Forumul pasionatilor de trenuri din România Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania! |
|
| Abrevieri companii de transport feroviar | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Codrut1985 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 419 Varsta : 39 Localizare : Oradea Reputatie : 6226 Data de inscriere : 21/05/2009
| Subiect: Abrevieri companii de transport feroviar Dum 27 Dec 2009, 20:08 | |
| Salutare...probabil multi dintre noi ne-am intrebat cel putin o data, atunci cand am observat material rulant apartinand altor cai ferate, ce inseamna abrevierea operatorului respectiv (echivalentul CFR )...acum e cazul sa aflam...daca mai stiti si altele, va rog sa le postati aici...
BDZ- Balgarski Darzhavni Zheleznitsi (Bulgaria) CD- Ceske Drahy (Cehia) CFL- Chemins de Fer Luxembourgois (Luxemburg) CP- Caminhos de Ferro Portugueses (Portugalia) DB- Deutsche Bahn (Germania) DSB- Danske Statsbaner (Danemarca) FS- Ferrovie dello Stato (Italia) GySEV- Győr–Sopron–Ebenfurti Vasut (Ungaria si Austria, companie privata) HZ- Hrvatske Zeljeznice (Croatia) IE- Iarnrod Eireann (Irlanda) JZ- Srpske Zeleznice (Serbia) KTZ- Kazakhstan Temir Zholy (Kazakhstan) MAV- Magyar Allamvasutak (Ungaria) MTZ- Mongolyn Tömör Zam (Mongolia) MZ- Makedonski Zeleznici (Macedonia) NIR- Northern Ireland Railways (Irlanda de Nord) NS- Nederlandse Spoorwegen (Olanda) NSB- Norge Statsbaner (Norvegia) OSE- Organismos Sidirodromon Ellados (Grecia) OBB- Österreichische Bundesbahnen (Austria) PKP- Polskie Koleje Panstwowe (Polonia) RENFE- Red Nacional de Ferrocarriles Espanoles (Spania) RZD- Rossyskie Zeleznie Dorogi (Rusia) SBB-CFF-FFS- Schweizerische Bundesbahnen/Chemins de Fer Federaux/ Ferrovie Federali Svizzere (Elvetia) SJ- Sverige Statsbanor (Suedia) SNCB- Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (Belgia) SNCF- Societe Nationale des Chemins de Fer (Franta) SZ- Slovenske Zeleznice (Slovenia) UZ- Ukrzaliznytsya (Ucraina) ZSR- Železnice Slovenskej Republiky (Slovacia)/ actualmente ZSSK- Zeleznicna Spolocnost Slovensko |
| | | Codrut1985 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 419 Varsta : 39 Localizare : Oradea Reputatie : 6226 Data de inscriere : 21/05/2009
| Subiect: Re: Abrevieri companii de transport feroviar Mier 30 Dec 2009, 17:20 | |
| mai revin cu niste completari...
VR-Valtionrautatiet- Finlanda BC-Belaruskaja Cygunka- Belarus CFM-Calea Ferata din Moldova- Republica Moldova LG-Lietuvos Geležinkeliai- Lituania LDZ-Latvijas Dzelzcelš- Letonia EVR-ER-Eesti Vabariigi Raudtee, Eesti Raudtee- Estonia GR-Gružinskyj Železnici- Georgia UTY-Uzbekiston Temir Yullarih- Uzbekistan ZC-Zoesen Chelto- Coreea de Nord DSVN-Duong Sat Viet Nam- Vietnam KZD-Kitajski Železnyje Dorogyj/Zhongguo Tie Lu- China |
| | | mishu
Numarul mesajelor : 6 Reputatie : 5427 Data de inscriere : 20/01/2010
| Subiect: alte abrevieri Joi 21 Ian 2010, 13:18 | |
| pot sa mai adaug si eu ceva. CFARYM - Macedonia |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Abrevieri companii de transport feroviar Joi 21 Ian 2010, 14:08 | |
| Aceste acronime se gasesc pe site-ul UIC. Nu cred ca trebuie sa dam copy paste aici.
http://www.uic.org/apps/ |
| | | Codrut1985 V.I.P Member
| Subiect: Re: Abrevieri companii de transport feroviar Joi 21 Ian 2010, 15:22 | |
| Nu le-am luat de pe site-ul indicat de tine...si poate ca nu toata lumea stie de site-urile de genul asta...deci consider ca e un lucru bun |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Abrevieri companii de transport feroviar | |
| |
| | | | Abrevieri companii de transport feroviar | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|