|
| Diverse | |
|
+102ciprian71 ets2oltromânia teoiasi CristyanC laur 133 Luca tgv alex.barac.5 cata mariuscfrbucuresti florin.lifticariu apmatei vatmanul Katalyn gabrielcr TonyCFR mielutu zburator tcm Kogayon AndreiCFRbv M.I.C.I. Caspar marianS Dutzu Goanga nsw daniel_c razvan - trenuri dan tm cosmin br adibaiacos2003 ldh.ro alexpopa DonVILLy gtavicecity Amiralul Costin.B ionutz72 baiazid sytrus KOSTYK IonutChircu mariushal Cont.dezactivat c o r v i n Raduku09 riciu nenuandrei alex.alexus.tm Simply18 allred DPS LanceR @ndrey 92Dragos 19jimmy84 Lafont lapsanszkitamas Warrior12 Balto kristi kkk The Legend cristi CFR Teodor Andrey_tm Jhonyla AndreiStefan Radu Tudor Costin.H vanchorusebulgaria NicuS membru dezactivat , cstefan sp59 Cont dezactivat IonutCFR2009 FeroFan97 Hurricane AndreiCFRBucuresti Adirmvl mureseanu_976 Nesebar Spartan1948 ANDU2100HP Adrian78 cortexedge George DUAL AlexD V3R Shinkasen spiderpc Caravelle_Zg COSTACHE MIHAIL Dr2005 Luna Rarau TVlad AndiCFR Re6/6 cont inactiv Vlad Vitosa 106 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8414 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Diverse Vin 28 Mar 2014, 00:38 | |
| Ieri am auzit pe cineva mai in virsta povestind in metrou unei colege cum era in transportul in comun in Bucurestiul anilor '70. Ca in documentarul acesta dar mult mai ingrozitor; spunea cum a fost martor la doua accidente oribile, cu oameni care au cazut de pe scari sau au sarit si au nimerit cu capul sub rotile autobuzului. O tinara sarise din mers din autobuzul in care era si el, cazuse, iar el s-a dat jos sa o ajute sa se ridice...si sa constate ca avea teasta complet zdrobita, ochii aruncati in directii diferite...va inchipuiti.
In acel regim criminal totul era posibil. Conditiile acelea de transport in care insasi viata calatorului era in pericol arata cit respect purta regimul comunist pentru cetatean. Aviz unora care nu au prins pe pielea lor vremurile alea si au impresia ca era bine. L-am auzit chiar zilele trecute pe un tata povestindu-i feciorului admirativ de Ceausescu. Cu greu m-am abtinut sa il injur pe dobitoc si sa il intreb daca nu cumva la revolutie se caca pe el in casa de frica in timp ce altii erau impuscati in strada pentru libertatea unora ca el. |
| | | cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9361 Data de inscriere : 20/08/2008
| Subiect: Re: Diverse Vin 28 Mar 2014, 01:03 | |
| Daca ar fi sa eliminam 90% din masinile de acum, si sa revenim la mersul cu mijloacele de transport in comun, tot asa ar fi, cu imbulzeala si accidente. Nu stiu cum a fost regimul, dar sunt sigur ca si in democratie ne pastram inca spiritul de turma. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Diverse Vin 28 Mar 2014, 08:56 | |
| A existat o directivă URSS care spunea clar că transportul trebuia să se facă în haos cât mai mare, pentru ca omul nou să nu aibă timp de altceva în afară de muncă şi somn. Probabil de aia se şi tolera furtul de curse făcut de ITB (care se tolerează şi acum...). _________________ :TTT:
|
| | | baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6737 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: Diverse Vin 28 Mar 2014, 10:38 | |
| - cortexedge a scris:
- Oare cum se va prezenta traficul peste 40 de ani?
Adica in 2064 ? |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Diverse Vin 28 Mar 2014, 12:55 | |
| Directiva lu peste. Si atunci ca si acuma oamenii se inghesuiau in tramvaie. De aceea se intimplau si accidentele. |
| | | cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9361 Data de inscriere : 20/08/2008
| Subiect: Re: Diverse Vin 28 Mar 2014, 15:13 | |
| 2054, 2064... oricat ar fi, cred ca pana atunci o sa intram intr-o criza a petrolului, cu cine stie ce consecinte. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| | | baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6737 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: Diverse Vin 28 Mar 2014, 15:24 | |
| - cortexedge a scris:
- 2054, 2064... oricat ar fi, cred ca pana atunci o sa intram intr-o criza a petrolului, cu cine stie ce consecinte.
Nu a fost cu intentie, am editat din viteza gresit... Vroiam sa ajung la faptul ca peste 40 de ani parcul auto din acest moment va fi prea mare avand in vedere ca populatia Romaniei va ajunge undeva la 15 milioane cu tot cu Republica Moldova. |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8414 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Diverse Vin 28 Mar 2014, 16:53 | |
| Asta cu directiv URSS mi se pare cam exagerata, nu cred ca era nevoie de ea pentru ca la noi in tara e foarte simplu sa se ajunga la haos in mod natural. Spiritul de turma nu cred ca ne caracterizeaza numai pe noi, e ceva ce tine de natura umana. Oamenii, supusi unor situatii mai grele, se lasa guvernati de instinct. In tarile civilizate s-a reusit ceea ce la noi nici nu s-a propus: sa nu se mai puna cetatenii in situatia de a se comporta instinctual. Exemplu concret, la ei transportul in comun functioneaza cum trebuie, autobuzele vin la intervale potrivite si au capacitatea suficienta. De aici si aparents calma si civilizatia calatorilor.
Ceea ce mi se pare mie condamnabil in situatia regimului comunist e nu neaparat lipsa criminala de organizare a transportului urban ci faptul ca ar fi fost foarte simplu sa fie facut cum trebuie. Pe vremea aia nu ne lipsea autoritatea, putea fi restrictionata oricit circulatia celorlalte vehicule (care oricum erau putine), se puteau produce autobuze/tramvaie/troilebuze suficiente, se putea coordona activitatea institutiilor si fabricilor dar pur si simplu nu se vroia. Pentru simplu motiv ca toate astea ar fi insemnat respect pentru cetatean, o contradictie in termeni cu comunismul.
O sa spuna cineva "si ce, ti se pare ca azi e mai bine?". Raspunsul e categoric "da". Mai sint inca multe de imbunatatit dar in orice caz lucrurile se misca in directia buna.
De asta e bine sa mai vedem din cind in cind cite un filmulet de tipul acesta, sa faca fiecare comparatiile de rigoare. Ceea ce ma mira pe mine foarte tare este cum a trecut de cenzura acest film. E foarte bine realizat, incredibil de realist si cinstit. Rar pentru vremea aia in care minciuna era ridicata la rang de politica de stat. |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7655 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Diverse Vin 28 Mar 2014, 16:59 | |
| Se spune ca la inceputul anilor '50, Dej s-a plans lui Stalin ca intelectualii nu prea se supun regimului. Atunci tatuca i-a zis sa se apuce sa construiasca ceva, un canal sau ceva uzine, ca are forta de munca din cei nemultumiti. Dej a spus ca nu dispune de utilaje, raspunsul a venit imediat ca o contraintrebare: Da' tarnacoape, sape, cazmale aveti? Asa a luat nastere Canalalul Dunare-Marea Neagra! Foarte probabil si cu transportul a fost ceva strategie de la rasarit! |
| | | Shinkasen
Numarul mesajelor : 425 Reputatie : 6125 Data de inscriere : 30/04/2009
| Subiect: Re: Diverse Vin 28 Mar 2014, 17:49 | |
| |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Diverse Vin 28 Mar 2014, 18:15 | |
| O directivă găsită în Polonia: http://romania-rusia.info/DirectiveleNKVD.asp
A mai existat una, care trata mai pe larg transportul de persoane, dar nu îi mai ştiu numărul. O să o caut. _________________ :TTT:
|
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Diverse Sam 29 Mar 2014, 21:41 | |
| Da, tot Stalin a stabilit ca oameni sa traverseze strada in fuga, sa nu astepte verdele la semafor nu?
Si atunci ca si acuma, lumea se inghesuia la tramvai. Ce acuma ar fi mai bine daca nu ar fi masinile private si daca ar fi aceleasi fabrici cu atitia mucitori ca atunci? cantramvaiele vin tot la 15-20 de minute. |
| | | TVlad V.I.P Member
| Subiect: Re: Diverse Dum 30 Mar 2014, 13:40 | |
| Diferenta ar fi ca astazi s-ar putea face presiuni asupra autoritatilor si s-ar mai imbunatati conditiile de calatorie. Atunci nu aveai voie sa comentezi nimic. |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12456 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Diverse Dum 30 Mar 2014, 14:00 | |
| - TVlad a scris:
- Diferenta ar fi ca astazi s-ar putea face presiuni asupra autoritatilor si s-ar mai imbunatati conditiile de calatorie. Atunci nu aveai voie sa comentezi nimic.
Cum nu? Exista „condica de sugestii si reclamatii”... de unde rezultau si acele actiuni intitulate: „luna bunei deserviri”, macar 1 luna ca dupa aia se reluau vechile obiceiuri... |
| | | Jhonyla
Numarul mesajelor : 1458 Reputatie : 6556 Data de inscriere : 30/01/2011
| Subiect: Re: Diverse Mier 09 Apr 2014, 19:29 | |
| ce browser folositi mai mult? eu Internet Explorer 11 nu am probleme cu el |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Diverse | |
| |
| | | | Diverse | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum