|
| Zona stației Peștiș Marfă-Hunedoara | |
| | Autor | Mesaj |
---|
c o r v i n V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3759 Varsta : 48 Localizare : Hunedoara Reputatie : 8509 Data de inscriere : 16/10/2013
| Subiect: Zona stației Peștiș Marfă-Hunedoara Joi 23 Mar 2017, 23:32 | |
| Mi-am făcut un pic de timp și am abordat la pas această zonă, care este mai puțin vizibilă datorită faptului că este ocolită de la ceva distanță de firul cf pentru călătorii de pe 207. Cu această ocazie am aflat de la împiegatul de mișcare că această locație feroviară era foarte activă pe timpul cât a funcționat la capacitate maximă Combinatul Siderurgic Hunedoara. În anii 80, acest triaj avea 160 de angajați iar acum au mai rămas fix... 2! Chiar și așa, faptul că din fostul combinat a rămas activă așa-zisa secție Blooming, s-a salvat prin prisma activității de acolo spațiul feroviar din pozele ce urmează! E drept, au dispărut din această zonă multe linii ce deserveau diferite secții adiacente, însă, ceea ce contează este că există activitate feroviară, acum și aici! Aș mai adăuga că până în anii 82-83 ai secolului trecut, traficul de călători dintre Hunedoara și Simeria se derula prin incinta, atât a Triajului Peștiș, cât și prin partea centrală a fostului Combinat! În anii aceia, este cunoscut că s-a construit și dat în folosință linia actuală pentru călători, care ocolește efectiv toată fosta și actuala zonă industrială. ...aici apar semnele deraierii a câteva vagoane, lucru semnalat de colegul Adrian78 anul trecut! Câteva foto și cu clădirea stației... (16.3.17) |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9098 Reputatie : 13002 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Zona stației Peștiș Marfă-Hunedoara Lun 27 Mar 2017, 08:12 | |
| Foarte interesant, oare cind s-a construit cladirea statiei? pare destul de sovietica, la fel cum sint multe cladiri prin orasul Hunedoara. |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13275 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Zona stației Peștiș Marfă-Hunedoara Lun 27 Mar 2017, 08:32 | |
| - dan tm a scris:
- Foarte interesant, oare cind s-a construit cladirea statiei? pare destul de sovietica, la fel cum sint multe cladiri prin orasul Hunedoara.
1880-1885 de catre Deutch & Haas .. este o gara specifica regatului. Seamana cu Simeria foarte mult . |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12285 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Zona stației Peștiș Marfă-Hunedoara Lun 10 Iul 2017, 14:35 | |
| Cu ajutorul fotografiilor de mai sus, am intocmit o schita cu capatul dinspre statia Barcea-Mica. Cu negru am trasat liniile existente, iar cu rosu liniile scoase. In total statia Pestis-Marfa ar aveea 15 linii si instalatie tip SBW. |
| | | c o r v i n V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3759 Varsta : 48 Localizare : Hunedoara Reputatie : 8509 Data de inscriere : 16/10/2013
| Subiect: Re: Zona stației Peștiș Marfă-Hunedoara Mar 23 Oct 2018, 22:30 | |
| - ldh80 a scris:
- Cu ajutorul fotografiilor de mai sus, am intocmit o schita cu capatul dinspre statia Barcea-Mica.
Cu negru am trasat liniile existente, iar cu rosu liniile scoase.
In total statia Pestis-Marfa ar aveea 15 linii si instalatie tip SBW.
@ldh80, în schema ta e vorba de capătul dinspre Combinat sau oraș, nu despre cel dinspre Bârcea Mică! Altfel..., trecând prin zonă am constatat cu destulă surprindere faptul că toate garniturile de vagoane aflate aici (și nu erau puține deloc!) au cam dispărut, stația rămânând pustie, de-a dreptul!... Unde or fi ajuns toate acele vagoane....? ...Încă nu am idee, dar o să mă interesez și vedem ce și cum!? (23.10.18) |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Zona stației Peștiș Marfă-Hunedoara | |
| |
| | | | Zona stației Peștiș Marfă-Hunedoara | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |