Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Info trafic - trenurile intarziate [3]

In jos 
+31
Laurentiu Ciobanu
TER200
cfr500
Peter Fodor
Luna
Cipri Andrei Neculai
cristi_tgv
aris86
Johnny84
Bebe
billy752-istu
Adirmvl
Adrian78
Nesebar
allred
ets2oltromânia
ALEXCFR
marius_catalin84
cardinal
SMDS
alinx3330
Petre_IFTE
t1972
IonutCFR2009
dan tm
Dr2005
razvan - trenuri
Vitosa
AeroX
iulyan
CalinIonMihai
35 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 31  Urmatorul
AutorMesaj
alexspn

alexspn

Numarul mesajelor : 50
Varsta : 21
Localizare : Bacău, România
Reputatie : 947
Data de inscriere : 08/06/2022

Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 25 Empty
MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 25 Icon_minitimeMier 03 Iul 2024, 22:29

Laurentiu Ciobanu a scris:
Dr2005 a scris:
O, da, hai să ardem 300 litri pe oră, 16 ore pe zi, târâind un DA prin Griviţa ca să se autorizeze mecanicii la el. După aia DA-ul se duce în depou şi mecanicii se duc la Metrorex Laughing
Pe la Bucureşti nici nu mai vin DA-uri, cu excepţia celor 2 pentru manevră. Dacă ideea e ca mecanicii să aibă autorizare pe tot ce e posibil să ajungă o dată pe an prin Bucureşti, ar trebui autorizaţi şi pe AM700, 900, pe LDH seria 82...
\

Normal ar fi ca mecanicii sa fie autorizati pe o gama cat mai variata de material rulant, nu ca acum, cand un mecanic nu e autorizat nici macar pe toate EA-urile, nu mai zic de EC-uri, de ajungi la situatii cu tren ramas in drum, ai mecanic care stie sectia, dar nu e autorizat pe loco de ajutor.
@Dr2005 și până la urma de ce nu sunt toti mecanicii autorizati la TSAM?
Sus In jos
Laurentiu Ciobanu

Laurentiu Ciobanu

Numarul mesajelor : 1417
Varsta : 40
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 4063
Data de inscriere : 24/08/2017

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 25 Icon_minitimeMier 03 Iul 2024, 23:09

Dr2005 a scris:
Trenurile metropolitane sunt urâte maxim atât de conducerea CFR Călători, cât şi de mecanici, naşi şi lideri de sindicat. Necesită automotoare, fac rebrusări multe, au opriri dese şi personalul nu face dormitor, că n-are de ce. Nu mai zic de tot soiul de reclamaţii ale sindicatului gen "de ce sunt atâtea trenuri la aeroport, când noi avem mecanici cu domiciliul la Cucuieţii din Deal, or trenurile astea sunt fără dormitor şi mecanicul, săracul de el, trebuie să facă naveta, culmea, pe timpul lui". Din fericire, pentru aeroport şi, mai recent, pentru Giurgiu, ARF-ul a pus piciorul în prag, că altfel aveam 3 perechi Progresu - Giurgiu + o pereche Progresu - Nord, iar pe Videle - Giurgiu rămânea o pereche pe zi (da, astea erau intenţiile CFR Călători). Că cică sunt prea multe trenuri şi nu merge lumea cu ele.

Alora de la sindicat chiar nu le e rusine sa vina cu astfel de afirmatii? Normal un astfel de sindicat ar trebui scos in afara legii si sa dispara cu aberatiile astea de propuneri. Inteleg sa tragi pentru bunastarea membrilor, dar nu poti sa o faci in dauna publicului calator, trebuie sa impaci capra si varza.

Iar mecanicii care au domiciliul la Cucuietii din Deal, ori sa faca naveta zilnic, ori sa se mute in Bucuresti, ori sa isi gaseasca de munca la Cucuietii din Deal.
Ce, eu acum 15 ani cand stateam la Galati si mi-am gasit de munca la Braila si dadeam un sfert din salariu doar pe naveta, am mai protestat la patron ca de ce fac naveta? Nu, am facut naveta asa si apoi m-am mutat la Bucuresti, ca patronu m-ar fi trimis la plimbare daca veneam cu asa ceva. Si mie mi-ar place sa stau la Cucuieti si sa am o casa cu curte de 1000 de metri patrati, dar nu poti sa fii si cu aia in fund si cu sufletul in rai.
Ah, si sa nu mai aud ca "vai saracii, stau la dormitor, departe de familie"; se pare ca unii prefera asa.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18745
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24320
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 25 Icon_minitimeJoi 04 Iul 2024, 05:53

Trenul.ATC Arad-Constanta rămas defect la Căvăran EC069 defect și are 315 min
Ieri s-a defectat și 860 la 1836 la Vințu de Jos .După 2 ore a ajuns locomotiva de ajutor la Simeria nu a recuperat nimic probabil a trebuit să o manevreze și pe aia defecta in loc sa o lase la.urma.trenului și să o manevreze cu LDHul
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14501
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 25 Icon_minitimeJoi 04 Iul 2024, 12:38

Bree lucrezi la aprozar nu la calea ferată? Ldh-ul ăla are lunar cotă de motorină și în cabină are diagramă scrisă pe hârtie de la ce oră la ce oră stai cu motorul oprit. Altfel te alegi cu dosar de cercetare pentru consum nejustificat, îți mai ia și din bani.

Ultima editare efectuata de catre Vitosa in Joi 04 Iul 2024, 12:42, editata de 1 ori
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 25 Icon_minitimeJoi 04 Iul 2024, 12:41

Haide bre am.ajuns sa ne uitam la.2 l.de motorina in plus pentru o manevră când în alte părți târâie LDEul.doua vagoane cu consumuri de la 200-300l.in sus
Dar mai bine ne.pisam.pe.ei de călători ce mai contează 15-20 de minute in plus la.doua ore jumătate de intarziere
Sus In jos
alinx3330

Numarul mesajelor : 342
Varsta : 39
Localizare : Iasi
Reputatie : 5491
Data de inscriere : 23/10/2010

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 25 Icon_minitimeJoi 04 Iul 2024, 22:41

alexspn a scris:
Laurentiu Ciobanu a scris:

\

Normal ar fi ca mecanicii sa fie autorizati pe o gama cat mai variata de material rulant, nu ca acum, cand un mecanic nu e autorizat nici macar pe toate EA-urile, nu mai zic de EC-uri, de ajungi la situatii cu tren ramas in drum, ai mecanic care stie sectia, dar nu e autorizat pe loco de ajutor.
@Dr2005 și până la urma de ce nu sunt toti mecanicii autorizati la TSAM?

pentru ca nu se vrea ca unele depouri sa aiba in curtea lor tsam-uri caci e scumpa reautorizarea in jur de 4000 de euro ca sa treci o noua categorie de locomotive pentru centru de formare
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25564
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 25 Icon_minitimeJoi 04 Iul 2024, 22:55

Ar fi ideală unificarea parcului pe depouri... un tip de LE, un tip de LDE, un tip de LDH, un tip de automotor pe fiecare depou, nu ca acum. Sigur, ar rezulta discuţii gen ,,Ăia au TSAM-uri şi noi doar clasice", dar ar fi mai ieftin de întreţinut un parc împărţit aşa, nu mai zic de menţinerea competenţelor personalului, care sunt atribut exclusiv al organizaţiei (OTF în cazul ăsta) conform STI OPE.

Apropo de unificare, SNCF a făcut asta încă din anii '70, dar în alt mod: toate trenurile aveau postul de conducere standardizat, fie că lucrai pe TGV, fie că lucrai pe X4500, postul de conducere era aroape la fel. Noi n-am fost în stare nici să standardizăm posturile la EA şi EC cu ocazia modernizărilor. Nu mai zic de DA-uri şi LDH-uri sau de automotoare, unde până şi AM900 Petroutilaj avea bordul diferit de AM900 MARUB.

SMDS

SMDS

Numarul mesajelor : 573
Varsta : 30
Localizare : Cluj Napoca
Reputatie : 2497
Data de inscriere : 30/08/2019

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 25 Icon_minitimeLun 08 Iul 2024, 13:04

Dr2005 a scris:

Chiar, Clujul şi Satu Mare ce mai fac cu dieselele care şomează de când cu închiderile pe Cluj-Oradea?

Bine, mananca rugina. cu ce vrei sa le repare? cu lemn?!
Is HÂRBURI, fara piese de schimb, nu mai ai ce repara pe ele cand nici ce muta de pe una pe alta nu este!
Uita-te la ele cum arata:
Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 25 20240619
Apoi avem DA-ul minune de a vuit tot internetul ca "uite dom'le ca se poate" anume acel DA vopsit de revizia de vagoane SM, acum aflat in depou cu motorul descompletat ca e efectiv praf locomotiva:
Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 25 20240622
Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 25 20240620
Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 25 20240621

Apropos, ca sa va dati seama de calitatea lucrarii:
au folosit trafalet, si vopsea de slaba calitate. Daca te uiti de aproape se vad urme de pensula.
Dar toata lucrarea a costat: 13000 lei (multi bani conf. sefului de tura)

Am fost recent in vizita in depou, am discutat amical si dnul Emodi, seful de depou, l-am intrebat de ce nu primesc GM-uri in contextul epectrificarii Cluj-Oradea, si citez:
"daca nu ni le-or dat cand erau noi, sa nu ni le dea acum cand se strica"
Bine, omul nu e prea breaz (deloc) ca sef de depou, dar au primit directiva de la SCRL sa caute contracte, sa faca profit si intr-adevar mai nou am vazut si locomotive (DA) de la GFR in depou cu mentenanta asigirata de personalul SCRL.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 25 Icon_minitimeLun 08 Iul 2024, 13:16

Astăzi 1831 iara +100 min lipsa locomotiva la plecare
Întradevăr pe.partea de diesel este dezastru la CFR Călători și nu înțeleg de ce nu l-au trasat pe 1831 pe Arad și făceau o legătură cu Desiro la.Ilia de.la.Lugoj că și așa stă Desiro de.la.2185 in grupa de dimineața până la 15.00
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9098
Reputatie : 13002
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 25 Icon_minitimeLun 08 Iul 2024, 14:46

Dar DA-urile de la GFR de unde au piese sa lucreze SCRL?
nu doar aici la Satu mare ci in general multe( OTF) firme private au DA-uri in folosinta.

Sau fiind la marfa nu se anunta cînd stau defecte prin gari?
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 25 Icon_minitimeLun 08 Iul 2024, 14:55

dan tm a scris:
nu doar aici la Satu mare  ci in general multe( OTF) firme private au DA-uri in folosinta.

Sau fiind la marfa nu se anunta cînd stau defecte prin gari?

Pun piese din depou și trimit GFR altele sau plătesc contravaloarea.La.electrice la.Petrosani aveau perii de rezerva probabil unii meseriași lucrează colaborare cu ei..
De aia in alte tari la.20 de ani se schimbă locomotivele sau trec prin modernizări pentru că costul.mentenantei este prea mare și piese nu se mai fabrica
Sus In jos
SMDS

SMDS

Numarul mesajelor : 573
Varsta : 30
Localizare : Cluj Napoca
Reputatie : 2497
Data de inscriere : 30/08/2019

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 25 Icon_minitimeLun 08 Iul 2024, 15:17

dan tm a scris:

asta E o intrebare buna; n-am indraznit sa o pun si nu stiu sa iti raspund. Mi doar ciuda ca nu am fotografiat singurul DA GFR in fata halei mici.
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14501
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 25 Icon_minitimeLun 08 Iul 2024, 15:40

Adrian78 a scris:
Întradevăr pe.partea de diesel este dezastru la CFR Călători și nu înțeleg de ce nu l-au trasat pe 1831 pe Arad și făceau o legătură cu Desiro la.Ilia de.la.Lugoj că și așa stă Desiro de.la.2185 in grupa de dimineața până la 15.00
Nu mai avea depoul Timișoara prestație ptr GM și erau mecanicii în prag să piardă autorizarea la GM.
Sus In jos
alexspn

alexspn

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 25 Icon_minitimeMar 09 Iul 2024, 19:51

Adrian78 a scris:

Au inversat 920 la Arad pentru 1743 (cred) iar 1363 pentru 1831 (nu știu motivul)
Sus In jos
alexspn

alexspn

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 25 Icon_minitimeMar 09 Iul 2024, 19:55

Vitosa a scris:
Adrian78 a scris:
Nu mai avea depoul Timișoara prestație ptr GM și erau mecanicii în prag să piardă autorizarea la GM.

În prezent se autorizează mai mulți oameni la GM în depoul Timișoara. Exista situația în care mecanicii respectivi să aibă recunoaștere pe Lugoj - Ilia, însă nu aveau autorizație la GM (dat fiind faptul că unul dintre mecanici are ca turnus 1831-1833/Liber/1831-1833 si tot așa încă de la noul mers)
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 25 Icon_minitime

Sus In jos

Info trafic - trenurile intarziate [3]
Sus 
Pagina 25 din 31Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 31  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Info trafic - trenurile intarziate [3]
» Info trafic - trenurile întârziate
» Info trafic - trenurile întârziate
» Info trafic - trenurile intarziate [3]
» Info trafic - trenurile intarziate [2]

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: TRENURILE DIN ROMANIA :: MERSUL SI COMPUNEREA TRENURILOR-
Mergi direct la: