O zi e cam putin , mi-ar place sa stau cateva zile pe acolo sa colind fiecare coltisor , eventual daca ar amenaja unul din blocurile din Prypiat pentru turisti ar fi minunat . Fiecare e liber sa stea acolo pe propria raspundere , nu vad de ce sa ai interzis , asa ar fi normal . Mai asteptam un an sa se linisteasca apele in Ucraina ?
Subiect: Re: Excursii in locuri pe care vrei sa le vezi Vin 28 Mar 2014, 22:00
In pachet intra si un cancer din partea casei?
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: Excursii in locuri pe care vrei sa le vezi Vin 28 Mar 2014, 22:05
TVlad a scris:
In pachet intra si un cancer din partea casei?
Daca mergi pe ideea asta nu mai iesi din casa si te inchizi intr-un glob de sticla . Anual sute de turisti calca in zona interzisa pentru a vedea respectivele locuri si nu cred ca toti au cancer sau au murit , pe bune acum , sunt oameni care acolo traiesc si au 70 de ani , mananca doar ce cultiva si cresc in batatura dar au ajuns la batranete , mai conteaza si organismul fiecaruia .
Subiect: Re: Excursii in locuri pe care vrei sa le vezi Vin 28 Mar 2014, 22:15
Orasul Cernobal e plin de lupi care traiesc bine-mersi.
cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9360 Data de inscriere : 20/08/2008
Subiect: Re: Excursii in locuri pe care vrei sa le vezi Vin 28 Mar 2014, 22:32
Eu am gasit tur de o zi cu 300 de euro... Poate sunt si mai ieftine. Nu poti ramane peste noapte acolo, decat daca te desprinzi de grup si te ascunzi...
Adevaru-i ca nu-ti ajunge o zi sa vezi tot ce-i pe acolo. Pe langa oras si centrala, mai este si radarul ala Duga 3.Ai ce vedea, timp si bani trebuie.
Apropo de inchis in casa, sunt locuri mult mai radioactive decat zona de excludere dimprejurul centralei, dar despre care nu se stie ca sunt radioactive... sau despre care se stie, dar se ignora. O plaja din Brazilia are nivelul de radiatie mai ridicat decat la Cernobal, dar daca nu se aud cuvintele "radiatie", "Cernobal" si "uraniu", toata lumea sta bine mersi.
Aici e un clip de pe plaja aia:
Si un clip de pe langa centrala, cu nivel de radiatie mai scazut de aproape 6 ori fata de plaja din Brazilia
Subiect: Re: Excursii in locuri pe care vrei sa le vezi Vin 28 Mar 2014, 22:47
In Kiev este o agentie sau poate sunt mai multe dar eu am gasit pe net una care organizeaza excursii la centrala si in orasele Cernobyl si Prypiat , excursia incepe dimineata in Kiev cu intalnirea de grup , se pleaca intr-un microbuz cu ghid si se viziteaza atat centrala cat si orasul parasit unde am inteles ca se petrece cel mai mult timp , ai timp sa colinzi pe strazile orasului parasit si eventual sa intrii prin blocurile din zona iar pe intoarcere se ofera si o masa in orasul Cernobyl , in acest oras exista familii care inca locuiesc acolo , deci Cernobyl nu este un oras parasit , doar Prypiat este oras parasit , acesta se afla langa centrala la maxim 2 km in schimb Cernobyl se afla la mai multi km , excursia se incheie seara la Kiev . Costul unei astefel de excursii eu am vazut ca este undeva pe la 100-150 euro dar depinde si de grup ca daca grupul este mai mare atunci costul va fi mai mic .
Subiect: Re: Excursii in locuri pe care vrei sa le vezi Vin 28 Mar 2014, 22:51
In general organismele cu durata de viata mica,nu au atat de multe probleme cu radioactivitatea .. Insa ,cum zicea si Karpaty este si depinde si de organism , dar trebuie sa ai un detector Geiger la tine.. ca sunt zone cu spike
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: Excursii in locuri pe care vrei sa le vezi Vin 28 Mar 2014, 23:25
sunt mai mari lupi de langa Cernobâl faţă de ceilalţi lupi din aceaşi zonă. Am văzut un documentar frumos cu animalele din pădurile de lângă Cernobâl. Cine are bani si timp sa nu mai stea, mergeti si vizitati locul ala sa ne aduceti si nouâ poze.
Continut sponsorizat
Subiect: Re: Excursii in locuri pe care vrei sa le vezi