|
| Locomotive clasa 41 (Vol. III) | |
|
+98ALEXCFR Lafont Mihai531 Warrior12 DanyCfrPascani Dutzu membru dezactivat , Mushu electrica675 stefan_br florin.lifticariu ATM nsw Florin C cortexedge Gabry Gabriel Simply18 marius_catalin84 stefanb.steff Boracik Vale KOSTYK AndreiStefan andreiutzu Sergiu rmn cfr500 Tomi13leu Marius razvan22 alex.alexus.tm ORWO lifetec Katalin4653 AndreiCFRBucuresti Raduku09 Radu.B doctor cfr Goanga basa Cont dezactivat decward Norbi allred Balto Andrey_tm Mihai-Aurel razwy 19jimmy84 TonyGFR DPS mishu88 NicuS Adirmvl Nesebar Teodor Gelu Radu Tudor Gaby005 AMX 97-0548-4 didinul ionutz85 Vitosa Cito Bogdan-Razvan Desiro256 halmarius Razvan Adrian78 Re6/6 Dr2005 cristyadaX IonutChircu membru inactiv Silver daniel_c 41-0876-7 Kriszti219 Alex Avram LokoZEN kasapis2007 Adisoft1991s huiu_goe LanceR REGIOTRANS12 EuroNight ANDU2100HP EA1clony106 The Legend nenuandrei cont dezactivat . AndiCFR Vlad DUAL electrica912 COSTACHE MIHAIL mureseanu_976 cont inactiv AlexD 102 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
EA1clony106
Numarul mesajelor : 436 Reputatie : 5768 Data de inscriere : 20/05/2010
| Subiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. III) Lun 02 Iul 2012, 22:43 | |
| - AlexD a scris:
- Daca nu este originala 106 atunci nu are nici o valoare, la asta ma refer. Daca ar fi fost originala 106 atunci spuneam, da baieti, toata stima pentru depoul timisoara ca au tinut o piesa apta de drum timp de 46 de ani. Niste placute aruncate la misto pe o caroserie mai mult decat dubioasa in privinta seriei nu mi se pare o mare inginerie, cate nu sunt asa.
D'aia tot spun, din pacate se face prea mare tam tam si se ajunge la jigniri din cauza unei locomotive cu origini indoielnice vopsita dubios.
Poi cei care vin cu astfel de afirmatii care nu au cum sa le demonstreze fac sa se ajunga la un asemenea tam-tam ... In primul rand 106 e aceeasi masina ,dar cu alt sasiu ( sasiu schimbat din cauza unui accident in anii 90, ar fi avut carcasa originala daca nu ar fi suferit acest accident ) . ...In al 2-lea rand 106 este o serie 41 in toata regula (demonstrabil) pe langa 512 care este seria 40 ( aici fac referire la cei care zic ca 512 este 106 ). 3. eu nu am inceput sa jignesc pe nimeni ,din contra am raspus cu aceeasi moneda . 4. 106 ramane o masina misterioasa ,adevarul despre ea il stiu doar cateva persoane. 5. Este o masina ca oricare alta serie 41 6. cred ca ar trebui sa punem ". "despre 106 ... celor care nu le plac aceasta masina e problema lor .Nu ma intereseaza , dar cand ajungi sa faci jigniri asupra unor oameni ( care nici nu ii cunosti ) mi se pare total dezgustator si revoltator . 7. O seara placuta !!! Bafta in continuare |
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15483 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. III) Lun 02 Iul 2012, 22:50 | |
| Si in final??/ Poate cineva deslusi problema? Este 106, 106? Sau alta este fosta 106!! Care e aceea? |
| | | EA1clony106
| Subiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. III) Lun 02 Iul 2012, 23:04 | |
| - COSTACHE MIHAIL a scris:
- Si in final??/
Poate cineva deslusi problema? Este 106, 106? Sau alta este fosta 106!! Care e aceea? Poi sa incheiem frumos ... 106 este tot aceeasi masina , dar cu alta carcasa , care ii apartine de cand au schimbat-o ... oricum masini originale nu cred ca mai sunt odata ce au ajuns la Softronic , asa ca ..... Inca odata zic ca nu au rost discutiile astea .. Sper ca te-am lamurit in privinta 106 Salut si o seara placuta in continuare |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25510 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. III) Lun 02 Iul 2012, 23:31 | |
| Afirmaţiile tale se cam contrazic... ba e cu aceeaşi cutie, ba e cu alt şasiu... ştii, măcar, ce este un şasiu? EA-ul are cutie autoportantă, nu poţi să separi cutia de şasiu (spre deosebire de LDH, de exemplu). Cel mult poţi să muţi boghiuri, motoare şi transformator de pe una pe alta. Diferenţa între EA şi EA1 e dată de viteza maximă... care depinde de raportul de transmitere între motorul electric de tracţiune şi osie. Ăsta se modifică prin înlocuirea coroanei dinţate de pe osie, care se poate face în orice depou care are o instalaţie de depresat roţi de pe osie. Deci e absolut irelevant că 512 de acum e de 120 km/h şi 106 e de 160 km/h. _________________ :TTT:
|
| | | EA1clony106
| Subiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. III) Lun 02 Iul 2012, 23:53 | |
| - Dr2005 a scris:
- Afirmaţiile tale se cam contrazic... ba e cu aceeaşi cutie, ba e cu alt şasiu... ştii, măcar, ce este un şasiu? EA-ul are cutie autoportantă, nu poţi să separi cutia de şasiu (spre deosebire de LDH, de exemplu). Cel mult poţi să muţi boghiuri, motoare şi transformator de pe una pe alta.
Diferenţa între EA şi EA1 e dată de viteza maximă... care depinde de raportul de transmitere între motorul electric de tracţiune şi osie. Ăsta se modifică prin înlocuirea coroanei dinţate de pe osie, care se poate face în orice depou care are o instalaţie de depresat roţi de pe osie. Deci e absolut irelevant că 512 de acum e de 120 km/h şi 106 e de 160 km/h. In fine ... Nu am zis ca are aceeasi carcasa , din contra am zis ca are alta carcasa ,se observa si din poze , aici nu am cu ce sa mint . Si diferente intre 40 si 41 sunt mult mai complexe , nu tine doar de viteza maxima si coroana dintata a lor . Acum cine cunoaste bine cine nu asta e .Iar daca 512 are carcasa masinii 106 nu cred ca putea sa atinga viteze mai mari de 100 din cauza avariilor ce avea carcasa . Dar asta e cu totul altceva |
| | | halmarius
Numarul mesajelor : 287 Varsta : 57 Localizare : Buc Reputatie : 5530 Data de inscriere : 28/06/2010
| Subiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. III) Mar 03 Iul 2012, 00:28 | |
| - Dr2005 a scris:
- Afirmaţiile tale se cam contrazic... ba e cu aceeaşi cutie, ba e cu alt şasiu... ştii, măcar, ce este un şasiu? EA-ul are cutie autoportantă, nu poţi să separi cutia de şasiu (spre deosebire de LDH, de exemplu). Cel mult poţi să muţi boghiuri, motoare şi transformator de pe una pe alta.
Diferenţa între EA şi EA1 e dată de viteza maximă... care depinde de raportul de transmitere între motorul electric de tracţiune şi osie. Ăsta se modifică prin înlocuirea coroanei dinţate de pe osie, care se poate face în orice depou care are o instalaţie de depresat roţi de pe osie. Deci e absolut irelevant că 512 de acum e de 120 km/h şi 106 e de 160 km/h. Nu e nevoie de atata munca e suficient sa schimbi boghiurile cu totul e voila din 40 faci 41! |
| | | halmarius
Numarul mesajelor : 287 Varsta : 57 Localizare : Buc Reputatie : 5530 Data de inscriere : 28/06/2010
| Subiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. III) Mar 03 Iul 2012, 00:32 | |
| - EA1clony106 a scris:
- Dr2005 a scris:
Diferenţa între EA şi EA1 e dată de viteza maximă... care depinde de raportul de transmitere între motorul electric de tracţiune şi osie. Ăsta se modifică prin înlocuirea coroanei dinţate de pe osie, care se poate face în orice depou care are o instalaţie de depresat roţi de pe osie. Deci e absolut irelevant că 512 de acum e de 120 km/h şi 106 e de 160 km/h. In fine ... Nu am zis ca are aceeasi carcasa , din contra am zis ca are alta carcasa ,se observa si din poze , aici nu am cu ce sa mint . Si diferente intre 40 si 41 sunt mult mai complexe , nu tine doar de viteza maxima si coroana dintata a lor . Acum cine cunoaste bine cine nu asta e .Iar daca 512 are carcasa masinii 106 nu cred ca putea sa atinga viteze mai mari de 100 din cauza avariilor ce avea carcasa . Dar asta e cu totul altceva Daca noi suntem fraieri si nu cunoastem fii tu dragut si explica si pentru noi, ca doar daia e forum cine stie mai multe sa îi destepte si pe aia mai nepregatiti |
| | | EA1clony106
| Subiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. III) Mar 03 Iul 2012, 00:47 | |
| - halmarius a scris:
- EA1clony106 a scris:
- Dr2005 a scris:
Diferenţa între EA şi EA1 e dată de viteza maximă... care depinde de raportul de transmitere între motorul electric de tracţiune şi osie. Ăsta se modifică prin înlocuirea coroanei dinţate de pe osie, care se poate face în orice depou care are o instalaţie de depresat roţi de pe osie. Deci e absolut irelevant că 512 de acum e de 120 km/h şi 106 e de 160 km/h. In fine ... Nu am zis ca are aceeasi carcasa , din contra am zis ca are alta carcasa ,se observa si din poze , aici nu am cu ce sa mint . Si diferente intre 40 si 41 sunt mult mai complexe , nu tine doar de viteza maxima si coroana dintata a lor . Acum cine cunoaste bine cine nu asta e .Iar daca 512 are carcasa masinii 106 nu cred ca putea sa atinga viteze mai mari de 100 din cauza avariilor ce avea carcasa . Dar asta e cu totul altceva Daca noi suntem fraieri si nu cunoastem fii tu dragut si explica si pentru noi, ca doar daia e forum cine stie mai multe sa îi destepte si pe aia mai nepregatiti da nu va facut nimeni fraieri , nici eu nu sunt perfect sa le stiu pe toate ,doar cine e mecanic adevarat cunoaste diferentele intre cele doua ..si lectii am si eu de la cine primii . Si am fost invatat bine . .. Poate sunt persoane pe acest forum care stiu mai multe diferente intre cele doua ..una din ele fiind legate de tensiune . |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25510 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. III) Mar 03 Iul 2012, 01:27 | |
| Tensiunea cui? Tensiunea nominală a motoarelor electrice de tracţiune e 770V la toate tipurile de EA. _________________ :TTT:
|
| | | halmarius
| Subiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. III) Mar 03 Iul 2012, 06:34 | |
| - Dr2005 a scris:
- Tensiunea cui? Tensiunea nominală a motoarelor electrice de tracţiune e 770V la toate tipurile de EA.
Tensiunea mecanicilor e mai mare la EA1 ca merg cu viteza mai mare si sunt tensionati! |
| | | cont dezactivat .
Numarul mesajelor : 3034 Reputatie : 8365 Data de inscriere : 03/09/2010
| Subiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. III) Mar 03 Iul 2012, 07:52 | |
| Ce pot spune despre EA1 106 este ca am facut si eu cateva ture pe aceast locomotiva la Cluj Napoca . Era ( poate este si acum) o masina foarte curata si foarte buna de drum . Ultima data cand am fost pe ea este in noaptea de 19/20.02.1998. Nu are rost sa v-a certati pe tema aceasta ! Oricum timisorenii tot timpul au avut grija de masinile lor ( mai ales cele care aveau titulari) .
|
| | | Re6/6
Numarul mesajelor : 493 Reputatie : 5505 Data de inscriere : 11/02/2011
| Subiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. III) Mar 03 Iul 2012, 08:47 | |
| si eu cunosc bine locomotiva EA1 -106 , cinste mecanicilor care au facut serviciu la aceasta si au intretinut-o.Ce conteaza daca "structura autoportanta" e originala sau nu ....la urma urmei tot la Electroputere a fost asamblata.
Depoul TM avea locomotive intretinute ex. 251, 889, 098.....Bravo depoul timisoara!!! |
| | | 41-0876-7
Numarul mesajelor : 39 Varsta : 39 Localizare : Timisoara Reputatie : 4591 Data de inscriere : 16/05/2012
| Subiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. III) Mar 03 Iul 2012, 09:30 | |
| Imi place foarte mult de voi , ca va dati cu parerea despre ceva ce habar nu aveti ... sunteti chiar glumeti. 106 ca va place ca nu va place e 106 , schimbata ne schimbata e 106. Povestea cu 106 e alt nici decum ca ar fi 512 de Brasov ... versiunea asta e inventata de uni care nu au de lucru. O zi placuta. |
| | | halmarius
| Subiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. III) Mar 03 Iul 2012, 10:21 | |
| - MariusD a scris:
- Ce pot spune despre EA1 106 este ca am facut si eu cateva ture pe aceast locomotiva la Cluj Napoca .
Era ( poate este si acum) o masina foarte curata si foarte buna de drum . Ultima data cand am fost pe ea este in noaptea de 19/20.02.1998. Nu are rost sa v-a certati pe tema aceasta ! Oricum timisorenii tot timpul au avut grija de masinile lor ( mai ales cele care aveau titulari) .
E normal ca fiecare depou sa aiba o masina considerata ca un fel de nava amiral a "flotei" una sau chiar mai multe, si dupa mine nu conteaza care masina are caroseria luata de la "nustiucare". In schimb nu imi place persoana care avanseaza niste afirmatii tehnice dar fara explicatiile de rigoare. Asa ca astept in continuare ca cineva care intradevar stie sa ne explice diferentele constructive intre EA si EA1! Si inca ceva inteleg ca suntem pe un forum pentru pasionati feroviari, nu pentru mecanici de locomotiva, dar sa nu fiu inteles gresit cinste tuturor mecanicilor de locomotiva si nu numai lor cinste tuturor celor care fac ceva cinstit si onest ca sa i-si castige traiul de zi cu zi dar.... atitudinea asta cu mecanicii stiu despre ce e vorba nu pare deloc OK! in concluzie faceti un topic numai ptr mecanicii de locomotiva si discutati acolo fara intruziunea noastra a celor care nu stiu! ... Im joking!
Ultima editare efectuata de catre halmarius in Mar 03 Iul 2012, 10:31, editata de 2 ori |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8668 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. III) Mar 03 Iul 2012, 10:26 | |
| Singura diferenta intre seria 40 si 41 de care stiu eu "necunoscatorul" este raportul de transmisie intre motoare si osii(Vmax 120km/h si Vmax 160km/h) pe scurt, boghiurile. In rest sunt identice. D'aia este foarte importanta cutia locomotivei in discutie, dupa parerea mea neavizata cutia da valoare unei locomotive, restul pieselor fiind incadrate ca si consumabile. Pentru mine 106 nu exista ca locomotiva, 0004 a brasovului este incontestabil cea mai valoroasa masina din punct de vedere al originalitatii/cutiei. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. III) | |
| |
| | | | Locomotive clasa 41 (Vol. III) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |