Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Bilete C.F.R. (2)

In jos 
+72
c o r v i n
TER200
tcm
Wilkosz
saint
Warrington
Vale_ntin
Sabik
ciprian71
aris86
neluadi
kristi kkk
bubu
Andrei Andras
baiazid
Vitosa
ets2oltromânia
3ERLY
teoiasi
cristi ar
florin.lifticariu
AeroX
Rarau
CristyanC
alliens
Luna
huiu_goe
ldh80
Norbi
vatmanul
marius664
ldh.ro
Jurnal Feroviar
alexul
Costin.B
Silviu Sintea
Spartan1948
cfr500
mielutu zburator
rizelgeorgel2004
Vale
COSTACHE MIHAIL
Nk11
ALEXCFR
lapsanszkitamas
gabrielcr
Katalyn
cristy79
brutusel
Goanga
alex.alexus.tm
Razvan Tudor
92Dragos
NicuS
Ciprian.bucur.92
dan tm
membru dezactivat ,
spiderpc
IonutCFR2009
Dutzu
Andrey_tm
traian
Adrian78
AndiCFR
Dr2005
get.
allred
Adirmvl
DUAL
cardinal
marian1967
Nesebar
76 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 51 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2162
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6769
Data de inscriere : 25/05/2012

Bilete C.F.R. (2) - Pagina 35 Empty
MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 35 Icon_minitimeMar 13 Dec 2016, 09:35

Adirmvl a scris:
Mi-am luat bilet la 1737 R. Valcea - Cluj cu doua saptamani anticipatie. 28,07 lei. Un pret foarte bun, in conditiile in care cel mai bun pret la autocar e 65 de lei pe aceeasi ruta dus-intors si 33 de lei cu anticipatie de doua saptamani doar dus la Dacos. Insa ora de plecare nu are logica, cel putin pentru calatori.

Vai, nu-ti mai foloseste TrenPlus? Very Happy
Eu o sa-l reinnoiesc in februarie. Ce ma enerveaza la el este ca nu au si ei de gand sa ofere un plastic mai ca lumea.
L-am pastrat cat am putut de bine, dar tot am ajuns in situatia sa-i fac duplicat. A inceput si acesta sa se cam stearga destul de bine, dar am scris pe spate ID si CNP si asa ramane pana la urmatorul. Oricum 90% din timp cumpar online, rar dau pe la casele de bilete, iar nasii de pe Pitesti, (de) unde merg/plec cel mai des nu se prea uita/verifica (cand le arat biletul pe telefon: "ah, ai online? bine!"), decat 1-2 nase de Craiova cand au chef, altii doar intreaba daca-l am, dar nu cer sa-l vada, stiind de cat de bine poate arata. Mai mult astia de pe rute mai lungi sunt mai stricti sa vada tot si e si normal, dar la 100 km nu prea ii pasa nimanui.

Nu sufar anticipatiile. Si pot sa zic ca anul asta mi-am scos banii (100 lei) de cel putin 3 ori. Merita cardul daca stii ca umbli tot anul cu trenul, cel putin saptamanal.
Deci la Pitesti unde merg cel mai des (aproape saptamanal), va dati seama: acum e rezervarea 1 leu, deci dau 12,02 lei online cu TrenPlus. Pomana curata!
Dar bineinteles ca mi-am luat cardul mai ales pentru rute mai lungi sau trenuri mai scumpe, asta e scopul lui. M-am plimbat la greu anul asta prin tara si pe rute lungi ma plimb la cel putin 2 luni, iar pe timp de vara aleg saptamanal o ruta mai lunga de plimbat. Si vara viitoare voi face la fel.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13108
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 35 Icon_minitimeMar 13 Dec 2016, 11:14

Dragos, Adrian, e motivul pentru care am ales trenul. Alternativa era Dacosul de 7 dimineata, dar daca se intampla ceva pe drum nu mai ajungeam la timp la lucru. Mai ales ca o sa ma intorc si cu mancare, pe care trebuie sa o las acasa.

Cristi, contextul face sa fie cea mai buna varianta trenul asta, avand in vedere programul si cat de putine zile libere mai am.

AeroX, si-a dat duhul in septembrie al meu si nu am mai avut nevoie de el intre timp. Cand am vrut sa merg acasa nici macar nu mai circula trenul asta, iar la Bucuresti la concert am fost cu Wizz. O sa imi cumpar unul la primul drum cu un IR (taxat ca IR).

PS 1: Tot sper si eu ca or sa-l faca dintr-un material mai bun. Curios e ca inainte nu era problema asta. Eu mi-am luat o folie in care il tin impreuna cu o fotocopie si doar o casierita din Sibiul lucrului bine facut mi-a zis sa mi-l schimb. I-am zis ca e duplicat dar a zis ca se poate schimba de cate ori e nevoie, chit ca in Cluj mi-au zis doamnele ca doar odata ti-l poti reface.

PS 2: se cam duc si colectiile de bilete. Ia uitati-va la biletele de jumatate de an, sa zicem. Mai sint lizibile? Dar cele de acum un an?
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22398
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 35 Icon_minitimeMar 13 Dec 2016, 11:23

Eu folosesc anticipatie+fidelitate si ajung la o reducere de 45% , aproape cat plateste un elev/student eu platesc cu aceste 2 reduceri, anticipatia maxima plus fidelitatea la 4 trenuri ajunge la acest procent super bun si nu le mai dau lor 100 de lei in plus pentru a avea o amarata de reducere de 25% Wink

Eu am bilete de 5 ani sau chiar mai mult si inca sunt perfecte, am bilete de Slanic si Putna de cand era CFR deci ............ chiar acum 2 seri ma uitam prin cutia minunata sau chiar Radna-Timisoara de cand era CFR. Eu le tin intr-o cutie de adidasi.

V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 35 Icon_minitimeMar 13 Dec 2016, 12:06

Cele vechi si ale mele sint in regula, dar de Pasti am fost pana la Caineni in plimbare. Compartimentate (imputite) si DA. M-am uitat la biletele alea prin octombrie, cand am fost ultima data acasa, si erau sterse bine.
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 35 Icon_minitimeMar 13 Dec 2016, 16:09

Depinde si de imprimanta de la casa de bilete, unele se imprima deja aproape sterse...cum am luat si eu cardul. Dar data viitoare nu voi mai merge in acelasi loc.
Din ce am observat, casele de bilete din spatele ATM-urilor din Gara de Nord imprima la calitate mai proasta.
Apropo, biletele alea de la ATM-uri rezista foarte bine.

Eu nu sunt genul care sa planifice calatorii cu 30 zile inainte. Am facut si asta candva, dar pentru cine are de umblat destul de mult tot anul chiar nu mai conteaza, iti recuperezi banii pe el. E ca si cum nu le-ai fi dat nimic de la bun inceput, daca stai si te gandesti.
Iar asta cu 4 trenuri, ei bine, nu prea prind astfel, oricum ma plimb si pentru o destinatie, nu imi place sa stau doar pe drum si sa mai astept legaturi si prin gari ca Veresti sau Piatra Olt sau altele mai obscure.

In concluzie, cardul merita, dar pacat de formatul acestuia. Ah, si ajunge la 30% (online), ceea ce nu mai pare la fel de amarat. Au mai publicat ei o statistica, creste de la an la an numarul cardurilor TrenPlus. Nu e un numar impresionant, dar e in crestere.
Sus In jos
AndiCFR
V.I.P Member
V.I.P Member
AndiCFR

Numarul mesajelor : 3683
Localizare : Braşov
Reputatie : 8761
Data de inscriere : 10/06/2011

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 35 Icon_minitimeMar 13 Dec 2016, 17:05

Am observat ca nu conteaza daca sunt sterse datele de pe cardul trenplus, daca ai ID-ul si CNP-ul trecut pe spate nu e nicio problema, doamnele de la casa mereu se uita pe spate cand vedea ca sunt datele sterse.
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 35 Icon_minitimeMar 13 Dec 2016, 17:17

AndiCFR a scris:
Am observat ca nu conteaza daca sunt sterse datele de pe cardul trenplus, daca ai ID-ul si CNP-ul trecut pe spate nu e nicio problema, doamnele de la casa mereu se uita pe spate cand vedea ca sunt datele sterse.

Da, pai ele si sugereaza asta. Se uita si din reflex acolo. Laughing
Din moment ce cardul e valid in sistem chiar nu mai conteaza cum se si prezinta. Important e sa-l ai.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 35 Icon_minitimeMier 14 Dec 2016, 20:32

Exista vreo sansa sa imi pot schimba biletul cumparat online? In sensul ca azi mi s-au schimbat total planurile pana la sfarsitul anului, am luat un bilet pe relatia R. Valcea - Cluj si as vrea sa il schimb cu unul Cluj - R. Valcea.
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 35 Icon_minitimeMier 14 Dec 2016, 21:53

Adirmvl a scris:
Exista vreo sansa sa imi pot schimba biletul cumparat online? In sensul ca azi mi s-au schimbat total planurile pana la sfarsitul anului, am luat un bilet pe relatia R. Valcea - Cluj si as vrea sa il schimb cu unul Cluj - R. Valcea.

Nu se poate.
Faci cerere de renuntare si iti iei alt bilet.
Scrie acolo la conditii ca statia de plecare si statia destinatie trebuie sa ramana neschimbate. Totodata din interfata aplicatiei nu ti se permite sa schimbi statiile.
Deci renunti la calatorie si vei primi banii inapoi (nu integral; se retine o taxa de procesare, rezervare loc, etc.) si iti iei alt bilet.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 35 Icon_minitimeMier 14 Dec 2016, 22:03

Deci daca merg cu mail-ul sau cu mesajul la gara sau la agentie pot primi banii inapoi pentru bilet? Ca e la fel de ok.
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 35 Icon_minitimeMier 14 Dec 2016, 22:37

Adirmvl a scris:
Deci daca merg cu mail-ul sau cu mesajul la gara sau la agentie pot primi banii inapoi pentru bilet? Ca e la fel de ok.

Nu cred. Banii se vireaza inapoi in contul tau, iar asta nu cred ca se face cat mai curand.
De exemplu, asta vara am luat un bilet de la ATM Bucuresti Nord, dar e aproape la fel ca online, platind cu cardul.
Fiindca a aparut ceva neprevazut, am renuntat la calatorie, dupa care casiera (din gara Ilva Mica, unde ma aflam cand mi s-au schimbat planurile, nu mai urma sa ma intorc cu trenul la Bucuresti) m-a informat ca banii nu se pot restitui de la casa de bilete decat daca ai fi platit un bilet cu bani cash, nu cu cardul. Si din ce-mi amintesc banii i-am primit in cont abia la sfarsitul lunii sau inceputul lunii urmatoare. Deci vreo 2 saptamani a durat la mine, la online n-am facut niciodata cereri de restituire, dar ma gandesc ca procedura e similara, eventual ar trebui sa fie mai rapida verificarea in sistem, deci sa nu astepti ca mine. Ma indoiesc ca ti se vor da banii cash imediat la vreo casa de bilete. Dar desigur ca poti incerca sa vezi pe cont propriu care e treaba.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 35 Icon_minitimeMier 14 Dec 2016, 22:45

E ok si asa. Mersi mult!
Sus In jos
Razvan Tudor
V.I.P Member
V.I.P Member
Razvan Tudor

Numarul mesajelor : 649
Varsta : 33
Reputatie : 5905
Data de inscriere : 10/01/2011

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 35 Icon_minitimeMier 14 Dec 2016, 23:55

Am renuntat eu la bilet online. Am completat cererea de renuntare la calatorie si in 2 zile am avut banii inapoi pe card.
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 35 Icon_minitimeJoi 15 Dec 2016, 12:02

Din ce vad in sistemul de bilete online pare ca s-a mai extins pana in weekend compunerea lui 1891. Mi-am luat deja bilet online la 1781, asa ca am modificat adineauri din cont datele calatoriei pentru biletul asta si am schimbat cu trenul 1891. Evident, am platit diferenta. 1781 este cu oferta Regio, dar diferenta se face fata de pretul biletului la trenul respectiv, deci nu e un pret generalist de IR sau ceva. Eh, cu tot cu TrenPlus merita daca macar te plimbi in niste vagoane mai ca lumea pe langa Desiro. Sper doar sa nu-mi iau teapa si sa puna repede sobolan Desiro la loc. Macar sa apuc si eu toata iarna sa ma plimb o data pe 901 cu tren din asta.
Sus In jos
cardinal

cardinal

Numarul mesajelor : 3338
Reputatie : 8746
Data de inscriere : 08/04/2010

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 35 Icon_minitimeJoi 15 Dec 2016, 18:22

Razvan Tudor a scris:
Am renuntat eu la bilet online. Am completat cererea de renuntare la calatorie si in 2 zile am avut banii inapoi pe card.
Confim, am renuntat de vreo 4 ori online, si imi vireaza banii inapoi, fara ceva retinere de comision
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 35 Icon_minitime

Sus In jos

Bilete C.F.R. (2)
Sus 
Pagina 35 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 51 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucruri pozitive la TFG/TFC
» Bilete C.F.R. (2)
» Întrebări şi răspunsuri
» Bilete C.F.R.
» Bilete Internationale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: