Alt reportaj de pe raiwayfan.ro facut tot de mine:
Eram in interes de serviciu in zona Huedin si fiindca eram si cu masina , am zis sa trag o fuga si sa vad ce a mai ramas din linia Huedin-Calatele.
Din Huedin am luat directia Belis. La iesirea din Huedin m-am intalnit cu terasamentul vechii cai ferate.
Prima poza este facuta cu vedere spre Huedin
Vedere terasament catre Sancrai
Dupa cum observati nu mai exista sina de cale ferata..
Am continuat calatoria, terasamentul mergea paralel cu soseaua Huedin-Belis, dar in apropiere de Sancrai se departeaza catre dreapta si intra in sat, spre deosebire de sosea care trece pe la marginea lui si urca un deal. Am reusit sa fotografiez gara din Sancrai , care acum este locuita de oameni si dupa cum vedeti este si ingradita si nu am putut sa fac o poza de mai aproape...
Dupa ce am coborat dealul, am zarit din nou terasamentul..
Vedere spre Sancrai
Vedere spre Calata
Dupa circa 1, 5 km terasamentul se apropie din nou de sosea iar la un moment dat trece un rau...iata ce a mai ramas din pod..
~~~~~
~~~~~~~
Am continuat drumul...terasamentul incepe sa fie in apropiere de Calata mai inalt decat soseaua...
Am trecut de gara din Calata dar , care , din pacate , nu am reusit sa o trag in poza...
Am ajuns in Calatele, am facut cateva poze la o fosta trecere de cale ferata
~~~
~~~~
~~~~~~~
Punctul terminus a fost gara din Calatele , care si ea era locuita si ingradita dupa cum observati..in imaginea urmatoare...
Un singur locuitor a fost mai amabil si mi-a dat urmatoarele date despre Huedin-Calatele:
-nu se mai circula de vreo 10 ani
-sinele au fost scoase de vreo 6-7 ani
Este tot ceea ce am aflat...astept de la voi , dragi forumisti, impresii , sugestii si chiar reclamatii ...
Astept de la voi si informatii de ultima pereche de trenuri ce a circulat pe aici...Sper ca v-a placut!
Acest reportaj a fost prelucrat in 27.08.2008