|
| 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR | |
|
+86t1972 Theijs aris86 TER200 Adirmvl ciprian71 Cipri Andrei Neculai Katalyn alliens denismario.ruxanda rinaldoparaipan AndreiSV DAS 2011 Ionutz deconectat lifetec marius664 calatorul dan tm Luca tgv Cont.dezactivat Lumunita Stana NicuS vatmanul j o a n t a FelixTheBear030 FeroFan97 Plescan Floare M.I.C.I. DanyCfrPascani TVlad seby1998 HaryCFR cortexedge Dutzu vladau2000 AndreiStefan user dezactivat... Teodor Luna joanta liviulav33 kasapis2007 EuroNight kristi kkk Kriszti219 Katalin4653 IR 1837 oduneac ravers75 popovici redeme COSTACHE MIHAIL IonutCFR2009 KQQ razvan - trenuri Dr2005 Vitosa cfr500 eu Andrey_tm alinx3330 Adrian78 adycfrbucuresti Semafor Jhonyla Lucian Sv jionutz cont dezactivat . ionutz85 Balto Bogdan-CFR bogdan srl didinul MariusM Hurricane Nesebar mishu88 Vlad cristi CFR lovekomotive srazvi cristi ar mardaryroby Norbi myster2008 90 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13808 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Dum 09 Mai 2010, 15:14 | |
| Mersul trenurilor pe linia Dornesti - Putna valabil de la 05.05.2010 OBS: P 15303 are stationare 30 min in Radauti Trenurile cu ordin special opresc in toate statiile, insa nu am aflat decat ora de plecare si sosire in statiile de capat Am si mersul trenurilor noi pe Suceava - Vicsani daca intereseaza pe cineva... |
| | | cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9707 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Dum 09 Mai 2010, 20:23 | |
| Multumesc pentru ajutor. _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Vin 13 Aug 2010, 21:59 | |
| In data de 14-15-16 August figureaza trenuri pe ruta Dornesti-Putna ale CFR Calatori |
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9707 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Vin 20 Aug 2010, 16:43 | |
| S-a prelungit circulatia trenurilor pana la 31 August inclusiv. _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Mier 13 Oct 2010, 01:54 | |
| _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
| | | Bogdan-CFR
Numarul mesajelor : 105 Varsta : 29 Localizare : Suceava Reputatie : 5469 Data de inscriere : 27/03/2010
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Joi 14 Oct 2010, 10:21 | |
| In a 4-a poza de pe site :shock: :shock: ..un vagon CFR Marfa cu lemn...foarte interesant! De pe vremea buna cand veneau de la Falciu. |
| | | Balto
Numarul mesajelor : 1620 Reputatie : 6773 Data de inscriere : 05/12/2010
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Dum 05 Dec 2010, 22:12 | |
| Salutare tuturor! Sunt nou pe aici, si sunt la primul post. Am vazut acest forum si mi-a placut foarte mult pasionat fiind de feroviara. Ce mi-a atras atentia au fost topicurile facute pentru fiecare magistrala/ruta in parte si aici mi-am gasit si eu pozitia.Din acest motiv m-am gandit sa ma alatur si eu echipei. Sunt din Radauti si astazi am mers pana la gara sa fac niste poze special pentru voi si pentru primul meu post. Temperatura de -5 grade si soarele de apus nu au fost de partea mea, dar totusi sper sa va placa ce a iesit. INFORMATIE: Din 12.11.2010 circula urmatoarele trenuri apartinand celor de la CFR Calatori 18741 Suceava – Radauti 4.10 – 5.34 18743 Suceava – Putna 5.22 – 8.05 5601 Iasi – Suceava – Putna 8.16 (din Suceava) – 11.28 18745 Suceava – Putna 13.55 – 16.38 18747 Suceava – Putna 19.45 – 22.28 18740 Radauti – Suceava 5.49 – 7.14 18742 Putna – Suceava 5.42 – 8.20 18744 Putna – Suceava 8.25 – 11.09 5602 Putna – Suceava – Iasi 13.05 – 15.58 (sosire în Suceava) 18746 Putna – Suceava 16.58 – 19.29 Cum ziceam, astazi am fost la gara si am facut cateva poze: Exact cand am ajuns in gara a sosit si trenul 18745 Suceava - Putna Cele 2 vagoane LDH clasa 89 Plecand spre Putna (soarele e de vina pentru calitatea slaba) Dupa plecare am mai ramas putin prin gara pentru niste poze: Intrare calatori la ghiseul de bilete Vedere de la linia 1 Semnal pitic manevra la intrare in gara dispre Putna(M14 printre putinele care mai functioneaza din 20 si ceva) Vedere de pe linia X (principala) spre gara din directia Putna Tot din aceasi directie doar ca de sus Cele 4 semnale de iesire din gara spre directia Suceava via Dornesti O incapere abandonata cred ca fosta ACAR (iesire spre Putna) Un apus "feroviar" spre Putna Placuta cu istoria garii Sper ca va placut! Va astept cu impresii/aprecieri/comentarii/obiectari Va multumesc pentru vizionare si sper ca primul meu post sa va faca o impresie buna despre mine! Toate cele bune! :adrezina: |
| | | ionutz85 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 319 Varsta : 39 Localizare : Bucuresti/Suceava Reputatie : 5903 Data de inscriere : 27/08/2009
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Lun 06 Dec 2010, 21:35 | |
| Bun venit PaulCFR si poze cat mai multe si mai interesante. Mi-a fost dor de gara Radauti n-am mai fost pe acolo de 10 ani,chiar imi era dor. cand mai afli noutati din zona sa le postezi te rog. |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12288 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Linia 515 Mier 08 Dec 2010, 16:24 | |
| Mai exista vreo speranta privind refacerea cai ferate Gura Putnei- Nisipitu HM ? |
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Mier 08 Dec 2010, 17:25 | |
| - ldh80 a scris:
- Mai exista vreo speranta privind refacerea cai ferate Gura Putnei- Nisipitu HM ?
Calea FURATA Gura Putnei - Nisipitu.... Calea ferată, mutată pe garduri şi în pereţii anexelor gospodăreşti de Florin PAIU (citeşte alte articole de la acelaşi autor) Întinsă pe nu mai puţin de 25 de kilometri, calea ferată Gura Putnei – Nisipitu, închisă după inundaţiile din 2008, se descompletează vizibil şi iremediabil pe zi ce trece. În mai multe rânduri, şinele de cale ferată au fost furate, traversele din lemn au început să fie zărite prin gardurile unor gospodării, stâlpii de telecomunicaţii au fost retezaţi cu topoarele, toate în condiţiile în care sectorul de linie ferată se află, teoretic, în conservare. Cum nu prea mai există nici o speranţă ca această linie să fie refăcută şi să revină în circuitul feroviar, toată lumea pare să închidă ochii la descompletarea ei. Este nevoie doar ca cineva să găsească o utilitate pentru una din componentele căii ferate. Doar pe cei aproximativ şapte kilometri dintre staţiile CFR Gura Putnei şi Straja urmele lăsate de natură şi apoi de om sunt evidente. Dacă zonele în care, în vara lui 2008, inundaţiile au rupt pământul de sub calea ferată şi au transformat-o pe aceasta într-un „acordeon” suspendat, au rămas şi astăzi la fel, inclusiv cu bucăţile de copaci şi vegetaţie aduse de inundaţii, nici porţiunile scăpate de furia apelor nu au rămas intacte. Calea ferată, „îngropată” în pereţii unor anexe gospodăreşti Pe două sectoare, aflate în zone mai izolate, calea ferată a fost demontată cu totul. Din informaţiile pe care le avem de la oamenii legii de la Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava, într-un caz ar fi vorba de furt, iar într-un altul de o demontare a unor şine chiar de către angajaţi ai CFR, pentru a fi folosite într-o altă porţiune, aflată în circuitul feroviar. De altfel, pe întreg sectorul de cale ferată, până la Nisipitu, există patru zone în care s-au înregistrat furturi masive de cale ferată, într-un caz, autorul, un cetăţean de etnie romă, fiind prins, după o urmărire, cu căruţa încărcată cu şine de cale ferată. Poliţiştii spun că şinele sunt furate pentru a fi utilizate la structura de rezistenţă a unor construcţii, de obicei anexe din gospodării, şi nu pentru a fi vândute la fier vechi, centrele de colectare refuzând să-şi asume riscul de a primi fier provenit din structura feroviară. Stâlpii de comunicaţie, lemne de foc Revenind la porţiunea dintre Gura Putnei şi Straja, o altă ţintă a hoţilor au fost stâlpii de comunicaţie de lângă linie. În mai multe zone aceştia au fost retezaţi cu topoarele, fiind transformaţi probabil în lemne pentru foc. Şi traverselor de cale ferată le-a fost găsită o utilitate, ele devenind stâlpi ai gardurilor unor gospodării. Mai multe cazuri de acest gen sunt cunoscute de poliţişti, în unele cazuri traversele ajungând la proprietari şi cu acordul, mai mult sau mai puţin legal şi avizat, al unor angajaţi CFR. Ce era până în 2008 Cei 25 de kilometri de linie deveniţi impracticabili cuprind următorul traseu: Gura Putnei – Straja – Falcău – Brodina – Nisipitu, punctul terminus al traseului fiind în halta situată chiar în centrul satului ce aparţine de comuna Ulma. Până când apele au adus dezastrul, aceasta era ultima parte a traseului pe care circula trenul personal care pleca din Suceava, trecea prin Dorneşti şi Rădăuţi şi la Gura Putnei se despărţea în două, o garnitură îndreptându-se spre Putna, iar alta spre Nisipitu. Inundaţiile din vara acestui an au afectat şi ele calea ferată, pe mai multe porţiuni, astfel că timp de câteva luni de zile trenul personal Suceava – Putna nu a circulat deloc. De câteva săptămâni, în urma lucrărilor de refacere efectuate, s-au reluat cursele până la Putna. http://www.monitorulsv.ro/Local/2010-11-23/Calea-ferata-mutata-pe-garduri-si-in-peretii-anexelor-gospodaresti _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
| | | cont dezactivat .
Numarul mesajelor : 3034 Reputatie : 8388 Data de inscriere : 03/09/2010
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Mier 08 Dec 2010, 17:28 | |
| din asta se deduce ca nu se va mai putea circula curand pe aceasta linia |
| | | Balto
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Mier 08 Dec 2010, 18:22 | |
| Din cate stiu eu nu va mai fi deschisa ea fiind in "conservare". Nimeni de la CFR nu mai verfica linia macar odata pe luna, iar furturile sunt trecute cu vederea. Pana acum nu sa auzit nimic de refacerea liniei care aducea oricum pierderi si era pe lista neagra a celor de la CFR. Momentan prin Radauti mai trec doar 10 curse dintre care 9 spre Putna una oprindu-se la Radauti. Toate trenurile stationeaza pe linia 2 cu o singura exceptie al unui personal Putna-Iasi care opreste pe linia 3 (cam ruginita), in rest gara arata ca dupa razboi (buruieni, caini, semnale ruginite, sparte unele nefunctionale) si acesta este peisajul. Daca aveti intrebari sau doriti poze cu aceasta gara va stau la dispozitie. |
| | | cont dezactivat .
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Mier 08 Dec 2010, 18:25 | |
| inseamna ca pe acolo cam totul este praf |
| | | Balto
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Mier 08 Dec 2010, 18:29 | |
| Te referi la gara Radauti sau la ruta Gura Putnei - Nisipitu HM? Gura Putnei - Nisipitu HM nu mai are nevoie de nici o descriere... |
| | | cont dezactivat .
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR Mier 08 Dec 2010, 18:30 | |
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR | |
| |
| | | | 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |