|
| De ce nu trec Ea-urile granita.. | |
|
+8cont inactiv lovekomotive cont dezactivat . buldozer2 mureseanu_976 Codrut1985 Adrian78 Razvan 12 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Razvan
Numarul mesajelor : 567 Varsta : 38 Localizare : Nehoiu-BZ Reputatie : 5915 Data de inscriere : 14/04/2010
| Subiect: De ce nu trec Ea-urile granita.. Lun 03 Ian 2011, 22:02 | |
| Cred ca s-a mai discutat pe aici de subiectul asta,insa nu gasesc aqum chiar toate detaliile asa ca m-am gandit sa rediscutam aspectl acesta...chiar sunt curios in legatura cu asta...stiu ca suntem "interzisi" pt ca EA-urile noastre sunt ceva mai grele si ca prin constructia boghiului ar cam face rau caii de rulare...insa din cate stiu eu si ungurii au cateva Ea-uri..chiar de la noi...deci circula la ei..asa ca nu vad de ce in tren international care e o data pe zi sau de cate ori e nu ar intra si la ei...daca mai stie cineva si alte informatii in legatura cu asta chiar sunt curios sa le aflu...si banuies ca tensiunea de alimentare e similara nu?... |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18687 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24241 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: De ce nu trec Ea-urile granita.. Lun 03 Ian 2011, 22:43 | |
| - Razvan a scris:
- Cred ca s-a mai discutat pe aici de subiectul asta,insa nu gasesc aqum chiar toate detaliile asa ca m-am gandit sa rediscutam aspectl acesta...chiar sunt curios in legatura cu asta...stiu ca suntem "interzisi" pt ca EA-urile noastre sunt ceva mai grele si ca prin constructia boghiului ar cam face rau caii de rulare...insa din cate stiu eu si ungurii au cateva Ea-uri..chiar de la noi...deci circula la ei..asa ca nu vad de ce in tren international care e o data pe zi sau de cate ori e nu ar intra si la ei...daca mai stie cineva si alte informatii in legatura cu asta chiar sunt curios sa le aflu...si banuies ca tensiunea de alimentare e similara nu?...
Clasa 47 au fost construite sa mearga pana la Budapesta pentru ca in post denumirile sunt bilingve romana/maghiara plus ca au si instalatia indusi la fel ca in Ungaria iara la marfa exista 6 EA-uri care au facut serviciu pana in Ungaria..Din ce am auzit eu se spune ca au terasamentul mai moale ca al nostru si EA nostru e prea greu si odata ce ei au achizitionat o gramada de Siemens Taurus asta spune totul.. |
| | | Codrut1985 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 419 Varsta : 39 Localizare : Oradea Reputatie : 6204 Data de inscriere : 21/05/2009
| Subiect: Re: De ce nu trec Ea-urile granita.. Lun 03 Ian 2011, 23:08 | |
| Uite un EA pozat la Szolnok (ungaria) in 2009 (cred ca poza asta am mai pus-o inca o data pe forum)... |
| | | mureseanu_976 Moderator
Numarul mesajelor : 2215 Localizare : I eh, no, nooo, no es possible Reputatie : 8070 Data de inscriere : 07/02/2009
| Subiect: Re: De ce nu trec Ea-urile granita.. Lun 03 Ian 2011, 23:35 | |
| - adrian78hd a scris:
- Clasa 47 au fost construite sa mearga pana la Budapesta pentru ca in post denumirile sunt bilingve romana/maghiara plus ca au si instalatia indusi la fel ca in Ungaria iara la marfa exista 6 EA-uri care au facut serviciu pana in Ungaria..Din ce am auzit eu se spune ca au terasamentul mai moale ca al nostru si EA nostru e prea greu si odata ce ei au achizitionat o gramada de Siemens Taurus asta spune totul..
Daca intr-adevar EA-urile noastre nu sunt acceptate in Ungaria (datorita tonajului), de ce locomotivele lor V63 (produse de uzinele Ganz) circula intr-o veselie la ei ? Si ele sunt Co-Co (dovada ca sunt si ele grele), dar sunt de 2x mai slabe ca ale noastre (ele avand 3600 kW fata de "Delfinii" 477, care au 6600 kW)... _________________ D 320 "VICENTIJE RAKIC" BEOGRAD - BUCURESTI |
| | | buldozer2
Numarul mesajelor : 352 Varsta : 38 Localizare : Buzau Reputatie : 5876 Data de inscriere : 05/10/2009
| Subiect: Re: De ce nu trec Ea-urile granita.. Lun 03 Ian 2011, 23:47 | |
| Pai atunci de ce nu trimitem niste EC modernizate! Astea sunt BO-BO! |
| | | cont dezactivat .
Numarul mesajelor : 3034 Reputatie : 8364 Data de inscriere : 03/09/2010
| Subiect: Re: De ce nu trec Ea-urile granita.. Mar 04 Ian 2011, 06:55 | |
| din cate am auzit pe la depou nu le convenea la unguri sa circule locomotive de ale noastre pe la ei prin teritoriu |
| | | lovekomotive V.I.P Member
Numarul mesajelor : 751 Varsta : 36 Localizare : Piatra Neamt Reputatie : 6353 Data de inscriere : 20/08/2009
| Subiect: Re: De ce nu trec Ea-urile granita.. Mar 04 Ian 2011, 10:16 | |
| Cred ca pana la urma totul se rezuma la mandria lor si la faptul ca nu prea ne suporta capitolele la care le dam clasa, cum a zis si muresanul, EA-urile noastre sunt muuult peste ce pot V43 sau V63-urile lor care fara suparare dar mai sunt si uratele. |
| | | cont dezactivat .
| Subiect: Re: De ce nu trec Ea-urile granita.. Mar 04 Ian 2011, 11:20 | |
| hai sa o luam invers noua ne-ar conveni sa vedem locomotivele lor pe la noi prin tara? |
| | | mureseanu_976 Moderator
Numarul mesajelor : 2215 Localizare : I eh, no, nooo, no es possible Reputatie : 8070 Data de inscriere : 07/02/2009
| Subiect: Re: De ce nu trec Ea-urile granita.. Mar 04 Ian 2011, 11:45 | |
| - Drula_Marius_Gabriel_1962 a scris:
- hai sa o luam invers noua ne-ar conveni sa vedem locomotivele lor pe la noi prin tara?
Pai ungurii de la Rail Cargo Hungaria (mai bine zis austriecii, ca ei l-au infiintat si de ei apartin) au venit cu 4 Siemens-uri E189 (156 - 159 inclusiv) in Romania pana azi-vara, cand le-a expirat contractul cu MRCE si au fost nevoiti sa le inapoieze. Alea intr-adevar sunt recomandate pentru trafic international de marfa, fiind capabile de a circula pe mai multe retele de cai ferate si reduc considerabil timpii de stationare al unui marfar la granita (nu mai e nevoie sa decuplezi, cuplezi, franezi, defranezi, tot asa...). _________________ D 320 "VICENTIJE RAKIC" BEOGRAD - BUCURESTI |
| | | cont inactiv
Numarul mesajelor : 1550 Reputatie : 6988 Data de inscriere : 25/04/2010
| Subiect: Re: De ce nu trec Ea-urile granita.. Mar 04 Ian 2011, 11:58 | |
| - mureseanu_976 a scris:
- Drula_Marius_Gabriel_1962 a scris:
- hai sa o luam invers noua ne-ar conveni sa vedem locomotivele lor pe la noi prin tara?
Pai ungurii de la Rail Cargo Hungaria (mai bine zis austriecii, ca ei l-au infiintat si de ei apartin) au venit cu 4 Siemens-uri E189 (156 - 159 inclusiv) in Romania pana azi-vara, cand le-a expirat contractul cu MRCE si au fost nevoiti sa le inapoieze. Alea intr-adevar sunt recomandate pentru trafic international de marfa, fiind capabile de a circula pe mai multe retele de cai ferate si reduc considerabil timpii de stationare al unui marfar la granita (nu mai e nevoie sa decuplezi, cuplezi, franezi, defranezi, tot asa...). Bun bun, dar am vazut si noi EA-uri ale GFR pe la unguri ruland, ale Rolling Stock.... si chiar si cate o locomotiva cfr calatori.....acum stiu ca locomotivele noastre electrice au nevoie de anumite adaptari pentru a rula pe infrastructura ungara... din cate am inteles e vorba de tensiunea la fir sau cv de genu' si parca la unguri patineaza mai tare sau e vorba de sistemul de franare.... nu mai stiu sigur, infine, au nevoie de cateva adaptari.... acum la bulgari nu ma intrebati daca trec granita sau nu ca nu stiu, la moldoveni nu se poate datorita encartamentului si la ucrainieni la fel.... |
| | | lovekomotive V.I.P Member
Numarul mesajelor : 751 Varsta : 36 Localizare : Piatra Neamt Reputatie : 6353 Data de inscriere : 20/08/2009
| Subiect: Re: De ce nu trec Ea-urile granita.. Mar 04 Ian 2011, 12:24 | |
| - Drula_Marius_Gabriel_1962 a scris:
Pe mine nu ma deranjeaza sa se plimbe locomotivele lor pe infrastructura noastra, atata timp cat totul se desfasoara normal, fara abateri de la normele impuse. |
| | | cont dezactivat .
| Subiect: Re: De ce nu trec Ea-urile granita.. Mar 04 Ian 2011, 12:53 | |
| - edward_w92 a scris:
- mureseanu_976 a scris:
Pai ungurii de la Rail Cargo Hungaria (mai bine zis austriecii, ca ei l-au infiintat si de ei apartin) au venit cu 4 Siemens-uri E189 (156 - 159 inclusiv) in Romania pana azi-vara, cand le-a expirat contractul cu MRCE si au fost nevoiti sa le inapoieze. Alea intr-adevar sunt recomandate pentru trafic international de marfa, fiind capabile de a circula pe mai multe retele de cai ferate si reduc considerabil timpii de stationare al unui marfar la granita (nu mai e nevoie sa decuplezi, cuplezi, franezi, defranezi, tot asa...). Bun bun, dar am vazut si noi EA-uri ale GFR pe la unguri ruland, ale Rolling Stock.... si chiar si cate o locomotiva cfr calatori.....acum stiu ca locomotivele noastre electrice au nevoie de anumite adaptari pentru a rula pe infrastructura ungara... din cate am inteles e vorba de tensiunea la fir sau cv de genu' si parca la unguri patineaza mai tare sau e vorba de sistemul de franare.... nu mai stiu sigur, infine, au nevoie de cateva adaptari.... acum la bulgari nu ma intrebati daca trec granita sau nu ca nu stiu, la moldoveni nu se poate datorita encartamentului si la ucrainieni la fel.... oare ai uitat ca GFR nu prea respecta nimic |
| | | membru inactiv User Dezactivat
Numarul mesajelor : 898 Varsta : 48 Reputatie : 6529 Data de inscriere : 10/10/2009
| Subiect: Re: De ce nu trec Ea-urile granita.. Mar 04 Ian 2011, 13:01 | |
| - lovekomotive a scris:
Pe mine nu ma deranjeaza sa se plimbe locomotivele lor pe infrastructura noastra, atata timp cat totul se desfasoara normal, fara abateri de la normele impuse. Au unii o gandire, de-ti vine sa urli la luna.Si te mai uiti ca pretind ca au si o varsta care cere respect....Pai baaai frate, ori ne respectam ca state europene ori ne dam zelul pe-afara si punand restrictie ,,masinilor": care e romaneasca trece care nu, nu. Iar ce e romanesc nu are voie sa iasa si ce e strain sa nu intre. Imi fac impresia ca unii sunt indoctrinati la fel ca nord-coreenii: xenofobie in materie de transport feroviar.Asta e mersul economiei europene, asa este intr-o comunitate normala la cap.Daca infrastructura permite de ce nu ar rula locomotive romanesti pana la Budapesta, sau locomotive unguresti pana la Bucuresti, etc. Atunci hai sa nu mai permitem vagoanelor rusesti sa intre cu minereu si materie prima pe la vama Giurgiulesti catre Combinatul Siderurgic Galati, hai sa nu mai permitem vagoanelor straine sa ajunga pana la Brazi, Ploiesti, etc. sa fie incarcate cu produse petroliere si daca se poate, niciun TIR strain sa nu mai calce teritoriul Romaniei si nici unul romanesc sa nu paraseasca granitele...Punem armata la frontiera si la prima abatere de acest fel, DESCHIDEREA FOCULUI asupra inamicului! Doamneeee,...inalta gardurile ca sunt prea joase....! |
| | | cont dezactivat .
| Subiect: Re: De ce nu trec Ea-urile granita.. Mar 04 Ian 2011, 13:48 | |
| cum sa circule electricile noastre cand nu sunt atestate de AFER-ul maghiar doar 6 electrice sunt atestate(412,417,422,467,485,832) si cateva de la de la GFR(nu le stiu numarul) si numai aceste 6+ cele ale GFR au sistemul de siguranta si vigilenta pt sistemul roman cat si pentru sistemul maghiar. si GFR aia din poza m-am uitat atent la ea si are ce ii corespunde ptr sistemul maghiar. |
| | | cont inactiv
Numarul mesajelor : 1550 Reputatie : 6988 Data de inscriere : 25/04/2010
| Subiect: Re: De ce nu trec Ea-urile granita.. Mar 04 Ian 2011, 15:39 | |
| Domnule Onorfei, ca tot suntem la discutii libere si dezbatem un subiect.......nu inteleg ce v-a deranjat in afirmatia lui Andrei, sau care afirmatie v-a deranjat, si sa mor de-am inteles ce ziceti cu ultimul mesaj, vreti sau nu sa circule masinile altora pe teritoriul patriei dumitale?Andrei spune ca nu ar fi o problema....nu inteleg ce vroiati dumneavoastra sa spuneti.
Cu stima, Edward! |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: De ce nu trec Ea-urile granita.. | |
| |
| | | | De ce nu trec Ea-urile granita.. | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |