Numarul mesajelor : 3683 Localizare : Braşov Reputatie : 8757 Data de inscriere : 10/06/2011
Subiect: Re: Diverse Mier 22 Ian 2014, 16:39
Mi-am facut cont pe forumul lui sa vad care-i treaba si am observat ca poti sterge sau edita mesajele oricui daca esti VIP Mi-am luat ban vreo 9000 de ore pentru ca am sters 2-3 mesaje din plictiseala. La concursul "fotografii anonime" pune adiministratorul poza apoi pune mesaj tot el cu cine e autorul iar la final el primeste 10 puncte mereu. :roll:
Spartan1948 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2108 Varsta : 32 Localizare : Cluj-Napoca Reputatie : 6908 Data de inscriere : 15/03/2012
Subiect: Re: Diverse Mier 22 Ian 2014, 17:19
Bine noo, lasa ca am vazut si un coleg de-al nostru, care e moderator acolo ( sa nu dau nume ) care a participat la un concurs, iar apoi si-a acordat nu-stiu-cate puncte, spunand despre poza lui ca este "senzationala", sau ceva de genul asta . Asa ca...uscaturi sunt peste tot. ( A se citi : in toate padurile ).
allred V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2058 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6603 Data de inscriere : 02/08/2012
Subiect: Re: Diverse Mier 22 Ian 2014, 17:53
Acolo nu poti fi niciodata sigur cine scrie un aumit mesaj, din motivul invocat de Andi mai sus Pariul meu e ca sunt maximum 3 persoane care posteaza
lapsanszkitamas V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1218 Varsta : 29 Localizare : Orasul trandafirilor Reputatie : 5792 Data de inscriere : 21/07/2012
Subiect: Re: Diverse Mier 22 Ian 2014, 17:54
Spartan1948 a scris:
E incredibil pana unde poate ajunge tupeul unora... :shock:
il ador pe tipul asta, face niste pamfleturi de toata minunea. de fiecare data critica nationalismul/patriotismul extremist si sovinsimul si intotdeauna gaseste un punct comun (cel mai tare: toti ne-am saturat de conducerea de la bucale)
in legatura cu trenuricfrcfmrzddbmavgysevgatxcsxsncfsbbsncblnergwrjnr(+alte companii feroviare) trebuie sa zic ca m-am inscris numai fiindca am vazut cateva nume de utilizator cunoscute. regulile sunt aiurea (este obligatorie folosirea limbajului licentios etc), caps lock peste tot, semnaturi cat forumul cu toate trenurile si statiile, material putin/inexistent. la acele cateva topice unde apare vreun mesaj nou foarte rar se comenteaza -in contextul in care nu exista decat maxim 2-3 mesaje noi la 2-3 zile.
nu inteleg de ce exista nspe mii de forumuri feroviare, fiecare in razboi cu celelalte. credeam ca pasiunea ne uneste...dar constat ca exista numai dezbinare si neintelegeri. ca si referinta, vezi filmarea cu "intalnirea" tuturor pasionatilor de zilele feroviare.
Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8443 Data de inscriere : 18/04/2011
Subiect: Re: Diverse Mier 22 Ian 2014, 18:44
Daca ei vad pasiunea ca pe o competitie = 0 pasiune, aia nu sunt pasionati adevarati. E foarte usor sa-ti dai seama cine traieste cu adevarat aceasta pasiune si cine nu. Din partea mea sa fie 100000 de forumuri cu aceasta tematica, cu ce ma afecteaza pe mine ? Nu te uiti si nu te intereseaza ce e acolo daca sti ce oameni isi fac defapt de lucru. Sau cei care critica si arunca cu noroi in materialul rulant, si alte lucruri ce tin de domeniul feroviar. Cica se mai numesc pasionati, in ochii mei, cel putin, oamenii respectivi nu sunt ce se cred ei a fi. A nu se intelege gresit, nu fac referire la nimeni, vorbesc la modul general. Si repet inca o data, a nu se intelege gresit, nu spun ca a avea o parere mai proasta despre un anumit vagon sau o anumita locomotiva este un lucru rau, nu, nu este. Nici mie nu imi convin multe lucrui, si este absolut normal ca fiecare om in parte sa aiba propriile impresii si pareri. Nu fac referire la nimeni, am vorbit la modul general, am vazut in multe locuri anumite impresii duse la extrem si care defapt devin penibile, ei uita ca defapt sustin transportul feroviar, nu terbuie sa-l ingroape si mai rau.
Spartan1948 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2108 Varsta : 32 Localizare : Cluj-Napoca Reputatie : 6908 Data de inscriere : 15/03/2012
Subiect: Re: Diverse Mier 22 Ian 2014, 19:00
lapsanszkitamas a scris:
Spartan1948 a scris:
E incredibil pana unde poate ajunge tupeul unora... :shock:
il ador pe tipul asta, face niste pamfleturi de toata minunea. de fiecare data critica nationalismul/patriotismul extremist si sovinsimul si intotdeauna gaseste un punct comun (cel mai tare: toti ne-am saturat de conducerea de la bucale).
Mie mi se pare ca el insusi este extremist/nationalist, la felul cum pune problema. Oricum,si-a luat multa "carne" in comentarii. Auzi tu cat tupeu : " In Cluj daca nu cunosti limba romana risti sa mori de foame" .
Si nu-mi spune ca acel videoclip este un pamflet, ca este o prostie. Se vede clar ca este unul tendentios.
lapsanszkitamas V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1218 Varsta : 29 Localizare : Orasul trandafirilor Reputatie : 5792 Data de inscriere : 21/07/2012
Subiect: Re: Diverse Mier 22 Ian 2014, 19:25
daca ai fi avut alta poza de profil ai fi inteles gluma vroia sa evidentieze faptul ca desi in Cluj exista o minoritate destul de numeroasa, intoleranta este la ordinea zilei. aici in TgMures, locul in care a avut loc acel grav conflict interetnic din 1990, oamenii sunt mult mai toleranti. totusi sunt de acord cu tine ca a cam dus-o in extrem, cocarda clar nu avea e cauta, era deja prea de tot uite un alt pamflet, mult mai potrivit. ultima lectie e surpinzator de adevarata, din pacate
Spartan1948 V.I.P Member
Subiect: Re: Diverse Mier 22 Ian 2014, 20:39
Intr-adevar, este mult mai potrivit acel pamflet. Nu stiu ce dorea el sa evidentieze, insa e clar ca nu prea i-a iesit. Sau, i-a iesit, exact cum si-a dorit - tendentios. Crede-ma, nu are nicio legatura avatarul meu cu ungurii/maghiarii. Eu sunt mandru de faptul ca sunt roman,si traiesc in Romania.Pur si simplu imi iubesc tara, nu urasc ungurii. In schimb, imi displac arhetipurile precum cel din acel filmulet. Din cauza persoanelor de acel gen ( atat unguri cat si romani ) este aceasta ura etnica, insa nu cred ca are sens sa mergem mai departe cu acest subiect.
kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7655 Data de inscriere : 25/08/2008
Subiect: Re: Diverse Mier 22 Ian 2014, 23:46
De vreo 3 ani imi fac concediile la munte in Harghita! Asta vara eram in Odorhei, am intrat cu sotia si copilul in magazinul "Seroussi". Imediat vanzatoarea a salutat in maghiara, noi am salutat in romana! A zambit si imediat a schimbat-o pe romana, desi cam stricata! Ne-a dat toata atentia, a fost foarte rabdatoare pt. cat am cumparat noi, o camasa si o cravata la reducere! Tot in acea zi am avut o problema cu un cauciuc, crapase! Era sf. Maria, sarbatoare f. importanta pt. catolici! Toate vulcanizarile erau inchise! M-am dus la o benzinarie sa caut un cauciuc sau ceva informatii unde pot gasi. Un etnic maghiar m-a auzit si m-a lamurit ca nu voi gasi in acea zi nimic deschis pe partea auto, insa s-a oferit el sa ma ajute! A mers cu masina lui pana la Bradet, a luat de la el de la vulcanizare 2 cauciucuri second hand deoarece nu avea dimensiunea pe care o aveam eu, a venit cu o platforma inapoi in Odorhei sa-mi aduca masina acolo si a rezolvat problema. La nota de plata ma asteptam sa-mi trasneasca vreo 500 lei lejer. Am ramas surprins cand a zis ca ma costa cu totul vreo 150 lei! La mine in Alexandria un etnic maghiar era facut sigur de suma respectiva daca era in situatia mea! I-am zis ca rade de mine, el m-a intrebat daca e prea mult! Eu am zis ca e putin si i-am dat 250 lei! Cand a vazut ca-i dau atat ne-a oprit la masa si ne-a tratat cu un paprikas plus o sticla de palinka de 1 litru la pachet! Trageti voi concluziile daca mori de foame fiindca esti roman in Secuime, Odorheiul avand 96% etnici maghiari!
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Diverse Joi 23 Ian 2014, 00:37
Ce face acel ungur în Cluj e cam de prost gust. Am fost şi eu în Ungaria, credeţi că a vorbit cineva în română cu mine? Nici măcar la Lokoshaza nu ştia nimeni româneşte, nu mai zic la Szeged, Debrecen sau Budapesta. Prin urmare am comunicat prin semne, iar vânzătorii m-au servit, că scopul lor e să îşi vândă marfa, indiferent de limba clientului. E absolut logic că atunci când eşti într-o ţară cu o limbă oficială, ai şanse mici să găseşti vorbitori de limba ta (mai ales că maghiara nu e tocmai o limbă de circulaţie internaţională), iar dacă nici nu gesticulezi ce vrei, vânzătorul n-are de un' să ştie ce vrei.
Apropo de zona aşa-zis secuiască... acum vreo câţiva ani, trecând cu ai mei prin Borsec, am zis să ne oprim să mâncăm ceva la un restaurant (eram 3 maşini, vreo 10 oameni). Ne punem la masă, vine ospătăriţa, ne salută pe maghiară, ne dă meniul în limba maghiară... îi spunem noi ,,bună ziua", ne răspunde într-o română destul de bună şi ne aduce meniurile în limba română. Până a venit mâncarea, mi-am zis să merg la agenţia loto de peste drum. Zis şi făcut, am intrat înăuntru şi, foarte sigur pe mine, am zis ,,Bună ziua!", moment în care toată lumea a amuţit şi s-a uitat la mine cum se uitau clienţii din saloon la un cowboy nou în oraş ) Gestionara a spus ceva pe ungureşte (evident am înţeles fix nimic), eu am dat-o pe română, i-am cerut program pronosport, ea mi-a dat 6/49, eu am cerut iar pronosport, ea iar mi-a dat 6/49... până la urmă a înţeles ce vreau, dar greu de tot, iar româna ei... am întâlnit străini care vorbeau mai bine. Sincer m-a cam deranjat aspectul ăsta (în ţara mea să nu fiu înţeles dacă vorbesc limba oficială!), dar măcar am obţinut ce îmi doream (un ziar Loto-Prono şi 2 buletine de Pronosport). În rest, n-am avut probleme cu maghiarii de la noi, ba chiar am câţiva şi în lista de facebook, fiind oameni deosebiţi, la unii chiar am stat o noapte în excursiile mele prin ţară.
_________________ :TTT:
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8414 Data de inscriere : 16/01/2010
Subiect: Re: Diverse Joi 23 Ian 2014, 01:21
Sa va spun eu o chestie: eram in iarna 2005-2006 in "misiune" la Ghindari, jud. Mures. Am ramas inzapeziti cu masina din dotare pe un deal din nordul localitatii. Ne chinuiam sa iesim fara sa o luam pe abrupt in jos. Citiva tineri ne-au vazut si au venit sa ne ajute. M-au intrebat ceva in ungureste, au vazut ca nu inteleg, au repetat, au zis ceva de "nem maghiarul?" si in momentul ala s-au oprit la 4m de noi cu bratele incrucisate si se uitau. Ne-au lasat sa ne descurcam singuri si ne priveau cu satisfactie. Jeep cu nr. de Bucuresti, "nem maghiarul", o placere...Am zis ca de-o fi sa imi rup gitul si nu le dau satisfactia sa ma rog de ei. Am luat-o pe povarnis in jos si am reusit sa coborim cu bine. Ghinionul lor, au ramas fara acoperire GSM pina acum doi ani cind aia de la Orange le-au construit turn acolo. Imi pare rau ca nu le-am pus "o vorba buna". Ca fapt divers, exact a doua zi am fost la Ibanesti si dupa ce ne-am intors din virful dealului la la masina parcata in fata unei case oarecare, am fost invitati la masa de oamenii care locuiau acolo. Romani, a propos (mi s-a mai intimplat de doua ori asta, in satul Mesesenii de Sus - Salaj si Baita de sub Codru - Maramures).
Am mai patit una cu minoritarii colorati din satul Stina, jud. Satu Mare. Dupa ce am umblat jumatate de zi pe dealuri chinuindu-ne sa gasim un amplasament bun pentru un pilon pentru acoperirea satelor din regiune, la intrarea in sat s-a organizat o ambuscada. O Dacie alba s-a asezat perpendicular pe ulita iar din spate venea gloata de ciori. Am intuit manevra si am intors la timp. Suparati ca nu le-a iesit pasenta, au huiduit, scuipat si aruncat cu pietre dupa masina. Nu avusesem absolut nici un contact cu ei inainte, nu suparasem pe nimeni. Inutil sa mai spun ca nici acum nu au acoperire. Daca se plang de asta, sa se gandeasca de doua ori inainte de a da cu pietre in masini.
Cu toate astea cu ungurii nu am nimic. Aia erau doar niste adolescenti timpiti, o sa le vina lor mintea la cap pina la urma.
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Diverse Joi 23 Ian 2014, 03:18
Cu coloraţii e greu oriunde s-ar afla... deşi sunt convins că şi în cadrul populaţie de ţigani, uscăturile nu reprezintă multe procente (dar ies în evidenţă foarte mult). Există destui ţigani celebri... Damian Drăghici, Mădălin Voicu, Alex Velea, Connect-R, Andra (da, nu ştiaţi?) şi mai putem găsi. Acum câteva zile, mergând cu un grup de biciclişti pe undeva pe lângă Piteşti, au profitat de întuneric şi au aruncat cu pietre după noi... un coleg a fost nimerit :(Altă dată m-a fugărit unul vreo 2 km pe bicicletă pe la Cetăţeni (între Târgovişte şi C-lung... urât sat, 100% ilegal) că ,,ce bicicletă frumoasă ai, nu mi-o dai mie?". Şi mergea ţiganu' pe un Rich amărât şi ruginit cu 40 la oră (!). După aia l-a văzut pe colegul din spate şi s-a gândit că nu are şanse să se pună cu 2, aşa că a tras câteva înjurături şi a întors.
Simply18 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1085 Varsta : 30 Localizare : Bacau Reputatie : 5677 Data de inscriere : 25/06/2012
Subiect: Re: Diverse Joi 23 Ian 2014, 10:15
Interesante povesti . Acum din ce vad e "la moda" sa zici ca nu ai vreo problema cu ungurii ,care fiind minoritari , au gura cam mare . Pentru ca unii sunt asa de ... pasnici ... si-au luat-o in cap. In Germania ,acolo daca vrei sa muncesti , le inveti limba , nu engleza , Germana . Ca aia din Harghita vorbesc ungureste , e din vina noastra , noi ca romani i-am lasat . Unde e mandria aia care o aveam acum 500 de ani? Mie in locul lor mi-ar fi rusine sa vina o armata vecina la Budapesta sa ma elibereze . Ei au venit la Bucuresti ? Da' au avut cu ce sa vina? Oare puteau sa se orienteze pe vremea aia? Raspunsul evident e , NU.
Acum , chestia aia care a vrut el sa o demonstreze cu video-ul , mai mult s-a facut de ras . Esti strain in Romania? Nu iti e clar ca trebuie sa vorbesti o limba de circulatie internationala ? Engleza sau Franceza. Maghiara din cate stiu nu e pe lista asta , chiar daca ei acum cativa ani au incercat sa isi bage limba in circulatie internationala , de parca cineva vrea sa invete limba care-ti incurca limba in gura .
Poate gresesc , da' in Tg. Mures,Sibiu etc , nu sunt mai multi sasi decat unguri?
Dr2005 Administrator
Subiect: Re: Diverse Joi 23 Ian 2014, 11:06
Saşii au cam plecat în Germania, regimul nostru comunist a scos bani frumoşi din treaba asta de la Germania de Vest (ăia plăteau cash în mărci pentru a permite saşilor să se mute în Germania), iar alţii au plecat după Revoluţie. De exemplu, după ultimul recensământ, Sibiul are doar 1,06% saşi şi 1,47% maghiari. Clujul are 16,4% maghiari şi 0,18% germani. Târgu Mureş, în schimb, are 44,9% maghiari (şi germani doar 0,15%), deci statistic ai şanse mult mai mari să întâlneşti un maghiar la Târgu Mureş decât la Cluj. La polul opus avem: Miercurea Ciuc 78,55% maghiari, 16,78% români Sfântu Gheorghe 73,62% maghiari, 21,8% români Covasna 62,82% maghiari, 31,17% români Odorheiu Secuiesc 92,43% maghiari (!!), 2,51% români Sovata 87,66% maghiari, 8,24% români
Spartan1948 V.I.P Member
Subiect: Re: Diverse Joi 23 Ian 2014, 11:53
Simply18 a scris:
Interesante povesti . Acum din ce vad e "la moda" sa zici ca nu ai vreo problema cu ungurii ,care fiind minoritari , au gura cam mare . Pentru ca unii sunt asa de ... pasnici ... si-au luat-o in cap. In Germania ,acolo daca vrei sa muncesti , le inveti limba , nu engleza , Germana . Ca aia din Harghita vorbesc ungureste , e din vina noastra , noi ca romani i-am lasat . Unde e mandria aia care o aveam acum 500 de ani? Mie in locul lor mi-ar fi rusine sa vina o armata vecina la Budapesta sa ma elibereze . Ei au venit la Bucuresti ? Da' au avut cu ce sa vina? Oare puteau sa se orienteze pe vremea aia? Raspunsul evident e , NU.
Acum , chestia aia care a vrut el sa o demonstreze cu video-ul , mai mult s-a facut de ras . Esti strain in Romania? Nu iti e clar ca trebuie sa vorbesti o limba de circulatie internationala ? Engleza sau Franceza. Maghiara din cate stiu nu e pe lista asta , chiar daca ei acum cativa ani au incercat sa isi bage limba in circulatie internationala , de parca cineva vrea sa invete limba care-ti incurca limba in gura .
Poate gresesc , da' in Tg. Mures,Sibiu etc , nu sunt mai multi sasi decat unguri?
Treaba e ca sunt multi unguri care chiar sunt de treaba. Uite,eu fiind mai mult prin Cluj, ma lovesc destul de des de ei. Pot spune ca 90% din ungurii pe care i-am intalnit sunt mult mai civilizati decat multi dintre romani. Chestia nasoala este ca sunt si destui extremisti ( incepand cu ungurii din Parlament, si continuand cu guliganii care au venit la Bucuresti pentru acel meci de fotbal, sau cei care au linsat-o pe Sabina) care strica reputatia ungurilor pasnici. Uite, cum sunt coloratii, care ne fac de ras peste tot, si de aia esti privit suspect cand mergi in strainatate. Ce-i drept da, multi si-au luat-o in cap cu autonomia asta, insa consider ca daca nu erau invrajbiti de ungurii din Parlament, nici macar nu s-ar fi gandit la treaba asta. Eu personal, nu am nimic cu ungurii atat timp cat nu ma calca "pe coada". La urma urmei, toti platim taxe si impozite aceluiasi stat. P.S. Ca tot pomeneai de mandria noastra de nu-stiu-cand. Pai, dat fiind acest fapt, crezi ca ungurii sunt de vina ca nu mai avem in noi mandria de a fi roman ? Pai cand 99,99% dintre romani isi bat joc de tara asta, mai poti vorbi de mandrie ? Cand dupa 5 ani petrecuti in strainatate, uita sa vorbeasca romaneste, mai poti vorbi de mandrie ? Nu trebuie sa ii urasti pe unguri ca sa fii mandru ca esti roman, ci pur si simplu trebuie sa iti iubesti tara, neconditionat. Atentie ! Tara, nu locuitorii ei !