Pe 28 iunie, in jur de ora 12, eram in Gara Tg. Mures, pregatit sa ma intorc la Bucuresti.
Fusese o expeditie strasnica, de 3 zile. Vreme frumoasa tot timpul, cu exceptia acestei dupa-amieze, cand turna cu galeata.
IC 540 era garat la linia 4, biciuit de apa care se revarsa din cer.
Diluviul s-a oprit inainte de sosirea in statia a acceleratului Timisoara - Iasi. Azi mai exista A 1816 Timisoara - Targu Mures, celelalte accelerate spre Iasi merg pe 501 :
Dupa plecare acceleratului, m-am suit si eu in IC. O ultima privire spre liniile garii si am plecat.
Interesant ca traseul liniei CF in oras te face sa te simti de parca ai fi in tramvai
:
O poza iute in Dumbravioara :
Prima oprire, in Reghin :
Muresul dupa iesirea din Reghin :
Deda este urmatoarea oprire.
De aici intram intr-un defileu al Muresului, unde trenurile defileaza intr-un decor de basm. Noua nu ne-a fost dat sa defilam, dupa cum veti vedea, dar peisajul tot l-am admirat :
Ajungem un tren din urma. ma uit pe placuta si ... :
... rezulta ca am ajuns acc. Timisoara - Iasi, oprit. Oprim si noi vreo 45 de minute. Nasul ne informeaza ca au cazut crengi de copaci pe firele catenarei. Ne urnim in sfarsit si muntii ce ne inconjoara ne reamintesc ca nu e cazul sa fim prea suparati. Avem ce vedea.
Oprim in Lunca Bradului. Langa un personal cu aspect devastat
Am plecat dupa aproape jumatate de ora, trecand pe langa masina care le-a servit lucratorilor CFR la eliberarea firelor catenarei de cub povara cracilor.
Alte imagini frumoase din zona :
Si gara Toplita :
Am mai pozat un castel frumos pana la Gheorgheni, cat si gara Gheorgheni. Dupa care, aglomeratia fiind deja sacaitoare si somnul din ce in ce mai pregnant, m-am oprit. Am ramas cu multumirea ca am prins, pentru prima data pe timp de zi, defileul Toplita - Deda.
Cu bine !