Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Diverse

In jos 
+102
ciprian71
ets2oltromânia
teoiasi
CristyanC
laur 133
Luca tgv
alex.barac.5
cata
mariuscfrbucuresti
florin.lifticariu
apmatei
vatmanul
Katalyn
gabrielcr
TonyCFR
mielutu zburator
tcm
Kogayon
AndreiCFRbv
M.I.C.I.
Caspar
marianS
Dutzu
Goanga
nsw
daniel_c
razvan - trenuri
dan tm
cosmin br
adibaiacos2003
ldh.ro
alexpopa
DonVILLy
gtavicecity
Amiralul
Costin.B
ionutz72
baiazid
sytrus
KOSTYK
IonutChircu
mariushal
Cont.dezactivat
c o r v i n
Raduku09
riciu
nenuandrei
alex.alexus.tm
Simply18
allred
DPS
LanceR
@ndrey
92Dragos
19jimmy84
Lafont
lapsanszkitamas
Warrior12
Balto
kristi kkk
The Legend
cristi CFR
Teodor
Andrey_tm
Jhonyla
AndreiStefan
Radu Tudor
Costin.H
vanchorusebulgaria
NicuS
membru dezactivat ,
cstefan
sp59
Cont dezactivat
IonutCFR2009
FeroFan97
Hurricane
AndreiCFRBucuresti
Adirmvl
mureseanu_976
Nesebar
Spartan1948
ANDU2100HP
Adrian78
cortexedge
George
DUAL
AlexD
V3R
Shinkasen
spiderpc
Caravelle_Zg
COSTACHE MIHAIL
Dr2005
Luna
Rarau
TVlad
AndiCFR
Re6/6
cont inactiv
Vlad
Vitosa
106 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 51 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Vizitator
Vizitator

Diverse - Pagina 36 Empty
MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 36 Icon_minitimeVin 25 Apr 2014, 21:01

se vede ca esti documentat si esti pe subiect dar zi-mi si mie ce are Moldova pentru noi, ca noi pentru ei avem multe. In afara de moldovence frumoase, dealuri, saracie si crama aia celebra de vinuri eu nu stiu sa aiba ceva bun. Cine vrea turism sau ture cu bicicleta pe acolo o poate face si acum un pasaport nou e pana in 290 lei. Pe aia i doare in 14 de noi si de rusi, s-au obisnuit asa isi duc viata mai departe, prefera sa vada cum se bat romani cu rusi, pe mana caruia vor ajunge conteaza mai putin.

Ce parere ai despre moldoveni care n-au vrut sa recunoasca limba romana desi o vorbesc si si-au autoproclamat limba moldoviniascâ ?

Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 13277
Data de inscriere : 05/01/2011

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 36 Icon_minitimeVin 25 Apr 2014, 21:23

Pai , este o zona saraca,nu contesta nimeni asta .. De asta e si bataia pe Estul Ucrainei .. Acolo sunt combinatele minele,acolo e industria lor si unde se fac banii Smile..
Eu nu zic ca ne aduc moldovenii ceva,e vorba de unitatea nationala ..
Este de ceva vreme recunoscuta si la ei limba romana in constitutie,adica au recunoscut asta(dupa mini revolutia aia de la Chisinau),iar ceea ce spui tu,a facut o amicul Voronin .. Asa le-au spalat creierii moldovenilor din 50 incoace ,ca ei sunt moldoveni si ca moldovenii nu sunt romani .. Era intr-o vreme trecuta in demografia orasului Cernauti,in jur de 40 % populatie cu etnie necunoscuta sau nedeclarata =)) .. Oare de ce ? E ca si cum noi nu am recunoaste maghiarii din Covasna si Harghita .. Le-am zice ma .. voi sunteti 20 % maghiari,10 % secui si 10 % etnie necunoscuta ..
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 36 Icon_minitimeVin 25 Apr 2014, 22:25

Dual , fara suparare , eu personal nu dau 2 bani pentru Moldova , eu am fost acolo si am vazut ce grad de civilizatie si cat ii duce capul dar pe tema asta nu intram in amanunte ca incep discutiile interminabile .
Deci eu nu as misca un deget pentru Moldova , sa o ia cine vrea la urma urmei si sa faca cine vrea ce vrea cu ea .
Romania nu o duce extra in prezent dar sa mai lipim inca o bucata saraca cu oameni care stau toata ziua in carciuma , chiar crezi ca asta ne lipseste .
Compari RFG - RDG cu Romania - Moldova , nici nu suporta comparatie , ce economie avea RFG si ce economia are Romania , cand s-a unit Germania RFG-ul a putut sa sustina RDG-ul care era o zona saraca si vai de capu ei , la noi nu stiu cum am suporta sa ne vina in carca un teritoriu "mort" .

Vizitator

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 36 Icon_minitimeVin 25 Apr 2014, 22:53

Care e treaba cu Moldova asta ? asa Burebista i-a unit pe daci din Moravia pina la gurile Bugului nu?Pamint romanesc.

Aia in Moldova se dadeau romani doar ca sa plece afara cu cetatenia romana, ii doare in *ur de Romania, ei sint rusi.Tin cu Rusia ca d-aia nici nu prea ii intereseaza unirea. Doar pe poeti , pe cintareti, pe pictori pe artisiti adica, pe astia ii doare capul cu unirea.

Germania s-a unit pentru ca A PUTUT. Germania a putut sa se uneasca si le-a arata si rusilor si americanilor ca POATE.

Ne comparam noi cu ei acuma ca a fost pamint romanesc. Noi abia ne pisam in centru sau in pasajul garii dar ne trebuie Moldova, pentru ce , la ce ne foloseste? Asa daca miine Austria vrea sa refaca Imperiul? ne ia pe noi de aici si atunci Moldova ramine cu Romania aia care a fost in 1916 cind Germania a ocupat Bucurestiul nu?Avea capitala la Iasi atunci Romania, nu-i asa?

Astia sint intelesi in privinta Ucrainei cum au fost intelesi cu Iugoslavia, cum au incercat cu noi dar nu le-a iesit pentru ca romanii sint mai delasatori si nu s-au aprins.De aceea in curind o sa avem autonomie pentru unguri, ca nu ne pasa, dar ne intereseaza de `Moldova.

Cu ce sint mai rai rusii decit americanii? Vietnam, America Latina, Irak, Iugoslavia, Afganistan, Egipt, Libia, Siria.
Viata lor, puterea lor economica, linistea lor sociala sta in razboaie. ,,Democratia" lor se tine cu economia duduind pentru razboaie. Si atunci cu ce sint mai breji decit rusii?

Ce ne doare pe noi Transnistria? a fost teritoriu romanesc?
Cu armamentul ala de pe trenul filmat ce vom face in cazul unui conflict?
Nu am fost primiti in UE din motive evidente de inapoiere, dar nici in NATO.
mai apoi au avut nevoie de teritoriu si ne-au luat in NATO ca le trebuia traseu spre Orient.

SA fim carne de tun pentru ce? pentru Crimeea? pentru Moldova Sovietica? pentru Ucraina?

Oare jocurile nu au fost deja facute ca la Yalta? pe un servetel? depinde al cui al lui Putin, al lui Merkaloane sau al unchiului Sam.

Ultima editare efectuata de catre dan tm in Vin 25 Apr 2014, 22:54, editata de 1 ori
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 36 Icon_minitimeVin 25 Apr 2014, 22:54

Am incercat sa compar una cu alta pentru ca katalyn,a zis ca cele 2 erau egal dezvoltate .. Ceea ce mie nu mi s-a parut ... Eu prima data am gustat ciocolata kinder in Germania fosta RFG ista.. Sa zic senzatia =)) ? Ce era pe la noi ... Sa mai zic de masinutele nemtesti ? Din Ro,am avut 2 jucarii .. Si anume un set tren compus din EA 001 +2 vagoane 20-50 cumparate din Tirgu Mures de tata Smile,si o masinuta din aia cum erau pe vremuri cu pedale.. Din Germania in schimb .. masini cu telecomanda si multe chestii comerciale..
Eu nu vorbesc de economii si de cum sunt moldovenii si cum sunt moldovenii din republica(ma rog eu n-am ajuns la ei niciodata) .. Ca daca e sa ne uitam la filmuletele cu rusnaci pe internet iti faci o idee ce civilizatie e .. Eu vorbesc de nationalitate.. si de faptul ca rusii intra cu forta dupa bunul plac.. cum de altfel au facut o si americanii pentru petrol .. Nu zic ca unii sunt mai buni si altii mai rai... sunt toti la fel.Dar Basarabia a fost pamant romanesc,si ciopartit dupa bunul plac de Stalin .. Cum era sa se intample si cu Polonia.Noroc ca totusi acolo Marea Britanie le-a dat asa usor mana libera rusilor .. Daca stiti la campionatul european s au batut polonezii cu rusii rau de tot .. Oare de ce?

@dan TM Transnistria a fost ambiguizare Smile .. au incercat sa corceasca,cum face orice tara cand "cucereste" ceva .. Cum au trimis si ungurii colonistii in Transilvania...
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 36 Icon_minitimeVin 25 Apr 2014, 23:14

Noi nu suntem in stare sa avem grija de tara noastra dar sa mai luam si pe alti, si pe deasupra sâraci. Moldoveni jumate vor cu Rusia iar cealalta jumatate sunt indiferenti, pentru ce sa fortam noi unirea cu ei ? Dragostea cu sila nu se poate. Rusi au interes asupra estului Ucrainei, acolo e industria puternica, acolo sunt bani, prea putin i intereseaza pe ei de Moldova. Moldoveni sunt cei care s-au opus si se opun uniri nu Rusia. N-are ce sa ia Rusia de la Moldova, de ce-am avea noi ? Istoria e istorie ca a fost pamant romanesc e partea a doua, dar daca aia nu vor unirea de ce ne agitam noi ?
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 36 Icon_minitimeVin 25 Apr 2014, 23:27

DUAL , sti ce imi ziceau moldovenii in trenul Kisinew-Moskwa cand am fost anu trecut pana la Kiev cu acel tren ? ca de ce noi vrem sa se uneasca Moldova cu Romania si avem pretentia sa se numeasca Romania , de ce nu se uneste Romania cu Moldova si sa se numeasca Moldova , ca Romania este un nume nou in schimb Moldova e un nume de sute de ani ......................... asta ziceau iubitii moldoveni care mergeau in Rusia la munca nu in Romania cat despre pamant , ce a fost a fost , acum e altceva si mai bine sa stea la ei acolo ca nu ne ajuta cu nimic asa ca fiecare cu tara lui si lasa Romania asa cum este ca si asa suntem vai steaua noastra , Moldova ne mai trebuie pe cap si am avea bomboana pe coliva .
Pentru ce sa mergem noi la lupta , omul de rand , doar pentru ca x si y de la putere au idei crete si nu se inteleg , ajung sa se bata ca , chiorii , distrug familii , mor atatia oameni pentru ideile lor idioate , da nu lupt pentru nimic , daca ma zbat ma zbat sa imi fie mie bine nu ca asa imi baga ei in cap , "lupti pentru tara" , sa lupte ei , cei ce vor razboaie .

Administrator
Administrator
DUAL

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 36 Icon_minitimeVin 25 Apr 2014, 23:34

Nu ma agit,si nu vor rusofonii Smile, care au un procent de 30~40 % .. exista si un procent de romani,ma rog moldoveni care vor asta ,dar exista si procent mare de dezinteres .. Daca stai sa te gandesti ei au 4 milioane de locuitori din care jumate de milion traieste in Transnistria .. Avand in vedere ca sodanjul a fost facut pe vremea lui  Voronin .. Si dupa ce-a falsificat voturile si voia sa ajugna iar presedinte si si-au dat aia viata pe acolo rasturnand guvernul .. Acum nu stie defapt nimeni cum stau lucrurile .. Pentru ca noii alesi s-au apucat de furat , similar cu ce s-a intamplat in Romania dupa '89.. De acolo si dezinteresul moldovenilor .. cred.
Eu ma mai uit din cand in cand pe site'urile lor de stiri,din curiozitate mai mult,si-am observat ca si la ei rusii au incercat sa faca un miting de unire cu Rusia,dar spre deosebire de Ucraina,au iesit astia mai "romani" in strada si a degenerat intr-o bataie generala,pana cand rusii au fost scosi de sub pumnii si picioarele alora ..

Ultima editare efectuata de catre DUAL in Vin 25 Apr 2014, 23:36, editata de 1 ori
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 36 Icon_minitimeVin 25 Apr 2014, 23:35

hai ca asta a fost tare. Ce pretenti au moldoveni si pe deasupra fara sa miste vrun deget. Se vede ca au sange de rusnaci prin vene.
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 36 Icon_minitimeSam 26 Apr 2014, 00:10

E clar ca sunt impartiti .. Aia care mergeau la lucru in Rusia evident ca si apară interesele.. Ca probabil daca i intrebi pe ăștia de vin in Ro sau muncesc prin UE .. Raspund altceva.. Oricum pana sa ajungem ca Romani e cale lunga.. Cu Rep Moldova e alta poveste... Rusii n au intrres .. Ca de aveau era Crimeea all over again..
Mă deranjează in schimb nesimțirea ruseasca..
Btw romanii isi spun moldoveni.. Pe cand ruznacii din R Mold isi spun moldovani... Deci.. Smile)
Sus In jos
Amiralul

Numarul mesajelor : 845
Reputatie : 6525
Data de inscriere : 12/06/2009

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 36 Icon_minitimeSam 26 Apr 2014, 00:14

Nemtii[RFG] au bagat in primii 5 ani 1000 de miliarde de marci in est si cit au mai bagat dupa asta...
Romania nu e in stare sa asfalteze un drum comunal din banii ei daca nu ne dau nemtii = UE ...Chestia cu unirea Moldovei cu Romania ...? e de viitor,indepartat,eu nu cred ca o mai apuc.  Very Happy 
Sus In jos
cristi CFR
Administrator
Administrator
cristi CFR

Numarul mesajelor : 3663
Varsta : 35
Localizare : Timişoara
Reputatie : 9706
Data de inscriere : 02/11/2008

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 36 Icon_minitimeSam 26 Apr 2014, 11:20

Interesanta dezbatere, daca lumea gandea la fel si in 1859 si 1918 atunci eram si astazi vreo 3 state fiecare cu conducatorii lor care sa poate avea o felie de "cascaval"
In 1940 Romania a fost agresata de URSS la fel cum este acum Ucraina agresata de FR, la fel ca si atunci toti au dat din gura, toti au dat garantii si nimeni nu a miscat un deget.
Romanii din Basarabia au fost intodeauna carnea de sacrificiu, de fiecare data au fost tradati ori de Romania ori de contextul politic.
Cand Romania a intrat in primul razboi mondial alaturi de Rusia a intrat pentru Transilvania si Bucovina asta insemnand din start renuntarea la orice pretentii fata de Basarabia. Cititi si va documentati ce a insemnat dominatia maghiara in transilvania si cum erau tratati romanii care erau majoritari, si acum pentru cateva voturi le-au dat sute de drepturi, retrocedari si maine poimaine autonomie.
Revenind la Basarabia o data cu lovitura de stat din Rusia si destramarea acesteia Basarabia si-a proclamat independenta, politicienii romani au facut coada la Chisinau penru unire, de fiecare data toti taceau, erau reticenti si pe buna dreptate dupa atatea dezamagiri fiind mai mult in favoarea independentei.
Totusi cand au vazut ca se ingroasa gluma cu bolsevicii lui Lenin au decis sa faca unirea.

Nici atunci Romnia nu a fost o putere economica, Transilvania era cea mai dezvoltata, totusi formarea statului era o prioritate mai mare decat grija costurilor procesului.

Acum situatia este asemanatoare, au obtinut independenta si vor tine de ea cat se poate de mult pentru ca politicienii de acolo nu vor sa isi piarda fotoliile caldute masina de serviciu si vila de portocol.

Ce au ei sa ne ofere ? O pozitie strategica.
Acesta este motivul pentru care FR sustine Transnistria si a luat Crimea, nu peentru ca ar aduce cine stie ce beneficii economice FR, la dimensiunile FR aceste teritorii sunt niste gradini in spatele casei...

Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 36 Icon_minitimeSam 26 Apr 2014, 12:00

Pai da, Transilavania a fost mai dezvoltata ca d-aia au vrut aia sa o uneasca la Romania, si in contextul acela tot citiva de pe aici si-au vazut interesul si au vrut sa se uneasca.
Ce pierdeam daca eram 3 state?

In sa ideea e ca noua ne-a trebuit mereu un tatuc, de aia ne-au calarit toti, ca ne-am iesit din fire cu ospitatlitatea, ca noi am stat scut, ca noi nu am atacat pe nimeni, ca aia ca aialalta.

Si ajungem iar la discutia despre Oltenia din alta zi.

Acuma Moldova e independenta asa cu numele, ca ei tin tot cu Rusia si de fapt jocurile acuma se fac aproape la vedere, nu stiu ce iesim noi(Romania) sa ne manince in *ur de Moldova.

Ca bine zicea despre alfalt
http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/romania-15-kilometri-poteci-desfundate-statut-drum-national-mergand-rovinieta-soferii-risca-amenzi-usturatoare-1_535a41010d133766a8148a3e/index.html

Aaa, miine poimiine ungurii o sa primeasca autonomie pentru voturi? da? atunci bine, ca sint uniti si au stiut sa isi urmareasca interesele chiar peste generatii iar noi fara tatuc nu ne-am opus. Lasa ce daca, lasa mai rau sa nu fie, astea sint abordarile romanesti.

Acuma brusc, Basarabia, acuma brusc Moldova de peste Prut.
Ne trezim noi de mare importanta strategica, de parca pe rusi ii doare in cot de noi s-au de NATO. Pai ei au mai fost vecini cu Nato si inainte.

Granita cu Turcia, granita cu Norvegia, trupele lor din Germania, n-au ei treaba cu NATO.
I-au lasat pe americani sa isi faca mendrele prin lume si acuma astia voiau si Ucraina.

Cum Ucraina este un stat artificial, normal ca are sanse destul de scazute de a sta unit, rusii s-au bagat peste ei, bai voi ce faceti veniti pina in curte la mine?

Lasa-ma domle
Sus In jos
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 1697
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 7655
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 36 Icon_minitimeSam 26 Apr 2014, 17:25

Deci, cu Bucovina era intelegere in cadrul triplei aliante cu Austro-Ungaria sa ne-o cedeze, si ei voiau sa scape de ea, era indisciplinata, singura provincie din fostul imperiu habsburgic, devenit dualism in 1867, cu o amestecatura de pedigree, latin, slav si alte minoritati, plus ca era asezata cam de-andoaselea fata de Viena! Cat priveste Transnistria, ea nu afacut parte din fosta provincie istorica Moldova din care s-a anexat Basarabia in 1812 la imperiul tarist! La fel Crimeea, ea a fost data Ucrainei in anii '50 ca o reparatie morala la masacrele lui Stalin din periada 1924-1939 precum si pentru a contrabalansa economic, ucrainienii au fost tinuti in saracie de Stalin, cine a citit "Jurnal rusesc" al lui Steinbeck au vazut descrierea foametei de dupa al-II-lea razboi mondial din Ucraina, deoarece nu au acceptat URSS-ul!
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 36 Icon_minitimeSam 26 Apr 2014, 17:43

Asta in conditiile in care Ucraina chiar e granarul Europei Smile ..
Noi ca neam si asta merge pentru dantm , nu ne-am urmarit niciodata interesele nationale .. Si tu dantm zici ca e bine ca ungurii sunt uniti,dar e bine ca noi nu suntem uniti .. Cum vine asta , nu stiu,poate ne explici si noua ..
Noi vorbim aceeasi limba in 3 regiuni majore,ne intelegem.. sunt tari care de la un land la altul nu se inteleg .. dar aia nu vor sa fie land de sine statator.. Austria a avut bulan enorm,ca nu au intrat sub cortina de fier,ca ii manca foamea... Iar autostrazile lor,8 la numar ,daca nu ma insel sunt facute tot de nemti ..deci..
In Moldova de peste Prut(ca Basarabia e un termen rusesc,creat de rusi ca sa le spele mintile) .. s-a ajuns ca o populatie majoritara sa fie invatata cerilica,si sa vorbeasca romana in cerilica.. Oamenii aia au fost asa de mult rusificati,cei care au rezistat deportati .. asa ca nu e de mirare,ca dupa 60 de ani au o doctrina atat de puternica..
Si problema e ca intr-adevar aia nu vor sa isi piarda puterea obtinuta peste noapte,de la comunistii ,care au fost rasturnati recent de la putere..
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 36 Icon_minitime

Sus In jos

Diverse
Sus 
Pagina 36 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 51 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Diverse (Dan tm)
» Diverse
» Diverse
» Ce credeti,avem sanse sa devenim o tara normala?
» diverse ldh80

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: DISCUTII LIBERE-
Mergi direct la: