Inca un reportaj facut de mine asta primavara, postat pe railwayfan.ro dar care il gasiti si aici:
Aflandu-ma in zona Turda, bineinteles in interes de serviciu, m-am gandit sa trag o fuga pana in vechea gara din Turda ...
Bineinteles era inchisa...Very Happy
Linia cu ecartament normal este folosita acum ca linie industriala de catre Servtrans si de catre Constantin Grup...
Iata si 2 locomotive...
~~~~
~~~~~
~~~~~
Va las pe voi sa distingeti o ciudatenie la locomotiva din seria 60..
~~~~~
Am mai facut 2 poze si am incercat sa gasesc drumul catre depoul de linie ingusta ce deservea linia ingusta de pa Valea Ariesului , de la Turda pana la Abrud..
~~~~~~~~~~
Dupa ce m-am invartit un pic prin zona industriala a orasului Turda, am dat in final de vechiul depou de linie ingusta ....din pacate totul este in paragina..
Incepem cu cladirea unde se reparau vagoanele si locomotivele..
Fatada..
Poze din interior...
~~~~~~
~~~~~~~
~~~~~~~~
Am iesit afara si am dat peste 2 vagoane de calatori , in stare de degradare avansata..Va las sa va delectati cu pozele..
~~~~~
~~~~~
~~~~~~
~~~~~~~
~~~~~~
~~~~~~~
~~~~~
Poze mai de detaliu
~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~
Poze din interior, facute de mine prin geam...nu am putut intra in ele..
~~~~~
~~~~~~~
Incheiem cu pozele de sus..
~~~~~~
Trec mai departe la locomotive...sau ce a mai ramas din ele..
Urmatoarele arata un pic mai bine..
~~~~~~~
~~~~~
~~~~~
~~~~~~
~~~~~~
~~~~~~
Alte poze...
~~~~~
~~~~~~
~~~~~~~
~~~~
~~~~~
La 100 m de depou o locomotiva Servtrans ratacita...
Ma despart cu regret de depou...dar iau directia Campeni pentru a mai prinde si cateva poze de pe traseu, deoarece seara se apropia..
Am continuat drumul prin Turda si la iesirea spre Campeni apare linia in bataia soarelui...
Vedere spre Turda...dupa cum observati semnalul ..nu va mai intra nici un tren in gara... Very Happy
Vedere spre Campeni...
Am trecut de localitatea Mihai Viteazul si in plin camp linia revine langa sosea pe partea stanga..
Spre Turda..
spre Campeni..
La intrarea in satul Cornesti linia se intersecteaza cu soseaua..
~~~
~~~~~
Dupa ce am trecut satul Cornesti si podul peste raul Aries linia revine dintr-o data pe partea dreapta a soselei..
~~~~~
~~~~~
Ma indrept catre Buru, valea se ingusteaza iar terasamentul devine mai inalt ca soseaua..
~~~~~~
~~~~~~
~~~~~~
~~~~~~
Urmeaza 2 frumuseti ale naturii combinate cu calea ferata ingusta..
~~~~~~
Am ajuns la Buru ..dupa cum observati liniile sunt acoperite de o gramada mare de pietris si nisip...
~~~~~~
~~~~~~
Escaladez mormanul de pietris si fac poze catre gara..
~~~~~~
Imi continui drumul catre Lungesti si dau peste un pod..
~~~~~~
La intrare in Lungesti din nou ma intersectez cu linia ingusta..
~~~~~~~~~
~~~~~~~
Merg mai departe...
~~~~~
Pe mai multe portiuni linia este acoperita de caderi de pietre..
~~~~~
~~~~~~
Cred ca este vechea gara din Vidolm , dar nu bag mana in foc..
Se lasa intunericul si mai apuc sa fac 3 poze...ultima este inainte de intrare in Salciua...
~~~~~~
~~~~~~
Cam aici se opreste reportajul meu ...noaptea apasa deja pe umerii muntilor...cand o sa mai vin in zona o sa fac si continuarea reportajulu pe ruta Salciua - Campeni..
Pana la Salciua linia este in proportie de 80% , mai sunt unele portiuni in care este scoasa...caderile de pietre sunt destul de multe dar nu ar fi asa greu de remediat..
Zona , peisajul sunt superbe, recomand tuturor o excursie pe Valea Ariesului..
Sper ca v-a placut!
Acest reportaj a fost prelucrat in 27.08.2008