Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Revista presei

In jos 
+90
TudorVD
allred
Luca tgv
alinx3330
Bobby_TM
Gabry Gabriel
alliens
IonutChircu
NIKU24
tcm
kristi kkk
deconectat
laur 133
Amiralul
vatmanul
sorinache96
Jhonyla
didinul
cardinal
AeroX
Dutzu
Adisoft1991s
Luna
TVlad
ldh.ro
Mihay
@ndrey
yeu1
Costin.H
c o r v i n
alex.barac.5
Re6/6
stinky
nenuandrei
bubu
AMX 97-0548-4
Costin.B
Andrey_tm
mureseanu_976
DPS
alex.alexus.tm
19jimmy84
Katalyn
baiazid
user dezactivat...
COSTACHE MIHAIL
Teodor
Jurnal Feroviar
Dionis
DAS 2011
AndiCFR
lifetec
alex1987
cstefan
Nk11
Vitosa
Razvan Tudor
adytm
cristy79
LanceR
spiderpc
Petre_IFTE
IonutCFR2009
marius_catalin84
dan tm
riciu
florin.lifticariu
alexpopa
marius664
daniel_c
cfr500
Florin C
NicuS
apmatei
Norbi
tzifrea
Spartan1948
92Dragos
cristi CFR
razvan - trenuri
Adrian78
lapsanszkitamas
gabrielcr
TonyCFR
alexmorph3us
Dr2005
mielutu zburator
Adirmvl
DUAL
Nesebar
94 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 40 ... 66  Urmatorul
AutorMesaj
cfr500

Numarul mesajelor : 2600
Varsta : 24
Reputatie : 7372
Data de inscriere : 18/11/2011

Revista presei  - Pagina 14 Empty
MesajSubiect: Re: Revista presei    Revista presei  - Pagina 14 Icon_minitimeVin 12 Iun 2015, 23:13

Cei de la Regiotrans au de un an tablete. Era si cazul sa aibe si CFR Calatori.
Ar trebui sa schimbe si calculatoarele de la casierii, deoarece cand mergi pe o ruta la care schimbi 2 trenuri, acesta se blocheaza...
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Revista presei    Revista presei  - Pagina 14 Icon_minitimeVin 12 Iun 2015, 23:15

In Bucuresti Nord nu se blocheaza si eu iau la 4 trenuri. Daca merge mai greu e pentru ca se combina toate variantele posibile.

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11194
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei    Revista presei  - Pagina 14 Icon_minitimeSam 13 Iun 2015, 08:59

Regiotrans are tablete de mai multi ani, nu de un an. E totusi o diferenta de cativa ani dar e mai usor sa va bateti joc de forum si de membri acestuia cu raspunsuri incomplete.
Sus In jos
baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

Numarul mesajelor : 2232
Reputatie : 6737
Data de inscriere : 05/10/2012

MesajSubiect: Re: Revista presei    Revista presei  - Pagina 14 Icon_minitimeSam 13 Iun 2015, 12:56

http://www.antena3.ro/romania/pasagerii-cfr-calatori-ar-putea-achizitiona-bilete-direct-din-tren-fara-suprataxa-296608.html

Fara o taxa suprataxa fixa mi se pare o prostie. La noi lumea e comoda, nu vrea sa stea la coada sau sa cumpere online, vrea sa fie servita in tren mai ales ca nu plateste nimic in plus. Nu trebuie sa fie introdusa o taxa mare, dar macar sa incurajeze lumea sa mai treaca si pe la casa de bilete sau atm. Apoi o alta treba buna ar fi daca s-ar putea achizitiona bilete online cu doar cateva minute inainte de plecarea trenului si nu doar cu 1 ora.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Revista presei    Revista presei  - Pagina 14 Icon_minitimeSam 13 Iun 2015, 14:58

Asta cu luatul de pe net cu cateva minute inainte mi se pare o idee foarte buna. Esti in tramvai sau in taxi si iti cumperi biletul. Very Happy Dar faza cu biletul din tren la pret de casa... Cine o sa mai mearga la casa sa-si cumpere cartonu'?
Sus In jos
baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

MesajSubiect: Re: Revista presei    Revista presei  - Pagina 14 Icon_minitimeSam 13 Iun 2015, 15:03

Adirmvl a scris:
Asta cu luatul de pe net cu cateva minute inainte mi se pare o idee foarte buna. Esti in tramvai sau in taxi si iti cumperi biletul. Very Happy Dar faza cu biletul din tren la pret de casa... Cine o sa mai mearga la casa sa-si cumpere cartonu'?

5-10 lei extrataxa in plus la bilet nu ar fi mult, functie de distanta. Probabil va fi gratuit la inceput si numai la anumite trenuri , si daca se ingroasa gluma si nu mai are nasul timp de cafea, se baga o taxa la care unii se vor gandi daca vor sa o plateasca sau nu. In alte tari si biletul de la casa e mai scump cu vreo 3Euro , se incurajeaza lumea sa cumpere de la atm sau online.

Oricum treaba e buna si pentru cei care nu sunt siguri ca prind o legatura, de exemplu am vazut legatura buna Constanta -Brasov-Sibiu dar era la 5'.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Revista presei    Revista presei  - Pagina 14 Icon_minitimeSam 13 Iun 2015, 17:16

Da, bine, da' ei au infrastructura de isi permit sa puna taxa pentru biletul luat de la casa. Si daca il iau tot din gara, dar de la automat, nu se face coada acolo? Online e alta treaba, da' imi tai un... daca reuseste mama sa cumpere orice de pe net. Si ca ea atatia.
Sus In jos
baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

MesajSubiect: Re: Revista presei    Revista presei  - Pagina 14 Icon_minitimeSam 13 Iun 2015, 19:10

Adirmvl a scris:
Da, bine, da' ei au infrastructura de isi permit sa puna taxa pentru biletul luat de la casa. Si daca il iau tot din gara, dar de la automat, nu se face coada acolo? Online e alta treaba, da' imi tai un... daca reuseste mama sa cumpere orice de pe net. Si ca ea atatia.

Pun taxe ca sa plateasca salarii la casiere, la ei un salariu e 2000-2500 Euro la DB. Nu e vorba de infrastructura, ci de a dezobisnui oamenii sa cumpere de la casele de bilete, astfel compania reducandu-si cheltuielile cu angajatii proprii.
E mai usor pentru o companie feroviara sa instaleze atm-uri si sa puna omul sa plateasca online cu ajutorul unui telefon sau laptop/tableta decat sa tina angajati platiti regeste la ghiseu.

Daca se instaleaza destule atm-uri si la noi, nu se face coada acolo. Nu e chiar greu sa cumperi ceva online, am vazut ca sunt destui pensionari care isi scot banii de la atm-uri, sau platesc cu cardul la magazine si numarul e in crestere.

p.s. La Constanta sunt mai multe ghisee si toti sezonistii isi cumpara bilete cand au chef ei. Ca rezultat imediat , din sase ghisee se inchid vreo 3 ca una e la toaleta si doua fac casa si mai raman trei deschise care au cozi . Deci daca vrei bilet la trenul care pleaca imediat dai de sezonistul x care vrea bilet cu anticipatie ca pleaca peste 1 saptamana la Ploiesti si asa pierzi trenul care pleaca in 10 minute. Daca ar fi o taxa sezonistul ar plati online cu cardul si ar ramane si cu banii de taxa si cu un minim 5% discount in buzunar. Pana atunci e bine si asa, ca poti sa te urci in tren daca vezi ca e coada la casa si iei bilet de la nas.

Ultima editare efectuata de catre baiazid in Sam 13 Iun 2015, 19:16, editata de 1 ori
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Revista presei    Revista presei  - Pagina 14 Icon_minitimeSam 13 Iun 2015, 19:16

Eu nu spun ca nu exista pensionari care scot bani de la bancomat. Asta fac si ai mei. Da' dupa cati n-am stat sa scot niste lei inainte sa merg la lucru... Dar raman la parerea ca nu ar avea succes la noi. Nu inca.

In fine, poate muta un moderator sau admin discutia la Diverse, ca am deviat de la topic.
Sus In jos
baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

MesajSubiect: Re: Revista presei    Revista presei  - Pagina 14 Icon_minitimeSam 13 Iun 2015, 19:22

Adirmvl a scris:
. Dar raman la parerea ca nu ar avea succes la noi. Nu inca.

I

Pai tocmai de-aia trebuie impus ceva, aici nu e vorba de vreun succes, ci de a incerca sa copiem ce este bun de la altii... Lumea trebuie incurajata sa isi ia biletul din timp online, daca faci un sondaj in fata casei de bilete vei observa ca multi nici nu stiu ce avantaje au si cum pot pune deoparte bani.

Nu suntem offtopic pentru ca tocmai vorbeam despre articolul din presa referitor la platile biletelor de tren.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei    Revista presei  - Pagina 14 Icon_minitimeSam 13 Iun 2015, 20:14

Există automate de bilete în gările mari, inclusiv Constanţa. Cel puţin pentru bilete întregi şi copil se pot folosi şi alea.

Dar aici apar două probleme. Una e tehnică - automatul nu dă bilete reduse decât pentru elevi, nu şi pentru studenţi, pensionari, ceferişti etc. ... iar prin sezoniere sunt destul de mulţi studenţi, cu cupoanele de rigoare (cred că suntem singura ţară din UE cu cupoane, prin afară studenţii au un număr nelimitat de călătorii reduse la IR, doar cu carnetul de student).
A doua e de mentalitate: mulţi români dau fuga la ATM în ziua de salariu şi retrag tot salariul... băncile îşi freacă mâinile, se umplu de bani din comisioane. Automatele astea acceptă doar plata cu cardul care, deşi e simplă, românii o refuză. Bine, sunt şi mulţi oameni care fac diverse ,,munci" la negru (meditaţii pentru profesori, diverse lucrări de construcţie, de transport, chirii fără contract ş.a.) şi care primesc bani cash, nefiscalizaţi... de aia când mergem la hipermarket vedem coşuri de 3 - 400 lei plătite cu cash (păi mie mi-ar fi frică să umblu cu 400 lei în portofel prin Bucureşti!).

baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

MesajSubiect: Re: Revista presei    Revista presei  - Pagina 14 Icon_minitimeSam 13 Iun 2015, 20:29

Nu prea mai sunt comisioane de retragere numerar la cardurile de salariu, defapt nu prea mai sunt deloc. Exista o limita de retragere peste care platesti comision, dar cine e fraier sa retraga intreaga suma sau suma aia daca poate retrage bani de mai multe ori.

Asta era acum cativa ani, intre timp bancile se intrec in oferte pentru a atrage consumatorii in alt mod gen card de credit pentru cumparaturi in rate etc. Partea proasta e ca la noi se fac plati cu cardul la hipermarjket si pentru o sticla de suc.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei    Revista presei  - Pagina 14 Icon_minitimeSam 13 Iun 2015, 21:11

Eu aş plăti şi covrigii cu cardul dacă s-ar putea... în primul rând pentru că e mai simplu să ţin în buzunar o bucată de plastic decât un portofel doldora de bancnote sau un kil de fise. În al doilea rând, banii astfel plătiţi sunt fiscalizaţi, pentru că magazinul trebuie să îi justifice cu bon fiscal. Şi scapi şi de ,,n-am să vă dau rest, vă dau o bombonică" sau de ,,mergeţi şi schimbaţi undeva şi veniţi mai târziu". Cred că cea mai mică plată cu cardul pe care am făcut-o a fost de 0,60 lei... că mi-a zis vânzătorul că nu are să-mi dea rest de la 10 lei, să merg undeva să schimb.

Apropo de comisioane, înseamnă că nu lucrezi cu BancPost... comision de alimentare card 5 lei la fiecare alimentare (deci de fiecare dată când cineva îţi bagă bani pe card - fie angajatorul, fie cineva care îţi datorează bani şi ţi-i dă prin transfer), comision de administrare 3 lei pe lună, comision de retragere, comision de interogare sold, limită de retragere 2000 lei pe zi (să îi vezi pe colegii cu vechime mare cu 2100 - 2200 lei salariu ce supăraţi sunt că nu pot retrage tot salariul) ş.a.. Din fericire nu lucrez cu ei, deşi au încercat cei de la financiar să mă convingă când m-am angajat. Şi eu le-am pus în faţă o bucată de hârtie: ,,ăsta e contul meu, vă rog să trimiteţi salariul aici".

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Revista presei    Revista presei  - Pagina 14 Icon_minitimeSam 13 Iun 2015, 21:28

Suferiti de postari la infinit, cat mai multe ca da bine la cantitate?

Unu e mai destept ca altul, altul nu poate sa nu comenteze ca le stie el pe toate, si tot asa, postam la infinit mult si prost fara sa conteze tema topicului.

Daca tot se posteaza off topic, bancile au diferite comisioane, difera de la o banca la alta, iar unele companii au incheiat contract cu banca x pentru a livra salariile prin respectiva banca catre angajati si atentie!!! FARA comision de extragere.
Deci nu toata tara si toata populatia sufera de comision la extragere sau la plata cu cardul, sunt banci si carduri care au fix 0 comision la extragere si plata cu cardul.

Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

MesajSubiect: Re: Revista presei    Revista presei  - Pagina 14 Icon_minitimeLun 15 Iun 2015, 08:09

Dr2005 a scris:

Apropo de comisioane, înseamnă că nu lucrezi cu BancPost... comision de alimentare card 5 lei la fiecare alimentare (deci de fiecare dată când cineva îţi bagă bani pe card - fie angajatorul, fie cineva care îţi datorează bani şi ţi-i dă prin transfer), comision de administrare 3 lei pe lună, comision de retragere, comision de interogare sold, limită de retragere 2000 lei pe zi (să îi vezi pe colegii cu vechime mare cu 2100 - 2200 lei salariu ce supăraţi sunt că nu pot retrage tot salariul) ş.a.. Din fericire nu lucrez cu ei, deşi au încercat cei de la financiar să mă convingă când m-am angajat. Şi eu le-am pus în faţă o bucată de hârtie: ,,ăsta e contul meu, vă rog să trimiteţi salariul aici".

Transilvania, fara comision de alimentare, fara comision de retragere, comisionul apare doar cand retragi peste 2000 RON o data, dar asta nu te impiedica sa retragi de mai multe ori pana in aceasta suma, deci fara comision.  Faceti scandal si schimbati banca, contractul ala nu e batut in cuie, ci se mai si negociaza. Si astia pe ii stiu eu aveau contract inainte cu o alta banca, si aveau comisioane peste tot. In general angajatii unei institutii publice ar trebui sa beneficieze de mai avantaje de la banca, pentru banca fiind o buna reclama.

Karpaty, tonul !
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Revista presei    Revista presei  - Pagina 14 Icon_minitime

Sus In jos

Revista presei
Sus 
Pagina 14 din 66Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 40 ... 66  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei (partea I)
» Revista presei (partea III)
» Revista presei

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: