|
| Bilete C.F.R. (2) | |
|
+72c o r v i n TER200 tcm Wilkosz saint Warrington Vale_ntin Sabik ciprian71 aris86 neluadi kristi kkk bubu Andrei Andras baiazid Vitosa ets2oltromânia 3ERLY teoiasi cristi ar florin.lifticariu AeroX Rarau CristyanC alliens Luna huiu_goe ldh80 Norbi vatmanul marius664 ldh.ro Jurnal Feroviar alexul Costin.B Silviu Sintea Spartan1948 cfr500 mielutu zburator rizelgeorgel2004 Vale COSTACHE MIHAIL Nk11 ALEXCFR lapsanszkitamas gabrielcr Katalyn cristy79 brutusel Goanga alex.alexus.tm Razvan Tudor 92Dragos NicuS Ciprian.bucur.92 dan tm membru dezactivat , spiderpc IonutCFR2009 Dutzu Andrey_tm traian Adrian78 AndiCFR Dr2005 get. allred Adirmvl DUAL cardinal marian1967 Nesebar 76 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
92Dragos Moderator si Fotograful anului
Numarul mesajelor : 2943 Localizare : Targu Mures / Gheorgheni Reputatie : 8373 Data de inscriere : 24/05/2010
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi Oct 15, 2015 8:02 pm | |
| - Dr2005 a scris:
- Cardul e facut pe fix acelasi tip de carton ca biletele.
In Elvetia exista autorizatii valabile 2 ani, pe acelasi fel de carton... dar ti se da o protectie din plastic. Daca le plastifiezi tu, devin nule. Foarte buna metoda. Eu primele 2 le-am tinut in folie.. iar rezultatea era ca a inceput sa nu se mai vada deloc. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi Oct 15, 2015 8:33 pm | |
| Autorizaţiile de Elveţia şi Belgia vin într-un plic de plastic transparent. Dacă rezistă 2 ani sau nu... nu ştiu, cele pe care le-am văzut aveau vreo 6 luni vechime şi încă se vedeau. Probabil că soluţia ar fi o legitimaţie tip card sau asemănătoare cu autorizaţiile CFR. _________________ :TTT:
|
| | | 92Dragos Moderator si Fotograful anului
Numarul mesajelor : 2943 Localizare : Targu Mures / Gheorgheni Reputatie : 8373 Data de inscriere : 24/05/2010
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi Oct 15, 2015 8:45 pm | |
| Cu timpul cred ca va urma, nu ar fi rau sa contina si portretul. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi Oct 15, 2015 8:50 pm | |
| La ce iti mai trebuie si portret ? Nu e suficient ca iti apare numele pe el, la o suspiciune te legitimezi cu buletinul. S-au dus vremurile cand luai bilet redus cu 50% acum nu se merita si nu se mai risca nimeni vo spune unul care a mers 3 ani cu legitimatie de student pe alt nume dar cu poza mea. Mergeam doar la Regio ca acolo nu te intreba nimeni de sanatate si o singura data am prins supracontrol la care am jucat teatru ca am pierdut biletul si am platit suprataxa de 7 lei. Facea nasul "Tu aveai bilet ca stiu ca scria pe el ca mergi la Brasov, unde l-ai pierdut"
Am studenti care povesteau ca la IR-uri goale le cerea nasul si legitimatia de student la control in vreme ce la alea aglomerate nici nu se mai uita la bilet fuge sa controleze pe toti ca sa-i prinda pe aia fara bilet sa-si ia dreptul. |
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi Oct 15, 2015 8:59 pm | |
| Da, hai să instigăm la încălcarea legii. A fost mai demult în discuţie să se facă carduri nominale, cu poză, pentru toate categoriile de facilităţi şi astea să aibă PIN şi să fie valabile doar însoţite de actul de identitate. Adică să fie acelaşi card şi, în funcţie de categorie, să ai x călătorii gratuite sau x călătorii reduse şi tot aşa. Dar a picat, din motive tehnice (costa prea mult implementarea cititoarelor de carduri peste tot). _________________ :TTT:
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi Oct 15, 2015 9:21 pm | |
| Cardurile pot fi la fel cum sunt cele de la farmaciile Dona, fara cip, fara poza, fara nimic, pur si simplu cu un cod pe ele, asa pot sa faca si la CFR dar e prea mult pentru CFR sa faca ceva bun pentru populatie dar de tinut in brate ii tinem si ii pupam in ..... zi de zi ora de ora. |
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi Oct 15, 2015 10:41 pm | |
| Uită-te ce a ieşit cu cardurile de sănătate. Plus că un astfel de card ar fi folosit la toţi operatorii, nu doar la CFR Călători, pentru că legea e lege pentru toţi. Păi numai la CFR Călători ar fi vreo 1000 (minim) de puncte de vânzare + vreo 2000 de naşi care vor trebui şi ei să aibă aparate mobile de verificat cardurile. La care se adaugă şi privaţii. În fine, ideea ar fi fost să fie un card unic şi un sistem unic care să stabilească exact câte călătorii trebuie decontate. În plus, s-a dorit ca acest sistem să fie implementat şi la transportul rutier (că, în teorie, şi ăia sunt obligaţi să acorde aceleaşi facilităţi). Nu s-a mai implementat deloc şi mă îndoiesc că se va implementa vreodată. _________________ :TTT:
|
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi Oct 15, 2015 11:15 pm | |
| Pai nu s-a implementat din cauza alora de la auto sau cum? acolo ne le mai stie nimeni numarul si nici nu ii controleaza nimeni.
dar la CFr ce ar fi atit de complicat?Deja im mare parte CFR are implemetat sistemul electronic de vinzare al biletelor, ce era asa greu sa se doteze cu cititoare? doar nu era sa aiba un cititor pentru fiecare controlor. se ia domle o marja, de intirzierea trenului, defect, furt, cap de linie etc si dotezi comenzile cu un numar de cititoare si apoi cind partida trenului soseste din cursa lasa cititoarele la comanda de unde o alta partida le preia fiecare membru am partizii isi introduce un cod sau isi scaneaza o legitimatie si gata pleaca la tren.
Pai cum era cind aveau lampi finale trenurile? era o sala mare unde se reparau lampile, lovite, sparte, unde se inlocuiau acumulatorii furati sau consumati, unde se incarcau acumulatorii, venea partida trenului, lua finalele 133 si 134, disc final, capse pocnitoare numele prenumele trenul semnatura si gata. La intors invers se predau toate alea si gata. Normal ca data viitoare luai alte finale ca doar poate alea erau la incarcat, nu erau ,,titularizate"
Asa si cu sistemele de vinzare bilete in tren, se face atita tam tam ca o sa faca ei o licitatie ca o sa dreaga, dar ce acuma descopera coada la pruna? CFR nu vede ca VTS si RGT deja au sistemul ala?
Ce nevoi asa complicate sint, un card cu CNP si cod de bare, la nevoie iti cere buletinul, sa nu fie valabil fara el sub nici o forma si gata. L-ai pierdut? anunti prima gara cu sistem electronic, se baga seria si CNP ul in sistem si la prim ascanare se gaseste, desi daca n-ai buletin nu poti folosi cardul.Sa ti-l poata retine la casa cind il dai la scanat.
Daca nici CFR nu se poate adapta, care are forta de bani si capacitate informatica atunci, afara ploua. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin Oct 16, 2015 2:34 am | |
| Cum ar trebui sa fie putem discuta... Da' eu ce fac cu bucata asta de carton pe care abia se vede scrisul dupa nici o luna, dar care e valabila un an? Bun, pun cartonul in folie de plastic. Rezista? Ca l-am folosit odata, nu am avut febra, nu nimic, sa spun ca l-am tinut la temperaturi ridicate sau ca l-am razuit ca pe loz sa ajunga asa. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin Oct 16, 2015 8:31 am | |
| Intreaba la CFR si fa-le propuneri de imbunatatire. |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6987 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Sam Oct 17, 2015 1:34 pm | |
| La R nu se pot cumpăra bilete online? |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18751 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24328 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Sam Oct 17, 2015 1:50 pm | |
| |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Sam Oct 17, 2015 2:34 pm | |
| Doar la RE dar nu se merita ca iti da locul obligatoriu asa la casa poti cere fara loc. Si totusi exista unele Regio la care se poate cumpara on-line, acestea sunt 7001(13701) si 5003 plus perechile dar si 5005 Bucuresti-Comanesti. |
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Sam Oct 17, 2015 7:06 pm | |
| Se pot cumpăra bilete on-line la toate trenurile R care circulă pe Bucureşti - Urziceni şi retur.
Trenuri RE nu mai există de câteva luni. _________________ :TTT:
|
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6987 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Sam Oct 17, 2015 11:20 pm | |
| Păcat, aș fi avut nevoie de ceva reduceri pentru 3005 către Brașov, plec joi la Leprous la concert și nu aveam chef să dau 45 de lei dus-întors, dar asta e. Ce motiv au tovarășii de sus să nu permită vânzarea on-line pentru bilete la R? |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) | |
| |
| | | | Bilete C.F.R. (2) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |