|
| Automotoare clasa 77 Malaxa | |
|
+67cristi CFR Dr2005 Adirmvl Peter Fodor Lineus646 t1972 tcm Theo A. marius664 Cipri Andrei Neculai alliens Warrington daniel_c Jhonyla Rarau riciu Luna Andrei Andras Michael Mihay Jurnal Feroviar Motreanu Sorin TVlad cristy79 deconectat Vitosa AeroX didinul florin.lifticariu DAS 2011 alex.alexus.tm AMX 97-0548-4 kristi kkk TonyCFR c o r v i n cata decward cristi ar mielutu zburator MariusM @ndrey Teodor Razvan Tudor Katalyn IonutCFR2009 allred Desiro256 adrian.vidican.9 Petre_IFTE COSTACHE MIHAIL AlexD Luca tgv Cont.dezactivat j o a n t a Norbi The Legend Amiralul Bobby_TM Lafont Radu Tudor cfr500 Tomi13leu Nesebar KQQ Andrey_tm ANDU2100HP DUAL 71 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Bobby_TM V.I.P Member
Numarul mesajelor : 679 Varsta : 41 Localizare : Timisoara Reputatie : 5249 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: Automotoare clasa 77 Malaxa Mier 25 Noi 2015, 23:08 | |
| 920 in Timisoara Nord. Urma sa plece la Remetea Mica (213) |
| | | cfr500
Numarul mesajelor : 2599 Varsta : 24 Reputatie : 7370 Data de inscriere : 18/11/2011
| Subiect: Re: Automotoare clasa 77 Malaxa Vin 27 Noi 2015, 12:05 | |
| Poate cineva da faca o lista cu repartizarea acestora pe depouri? Suceava are 905, 906 si 944. |
| | | deconectat
Numarul mesajelor : 584 Reputatie : 4118 Data de inscriere : 27/05/2015
| Subiect: Re: Automotoare clasa 77 Malaxa Dum 29 Noi 2015, 00:16 | |
| Nu cred ca isi bate cineva capul sa faca lista cu cotetele astea |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Automotoare clasa 77 Malaxa Mar 01 Dec 2015, 15:32 | |
| Se vede ca nu "rasfoiti" paginile acestui forum ! Cititi aici http://www.forumtrenuri.com/t1829-indexul-automotoarelor-clasa-77-malaxa cineva si-a batut capul cu ele Lista nu mai corespunde 100% pentru ca intre timp unele au migrat de la un depou la altul in functie de necesitatile CFR Calatori. Si oricum un sfert din automotoarele seriei 900 ce le vedeti in lista sunt retrase din circulatie si doar un RG/RK le mai salvează. Actualizez eu lista cu ce stiu: 900, 901, 907, 973, 974, 989 si 999 sunt la Depoul Pitesti in prezent. 922 si 998 s-au intors inapoi la Depoul Timisoara. 928 si 980 au luat calea Pitestiului iar prin Septembrie 2015 au intrat la Petroutilaj Campina pentru modernizare. 941 a luat si el calea Timisoarei. 956 si 975 prin Octombrie le-am vazut facand serviciu la Piatra Olt, deci trebuie sa fi trecut in custodia Pitestiului. Care mai stie cate ceva sa intervina. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Automotoare clasa 77 Malaxa Mar 01 Dec 2015, 17:29 | |
| Nu se mai fac modernizări de AM 900 (şi la PetroUtilaj mai sunt 2 neterminate), se face doar RG la cele deja modernizate. _________________ :TTT:
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Automotoare clasa 77 Malaxa Mar 01 Dec 2015, 22:51 | |
| Prea mult nu vor mai circula, se apropie ziua aia cand vor fi taiate bucatele si topite, totusi au trait cam mult. |
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Automotoare clasa 77 Malaxa Mier 02 Dec 2015, 00:32 | |
| Nu cred că va îndrăzni cineva să caseze material rulant neamortizat. E caz penal. _________________ :TTT:
|
| | | cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9705 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: Automotoare clasa 77 Malaxa Mier 02 Dec 2015, 01:20 | |
| - Karpaty a scris:
- Prea mult nu vor mai circula, se apropie ziua aia cand vor fi taiate bucatele si topite, totusi au trait cam mult.
Asculta ce spun eu, o sa ies la pensie si inca vor circula _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Automotoare clasa 77 Malaxa Mier 02 Dec 2015, 01:31 | |
| - cristi CFR a scris:
- Karpaty a scris:
- Prea mult nu vor mai circula, se apropie ziua aia cand vor fi taiate bucatele si topite, totusi au trait cam mult.
Asculta ce spun eu, o sa ies la pensie si inca vor circula Asta ar fi prea de tot, peste 30 de ani sa mai fie malaxa inseamna ca suntem inapoiati rau de tot daca in 2045 vor mai exista asemenea relicve. |
| | | cfr500
Numarul mesajelor : 2599 Varsta : 24 Reputatie : 7370 Data de inscriere : 18/11/2011
| Subiect: Re: Automotoare clasa 77 Malaxa Mier 02 Dec 2015, 01:58 | |
| - Karpaty a scris:
- cristi CFR a scris:
Asculta ce spun eu, o sa ies la pensie si inca vor circula Asta ar fi prea de tot, peste 30 de ani sa mai fie malaxa inseamna ca suntem inapoiati rau de tot daca in 2045 vor mai exista asemenea relicve. Aceste cutii pe 2 osii au si computer de bord. Oricum sunt mai bune decat nimica sau duba. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Automotoare clasa 77 Malaxa Mier 02 Dec 2015, 02:16 | |
| Asa ziceam si eu decat nimic is bune si astea dar intre timp m-am sucit la ce catastrofe sunt aceste cotinete de porci. Cred ca daca vrei sa chinui sau sa iti bati joc de cineva mai bine i iei un bilet dus-intors cu malaxa peste 100 km, cred ca e mai dureros decat bataia. Nu doar cotetele astea sunt de vina ci si starea jalnica a infrastructuri. Eu vreau sa vad cum fac cand o mai iesi unul dasta de la Petroutilaj si mai face tura de probe de la Campina la Pl.Vest si retur inainte sa paraseasca Petroutilajul sa dau o tura cu cutia asta sa vad la fel de rau merge si face ca toti dracii si pe linie sudata.
@Dr2005 de ce nu le baga tata in paine pe toate ca sa le amortizeze mai repede investita ? Am putea suporta pana in 2022 daca stim sigur ca din acel an nu o sa le mai vedem pe calea ferata.
Auzi cica 2045 tot cu malaxa =)))
Daca sunt atat de econoame cu computer de bord si toate cele sa le aduca la BC sa le bage pe Urziceanca si Slobozia sa scape de pagubele alea de DA/LDH + 2-3 vagoane, dar ganditi-va pentru 5 minute ce ar insemna sa vezi morga pe 2 osii in cea mai mare gara din Romania, cum ar fi sa ai la linia 6 Dacia cu destinatia Viena si langa la linia 7 malaxorul de Slobozia in ce hal ar fi terfelita imaginea trenului in Romania si imaginea companiei CFR de aia le si tin departe de BC nu-s baieti prosti deloc. Prefera paguba cu Loc si 2-3 vagoane decat sa aduca morga pe 2 osii in Gara De Nord.
|
| | | cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9705 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: Automotoare clasa 77 Malaxa Mier 02 Dec 2015, 02:47 | |
| Suspensia cu arcuri in foi e de vina, era vorba sa o schimbe dar au redus fondurile (merge si asa). Pe linie buna e ok. In 1990 se bateau sefii cu pumnul in piept ca fac si dreg si o sa avem automotoare moderne, se cam vede ce s-a facut pana acum, au trecut 25 de ani, cum spuneam voi iesi la pesie si am sa am placerea sa imi plimb nepotii cu ele Pana nu avem infrastructura pusa la punct nu are rost sa investim in AM moderne, vor fi distruse in cel mai scurt timp si astea nu se pot repara la fel de usor vezi cazul Desiro... _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
| Subiect: Re: Automotoare clasa 77 Malaxa Mier 02 Dec 2015, 02:53 | |
| Kerpeten, nu ai nici cea mai mică idee cum funcţionează sistemul feroviar! Să nu mai vorbesc că arunci cu noroi în nişte automotoare cu care nici măcar nu ai mers... efectul de turmă la români (pe bune, a ajuns să îmi fie silă de ţara asta, da' nu plec nici de-al dracu', o să schimb ceva sau o să mor încercând).
Amortizarea se face în timp, există un catalog de durate normale de utilizare (aprobat prin HG). Şi chiar dacă constaţi că automotorul în sine e amortizat, te trezeşti că echipamentele noi nu sunt sau că, deşi e amortizat după lege, nu şi-a scos încă banii şi/sau încă funcţionează bine, caz în care nu ai de ce să îl casezi, mai ales că nu eşti OBB sau SNCF să fentezi toată legislaţia şi să bagi banii statului în material rulant.
Ca să aduci un model de automotor într-un depou îţi trebuie personal specializat, îţi trebuie anumite utilaje, echipamente... plus că nici nu e productiv să ai 100 de feluri de vehicule în acelaşi depou. Acum chiar şi între diversele versiuni de EA-uri modernizate sunt diferenţe, pentru că nu s-a gândit nimeni să le rearanjeze pe depouri după modernizare. Există 900-uri la Piteşti, Suceava şi Timişoara (erau şi la Arad, dar nu cred că mai sunt, poate doar în conservare) şi circulă pe rute cu puţini călători. Pentru cultura ta generală, înainte să vină Regiotrans pe Ploieşti - Urziceni, livretele pentru Urziceni - Bucureşti erau făcute pentru AM900, dar nu a fost nevoie, pentru că BC a avut locomotive şi personal. Plus că pe Bucureşti - Urziceni sunt ceva mai mulţi clienţi, nu ar încăpea într-un AM900 (care are 58 locuri). Există 700-uri la Piteşti şi Medgidia. Curios lucru, alea de la Piteşti n-au nici pe dracu', alea de Medgidia fac pe Tulcea fără probleme, în schimb pe Constanţa - Mangalia le tot dau defecte, în condiţiile în care linia Medgidia - Tulcea e mai grea. Dacă ar fi puşi mecanicii să plătească din buzunar defectele închipuite şi cele provocate de ei (voit sau nu), să vedeţi cum nu s-ar mai strica nimic. Sau să se desfiinţeze rezervorul auxiliar de pe DA-uri, una din doua.
Pe linia bună nici nu se simt, am mers chiar şi cu cele cu motor D2156 (deci care vibra rău de tot) pe linie sudată şi se comportau foarte bine, nu mai vorbesc de versiunea PetroUtilaj care merge chiar foarte frumos pe linie sudată, dacă are pe unde (în general n-are). În schimb, 700 şi 1000 au suspensii mult mai bune, ba chiar sunt ceva mai stabile decât Desiro pe Medgidia - Tulcea (la Desiro trebuia să stau cu mâna pe biclă tot timpul, la 700 a stat bine mersi, deşi era pusă în aceeaşi poziţie). _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Automotoare clasa 77 Malaxa Mier 02 Dec 2015, 04:08 | |
| - Dr2005 a scris:
- Kerpeten, nu ai nici cea mai mică idee cum funcţionează sistemul feroviar! Să nu mai vorbesc că arunci cu noroi în nişte automotoare cu care nici măcar nu ai mers... efectul de turmă la români (pe bune, a ajuns să îmi fie silă de ţara asta, da' nu plec nici de-al dracu', o să schimb ceva sau o să mor încercând).
1. Turma la mine nu are niciun efect nici in cazul in care eu sunt cel mai mic de ani sau mai slab pregatit. 2. Nu am habar de sistemul feroviar pentru ca nu am facut facultate de transporturi dar nu sunt chiar atat de prost cum ne crezi tu pe majoritatea de aici incat sa nu vad minusurile si dezastrele cu care tu vrei sa mergem pana in 2045. Ia fa-ti timp si vezi cati arunca cu noroi in cazaturile alea pe tot internetul nu doar pe forumul asta unde tu esti NR 1. 3. Daca vrei sa schimbi ceva sau sa mori incercand sa faci asta trebuie sa tai otrava de la radacina otrava in cazul asta sti care este. 4. Daca tot te-ai transformat intr-un spion si strangi probe afla ca in ultimile 12 luni DL Kerpeten a mers cu malaxa 900 de vreo cateva ori : Ploiesti.Sud-Corlatesti, Ploiesti.Sud-Urziceni-Ploiesti.Sud, Slatina-Piatra.Olt-Craiova si iti reamintesc ca nu am putut sa scriu un sms pe telefon din cauza socurilor ca sa nu mai zic ca mi-am distrus timpanele si de cate ori am dat respins cand eram sunat pentru ca din cauza zgomotelor produse de cotetele astea nu auzem nimic la telefon nici eu si nici cei cu care ar fi trebuit sa vorbesc, ar fi bine sa te documentezi mai ales ca am postat si poze cu cotetele cu care am mers atat pe forum cat si pe FB unde ai contul meu. Dupa parerea ta tu crezi ca doar am fost in gara si le-am pozat, eu ti-am adus argumente si la nevoie pot sa-mi pierd juma de zi sa-ti dau exact datele si detaliile din zilele in care am mers cu aceste automotoare. Cu malaxa 700 am mers o singura data de la Constanta la Mangalia in februarie nu am ce sa comentez dar iti spun ca 900 nu are ce cauta pe calea ferata. 5. Daca te-ai plictisit de tara asta si de mentalitatea noastra esti liber sa emigrezi unde vrei nu te retine nimeni aici dar nu veni sa ne raspunzi de sus ca le sti tu pe toate sau teoriile tale in care ne obligi sa fim de acord in 2016 cu niste automotoare care ar trebui sa fie doar piese de muzeu. Invita-ti prieteni la o calatorie cu malaxa 900 daca vrei sa auzi cu adevarat, LIVE si in direct si pe alti ce parere au despre astea si iti zic ca pe urma o sa ocolesti topicul asta. Tu esti chiar culmea vezi de atata timp ca sunt o gramada aici pe forum care vorbeste de rau aceste automotoare doar tu esti singurul impotriva, trebuie sa intelegi asta odata pentru totdeauna. Lumea are o parere foarte proasta despre tren in general datorita intarzierilor, tarifelor, conditilor, timpi enormi etc dar daca le mai adusi si 900 deja prefera bataia decat sa mearga cu asa ceva. Serios acum, cand ai de gand sa deschizi ochii ? Odata nu te-am vazut sa fi si tu fair-play si sa fi de acord cu lumea numai contra esti, te bazezi pe faptul ca lucrezi unde lucrezi si esti mai bine pregatit decat ceilalti ? Sa fim seriosi nu iti trebuie Bacalaureat ca sa vezi ce e rau si ce e bun daca mergem pe premiza asta nu facem decat sa ne intoarcem inapoi in timp la secera. |
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5868 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: Automotoare clasa 77 Malaxa Mier 02 Dec 2015, 08:11 | |
| Sincer dupa parerea mea indiferent de calcule economice de amortizare etc pe care nu le contest - aceste automotoare sunt cel mai sigur mijloc de a alunga oamenii de la tren.
Nu zic ca nu sunt economice, au computer de bord si ce or mai avea - dar asta nu intereseaza pe nimeni dintre calatori, sa stiti. Am mers o singura data si nu imi mai trebuie asa ceva cat oi trai. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Automotoare clasa 77 Malaxa | |
| |
| | | | Automotoare clasa 77 Malaxa | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |