|
| 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR | |
|
+86t1972 Theijs aris86 TER200 Adirmvl ciprian71 Cipri Andrei Neculai Katalyn alliens denismario.ruxanda rinaldoparaipan AndreiSV DAS 2011 Ionutz deconectat lifetec marius664 calatorul dan tm Luca tgv Cont.dezactivat Lumunita Stana NicuS vatmanul j o a n t a FelixTheBear030 FeroFan97 Plescan Floare M.I.C.I. DanyCfrPascani TVlad seby1998 HaryCFR cortexedge Dutzu vladau2000 AndreiStefan user dezactivat... Teodor Luna joanta liviulav33 kasapis2007 EuroNight kristi kkk Kriszti219 Katalin4653 IR 1837 oduneac ravers75 popovici redeme COSTACHE MIHAIL IonutCFR2009 KQQ razvan - trenuri Dr2005 Vitosa cfr500 eu Andrey_tm alinx3330 Adrian78 adycfrbucuresti Semafor Jhonyla Lucian Sv jionutz cont dezactivat . ionutz85 Balto Bogdan-CFR bogdan srl didinul MariusM Hurricane Nesebar mishu88 Vlad cristi CFR lovekomotive srazvi cristi ar mardaryroby Norbi myster2008 90 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Andrey_tm Moderator si Regizorul anului
Numarul mesajelor : 5864 Reputatie : 11655 Data de inscriere : 08/09/2011
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR 26.08.12 17:57 | |
| |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR 26.08.12 17:59 | |
| - liviulav33 a scris:
- Frumoase poze andrey! Felicitări !
Frumoase dar triste , ce am fost si ce am ajuns ................ sa nu comentam cauza ca nu are rost . |
| | | Balto
Numarul mesajelor : 1620 Reputatie : 6771 Data de inscriere : 05/12/2010
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR 26.08.12 18:26 | |
| - liviulav33 a scris:
- Frumoase poze andrey! Felicitări !Nu știi cumva,câte trenuri mai trec prin Rădăuți,în MT 2011-2012,figurează patru perechi.
Nu mai circula trenuri...linia este inchisa ! Ala a fost un tren special... |
| | | Balto
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR 29.08.12 20:38 | |
| Vesti mai putin bune din "regie", dupa cum v-am obisnuit distrugerea e la ea acasa, in Decembrie 2011 va spuneam cum 2 linii de la macaraua de descarcare marfuri de dupa gara Radauti, erau scoase...ei bine timpul a trecut situatia a evoluat si au ajuns la semnale (neatinse pana atunci dar deconectate), am ramas oripilat cum sa actionat... intr-un mod salbatic, semnalele pitice care erau au fost ingropate in pamant, iar cele pe catarg cutiile de la baza (aveau lacat) au fost taiate cu autogenu' pana la jumate si smulse toate firele si circuitele, la fel si firele care duc la becuri au fost taiate de sus. In fine...sa trecem la subiect, liniile au fost scoase pentru a se construi ceva, ce..inca nu stiu dar am banuieli. Santul in care erau puse liniile pentru descarcare ( aprox 1 metru adancime) a fost acoperit cu balastru si pamant (tone nu gluma) si adus la nivel cu linia ferata principala si platforma unde se descarcau marfurile, ba mai mult s-au turnat si niste piloni (rostul lor? o posibila constructie), iata si comparatii: In Decembrie 2011: August 2012: 2011: 2012: Tone de pamant: Un "canal" care a scapat de astupare, nu stiu motivul, se afla sub macaraua de descarcare: Cam atat...eu cred ca se construieste inca o platforma privata a firmei care are sediul langa calea ferata, in nici un caz feroviara, deci incet incet dispar liniile pana rama doar cele 3 principale din gara (linia 1 care e si ea doar o bucata ramasa). PS: Toate macazurile din gara au fost blocate pe directa. deci doar 1 linie functionala...cred ca am ajuns la final de poveste pe M515... |
| | | cfr500
Numarul mesajelor : 2599 Varsta : 24 Reputatie : 7370 Data de inscriere : 18/11/2011
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR 29.08.12 22:17 | |
| Sa inteleg ca Radauti e o halta daca s-au blocat macazurile . Pacat de instalatia CED, o parte din ea ar putea fi refolosita, de exemplu la Botosani. |
| | | Balto
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR 29.08.12 22:24 | |
| Totul merge la Botosani ) (glumeam). Teoretic e doar o halta, practic cu putina vointa redevine o gara medie. Astept sa se scoata si celelalte linii sa se termine odata chinul asta..sincer m-am saturat sa vad cum se trage in fiecare zi cate un tun asupra garii, instalatia CED nu va fi scoasa indiferent de situatie, ce am scris eu mai sus reprezinta semnalele de manevra de dupa gara (zona industriala sa zicem), si da puteau fi demontate frumos (cele pe catarg aratau chiar bine), si duse in alta parte...dar de ce? nu e mai usor sa le cojim cu autogenu panourile si sa smulgem firele? Ba da poate face contact cu energie martiana si se aprind becurile...hmmm hai sa taiem si firele de la becuri macar sa le smulgem sa fim siguri ca nu o sa mai foloseasca nimeni semnalul ( planul lui Dorel), si asa a fost...nu mai zic de cutiile cu bobine care au fost taiate tot pe aceasta cale si au ramas doar niste bucati de fiare (nici nu le-au taiat uniform) infipte in pamant ( fara vreun fir) de care te poti impiedica noaptea.... felicitarile mele executantilor PS: Fac haz de necaz...doar asta mi-a mai ramas. |
| | | cfr500
Numarul mesajelor : 2599 Varsta : 24 Reputatie : 7370 Data de inscriere : 18/11/2011
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR 29.08.12 22:32 | |
| Macar de ar fi inchiriata sectia unui privat. Si Malaxa 900 e mai buna decat nimica. Faptul ca au blocat macazurile din Radauti nu e ceva prin care viitorul va suna bine. |
| | | Andrey_tm Moderator si Regizorul anului
Numarul mesajelor : 5864 Reputatie : 11655 Data de inscriere : 08/09/2011
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR 30.08.12 20:38 | |
| |
| | | oduneac
Numarul mesajelor : 4 Localizare : Magistrala 500 - Suceava Reputatie : 4543 Data de inscriere : 19/06/2012
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR 11.10.12 14:26 | |
| O fotografie de când mai circula trenul prin Rădăuți. |
| | | Balto
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR 12.10.12 22:41 | |
| |
| | | joanta
Numarul mesajelor : 111 Varsta : 35 Localizare : 511 - capătul tramvaiului 102 Reputatie : 5299 Data de inscriere : 11/09/2010
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR 18.10.12 20:09 | |
| - Paul CFR a scris:
- Totul merge la Botosani )
Nici nu stii cata dreptate ai. Timp de foarte multi ani, din Radauti (nu din Putna) pleca zilnic (chiar si de doua ori pe zi) personalul de... Botosani. La sfarsitul anilor '60 si inceputul anilor '70 erau doua perechi: una dimineata si una seara. Aceste trenuri erau mereu full. Mai tarziu trenul a devenit Botosani - Putna si retur. In alta ordine de idei, sunt capabil sa inteleg si (la limita) sa accept ratiuni pentru care se inchide linia spre Putna, desi e dureros sa se intample asa, intrucat acele locuri sunt de o frumusete aparte, pe langa faptul ca "gem" de istorie si, in plus, exista si argumente strategice pentru mentinerea liniei etc. Dar in ruptul capului nu pot sa ma impac cu inchiderea sectiunii Dornesti - Radauti. Oameni buni, sunt in tara asta asezari care-si spun municipii, pe langa care Radauti este o adevarata metropola, sub toate aspectele. Treziti-va! |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR 18.10.12 20:17 | |
| Dacă Malaxele se re-puneau în circulaţie anul trecut pe vremea asta, acum aveam şi trenuri spre Rădăuţi. _________________ :TTT:
|
| | | Balto
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR 18.10.12 23:22 | |
| Pai dupa ce au inchis linia, au bagat Malaxele, si Iasi -Dornesti (ex. Putna) , era format mai nou din vagoane 26-16 (lux pe langa 20-47 care erau inainte), intradevar nu au tinut mult si au bagat 20-54, cu DA la tractiune. Bineinteles ca Malaxele nu consuma cat consuma LDH-urile care au circulat, si totusi pe 15 august a fost acel tren special (Malaxa), care a circulat arhiplin, si s-au taiat bilete. Totusi ii pasa cuiva? De asemena am trimis sesizari si la RT si la TFC si raspuns? nimic. Chiar nu mai am ce face si ce zice, asta ii e soarta, asta se vrea, asta se intampla... nici nu mai trec prin gara asa des, e o atmosfera dezolanta, liniile ruginite, buruienile cat incap, semnalele stinse, cate un om, doi care vin de la cimitir, caini si persoane dubioase, si da... amintiri pentru cunoscatori, amintiri care ne macina, am vazut lucruri unice pentru gara asta cand eram mic, multi n-au avut ocazia sa vada atatea vagoane si manevre cate am vazut eu in Radauti... e cam gata oficial cu M515, daca nici pe 31 octombrie nu se indura nimeni, e AMIN, linia se degradeaza si nu o va mai lua nimeni si asa pe 15 august trenul facea cu 20 minute mai mult decat anul trecut, si sinele scartaiau de mama focului... |
| | | joanta
Numarul mesajelor : 111 Varsta : 35 Localizare : 511 - capătul tramvaiului 102 Reputatie : 5299 Data de inscriere : 11/09/2010
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR 04.11.12 10:27 | |
| Reteaua feroviara romaneasca, in configuratia sa actuala, reprezinta unul dintre factorii hotaratori in functie de care, cel putin pentru traficul de calatori, un anumit traseu este sau nu viabil. Astfel, mai ales in cazul trenurilor regio (cu un parcurs scurt), obligativitatea unei rebrusari introduce adaosuri in termeni de costuri si timpi, iar acestea pot determina evolutii total nefavorabile, ajungandu-se chiar pana la inchiderea unei sectii. Si uite asa ma pomenesc din nou inaintea… maretului concept de racord/racordare. Oare, daca la Dornesti ar fi existat o asemenea facilitate, s-ar mai fi ajuns la inchiderea traficului pe 515? E adevarat, podul feroviar de aici, peste raul Suceava, este unul in curba, orientat spre gara, astfel incat racordul ar insemna un arc de cerc de vreo 125 de grade, cu o raza poate prea mica. Nu-mi amintesc exact profilul in plan vertical al terenului din zona - daca liniile sunt sau nu la aceeasi cota de nivel - dar, daca sunt, atunci raza acestui arc se poate mari dupa nevoi. Venind dinspre Suceava, se va putea asftel iesi catre dreapta din linia curenta, mergand apoi spre stanga, intersectand intregul pachet de linii si intrand pe pod (s-ar putea ca un inginer CFDP sa-mi spuna ca solutia asta merge la liniile pentru tramvaie, dar nu si la cele pentru trenuri). Fara rebrusare la Dornesti, existenta serviciilor pentru calatori pe relatia Suceava - Radauti ar deveni de la sine inteleasa, mai ales la cererea care exista. |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13806 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR 04.11.12 11:02 | |
| Pe partea dreaptă a liniei nu este spaţiu, casele sunt aproape de linie. Singura varianta ar fi construirea unui pod pentru racord, iar joncţiunea cu linia 515 să se facă pe malul drept al râului Suceava. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR | |
| |
| | | | 515 : Dorneşti - Gura Putnei - (Putna) - Nisipitu - Seletin UKR | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |