Am calatorit de la Alba Iulia pana in Baia Mare si retur cu trenul IR1745. De la Alba Iulia pana in Teius am mers cu masina, si in Teius am asteptat trenul IR1745, care o avut intarziere.
Statia Teius, asteptam IR1745. O zi frumoasa, si se vede trenul R3089 Teius - Cluj Napoca cu o locomotiva EA, si niste vagoane albastre mai vechi.
Cladirea gara Teius, o gara foarte frumoasa.
Vedere spre Alba Iulia, cu o locomotiva EA, o locomotiva aburoasa si niste vagoane.
Soseste IR1745, si plecam spre Aiud. Calatoresc la Clasa 1 de data ast. E frumos, si ajungem in Aiud si vedem Uzina de Vagoane.
Gara Aiud, unde scrie Aiud in trei limbi, Romana (Aiud), Ungara (Nagyenyed) si Germana (Strassburg am Mieresch).
Plecam din Aiud si ajungem la Halta Unirea. Are cladire destul de frumoasa comparat cu alte halte.
Ajungem in Razboieni, si am fotografiat cladirele.
Tot in Razboieni, se vad niste vagoane de marfa si in prima poza se vede un pantograf de la o locomotiva electrica.
Plecam din Razboieni, si vedem doua locomotive DA frumoasa cu schema de vopsire clasica.
Ajungem in Campia Turzii, unde vedem locomotiva 41-0055-8 cu trenul R3089 care a plecat din Teius.
Plecam din Campia Turzii, si peisajul devine mai frumos. In a doua poza se vede ceva fabrica.
Intram in dealurile intre Cluj si Campia Turzii.
Vedem locomotiva noastra, Clasa 47.
Trecem prin statia Boju, unde vedem o locomotiva electrica EA cu trenul R3612, Cluj Napoca - Teius.
Dupa statia Boju urmeaza un tunel.
Locomotiva noastra Clasa 47.
Trecem prin statia Cojocna.
Ceva fel de utilaje CFR.
Trecem de niste vagoane albastre vechi.
Ajungem in Cluj Napoca, si placuta de la IR1745.
Vedem o locomotiva EA 40-0394-3, cu o schema de vopsire superba.
Vagonul in care am calatorit, 50 53 19-55 016-4.
R3089 si IR1745 in Cluj Napoca.
Trenul mai era intarziat cand a sosit in Cluj Napoca, deci a stat mai putin in gara si plecam spre Dej.
Mai vedem si vagoanele albastre vechi.
Gara Cluj Napoca, cu aburoasa si locomotive electrice.
Gara Mica din Cluj.
O locomotiva LDH albastra in Cluj, si o coloana hidraulica.
Intre Cluj si Gherla.
In Cluj am schimbat locomotiva Clasa 47 pentru o alta locomotiva, Clasa 40/41.
Statia Gherla.
Statia Dej Calatori, unde electrica a fost schimbata pentru un Sulzer clasic.
Statia Jibou.
De aici nu am mai facut poze, pentru ca s-a facut mai intuneric, dar o fost o calatorie superbe pe un tren care e foarte special pentru mine si e superb sa calatoresc cu el, IR1745. Sa stiti ca chair daca o avut intarziere cand era in Cluj, o ajuns la timp in Baia Mare, care a fost foarte frumos. Era intuneric dar era foarte frumos sa aud sunetul de motor de Sulzer clasic. O sa mai postez pe acest topic, cu poze din gara Baia Mare si calatoria de la Baia Mare pana in Teius. Sper ca va placut acest reportaj.