|
| Aşteptari pentru sec XXI | |
|
+15Razvan Tudor ldh80 FelixTheBear030 billy752-istu kaylyn cont inactiv IonutCFR2009 mardaryroby KQQ lovekomotive cristi ar COSTACHE MIHAIL danutzvd AceKine acar 19 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
acar
Numarul mesajelor : 50 Localizare : din oraşul în care s-au născut Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, Octav Băncilă, Grigore Antipa, Elie Radu şi multe alte personalităţi de prim rang Reputatie : 5984 Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Aşteptari pentru sec XXI Mier 24 Sept 2008, 14:42 | |
| -Aici acar a avut un mesaj care l-a sters, impreuna cu celelalte!
Ultima editare efectuata de catre acar in Mier 02 Dec 2009, 20:28, editata de 2 ori |
| | | AceKine
Numarul mesajelor : 75 Localizare : Alexandria Reputatie : 5975 Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: CFR mai bun ? Joi 25 Sept 2008, 12:09 | |
| Da ai dreptate , si nu doar sectia aceea ar trebui centralizata electrodimamic, electrificat si chiar dublata , sunt multe alte sectii care erau in grafic de exemplu Rosiori Nord - Costesti se incepuse centralizarea electrodinamica dar s-a oprit din cauza celor din 89 numai pana la prima statie , Papa , care acum e o halta fara gara si nuj daca mai opreste vreun tren , sectia fiind cumparata de vreo 2 ani de SERVTRANS INVEST . Din ceea ce vad nu pot decat sa spun ca liniile secundare sunt o pacoste pentru CFR si se incearca inlaturarea lor , au aparut o gramada de firme care trasporta marfa de ex : ServTrans , Constantin Grup , UniferTrans , Rompetrol , GFR si ne mai miram de ce CFR Marfa nu mai este profitabila . In tara asta nu se mai tine cont de niste principii , totul este lasat balta si nu se incearca ajutarea cu noi solutii . Deci nu stiu daca CFR isi va mai revenii . Bafta .App sunt multumit de modernizarile de la CFR Calatori . Au vagoane si locomotive de secolul XXI , insa CFR Marfa lasa de dorit ... Mai am o nelamurire .In regionala CRAIOVA depoul de domiciliu este Pitesti ( 19037 ) insa nu este electrificat . Deci cun poate avea o EA un depou de domiciliu la care nu va ajunge decat trasa ? )) E aiurea sa nu iti poti face revizia la depoul tau de domiciliu ...Mai vorbim |
| | | AceKine
Numarul mesajelor : 75 Localizare : Alexandria Reputatie : 5975 Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: Aşteptari pentru sec XXI Joi 25 Sept 2008, 12:17 | |
| Apropo de chestia cu depoul de domiciliu , Pitesti este depoul de domiciliu al locomotivelor de calatori de pe regionala Craiova . Asta este Romania , unde chiar si imposibilul este posibil . Depoul Craiova care este cel mai mare din regionala cu acelasi nume trebuia sa ramane depou de domiciliu la calatori . Este posibil ca o regionala si o gara foarte mare sa fie remiza cu 2 linii in depou pentru locomotivele de calatori ? Am ramas socat sa vad cum erau inghesuite in jur de 15 locomotive pe 2 linii , iar hala depoului sa fie pustie , cu cate 2 , 3 locomotive de marfa ... Restructurarea SNCFR -ului din 1998 in CFR Calatori, CFR Marfa si CFR Infrastructura s-a facut anapoda , lucrurile trebuiau analizate de la radacina , nu doar trecandu-se cu vederea . Stiu posturi de lucru in care numarul sefilor este mai mare decat al subalternilor . Este posibil asa ceva ? |
| | | danutzvd
Numarul mesajelor : 10 Varsta : 54 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 5622 Data de inscriere : 16/07/2009
| Subiect: Re: Aşteptari pentru sec XXI Joi 16 Iul 2009, 20:10 | |
| - acar a scris:
- Cu o populatie de aprox. 130.000 locuitori, Botosani este al patrulea oras ca marime din Moldova, fiind depasit doar de Iasi, Galati si Bacau, dar depasind Piatra Neamt, Suceava, Focsani, Vaslui, Barlad, Roman, Onesti, etc.
Sectia Veresti-Botosani nu deserveste doar municipiul Botosani, ci intregul judet Botosani, aflat la granita Romaniei cu Ucraina si Moldova, deci acolo unde incepe UE. Pentru a deveni rentabila economic si viabila din punct de vedere tehnic, sectia Veresti-Botosani trebuie reabilitata pentru un regim de viteza corespunzator secolului XXI, trebuie centralizata electrodimamic, electrificata, dublata pe traseul Leorda - Botosani si completata cu sectia noua Botosani - Harlau. Nu lipsita de importanta ar fi realizarea racordarii de la Veresti, care sa deserveasca relatia Botosani - Dolhasca. Dar de traseul Saveni - Dangeni ce se mai aude? |
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15503 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: Aşteptari pentru sec XXI Joi 16 Iul 2009, 22:01 | |
| Nu se va apuca nimeni de refacut sectia Dangeni - Saveni. Am vazut un reprtaj la tv pe TVR3, in care primarul din Saveni cerea refacerea tronsonului, celor de la CFR, si raspunsul a fost unul ce a lasat de dorit |
| | | cristi ar
Numarul mesajelor : 866 Varsta : 46 Localizare : Arad Reputatie : 6553 Data de inscriere : 28/05/2009
| Subiect: Asteptari pentru sec. XXI Vin 17 Iul 2009, 16:57 | |
| Intrebarea e ce sectii se vor mai inchide, nu ce se va mai reabilita. Daca nu s-a mai construit numic in perioada cand economia mergea, acum in plina criza nu cred.Din pacate prioritatea Romaniei este infrastructura rutiera, asa ca banii care sunt merg acolo. |
| | | danutzvd
Numarul mesajelor : 10 Varsta : 54 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 5622 Data de inscriere : 16/07/2009
| Subiect: gara saveni Sam 18 Iul 2009, 15:37 | |
| - COSTACHE MIHAIL a scris:
- Nu se va apuca nimeni de refacut sectia Dangeni - Saveni. Am vazut un reprtaj la tv pe TVR3, in care primarul din Saveni cerea refacerea tronsonului, celor de la CFR, si raspunsul a fost unul ce a lasat de dorit
Din cate am auzit, gara din Saveni a capatat destinatie de cladire de locuinte (sociale, parca) |
| | | lovekomotive V.I.P Member
Numarul mesajelor : 751 Varsta : 36 Localizare : Piatra Neamt Reputatie : 6374 Data de inscriere : 20/08/2009
| Subiect: Re: Aşteptari pentru sec XXI Mar 25 Aug 2009, 16:57 | |
| Acelasi lucru as vrea si pt sectia Bacau - Piatra Neamt - Bicaz. Sa nu uitam ca Piatra Neamt este "perla Moldovei" si va ramane, probabil unul din cele mai frumoase orase din tara, si unul din cele mai curate. Turismul s-a dezvoltat in ultimii ani in aceasta zona, urmeaza sa ia amploare in urmatorii ani. La capat de linie, Bicaz, se afla cel mai mare lac de acumulare artificial din Romania, si un impunator baraj, al doilea ca inaltime din tara dupa cel de la Vidraru. Apoi ca puncte de referinta in materie de turism, se numara Masivul Ceahlau, manastirile din zona (Agapia, Varatec, Neamt, Sihla, Secu, Sihastria, Petru Voda, Bistrita, si multe altele) de o mare valoarea istorica dar si spirituala. Nu e nevoie sa intru in detalii de ordin geografic si turistic, pt asta va puteti convinge si voi vizitand zona. Consider ca ar trebui electrificat tronsonul, pt ca se poate, nu exista bariere de ordin geografic care sa nu permita acest lucru, pe langa astea ar trebui refacuta calea de rulare, care e deja intr-un stadiu degradat, pe unele portiuni denivelarile aparute sunt chiar periculoase. O mare parte din gari ar trebui renovate, curatate. Ar fi multe de refacut, si de amenajat pe acest tronson. Cred ca cel mai bun lucru care s-ar putea realiza ar fi electrificarea ei, pt reducerea poluarii, mai ales ca de la Piatra Neamt spre Bicaz, zona devine una montana. |
| | | KQQ
Numarul mesajelor : 391 Reputatie : 6052 Data de inscriere : 21/06/2009
| Subiect: Re: Aşteptari pentru sec XXI Mier 26 Aug 2009, 00:51 | |
| - Lovekomotive a scris:
- Acelasi lucru as vrea si pt sectia Bacau - Piatra Neamt - Bicaz. Sa nu uitam ca Piatra Neamt este "perla Moldovei" si va ramane, probabil unul din cele mai frumoase orase din tara, si unul din cele mai curate. Turismul s-a dezvoltat in ultimii ani in aceasta zona, urmeaza sa ia amploare in urmatorii ani. La capat de linie, Bicaz, se afla cel mai mare lac de acumulare artificial din Romania, si un impunator baraj, al doilea ca inaltime din tara dupa cel de la Vidraru. Apoi ca puncte de referinta in materie de turism, se numara Masivul Ceahlau, manastirile din zona (Agapia, Varatec, Neamt, Sihla, Secu, Sihastria, Petru Voda, Bistrita, si multe altele) de o mare valoarea istorica dar si spirituala. Nu e nevoie sa intru in detalii de ordin geografic si turistic, pt asta va puteti convinge si voi vizitand zona. Consider ca ar trebui electrificat tronsonul, pt ca se poate, nu exista bariere de ordin geografic care sa nu permita acest lucru, pe langa astea ar trebui refacuta calea de rulare, care e deja intr-un stadiu degradat, pe unele portiuni denivelarile aparute sunt chiar periculoase. O mare parte din gari ar trebui renovate, curatate. Ar fi multe de refacut, si de amenajat pe acest tronson. Cred ca cel mai bun lucru care s-ar putea realiza ar fi electrificarea ei, pt reducerea poluarii, mai ales ca de la Piatra Neamt spre Bicaz, zona devine una montana.
Eu consider că ar trebui o găsită o soluţie ca linia Piatra Neamţ-Bicaz să se prelungească până în Ardeal. Dacă nu greşesc, a fost o linie cu ecartament de 0,76m, care trecea pe la Borsec, dar una din aşteptările mele (să mă încadrez în topic) ar fi construirea unei linii cu ecartament normal, nu îngust. Se punea problema ce linii se desfiinţează. Citez o parte a mesajuluicu pricina: - Citat :
- Intrebarea e ce sectii se vor mai inchide, nu ce se va mai reabilita
Eu pun problema altfel. Când va fi educată populaţia ca, pentru distanţe medii şi lungi să nu prefere mijloacele de transport auto, ci trenul? |
| | | lovekomotive V.I.P Member
Numarul mesajelor : 751 Varsta : 36 Localizare : Piatra Neamt Reputatie : 6374 Data de inscriere : 20/08/2009
| Subiect: Re: Aşteptari pentru sec XXI Mier 26 Aug 2009, 14:33 | |
| pe unele harti chiar figureaza o cale ferata intre Bicaz si Gheorghieni, si este trecuta ca linie cu ecartament normal, in realitate nu stiu daca e chiar asa, linia merge pana la Tasca. Cat despre educatie, mi-a pierit si ultima speranta de optimism in legatura cu asta, noi romanii nu mai suntem ce am fost candva, ne-am prostit de tot |
| | | mardaryroby V.I.P Member
Numarul mesajelor : 251 Varsta : 46 Localizare : Iasi, Romania Reputatie : 6216 Data de inscriere : 21/08/2008
| Subiect: Re: Aşteptari pentru sec XXI Mier 26 Aug 2009, 14:40 | |
| Eu ce as vrea de la secolul asta in care ne taraim: o linie noua intre Suceava si Cluj care sa taie mai insistent muntii pentru a obtine un timp mult mai bun de mers, chiar de regim Eurostar, Thalis etc. Cu aceasta ocazie, putem realiza o ruta de viteza dinspre Est spre Vestul Europei. |
| | | acar
Numarul mesajelor : 50 Localizare : din oraşul în care s-au născut Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, Octav Băncilă, Grigore Antipa, Elie Radu şi multe alte personalităţi de prim rang Reputatie : 5984 Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: - Sam 29 Aug 2009, 19:28 | |
|
Ultima editare efectuata de catre acar in Mier 02 Dec 2009, 20:23, editata de 1 ori |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6583 Reputatie : 12453 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Refacerea magistralei 500 Sam 29 Aug 2009, 20:46 | |
| Inceperea cat mai rapida a lucrarilor de refacere si electrificare totala a magistralei 500 pentru aducerea vitezei de transport la 200 km/h . |
| | | KQQ
Numarul mesajelor : 391 Reputatie : 6052 Data de inscriere : 21/06/2009
| Subiect: Re: Aşteptari pentru sec XXI Dum 30 Aug 2009, 03:29 | |
| Aţi auzit careva din voi de proiectul traseului Paris-Shanghai? Lucrările trebuiau să înceapă în 2009. Asta impunea: -dublarea -electrificarea -asigurarea vitezei de 120 km/h pe toate căile ferate care urmau să fie incluse în proiect. Pentru a nu fi off-topic, voi enumera câteva din acele localităţi care se află pe liniile aferente M500 şi pe M500: -Vatra Dornei -Câmpulung Moldovenesc -Gura Humorului -Suceava -Dărmăneşti -Dorneşti -Vicşani Se prevedeau două lucruri: 1. Mutarea staţiei de schimbare a boghiurilor de la Vadu Siret la Cernăuţi şi electrificarea liniei până la Cernăuţi şi utilizarea liniei cu ecartament de 1,52m pe teritoriul fostei URSS sau 2. Construirea unei linii cu ecartament normal (1,44m) până la frontiera cu China, având în vedere că statul chinez are linie normală. Se evită, astfel timpul şi neplăcerile cauzate de schimbarea boghiurilor necesare pentru linia cu ecartament de 1,52m. |
| | | mardaryroby V.I.P Member
Numarul mesajelor : 251 Varsta : 46 Localizare : Iasi, Romania Reputatie : 6216 Data de inscriere : 21/08/2008
| Subiect: Re: Aşteptari pentru sec XXI Dum 30 Aug 2009, 13:48 | |
| De ce nu astepti urmatorul 1 aprilie? |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Aşteptari pentru sec XXI | |
| |
| | | | Aşteptari pentru sec XXI | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |