Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Întrebări şi răspunsuri

In jos 
+101
cortexedge
Adisoft1991s
TonyGFR
alinx3330
spiderpc
Caravelle_Zg
Katalin4653
huiu_goe
dandel
mariushal
cont dezactivat .
Hurricane
@ndrey
63-1143-5
aurelsandu
cnusi
adytm
kristi kkk
lifetec
andreikiki
redeme
baiazid
Simply18
manuela
frank81
nenuandrei
Desiro256
Spartan1948
kasapis2007
roseanu
Raduku09
razvan - trenuri
kristu
traian
M.I.C.I.
raoul
Vale
1nt3rp0l_106
Kriszti219
daniel_c
George33
lokomo69
Amiralul
cristi ar
membru inactiv
rich1974
alex1987
DPS
AlexandruC
iuli.hard
COSTACHE MIHAIL
didinul
Norbi
ravers75
lovekomotive
allred
Re6/6
TVlad
incepator
Goanga
MariusM
membru exclus
bostanescu gigel
lapsanszkitamas
rizelgeorgel2004
dany90
NicuS
cstefan
AndiCFR
mureseanu_976
riciu
cfr500
vanchorusebulgaria
EuroNight
sorin
cont inactiv
AlexD
ionutz85
Ciprian
andreiutzu
ionutz72
Warrior12
The Legend
cardinal
Vitosa
Teodor
Adirmvl
bybyutza
Vlad
Costin.H
Luna
DUAL
Dr2005
pannonia express
Nesebar
Rarau
avram
ldh80
IonutCFR2009
Adrian78
Andrey_tm
105 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 41 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
MariusM
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 2221
Varsta : 36
Localizare : Bucureşti
Reputatie : 8340
Data de inscriere : 27/08/2008

Întrebări şi răspunsuri - Pagina 15 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 15 Icon_minitimeLun Aug 13, 2012 3:59 pm

lapsanszkitamas a scris:
pentru ca intrebarea sa fie logica, trebuie sa spun povestea zilei de azi: ma duc cu rolele la gara sa vad R4145 si R4535. stau acolo langa locomotiva de la R145 si vreau sa-i fac o poza, ca are inscriptionat "DEPOUL CF SIBIU" si are si un abtibild meteorit(fireball) pe plug. aparatul nu mere, trebuie sa notez in agenda tot ce scrie pe locomotiva si BUMM! doi politai vin la mine
"Buna ziua"-zice al mai in varsta
"Buna ziua"-zic eu politicos ca intotdeauna, sa nu-l jignesc cumva
"Aveti autorizatie?"-zice el, la care eu
"Ce autorizatie?"- :shock: :shock:
"De la sefu de gara"
... nu scriu tot dialogul fiindca e inutil. important e ca mi-a spus(nu la fel de poloiticos) ca nu e voie sa pozez si sa scriu "numere" (numerele locomotivelor) fara autorizatie ca e "obiectiv". normal, eu am facut pe oaia nevinovata si i-am explicat ca "is nou" si ca n-aveam idee de aceasta lege. el continua cu o amenintare: sa termin, ca de nu, imi ia aparatul foto. desigur intre timp ofiterul mai tanar a observat ecusonul cu forumtrenuri si m-a intrebat de el. dupa ce i-amspus asa umpic mandru ca sunt de la forumtrenuri si s-a uitat si batranu la ecuson, s-o linistit un pic.

si acum intrebarea: exista vreo lege actuala in romania care declara ca nu e voie sa faci poze la gara/sa notezi numerele materialului rulant fara autorizatia sefului de gara?

Oameni frustrati ramasi la mentalitatea comunista cu "secret de stat", "obiectiv strategic", etc.
Sus In jos
http://mionulescu.blogspot.com
lapsanszkitamas
V.I.P Member
V.I.P Member
lapsanszkitamas

Numarul mesajelor : 1218
Varsta : 29
Localizare : Orasul trandafirilor
Reputatie : 5791
Data de inscriere : 21/07/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 15 Icon_minitimeLun Aug 13, 2012 4:07 pm

MariusM a scris:
Oameni frustrati ramasi la mentalitatea comunista cu "secret de stat", "obiectiv strategic", etc.
totusi, amenintarea era cat se poate de reala. daca imi confisca aparatul ce faceam? a mai patit cineva asa ceva?
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13103
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 15 Icon_minitimeLun Aug 13, 2012 4:22 pm

Personal nu am vazut in gari sau in apropierea cailor ferate panouri cu "fotografiatul interzis", cum sunt langa toate unitatile militare. Cereti-le sa va arate legea x/anul y, articolul, alineatul care interzice asta. Pentru orice fapta de care va acuza politistii ori jandarmii, nu le dati buletinul chiar daca ei vi-l cer, atata timp cat ei nu prezinta motivul pentru care va cer sa va legitimati, iar prin prezentare ma refer la dovada, nu "pai asa spune legea x", ci sa va arate legea, articolul, alineatul din codul civil/penal, ori regulanentul care va interzice respectiva fapta. Si foarte important, nu va ratoiti la ei, nu ii injurati, nu ii atingeti, pentru ca puteti fi acuzati de ultraj! Very Happy

Daca ti se confisca aparatul puteai sa depui plangere impotriva lor. Cred ca fapta se incadreaza la talharie. Daca nu, cu siguranta la abuz in serviciu. NU ESTI OBLIGAT SA LE DAI APARATUL, SA LE ARATI IMAGINILE, SA LE STERGI, etc. Inclusiv asta reprezinta abuz in serviciu.
Sus In jos
Teodor

Numarul mesajelor : 3305
Reputatie : 8442
Data de inscriere : 18/04/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 15 Icon_minitimeLun Aug 13, 2012 5:42 pm

Nu le mai da aparatul, si eu am facut aceasta greseala si era sa raman fara. Dai din cap sictirit si dute dupa un colt al garii, dupa ce pleaca continui unde ramasesesi.
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

Numarul mesajelor : 7990
Reputatie : 15504
Data de inscriere : 06/03/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 15 Icon_minitimeLun Aug 13, 2012 7:24 pm

Conteaza si scopul pentru care pozezi. Una este sa pozezi pentru a arata unor tigani locul unde se gasesc suruburi desfacute pe linia ferata ce pot fi furate.
Alta este sa pozezi pentru a scoate bani din documentarele facute publice in mass media.
Alta este sa pozezi pentru a realiza acasa machete dupa fotografie, pentru a posta poza pe un forum. Cred ca daca aveti ecusoane, nu ezitati sa pozati cu ele la piept. Sa nu va fie rusine ca purtati ecusoane. Din contra. Va pot ajuta.
Nu pozati in remize, depouri, sau alte locuri interzise fara aprobare. Cred ca daca nu va aflati undeva pe camp, peronul unei gari este socotit ca fiind domeniu public, iar pozele le faceti tot unui material rulant care circula nestingherit pe domeniul public, pe liniile ferate care au mai ramas in tara asta.
Daca nu aveti ecusoane si doriti sa intrati in posesia lor ca sa le purtati cereti-ne. In felul acesta vor vedea si cei care va tulbura pasiunea ca nu pozati de capul vostru, ci ca sunteti inclusi intr-o comunitate de pasionati.
Sus In jos
riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1376
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6663
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 15 Icon_minitimeLun Aug 13, 2012 7:25 pm

adirmvl a scris:
Personal nu am vazut in gari sau in apropierea cailor ferate panouri cu "fotografiatul interzis", cum sunt langa toate unitatile militare. Cereti-le sa va arate legea x/anul y, articolul, alineatul care interzice asta. Pentru orice fapta de care va acuza politistii ori jandarmii, nu le dati buletinul chiar daca ei vi-l cer, atata timp cat ei nu prezinta motivul pentru care va cer sa va legitimati, iar prin prezentare ma refer la dovada, nu "pai asa spune legea x", ci sa va arate legea, articolul, alineatul din codul civil/penal, ori regulanentul care va interzice respectiva fapta. Si foarte important, nu va ratoiti la ei, nu ii injurati, nu ii atingeti, pentru ca puteti fi acuzati de ultraj! Very Happy

Daca ti se confisca aparatul puteai sa depui plangere impotriva lor. Cred ca fapta se incadreaza la talharie. Daca nu, cu siguranta la abuz in serviciu. NU ESTI OBLIGAT SA LE DAI APARATUL, SA LE ARATI IMAGINILE, SA LE STERGI, etc. Inclusiv asta reprezinta abuz in serviciu.

Parerea mea e ca trebuie studiata legea, mai corect legile.

Nu stiu exact ce spun legile in acest caz, (dar de exemplus sigur exista ceva pe domeniul obiective strategice, etc) si din practica mea pe alte domenii, de cele mai multe ori exista cate o prevedere (de care nu stii) in tot felul de hotarari de guvern, reglementari, norme samd.

Cred ca ce-l mai ok, este sa mergi pe prudenta si tact pentru ca vorba dulce mult aduce.
Sus In jos
mureseanu_976
Moderator
Moderator
mureseanu_976

Numarul mesajelor : 2215
Localizare : I eh, no, nooo, no es possible
Reputatie : 8092
Data de inscriere : 07/02/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 15 Icon_minitimeLun Aug 13, 2012 8:17 pm

Treaba cu pozatul in Tirgu Mures devine serioasa pe zi ce trece. Eu va recomand tuturor sa aveti cel putin un tovaras langa voi, pentru ca in caz de abuz in serviciu din partea Politiei sa joace drept martor. In acest fel ei nu ar mai putea inventa motive pentru care sa fii arestat / amendat. Cei care sunteti din alte orase si vreti sa aveti niste amintiri cu trenuri de la noi, va recomand sa le pozati din oras. Sunt foarte multe strazi, trotuare, alei publice (ba chiar si un pod rutier peste CF) de pe care puteti sa va desfasurati activitatea si sanse mult mai mici sa vina niste acrituri cu cascheta care nu au de lucru in momentul respectiv.

Situatia se datoreaza politailor de etnie roma (si nu neaparat doar ei), angajati mai mult sau mai putin conform procedurilor, care in timpul serviciului frecventeaza barurile si salile cu jocuri de noroc din perimetrul garii ; doar mai stie naiba ce alte ilegalitati mai comit (vedeti Dej Calatori si Dej Triaj). Chiar daca noi nu pe ei ii avem in vizor, se simt constransi psihic si au impresia ca pe ei ii fotografiem in afara exercitului muncii. Sfatul meu e sa fiti mai discreti daca tentatia feroviara e prea mare si nu trebuie scapata din obiectivul camerei foto.
Sus In jos
iuli.hard

iuli.hard

Numarul mesajelor : 251
Varsta : 30
Localizare : Onesti
Reputatie : 5532
Data de inscriere : 31/08/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 15 Icon_minitimeLun Aug 13, 2012 8:52 pm

Am nevoie de niste informatii legate de Regio 5006 Adjud-Bucuresti Basarab .
Ce compunere are?
Circula zilnic ?
E ok sa calatoresti cu el ?
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8689
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 15 Icon_minitimeLun Aug 13, 2012 8:59 pm

Circula zilnic si are etajate, 26-16 posibil si un 36-16...
Sus In jos
iuli.hard

iuli.hard

Numarul mesajelor : 251
Localizare : Onesti
Reputatie : 5532
Data de inscriere : 31/08/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 15 Icon_minitimeLun Aug 13, 2012 8:59 pm

AlexD a scris:
Circula zilnic si are etajate, 26-16 posibil si un 36-16...
Multumesc Wink
Sus In jos
AlexandruC

Numarul mesajelor : 48
Reputatie : 4562
Data de inscriere : 14/07/2012

MesajSubiect: hjhjjh   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 15 Icon_minitimeMar Aug 14, 2012 1:40 am

IR 1823 a avut 3 ore intarziere in Tg-Jiu

Wtf is going on? iar au dat atacu ciorile?
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 15 Icon_minitimeMar Aug 14, 2012 9:56 am

mureseanu_976 a scris:
Treaba cu pozatul in Tirgu Mures devine serioasa pe zi ce trece. Eu va recomand tuturor sa aveti cel putin un tovaras langa voi, pentru ca in caz de abuz in serviciu din partea Politiei sa joace drept martor. In acest fel ei nu ar mai putea inventa motive pentru care sa fii arestat / amendat. Cei care sunteti din alte orase si vreti sa aveti niste amintiri cu trenuri de la noi, va recomand sa le pozati din oras. Sunt foarte multe strazi, trotuare, alei publice (ba chiar si un pod rutier peste CF) de pe care puteti sa va desfasurati activitatea si sanse mult mai mici sa vina niste acrituri cu cascheta care nu au de lucru in momentul respectiv.

Situatia se datoreaza politailor de etnie roma (si nu neaparat doar ei), angajati mai mult sau mai putin conform procedurilor, care in timpul serviciului frecventeaza barurile si salile cu jocuri de noroc din perimetrul garii ; doar mai stie naiba ce alte ilegalitati mai comit (vedeti Dej Calatori si Dej Triaj). Chiar daca noi nu pe ei ii avem in vizor, se simt constransi psihic si au impresia ca pe ei ii fotografiem in afara exercitului muncii. Sfatul meu e sa fiti mai discreti daca tentatia feroviara e prea mare si nu trebuie scapata din obiectivul camerei foto.

Am patit-o la Tirgu Mures cind pozam o placa de pe gara.
Am scris pe multe forumuri pataniile de la pozat, chiar m-a dus la post politia Filiasi, m-a astepat in gara politia Faurei, etc.

legea 289/2005 nu interzice accesul in locurile publice din gari in speta peroanele si nici nu interzice pozatul.
Cred ca la Tirgu Mures fiind zona neelectrificata exista frica de nu fi prinsi tragind motorina si pe cale de consecinta exista posibilitatea ,,alimentarii" politistilor.

De altfel la Brad am intrebat pe sefa de gara daca se teme ca o sa prind pe cineva tragind motorina, faza care a scos-o din minti.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 15 Icon_minitimeMar Aug 14, 2012 10:30 am

Am vorbit cu un prieten, viitor procuror. Acesta mi-a spus ca un politist te poate legitima daca ai comis, comiti, sau prezintii indicii ca vei comite o infractiune sau contraventie. Ori, daca nu exista vreo lege care sa interzica inregistrarea de imagini intr-o gara, ei nu au voie nici macar sa te legitimeze, nu mai zic de confiscat de aparat. Apropo, daca ti se confisca aparatul fara proces verbal umbla vorba prin targ ca e infractiune. Twisted Evil
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 15 Icon_minitimeMar Aug 14, 2012 11:12 am

Cand e anuntata urmatoarea expozitie feroviara?
Sus In jos
Goanga
V.I.P Member
V.I.P Member
Goanga

Numarul mesajelor : 517
Localizare : Alba Iulia
Reputatie : 6296
Data de inscriere : 08/02/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 15 Icon_minitimeMar Aug 14, 2012 11:15 am

adirmvl a scris:
Cand e anuntata urmatoarea expozitie feroviara?
9-10 octombrie
Sus In jos
https://www.youtube.com/user/K0nami15
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 15 Icon_minitime

Sus In jos

Întrebări şi răspunsuri
Sus 
Pagina 15 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 41 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Revista presei
» Întrebări şi răspunsuri
» INTREBARI SI RASPUNSURI
» Întrebări şi răspunsuri
» INTREBARI SI RASPUNSURI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: