Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Întrebări şi răspunsuri

In jos 
+110
CalinPiatraNeamt
Bobby_TM
dany90
sytrus
ANDU2100HP
iuli.hard
iustialex
marcelbanu
AMX 97-0548-4
Ryan Anderson
Caravelle_Zg
cristy79
ionutz72
Goanga
ATM
cristyadaX
phnegativ
ionutz85
raven234
Amiralul
Radu.B
alexmorph3us
florin29sv
brotybreaza
frank81
Arsen22
IonutCFR2009
arianul
vadaniel05
Cont dezactivat
Polpot
TonyGFR
Andrey_tm
baiazid
tzifrea
dandel
bostanescu 2
razvan - trenuri
Ciprian
user dezactivat...
92Dragos
cristi CFR
alex03bv
Balto
alex.alexus.tm
Jhonyla
rizelgeorgel2004
redeme
ldh80
costi_dumitru
Norbi
Caspar
MariusM
COSTACHE MIHAIL
EuroNight
Gabry Gabriel
Adisoft1991s
tudor_vl
aurelsandu
Hurricane
florin.lifticariu
Florin C
mureseanu_976
Dutzu
Karl
discoid21
cardinal
lifetec
TVlad
Sabik
DPS
Simply18
Radu
The Legend
Vale
FeroFan97
AndreiStefan
andreiutzu
AlexD
pannonia express
vanchorusebulgaria
Katalin4653
halmarius
huiu_goe
kristi kkk
manuela
riciu
spiderpc
cont dezactivat .
AndiCFR
@ndrey
Teodor
cfr500
Vitosa
Warrior12
lapsanszkitamas
DUAL
Rarau
Adrian78
NicuS
KOSTYK
alinx3330
Vlad
Costin.H
Alex Avram
Dr2005
Adirmvl
Spartan1948
allred
Nesebar
114 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 36 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Vlad
Administrator
Administrator
Vlad

Numarul mesajelor : 7252
Varsta : 37
Localizare : Vatra Dornei
Reputatie : 13806
Data de inscriere : 08/04/2009

Întrebări şi răspunsuri - Pagina 5 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 5 Icon_minitimeMier 30 Ian 2013, 08:31

Din Livezi Ciuc pana la viaduct (nu pod) sunt 2 km si ceva. Ca sa ajungi in satul Livezi trebuie sa mai mergi 2 km pana la halta Caracau sau sa cobori la baza viaductului si sa o iei pe drum, dar nu stiu daca exista pensiuni in acest sat, deci cel mai bine ar fi sa vizitezi viaductul, apoi sa iei din Caracau h. un alt tren fie spre Ghimes, fie spre Miercurea Ciuc (poti cauta pe net cazare in zona).

Marfare sunt pe aceasta sectie, deci ar trebui sa fii atent.

Mai este si viaductul de dupa Lunca de Sus (cam la un km spre Ciceu) care merita vazut.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 5 Icon_minitimeMier 30 Ian 2013, 09:10

Pe fostul railwayfan era un reportaj facut in zona, pacat ca nu mai se poate vedea.( ori poate doctorul ni-l arata ca am vazut ca a mai descoperit si alt articol)

Nu stiu daca sint pensiuni in Livezi Ciuc.

Noi cind am fost am mers cu masina pina aproape sub viaduct, am urcat direct pe deal spre capatul dinspre Mihaileni. Apoi am mers pe jos pina in statia Livezi Ciuc, statie care e departe de localitate , insa pe drum am intilnit prevestitorul statiei care e aproape de viaduct.

Apoi am mers spre tunelul Ciumani, la intrarea in tunel sint ruinele unei foste cladiri de paza si un obelisc cu insemnele fostei monarhii.

Chiar la intrarea in tunel am fost surprinsi de un tren spre Adjud.

Asadar daca sint legaturi se poate vizita zona folosind trenurile statiile Livezi Ciuc si Ciumani.
Sus In jos
AndiCFR
V.I.P Member
V.I.P Member
AndiCFR

Numarul mesajelor : 3683
Localizare : Braşov
Reputatie : 8756
Data de inscriere : 10/06/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 5 Icon_minitimeVin 01 Feb 2013, 17:29

Stie cineva daca IR 1763/1764 se anuleaza luna aceasta? Maine va circula 1764?
Sus In jos
cont dezactivat .

Numarul mesajelor : 3034
Reputatie : 8386
Data de inscriere : 03/09/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 5 Icon_minitimeVin 01 Feb 2013, 18:11

Da. 1764 maine circula.
Sus In jos
spiderpc

spiderpc

Numarul mesajelor : 421
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 4860
Data de inscriere : 12/10/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 5 Icon_minitimeVin 01 Feb 2013, 19:29

Un tren poate circula pe o linie de tramvai? Cel putin, teoretic... Embarassed

Tot m-am intrebat asta, fara sa am cunostinte tehnice, de cand am vazut pe linia de tramvai de pe Stefan Cel Mare in Bucuresti un utilaj care lucra la linie acum cativa ani, utilaj similar cu cel de pe calea ferata pe care circula trenuri.
Sus In jos
http://2wireless.blogspot.ro
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14502
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 5 Icon_minitimeVin 01 Feb 2013, 19:34

Si cand s-a modernizat linia de "metrou usor" 41 tot o masina de burat marca cfr s-a folosit
Sus In jos
riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1376
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6663
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 5 Icon_minitimeVin 01 Feb 2013, 19:56

Idem si pentru linia actualului 4 (fost 18) din Bucuresti. Atunci am vazut si un utilaj de metrou (in plus).
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 5 Icon_minitimeVin 01 Feb 2013, 20:38

Infrastructura nouă pentru tramvaie, cu şine UIC 49 sau 40 rezistă la sarcini pe osie ceva mai mari (deşi cu 21 tone pe osie cât are un EA balastat parcă nu aş risca, e posibil să nu ţină terasamentul). La dalele de beton cu şină tip OR se lăsau alea şi cu tramvaie 7 t / osie.
Problema e la curbe, la un vagon ,,mic" (adică scurt) abia treci prin curbe cu raza de 80m, cu un vagon e călători normal ai nevoie de 150 m sau mai mult. Pe când la tramvai ai raza minimă de 20m în linie curentă şi 15m în depou (dar cu Tatra treci lejer şi prin 14m, că ăla e standardul cehesc).

manuela

Numarul mesajelor : 603
Reputatie : 5410
Data de inscriere : 03/11/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 5 Icon_minitimeVin 01 Feb 2013, 23:02

AndiCFR a scris:
Stie cineva daca IR 1763/1764 se anuleaza luna aceasta? Maine va circula 1764?

draga ,ir 1763/1763 va circula si in continuare;se discuta ca sa i se ataseze cele 2 vagaoane care au circulat pana acum pe relatia sv-brasov si sa aiba o compunere de 4 vag de la iasipersonal amcirculat cu el sambat trecuta pe relatia focsani-brasov si a fost full.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 5 Icon_minitimeVin 01 Feb 2013, 23:30

stie cineva de ce localitate apartine golesti 901?
Sus In jos
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 1697
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 7654
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 5 Icon_minitimeSam 02 Feb 2013, 00:35

Daca nu ma insel, tine de comuna Stefanesti, asa scria pe biletul de la muzeul localizat in fostul conac al familiei Golescu.
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14502
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 5 Icon_minitimeSam 02 Feb 2013, 11:13

-In ce an s-a desfiintat statia Saligny Gr Vest?

-Din ce an Saligny Gr Est se numeste doar Saligny?

-In ce an s-a desfiintat Cozieni h (M800)? pare-mi-se spre sfarsitul anilor 80
Ca punct de reper era defapt un punct de oprire in linie curenta la bariera pe unde trecea DJ3 Bucuresti-Lehliu, doamne ce cozi de masini se formau acolo noroc ca s-a construit podul peste CF, si ce placere era sa vezi bobicele in schema clasica si cu tampoane rotunde. Mi-aduc aminte ca de acolo o parte din drumul spre Bucuresti era format din piatra cubica. Si apropo personalul 8014 in 2010 oprea acolo desi in carte nu aparea trecuta oprirea de unde se urcau 2-3 insi
Sus In jos
huiu_goe

huiu_goe

Numarul mesajelor : 70
Varsta : 36
Localizare : Brasov
Reputatie : 4720
Data de inscriere : 04/03/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 5 Icon_minitimeDum 03 Feb 2013, 12:36

Daca am bilet in circuit trebuie sa pun viza de fiecare data cand schimb trenul in statia respectiva? Pentru ca legaturile sunt foarte apropiate si nu stiu daca am timp. Daca din Ploiesti sud merg cu tramvaiu pana in Ploiesti vest pentru ca nu am legatura cu trenul oare zice cineva ceva?
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 5 Icon_minitimeDum 03 Feb 2013, 15:24

Din PL.Sud la PL.Vest ai trenurile Regio ale TFC care fac pe Slanic uneori sunt mai de folos acestea. De la Sud la Vest nu e tramvai e autobuzul nr 2 care face Vest-Sud intre 10-17 min iar Sud-Vest intre 11-18 depinde de aglomeratie si de ora la care se foloseste seara dupa 20:00 se scoate timpi cei mai mici, iar ziua in amiaza timpi cei mai mari. La restul intrebari sa raspunda cine se pricepe.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 5 Icon_minitimeLun 04 Feb 2013, 02:42

Trenurile Regio de pe Bucuresti-Fetesti cam ce intarziere au in Fetesti ? Si 8011 formeaza cumva 8033 ? daca da , la ce ora ajunge in Constanta si ce compunere are ?

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 5 Icon_minitime

Sus In jos

Întrebări şi răspunsuri
Sus 
Pagina 5 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 36 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» INTREBARI SI RASPUNSURI
» Întrebări şi răspunsuri
» INTREBARI SI RASPUNSURI
» Întrebări şi răspunsuri
» Informaţii generale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: