Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

INTREBARI SI RASPUNSURI

In jos 
+111
David Marius
rizelgeorgel2004
ionutz85
mihaiuc
Razvan Tudor
Nk11
Karl
MelecaCristian
@ndrey
biokosmy
alexandruh
Vitosa
decward
frank81
Saruman
vanchorusebulgaria
puscasu
sorinucu
razwy
Norbi
iuli.hard
Cobra
valibu
djdanny
63-1143-5
1nt3rp0l_106
cata
rowanberry
Adrian78
popandrei10
alinx3330
Boracik
diana04
RazvanCFR
AlexCta
bogdan srl
dany90
zenox4500
clauadrian24
saint
marian_topy
halmarius
ionut_te
Razvan
Marius Iulian
cont dezactivat .
stoica gheorghe
kaan
baciulik
didinul
marcelbanu
pannonia express
LocoMania
The Legend
Andrei
raoul
ludwig87
alexg
stakee
Mihay
VeV
FeroFan97
iuliana
cont inactiv
Vlad12
ion1982
060-EA078
Lde 2100
Caravelle_Zg
IonutChircu
jionutz
Axwell21
Costin.H
myster2008
alex.alexus.tm
ionutz72
Traveller
g.popovici
srazvi
AMX 97-0548-4
PrisecaruFlorin
stinky
George2210
dan ciprian
cristi CFR
vrabieionut
stegaru
43.309
Nesebar
mureseanu_976
marius_catalin84
membru inactiv
lovekomotive
tacc400
IonutCFR2009
Amiralul
pisti91
KQQ
mtk
mardaryroby
Codrut1985
Vlad
Ionutz
kristi kkk
MariusM
DonVILLy
cortexedge
cristi ar
mariuskl
tudor_vl
COSTACHE MIHAIL
115 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 45 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
stoica gheorghe

Numarul mesajelor : 1
Reputatie : 5193
Data de inscriere : 07/09/2010

INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 24 Empty
MesajSubiect: CONROLUL CONTINUU AL VITEZEI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 24 Icon_minitimeMar 07 Sept 2010, 16:01

Va salut cu respect...ajutati-ma si pe mine va rog frumos cu mai multe informatii depre CONTROLUL CONTINUU AL VITEZEI>>>>VA MULTUMESC DIN SUFLET
Sus In jos
cont dezactivat .

Numarul mesajelor : 3034
Reputatie : 8388
Data de inscriere : 03/09/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 24 Icon_minitimeMar 07 Sept 2010, 16:47

Imi spune cineva cate tipuri de boghiuri sunt?
Sus In jos
cont inactiv

Numarul mesajelor : 1550
Reputatie : 7012
Data de inscriere : 25/04/2010

MesajSubiect: mesaje care vor fi mutate   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 24 Icon_minitimeMar 07 Sept 2010, 17:22

mastan121212 a scris:
Imi spune cineva cate tipuri de boghiuri sunt?
Ar fi cam 2 tipuri,sau clase cum vrei sa o iei:
1.Boghiuri cu 2 osii care in general se folosesc la vagoane si la locomotivele de configuratie Bo-Bo, vezi clasa 43,44,46 la locomotivele electrice si la locomotivele LHD in mare parte.
2.Boghiuri cu 3 osii,mai rar folosite la vagoane,singurele vagoane pe care le stiu eu sunt ramele TE care au intre vagoane astfel de boghiuri, si in general folosite la locomotive de configuratie Co-Co,vezi clasa 40,41,42,45,47 la electricele noastre,clasa 60 la diesel-urile folosite la noi in tara....
Bineinteles ca sunt multe modele de boghiuri, incluse in aceste categorii cu 2 si 3 osii....dar astea sunt categoriile de boghiuri, sa ma corecteze cineva daca gresesc,si pe aceasta cale intreb si eu,vagoanele care circula pe 2 osii,adica in loc de un boghiu cu 2 osii are doar o osie,acel sistem cu o osie se poate numi boghiu?

Cu respect,Edward!
Sus In jos
Caravelle_Zg
V.I.P Member
V.I.P Member
Caravelle_Zg

Numarul mesajelor : 857
Varsta : 33
Localizare : Arad, România
Reputatie : 6566
Data de inscriere : 05/09/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 24 Icon_minitimeMier 08 Sept 2010, 01:42

Am dorit să cumpăr bilet valabil 250 km la trenuri personale de la Hunedoara la Arad pentru a merge pe ruta Hunedoara - Simeria - Ilia - Lugoj - Timişoara Nord - Arad. Mi s-a spus că nu-mi poate elibera bilet fără să-mi caute trenurile de legătură. În acest caz ar fi 4 trenuri de schimbat însă dacă ar fi mai multe ce s-ar întâmpla? Din câte ştiu, maxim 4 legături pot fi pe un bilet.
Spre exemplu, dacă cineva ar dori să meargă de la Satu Mare la Bucureşti numai cu trenuri de persoane, i se poate elibera bilet? Domnul Costache Mihail m-a lămurit mai demult la telefon şi mi-a spus că da însă casiera la care m-am adresat în aceste zile a dat de înţeles că nu poate elibera bilet fără să scrie pe el numărul trenurilor.
Sus In jos
Marius Iulian

Marius Iulian

Numarul mesajelor : 323
Varsta : 35
Localizare : Brasov / Galati
Reputatie : 6286
Data de inscriere : 29/08/2008

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 24 Icon_minitimeMier 08 Sept 2010, 02:45

Situația este în felul următor :

Conform puntelor 2 și 3 din Reg. privind procurarea legitimațiilor de călătorie la SNTFC CFR Călători SA:
2.În cazul legitimațiilor de călătorie emise electronic, atunci când se solicită călătoria cu mai multe trenuri (maxim 4) se emite o singură legitimație de călătorie cu anexe[...] cu condiția ca trenurile de legătură alese să fie într-un interval de maxim 24 de ore față de ora de plecare din stația de îndrumare.
3.Dacă se solicită călătoria cu trenuri care nu se încadrează în prevederile de mai sus (călătoria cu mai mult de 4 trenuri sau ora de plecare cu un tren din parcurs într-un interval mai mare de 24 de ore față de ora de plecare din stația inițială) parcursul format din aceste trenuri nu poate fi considerat o singură călătorie și se vor emite legitimații de călătorie diferite cu respectarea prevederilor de la punctul 2.

Trecând peste regulile de mai sus menționez că se poate emite o legitimație de călătorie pentru mai mult de 4 trenuri doar în mod manual, însă numărul anexelor nu va depăși trei. Dealtfel pentru călătorii mai pretențioși care doresc un anumit parcurs, precum cel prezentat de tine Hunedoara - Simeria - Lugoj - Timișoara - Arad, este indicată emiterea electronică manuală a biletului, iar pentru ușurința operatorului de la casă ar fi ideal să îi spui exact numerele trenurilor cu care dorești să circuli, și stațiile cu schimbare de tren!
Sus In jos
Caravelle_Zg
V.I.P Member
V.I.P Member
Caravelle_Zg

Numarul mesajelor : 857
Varsta : 33
Localizare : Arad, România
Reputatie : 6566
Data de inscriere : 05/09/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 24 Icon_minitimeMier 08 Sept 2010, 12:37

micutul_tgv a scris:
Situația este în felul următor :

Conform puntelor 2 și 3 din Reg. privind procurarea legitimațiilor de călătorie la SNTFC CFR Călători SA:
2.În cazul legitimațiilor de călătorie emise electronic, atunci când se solicită călătoria cu mai multe trenuri (maxim 4) se emite o singură legitimație de călătorie cu anexe[...] cu condiția ca trenurile de legătură alese să fie într-un interval de maxim 24 de ore față de ora de plecare din stația de îndrumare.
3.Dacă se solicită călătoria cu trenuri care nu se încadrează în prevederile de mai sus (călătoria cu mai mult de 4 trenuri sau ora de plecare cu un tren din parcurs într-un interval mai mare de 24 de ore față de ora de plecare din stația inițială) parcursul format din aceste trenuri nu poate fi considerat o singură călătorie și se vor emite legitimații de călătorie diferite cu respectarea prevederilor de la punctul 2.

Trecând peste regulile de mai sus menționez că se poate emite o legitimație de călătorie pentru mai mult de 4 trenuri doar în mod manual, însă numărul anexelor nu va depăși trei. Dealtfel pentru călătorii mai pretențioși care doresc un anumit parcurs, precum cel prezentat de tine Hunedoara - Simeria - Lugoj - Timișoara - Arad, este indicată emiterea electronică manuală a biletului, iar pentru ușurința operatorului de la casă ar fi ideal să îi spui exact numerele trenurilor cu care dorești să circuli, și stațiile cu schimbare de tren!

Mulţumesc frumos!
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22395
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 24 Icon_minitimeMier 08 Sept 2010, 12:45

E destul de greu sa obtii un bilet la 4 personale iti spun din propria experienta ca si eu circul cu personalele si iau biletul pe distanta cat mai mare , de exemplu sapt trecuta am mers din Bucuresti la Deva si am vrut prin Pitesti Craiova si Petrosani , a trebuie sa stau 20 de minute pana am obtinut acel bilet pt ca tipa de la casa nu stia sa puna numaruld e conexiuni in plus 2 sau 3 eu i explicam ca trebuie sa bage acolo conexiunea in plus si sa caute legaturile da o tinea pe a ei ca nu exista ca nus e poate ca nu merge , pana la urma am tipat la ea si i-am zis sa imi dea condica de reclamatii pentru ca stiam ca am dreptate si ca am dreptul sa iau la 4 personale bilet , cand a vazut ca nu ma las a reusit in final sa gaseasca ruta care eu o stiam si o vroiam pe bilet , dupa ce a tiparit biletul zice " da ce le sti legaturile , mai bine ca mine " ................. asa ca daca vrei bilet la 4 personale treb sa sti sa o inveti cum sa iti dea acel bilet altfel nu il primesti , degeaba sunt puse acolo ca nu se descurca deloc si habar nau legaturile Mad Mad Mad
Sus In jos
mariuskl

mariuskl

Numarul mesajelor : 123
Localizare : Timisoara - Ghilad - Uricani
Reputatie : 5736
Data de inscriere : 25/07/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 24 Icon_minitimeMier 08 Sept 2010, 13:12

Ultima oara cand am incercat sa iau un bilet pe o cursa mai lunga doar cu personale i s-a blocat calculatorul. Si nu aveam decat 3 trenuri de schimbat de la Timisoara la Petrosani (era tren direct la 13:47, dar ajungeam seara si nu era bine).

Traseul:

Timisoara Nord 4:33 - Arad 5:51
Arad 6:18 - Simeria 9:31
Simeria 10:10 - Petrosani 12:50

Cand a dat sa caute pentru Timisoara - Petrosani si a dat 2 sau 3 trenuri extra s-a blocat calculatorul. Am stat vreo 5 minute sa se deblocheze. CFR-ule, upgradeaza-ti calculatoarele, sa nu se mai incarce atat de mult. In fine, intr-un final s-a deblocat si am putut sa imi iau biletul linistit. Era 4:10.
Sus In jos
http://www.jmarius.info/
Marius Iulian

Marius Iulian

Numarul mesajelor : 323
Localizare : Brasov / Galati
Reputatie : 6286
Data de inscriere : 29/08/2008

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 24 Icon_minitimeMier 08 Sept 2010, 13:52

"E destul de greu să obții un bilet"... emis automat la un număr de 3 conexiuni deoarece sistemul generează toate combinațiile posibile, și durează un timp într-adevăr, nu din cauza calculatoarelor, ci a serverului care este solicitat la maxim!
De aceea fac recomandarea celor care își procură astfel de legitimații de călătorie (cu 3 conexiuni și pe rute întortochiate) să ceară emiterea manuală a legitimației precizând clar ruta, stațiile de schimbare a trenului și eventual numărul trenurilor. Se emit foarte ușor astfel de legitimații, în maxim 1-2 minute (la nr. maxim de conexiuni) dacă nu întâmpinați problema unui operator la casă nepriceput sau fără chef de muncă !
Sus In jos
raoul

raoul

Numarul mesajelor : 96
Reputatie : 5318
Data de inscriere : 10/08/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 24 Icon_minitimeMier 08 Sept 2010, 17:55

In poza de mai jos se ramifica o linie din gara Balotesti spre un depozit de carburanti,este cumva depozitul aeroportului ?

INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 24 Linief

Uploaded with ImageShack.us
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

Numarul mesajelor : 7990
Reputatie : 15506
Data de inscriere : 06/03/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 24 Icon_minitimeMier 08 Sept 2010, 18:44

Da raoul. De nenumarate ori o vad cand circul pe M700, si ma intreb de ce nu au prelungit vestitul Expres de Otopeni pana spre depozit , si linia prelungita putin pana aproape de aeroport , facandu-se acolo acel maret peron. Este adevarat ca sagetile ar fi trebuit sa rebruseze, insa acesta era un lucru banal fata de transbordarea calatorilor cu autocarul!!!
Sus In jos
stinky

stinky

Numarul mesajelor : 256
Varsta : 37
Localizare : Jimbolia,Timis
Reputatie : 5875
Data de inscriere : 25/08/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 24 Icon_minitimeSam 11 Sept 2010, 15:30

Care stie sa-mi spuna si mie mai exact...Am inteles de la niste mecanici de locomotiva,ca din 15 septembrie a.c TFG intentioneaza sa introduca un tren pe relatia Bistrita-Oradea-Timisoara Nord.Mai stie careva de ideea aceasta?
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22395
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 24 Icon_minitimeSam 11 Sept 2010, 15:38

stinky a scris:
Care stie sa-mi spuna si mie mai exact...Am inteles de la niste mecanici de locomotiva,ca din 15 septembrie a.c TFG intentioneaza sa introduca un tren pe relatia Bistrita-Oradea-Timisoara Nord.Mai stie careva de ideea aceasta?

Este prezentat la operatorul TRANSFEROVIAR mersul trenurilor pe relatia Bistrita-Cluj si Cluj-Oradea , atat pentru moment , pe viitor probabil vor fi curse si pe ruta Oradea-Timisoara Smile
Sus In jos
tudor_vl
V.I.P Member
V.I.P Member
tudor_vl

Numarul mesajelor : 447
Varsta : 34
Localizare : Cluj-Napoca
Reputatie : 6294
Data de inscriere : 04/05/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 24 Icon_minitimeMier 15 Sept 2010, 21:54

Buna seara! In ce gara se petrece actiunea reclamei la Orange, ceea in care tipa alearga dupa tren iar tipii cu bagajele?
Sus In jos
http://www.infrastructura-cfr.myfreeforum.ro
The Legend
V.I.P Member
V.I.P Member
The Legend

Numarul mesajelor : 1115
Varsta : 30
Localizare : TIMISOARA SI ATAT!
Reputatie : 6448
Data de inscriere : 03/08/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 24 Icon_minitimeMier 15 Sept 2010, 21:59

tudor_vl a scris:
Buna seara! In ce gara se petrece actiunea reclamei la Orange, ceea in care tipa alearga dupa tren iar tipii cu bagajele?
dupa ce viteza avea trenu in Bucuresti Nord
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 24 Icon_minitime

Sus In jos

INTREBARI SI RASPUNSURI
Sus 
Pagina 24 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 45 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» Revista presei
» INTREBARI SI RASPUNSURI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: