La data de 21-09-2012 am facut un turneu la zi pe liniile locale.De fap imi lipseau poze de pe linia Buziaş-Lugoj.intre timp am uitat de lansarea de carte cu tematica feroviara de la Buzias.
Cumva am ajuns la gara de nord.De ce oare atunci cind e aglomeratie sint putine case deschise_ cum elevii si studentii isi iau bilet redus trebuie scrise o gramada de cifre pe acolo si dureaya mult chiar daca sistemul e informatizat. Ajung la rind si cer un bilet dus intors dar prin Buzias.
Cum intre 9192 si 9617 sint doar 5 minute ,,sistemul nu ma lasa”
,,atunci e bine si cu 9619”
Din spate publicul calator tine isonul ,,hai doamna odata ca pleaca trenul!”
Doamna are o idée stralucita: ,, iti dau pe 20 de zile sit e rezolvi tu in Lugoj” idée care era sa nu fie buna pentru mine.
E 14.25 trenul pleaca la 14.28, ura.
Apoi Timisoara Est, se vede semnalul de manevra al liniei care se continua pe linia de tramvai prin oras pina la fabrica de bere. Pe vremuri.
Apoi vad un fost vagon restaurant care a avut inscriptia INTERCITY.Acuma e tras de la capatul garii dupa ce l-au devastate boschetarii.A fost linga gardul unui centru de fier vechi.
Linia pentru Radna
Citeva lucruri m-au impiedicat sa fac poze, viteza trenului, pasagerii care dup ace trenul pleaca din statie vin la usa ca sa coboara la urmatoarea statie si mai veneau controlori si imi inchideau usa in fata. Nu au comentat nimic probabil si din cauza rucsacului cu sigla CFR Calatori SA.
Trenul nu opreste in Ghiroda h, asa incit in Remetea Mare ne incrucisam cu un GFR. Se observa ,,ecartamentul “ caii
Dupa Izvin
Urmeaza Recas
Unde ne incrucisam cu 9575
Observ ca toate garile sint destul de recent farbuite, ca nu-mi dau seama daca sint si reparate s-au s-a tras farba pe ele pur si simplu.
Apoi in Topolovat pleaca o izolata CFR Marfa
Apoi Unifer
Populatia garii are viitor asigurat
Plecam si noi si pot poza gara
Apoi in viteza un LDH in curtea silozului
Daca deslusesc bine are nr. LDH125-140
Apoi restul statiilor pina la Lugoj, in Chizatau am ratat un GFR
O fi vechea gara Jabar?
Mai vad si urmele fostului racord de la Lugoj
In Lugoj la linia 1 2186 pentru Simeria
In gara era prea multa lume la singura casa de bilete deschisa ca sa mai face u ceva cu biletul
Apoi trenul de Timisoara via Buzias (alta poveste cum ar veni)