Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Întrebări şi răspunsuri

In jos 
+79
Sabik
catalinu'
Vlad
bobi
AeroX
aris86
CristyanC
lapsanszkitamas
gvd
apmatei
laur 133
AndreiCFRbv
Luna
Daniel Trifu
johnsmoke
florin94
alliens
ravers75
ldh80
19jimmy84
cardinal
kristi kkk
Warrington
theblackstigx
florin29sv
riciu
Jhonyla
trancefan83
traian
razvan - trenuri
SST_EuroBlue
Andrey_tm
bubu
KQQ
Casanova
Norbi
ciprian71
laurentzu
get.
cortexedge
alex.alexus.tm
neluadi
Spartan1948
cfr500
Petre_IFTE
teoiasi
Razvan Tudor
@ndrey
tomi_morar
alkrosis
Rarau
alex.barac.5
sorinache96
DUAL
sp59
LanceR
TVlad
CristianSM
marius664
billy752-istu
IonutCFR2009
baiazid
cristy79
dan tm
didinul
Dr2005
cristi ar
frank81
Katalyn
Vitosa
mielutu zburator
Adirmvl
AndreiSV
Adrian78
Ghioca Bogdan
AndiCFR
ets2oltromânia
Nesebar
alex1987
83 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 27 ... 51, 52, 53 ... 59 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
aris86

Numarul mesajelor : 309
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 3420
Data de inscriere : 26/04/2016

Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 52 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 52 Icon_minitimeLun 30 Ian 2017, 09:35

Dr2005 a scris:
aris86 a scris:
Aveți idee cum pot merge mai ieftin cu trenul pana la Berna (Elvetia). Am făcut o simulare, București - Wien (39 eur/pers) și Wien - Bern (228 CHF/pers). Mi se pare scump, mai ieftin e la avion (București - Zurich (175 eur) și apoi cu trenul pana la Berna aproximativ (28CHF)

Mai bine cu avionul. Low-cost nu ştiu dacă e, dar o cursă normală te duce la vreo 150 - 200 de euro. Dacă nu găseşti direct, ia cu escală la Muenchen, e superb aeroportul ăla (ceai/cafea/apă moka la discreţie, zone de aşteptare, prize, wi-fi). Trenul de la Aeroportul Zuerich la Berna e 55 CHF la clasa a 2a, nu 28. Poate 28 e dacă iei cu nu ştiu cât timp înainte, deşi am văzut că biletele la elveţieni nu sunt nominalizate la tren.

ets2oltromânia a scris:
In tari precum Belgia/Olanda ai voie sa filmezi trenuri?Adica sa nu vina vre-un angajat sau politia sa imi dea vreo amenda...
Pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic. Numai să nu te apuci să traversezi liniile neregulamentar. Şi nici să nu încerci să urci în tren după ora de plecare, chiar dacă trenul nu are parcursul făcut şi mai stă 2 - 3 minute la peron.

M-am uitat la ei pe site si am vazut ca este 28 CHF, aproximativ 26 EUR.
M-am uitat si la wizz pe site si aveau cursa doar pe Basel, probabil depinde si de perioada. Oricum o sa mer cu avionul pana la urma, deoarece trenul e foarte scump in Europa de Vest.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20591
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25510
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 52 Icon_minitimeLun 30 Ian 2017, 12:15

56 CHF a plătit un coleg anul trecut pe Zuerich - Berna, eram cu el (dar eu aveam autorizaţie de călătorie - apropo, în Elveţia şi personalul regiilor de transport local are autorizaţii de călătorie la tren!). Dar cu biletul luat în ziua plecării trenului, fără niciun fel de anticipaţie.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22372
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 52 Icon_minitimeLun 30 Ian 2017, 13:18

alliens a scris:
aris86 a scris:
Aveți idee cum pot merge mai ieftin cu trenul pana la Berna (Elvetia). Am făcut o simulare, București - Wien (39 eur/pers) și Wien - Bern (228 CHF/pers). Mi se pare scump, mai ieftin e la avion (București - Zurich (175 eur) și apoi cu trenul pana la Berna aproximativ (28CHF)

Daca iei bilet mai cu anticipatie, gem 2 luni inainte, , cel mai ieftin e 39 EUR/pers intre Viena si Zurich pe site la OBB

Pentru plimbare poate e ok dar daca ai treaba ce sa cauti 2 zile pe tren si 39 euro Bucuresti-Viena si inca 39 euro Viena-Zurich si asta doar la clasa 2-a ca daca vrei dormitor deja dai faliment, deci clar nu se merita si mai ok e avionul pe distanta lunga.

florin94

Numarul mesajelor : 362
Localizare : Braila-Sibiu
Reputatie : 3590
Data de inscriere : 02/01/2016

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 52 Icon_minitimeLun 30 Ian 2017, 13:59

Încă nu au spus nimic cei de la CFR Calatori în legătură cu gratuitatea studenților începând cu 1 februarie. Am întrebat ieri o casieriță despre acest subiect si mi-a spus ca nu a primit nicio instrucție. Are idee cineva dacă totuși se va mai acorda această facilitate?
Sus In jos
Rarau
V.I.P Member
V.I.P Member
Rarau

Numarul mesajelor : 742
Varsta : 44
Reputatie : 5431
Data de inscriere : 23/01/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 52 Icon_minitimeLun 30 Ian 2017, 14:31

florin94 a scris:
Încă nu au spus nimic cei de la CFR Calatori în legătură cu gratuitatea studenților începând cu 1 februarie. Am întrebat ieri o casieriță despre acest subiect si mi-a spus ca nu a primit nicio instrucție. Are idee cineva dacă totuși se va mai acorda această facilitate?

Am scris/postat eu pe tema asta la topicul Revista Presei.

De principiu DA
Sus In jos
aris86

Numarul mesajelor : 309
Varsta : 37
Reputatie : 3420
Data de inscriere : 26/04/2016

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 52 Icon_minitimeMar 31 Ian 2017, 09:55

Kapпaтй a scris:
alliens a scris:

Daca iei bilet mai cu anticipatie, gem 2 luni inainte, , cel mai ieftin e 39 EUR/pers intre Viena si Zurich pe site la OBB

Pentru plimbare poate e ok dar daca ai treaba ce sa cauti 2 zile pe tren si 39 euro Bucuresti-Viena si inca 39 euro Viena-Zurich si asta doar la clasa 2-a ca daca vrei dormitor deja dai faliment, deci clar nu se merita si mai ok e avionul pe distanta lunga.

Pentru plimbare, dar e perioada lunga de mers.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 52 Icon_minitimeMar 31 Ian 2017, 11:49

aris86 a scris:
Kapпaтй a scris:
alliens a scris:

Pentru plimbare, dar e perioada lunga de mers.

Daca pleci la plimbare nu simti cum trece timpul, orele, zilele. Am avut InterRail de 10 zile si am mers cursiv 10 zile una dupa alta, nici nu am stiut cand s-au terminat si am venit inapoi, 10 zile sa stai doar pe roata, din tren in tren din gara in gara, din tara in tara, liber ca pasarea cerului in toata Europa.

Numarul mesajelor : 1681
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4727
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 52 Icon_minitimeMar 31 Ian 2017, 13:50

Am intrebat la agentia CFR cu privire la achitarea biletelor de tren de la Kiev prin Lvov -Solovino.Doamna nu-mi poate rezerva decat din Bucuresti pana la Kiev de restul biletelor trebuie sa le iau din garile lor, pe motiv ca au fost probleme cu recunoasterea biletelor s.a.
Din ce am inteles dintr-un reportaj facut de Kapпaтй in 2013, trenurile sunt aglomerate si risti sa nu te poti urca in tren.Chiar prezinta o problema avand in vedere ca intentionez sa fac rezervare de cazare hotel/pensiune pe unde voi merge iar asta implica punctualitate.
Cu Wasteels nu am reusit sa iau legatura, numerele de tel nu mai sunt valabile, probabil s-a desfintat.
O alta varianta exista sau cum ati procedat? Ideea pare riscanta daca raman pe langa tren.
Sus In jos
Rarau
V.I.P Member
V.I.P Member
Rarau

Numarul mesajelor : 742
Varsta : 44
Reputatie : 5431
Data de inscriere : 23/01/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 52 Icon_minitimeMar 31 Ian 2017, 15:36

ciprian71 a scris:
Am intrebat la agentia CFR cu privire la achitarea biletelor de tren de la Kiev prin Lvov -Solovino.Doamna  nu-mi poate rezerva decat din Bucuresti pana la Kiev de restul biletelor trebuie sa le iau din garile lor, pe motiv ca au fost probleme cu recunoasterea biletelor s.a.
Din ce am inteles dintr-un reportaj facut de  Kapпaтй in 2013, trenurile sunt aglomerate si risti sa nu te poti urca in tren.Chiar prezinta o problema avand in vedere ca intentionez sa fac rezervare de cazare hotel/pensiune pe unde voi merge iar asta implica punctualitate.
Cu Wasteels nu am reusit sa iau legatura, numerele de tel nu mai sunt valabile, probabil s-a desfintat.
O alta varianta exista sau cum ati procedat? Ideea pare riscanta daca raman pe langa tren.

la ce Agentie ai fost?

la cea de la Grivita de langa Gara de Nord sau la alta?

parerea mea e sa incerci in aceste 3 locuri sa vezi daca iti spun acelasi lucru

Agentia Grivita, Agentia Unirii, casa de bilete internationale de la Gara de Nord
Nu vreau sa o laud pe doamna de la Unirii dar parea f bine pregatita .

Parerea mea e sa iti iei si un dictionar la tine pentru orice eventualitate.
Sus In jos
ciprian71

MesajSubiect: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 52 Icon_minitimeMar 31 Ian 2017, 15:46

Am vorbit la telefon [021.314.55.28].Doamna era dispusa sa-mi dea lamuriri cu privire la posibilitatea obtinerii biletelor din Bucuresti.Doamna m-a asigurat ca se poate doar bilet Bucuresti - Kiev la IR.380.Cand i-am spus desfasurat cum vreau sa circul, a zis ca nu se mai dau bilete pe bucati caci ucrainieni sunt dificili si au fost pasageri nemultumiti de respingerea biletelor emise de aici.
Eu vreau bilet la IR.380 pana la Vadul Siret la cl 2.De acolo sa-mi continui calatoria pana la Cernauti cu INT.960.Ma cazez la hotel si plec a doua zi seara cu D.117 pana la Kiev daca se poate la vagon de dormit cl.1
Sus In jos
ciprian71

MesajSubiect: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 52 Icon_minitimeMar 31 Ian 2017, 15:54

Am sa incerc si la Ag. Unirii in cursul zilei de maine.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 52 Icon_minitimeMar 31 Ian 2017, 16:20

Fiecare stat emite bilete şi acceptă bilete internaţionale doar pentru staţiile deschise traficului internaţional. Şi dacă vrei în Ungaria, nu poţi să iei bilet până la Oroshaza, de exemplu. Dacă în Europa se aplică CIV, în relaţia cu statele ex-sovietice se aplică SMPS (parte a convenţiei OCCF/OSJD), convenţie pe care CFR Călători ar cam vrea s-o denunţe. Cum şi OCCF are lista lui de staţii deschise traficului internaţional, iar CFR Călători probabil se bazează doar pe un acord bilateral cu UZ, fără a avea acces la baza de date SMPS, nu are cum să emită bilete pentru staţiile alea. În plus, în statele CSI, biletele la trenurile de lung parcurs sunt nominale, or CFR Călători iar nu cred că are posibilitatea să imprime numele şi seria actului de identitate a pasagerilor pe bilet.

Ex-sovieticii sunt foarte drastici la capitolul trenuri, au fost cazuri când au respins şi foile de drum OCCF şi biletele de servicu pe tot felul de chichiţe şi note de subsol din SMPS. Or dacă ei îşi permit să se poarte aşa urât cu confraţii lor feroviari din alte ţări, vă daţi seama cum se poartă cu călătorii de rând. Bine, probabil multe se pot rezolva cu nişte sticle de vodcă. Dar mai bine cauţi să cumperi bilet.

ciprian71

MesajSubiect: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 52 Icon_minitimeMar 31 Ian 2017, 16:33

Am inteles ca trebuie sa ma prezint cu pasaportul la casierie.Bun, problema este daca am sansa sa iau bilet cu 1-2 ore inainte de plecarea trenului.Ma refer la Cernauti,Kiev si Slawsko fiind trenuri rapide cu loc rezervat.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 52 Icon_minitimeMar 31 Ian 2017, 18:24

UZ are un sistem de bilete on-line pentru anumite rute. La casele de bilete, la trenuri de lung parcurs, nu ştiu ce şanse ai să găseşti bilete... trenurile sunt puţine, lungi, grele şi, de regulă, rezervate integral cu o săptămână avans.

Poate ne spune Karpaty cum şi-a cumpărat biletele când a fost pe acolo.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 52 Icon_minitimeMar 31 Ian 2017, 18:50

Cu cateva zile inainte sa faci calatoria accesezi site-ul UZ si cumperi biletele on-line si asa esti sigur ca ai locul rezervat, daca te duci in ziua plecarii la gara chiar risti sa ii faci cu mana ca nu mai sunt locuri. Eu am luat in ziua plecarii dar ruta gen Kiev-Lvov unde sunt multe trenuri si nu am gasit la care vroiam dar am gasit la urmatorul.

De la agentia CFR iei strict Bucuresti-Kiev si atat, nu se dau bilete pentru parcurs intern UZ.

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 52 Icon_minitime

Sus In jos

Întrebări şi răspunsuri
Sus 
Pagina 52 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 27 ... 51, 52, 53 ... 59 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» INTREBARI SI RASPUNSURI
» Informaţii generale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: