aia de Videle tot cu IR vin la Capitala astea-s dalea vechi de pe vremea anilor 2010-2011 - Dr2005 a scris:
- 28.04.2016 - Roşiori - Bucureşti Nord - 564 fără bilet din 5000 şi ceva, deci vreo 9%
20.04.2016 - Titu - 84 fără bilet din 1000 - 8,4% 8.12.2015 - Feteşti - Obor - 198 fără bilet din 700 - aici au fost mulţi
Păi pe vremea personalelor de Craiova la care faci tu referire, abia găseai 2 călători cu bilet în fiecare vagon, la fel şi pe Piteşti sau Târgovişte. Dr2005 sper ca sti trenurile care au fost atunci controlate nu ? Acțiunea s-a desfășurat pe secţia Roșiori Nord - Videle-București Nord și a vizat un număr de 8 trenuri (IR 1591; IR 1592; IR 1822; R 9001; R 9002; R 9302; R11002; R 9303) La ce au mai controlat IR 1591 ala era trenul cu cei mai putini blatisti aproape spre 0, cu o floare nu fortezi primvara... Cat despre numarul blatistilor de la trneurile R si IR cu oferta numarul era mai mare dar cum orice control e anuntat numarul celor care au urcat in tren fara bilet a fost mai mic. In trecut mai spuneau si cati bani au iesit din biletele de suprataxa asa ne-am fi dat si noi seama cati au fost prinsi la R cu 8 lei/caciula si cati la IR dar ce sa faci n-ai ce sa faci au aruncat asa la plesneala niste cifre luati cu paine prostilor... Cat despre mersul cu nasul am mers si eu de cateva ori la Accelerate si Rapide chiar si cu IC dupa ce am terminat cu reducerile cand la Ister mergea 5 lei caciula pe Ploiesti-Bucuresti ca vorba aia era international banditi din PL.Sud veneau cu 1654 cu 2 lei/fes in conditile in care un bilet de Personal era 5 lei, pe toate trenurile se mergea cu nasul dar mai ales pe cele de dimineata la gramada. La intoarcere tot cu Isterul veneam care mergea combinat cu Maramures pana la PL.Vest o gramada de blatisti erau care culmea mai stateau si jos, tin minte odata ca am dat 5 lei pentru 2 insi dar astea sunt treburi din 2008-2009. Din 2010 incoace nu stiu daca am mers de 10 ori cu nasul la A,R,IC, IR iar ultimi 2 ani nu am mai mers deloc ca avem un mers de tren destul de bun cu trenuri la orice ora pentru orice directi. Si ultima ca sa nu zic ca am uitat ceva, pe vremea trenurilor CFR pe 302 PL.Sud-Targoviste la R 3331 PL.Sud-Targoviste mi se intampla mereu sa nu vina nasul in cursul saptamani ajungea trenul in Dambovita cu 3-4 calatori iar de pe la Adanca si Razvad mai urcau maxim 15 calatori dar sambata si duminica erau 5 calatori tot trenul cateodata nici nu mai venea nasul sau venea la ultima statie dar pe M1000 la un tren ca R 5024 cu 5 vagoane 20-55 pline si 15-20 calatori in picioare/vagon sa nu vina nasul deloc nu am intalnit, adica de 4-5 ori am fost si de 2 ori nu a venit deloc, stateau blatisti de Crivina si Peris cu banii in mana pregatiti cand a ajuns trenul la Chitila deja bagase bani in buzunare. Ultima data cand am prins sa nu vina nasul pe R 5024 s-a intamplat intr-o zi de februarie din 2015. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Vin 13 Mai 2016, 13:24 | |
| - aris86 a scris:
La intoarcere am venit pe Brasov, cu IR 473. Trenul a plecat a ajuns cu intarzieri din Ungaria 40 minute la granita. Apoi intre Curtici si Simeria a avut o intarziere de 30 minute. Intre Simeria si Brasov, s-a mers pe 200 si a ajuns cu 15 minute mai devreme in gara Brasov. Dar ca orice treaba romaneasca, a tinut trenul in gara 1h, ca sa astepte pe Corona (Budapesta - Brasov) care a ajuns la 10:10. Dupa astfel de experiente, nu prea iti mai vine sa circuli cu trenul, când vezi ca sefii de gara isi bat joc de calatori si de mecanicii de tren, care au reusit sa recupereze întârzierea trenului, ba mai mult sa ajunga mai devreme. O seara armonioasa! Joi noapte (acum o saptamana) a avut juma' de ora intarziere in Cluj. Era relativ aproape de macaz electrica pentru schimb. In Ciuc a ajuns tot cu juma' de ora bonus. Acolo am coborat eu. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18747 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24323 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Mar 17 Mai 2016, 19:25 | |
| Mai vin si vesti bune la mai multe Bucureşti, 17 mai 2016 Scopul lucrărilor de refacţie a liniei CF Balota-Valea Alba-PM Şimian, km 345+200-353+146 este ridicarea restricţiilor şi creşterea vitezei de circulaţie a trenurilor la 50 km/h (viteza proiectată |
| | | neluadi
| Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Mar 17 Mai 2016, 19:51 | |
| Bine că se mai gândesc totuși uneori si la amărâtă asta de 900. Că mai era puțin si făceam 12 ore pe Buc-TM. Am înțeles din comunicarea MT că se vor face remedieri si la Topleț, probabil unde a fost deraierea IR. În cazul ritmului lent si cu sincope de la Chiajna spre Videle ne vom apropia de 11 ore întreaga trasă. Pe dealul Balota oricum ca acum nu poate fi mai rău, cu lungi porțiuni cu 3-5 km/oră. Era tronson în stare de necesitate. Adică încă un strop si adio tren prin Orșova. |
Numarul mesajelor : 18747 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24323 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Mar 17 Mai 2016, 20:06 | |
| Dacă s-ar ar scoate toate restrictiile si ar mai dispărea din limitări adică s- ar mai îndulci unele curbe s-ar mai câștiga cel puțin o oră fără să visăm la viteze de 120-140 |
| | | neluadi
| Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Mar 17 Mai 2016, 20:46 | |
| Mi-e teamă că încă vreo 10 ani, până vom vedea ceva din ramura sudică a Coridorului între Arad si Craiova, tot foarte rău va arăta această magistrală. Cu excepția zonei dificile si accidentate dintre Strehaia si Slatina Timiș sunt sute de kilometri de câmpie. Iar între Arad si Slatina Timiș pe o parte, cu Buc-Strehaia pe cealaltă se poate lucra mult si bine pe ce avem pe teren. Însă, iată, cârpim tronsoane de câteva sute de metri în vreo patru sau cinci locuri. Ca la un bolnav cu încă o perfuzie să nu moară chiar acum. Lipsă fonduri, TUI neîncasat, licitații infinit de lungi, toate peste necazul că 80% din rețeaua rămasă este în comă indusă. Fără foarte mulți bani mai circulăm decenii cu locomotive si vagoane de 160, dar cu viteza de 50. |
| Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Mar 17 Mai 2016, 22:36 | |
| E bună și carpeala asta acolo era o restricție cu 15 km/h sper sa tina lucrarea pare ceva mai solid decât s-a făcut în alte părți cu traverse de lemn |
| | | dragosdimitrescu
Numarul mesajelor : 12 Reputatie : 4173 Data de inscriere : 02/07/2013
| Subiect: Excursie cu trenul la Craiova Mier 15 Iun 2016, 15:11 | |
| Salutare,
am fost pe 9 iunie 2016 pana la Craiova, cu plecare din Bucuresti Nord si intoarcere in aceeasi zi.
primul pas pe care l-am facut spre confortul meu a fost sa achizitionez biletele de pe internet. - poti sa iti alegi vagonul, dar nu si locul (-) - ai un discount de 5% pt ca il iei de pe internet (+) - pentru siguranta, biletul e bine sa fie printat. - am luat bilet la IR1823 (plecare la 8:50 din Bucuresti Nord si sosire teoretica la 12:22 in Craiova) la pret de 30.45 lei (oferta de pret de Regio la tren InterRegio). - am luat bilet la IR1590 (plecare teoretica la 16:25 din Craiova si sosire tot teoretica la 19:40 in Bucuresti Nord) al pret de 54.40 lei. - pret total cu reducere: 80.61 lei.
pasul doi la Gara de Nord si calatoria: - Trenul foarte curat, dar aglomerat, multi blatisti, pe care ii gasesti asezati oriunde si care zic ca au abonament si de aceea nu iau cu loc (nu am reusit sa vad ce au rezolvat cu nasul). - Prima oprire neplanificata de 13 minute a fost la Chiajna si care a generat intarzierea pana la Craiova (nerecuperata). - Opririle planificate au fost in graficul intarzierii aproximative, genereandu-se inca 2 minute pana la Craiova. - Instalatia de climatizare functiona in parametri normali - Prizele nu functionau (am verificat 2) - Trenul a ajuns in Craiova la 12:37.
pasul trei la Craiova si calatoria de intoarcere: - La ora 16:00 m-am intors in gara pregatit de intoarcere - IR1590 de la Severin era anuntat cu intarziere de 60 minute la sosire si 55 minute la plecare (vrajeala ieftina de CFR) - La 16:25 intarzierea a devenit de 100 minute la sosire si 95 minute la plecare. - Am decis sa-mi schimb biletul la urmatorul tren (atentie Biletele online nu se pot schimba decat in situatii de genul intarzierilor f mari si de fapt nu se schimba ci se ofera unul gratis la alt tren) IR1836 care venea de la Cluj via Petrosani si care avea intarziere de doar 15 minute. - A venit 1836, trenul are regim de IR cu pret de R, dar la fel ca si cel de dimineata si in ciuda distantei deja parcurse era curat. Prizele functionau dar climatizarea nu prea (s-a mers cu geamurile deschise - lucru ce mi-a amintit de vremuri de mult apuse din studentie in drum spre mare) - De la intarzierea de 15 minute la sosire s-a transformat in una de 18 minute la plecare (s-au mai atasat vagoane si inca o locomotiva). - Pe parcurs s-a mai oprit in camp de cateva ori pana in Caracal odata si pana in Rosiori a doua oara. - In gara Gradinari a stat 15 minute asa ca am ajuns in Bucuresti Nord cu o intarziere de 35 minute.
Am inteles ca sunt lucrari la linie, ca sunt restrictii de viteza, dar vin si eu cu o intrebare:
- DACA TOT SUNT INTARZIERI, DE CE NU SE INCLUD IN MERSUL TRENURILOR? ORICUM NU AVEM ALTA VARIANTA SI ALEGEM TOT ACELASI TREN CHIAR DACA AJUNGE LA 12:37 IN LOC DE 12:22...
In rest, voi mai merge cu CFR - Calatori, pentru ca nu am de ales (SOFTRANS nu are ore potrivite pentru mine).
Sper in sinceritate, ca in rest nu se schimba nimic!
|
| | | baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6736 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara Mier 15 Iun 2016, 15:51 | |
| 6 ore si jumatate sunt timpii preconizati pentru Bucuresti-Arad via Timisoara dupa finalizarea coridorului sudic. Pe cel nordic, cam tot pe-acolo.
Ultima editare efectuata de catre baiazid in Mier 15 Iun 2016, 16:01, editata de 1 ori |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara | |
| |
| | | | 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |