|
| Caile ferate si mineriadele | |
|
+13Amiralul dan tm lifetec DUAL Re6/6 ATM kristi kkk spiderpc Dr2005 IonutChircu Luna Bobses ldh80 17 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9085 Reputatie : 12978 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Caile ferate si mineriadele Mar Aug 02, 2016 4:15 pm | |
| Lasa-l sa vorbeasca, ce nu e bine ca asa isi mai fac unii idee ce si cum.
CAP-urile nu au fost bune ca nu aveau productii, nu au fost organizate, IAS-urile au fost mai bine organizate, acolo era puterea agriculturii romanesti de odinioara, intelegi ldh80 la IAS si eventual unele AESC uri sau ce asociatii de stat erau alea(intreb miine pe colegul)
Intocmai ca marii agricultori de azi, IAS-urile lucrau terenuri intinse, compacte care le permiteau tehnologii superioare fata de CAP-uri. De aceea IAs-urile aveau mecanizarea agriculturii si dotari. Pai ce la noi la fermele IAS veneau Roman Diesel sa ia laptele si la CAP venea o cisterna Aro.caca maca dadeau mai putin ca oile.
IAS-ul baga irigatie si prasire mecanizata, la CAP era obligatoriu ca cei de la tara care lucrau in oras sa aiba parcela de porumb, de fasole si de soia sau rapita sa o praseasca manual. CAP recolta fasolea si soia la gramada o lasau in gramada apoi cei care trebuiau sa aiba parcela mergeau si cu furca o bagau intr-o combina stationara ca sa o treiere. Fugi ba de aici ca eu am prins vremurile ma. Nu zic nu am murit ca am facut practica agricola dar nu era cam cum zici tu.
CAP-urile au fost un esec dar erau folosite asa pentru a da de lucru unora mai puturosi sau mai needucati,mosi babe care lucrau la colectiv. |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6849 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12226 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Caile ferate si mineriadele Mar Aug 02, 2016 10:42 pm | |
| In privinta a ce a fost in activitatea CAP-urilor (cu rele si bune), cred ca ar trebui sa isi spuna o parere si un inginer agronom , care a lucrat inainte de 1989 in cadrul unui CAP!
In privinta a ce s-a spus despre judetul Vaslui si locuitorii acestuia , cred ca este profund nedrept si jignitor fata de locuitorii acestui judet! Violatori, betivi, talhari, puturosi, etc se gasesc absolut oriunde pe Glob, nu numai in judetul Vaslui! Nu este normal a eticheta un intreg judet, dupa faptele si apucaturile catorva indivizi!
Daca am merge pe "logica" asta, pai atunci (daca as fi nedrept), as spune ca si- de exemplul orasul Timisoara este reprezentat de clanurile de tigani care au luat cu japca cladirile istorice, ca orasul Ploiesti este reprezentat si plin numai de tigani si talhari din cartierul Mimiu, etc! Dar nicioadata nu voi face astfel de generalizari nedrepte!
Asa cum oriunde pe aceasta planeta exista si oameni gospodari, harnici, cinstiti si demni, dar si puturosi, betivi, violatori, etc, la fel exista si in judetul Vaslui! Si asta este valabil in orice colectivitate umana- padure fara uscaturi nu se poate!
In privinta afirmatiei ca as "plange dupa maica Rusia", este iarasi o fabulatie !
Am criticat mentalitatea imperiala si expansionista rusa (mostenita de la Petru cel Mare la rusi), am criticat ocupatia ruseasca si apoi sovietica in Basarabia, am spus ca razboiul din Transnistria din 1991 a fost un razboi de agresiune impotriva poporului roman!
Insa nu pot fi orb si sa nu vad ca astazi SUA si UE isi urmaresc propriile interese economice si politice, ca uneori si Vladimir Putin are dreptate cand spune niste lucruri, ca in politica externa atat SUA cat si Rusia se comporta exact la fel, etc!
Oricum, cand am deschis acest topic, am vrut sa subliniez consecintele dramatice asupra cailor ferate si a ceferistilor in timpul mineriadei septembrie 1991, maltratarile si agresiunile la care au fost supusi atunci ceferistii, doar pentru ca incercau sa-si faca datoria!
Din pacate cei care au comis acele acte de distrugere, agresiune si maltratare asupra personalului CFR si au pus grav in pericol sigurantei circulatiei feroviare (in frunte cu Miron Cosma) nu si-au primit pedeapsa cuvenita! Pentru asemenea fapte, ar fi meritat pedeapsa cu moartea! |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20599 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25527 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Caile ferate si mineriadele Mar Aug 02, 2016 11:13 pm | |
| - ldh80 a scris:
- Iar astazi a mai vorbi de comunism in Federatia Rusa este absurd!
N-a zis chiar Putin ca cea mai mare eroare a secolului trecut a fost destrămarea URSS? Ce face Putin acum e chiar comunism, chiar dacă e mascat sub masca ,,moralităţii" (gen faza cu interzicerea paradelor gay), a ,,ajutării cetăţenilor ruşi" (pretext pentru ocupat Crimeea, pe lângă ocupaţia din Georgia şi Moldova), a ,,modernizării ţării" (da, au cumpărat vagoane noi, dar la ce bun dacă trebuie luat biletul cu o lună înainte)... să nu mai vorbesc de libertatea presei şi de modul în care jurnaliştii de acolo mor absolut natural (ciuruiţi cu AK-47-le). El încearcă să creeze omul nou şi decide cu de la sine putere ce îi e necesar omului nou. Omul noi trebuie să facă copii mulţi, să nu poarte chiloţi din dantelă (da, sunt interzişi în Rusia), să consume/folosească doar produse ruseşti (oare unde găsesc ei banane în Rusia, de exemplu? În plus, importurile de vehicule sunt interzise - deci ori îţi iei Ladă, ori îţi iei Renault făcut la Moscova ori... mergi cu tramvaiul făcut la Tver sau Sankt Petersburg), să nu afle informaţii din afara Rusiei şi să nu se poată deplasa rapid prin ţară (şi mai deloc prin afară), ca să nu facă revoluţie. E mai multă libertate ca în Turcia, dar cine ştie ce ne rezervă viitorul... Observaţie: Sunt permise importuri din ,,uniunea vamală" Rusia - Belarus - Kazahstan. _________________ :TTT:
|
| | | dan tm V.I.P Member
| Subiect: Re: Caile ferate si mineriadele Mier Aug 03, 2016 8:07 am | |
| Cum adica sa isi dea cu parerea un inginer agronom? atunci despre scena politica sa isi dea cu parerea un politolog nu tu.
de la mineriada am deviat la politica, crezi ca daca SUA isi urmaresc interesele, restul tarilor nu fac la fel?chiar si Putin.
Dar pentru ca te pricepi la analiza mineriadelor, poate ai elemente despre alt eveniment din tara noastra care ma intereseaza:
deportarile in URSS si in Baragan.
|
| Subiect: Re: Caile ferate si mineriadele Mier Aug 03, 2016 8:22 am | |
| Doctore, cum naiba te cauta de chiloti de dantela in Rusia? |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6849 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12226 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Caile ferate si mineriadele Mier Aug 03, 2016 9:17 am | |
| - Dr2005 a scris:
- ldh80 a scris:
- Iar astazi a mai vorbi de comunism in Federatia Rusa este absurd!
N-a zis chiar Putin ca cea mai mare eroare a secolului trecut a fost destrămarea URSS? Ce face Putin acum e chiar comunism, chiar dacă e mascat sub masca ,,moralităţii" (gen faza cu interzicerea paradelor gay), a ,,ajutării cetăţenilor ruşi" (pretext pentru ocupat Crimeea, pe lângă ocupaţia din Georgia şi Moldova), a ,,modernizării ţării" (da, au cumpărat vagoane noi, dar la ce bun dacă trebuie luat biletul cu o lună înainte)... să nu mai vorbesc de libertatea presei şi de modul în care jurnaliştii de acolo mor absolut natural (ciuruiţi cu AK-47-le). El încearcă să creeze omul nou şi decide cu de la sine putere ce îi e necesar omului nou. Omul noi trebuie să facă copii mulţi, să nu poarte chiloţi din dantelă (da, sunt interzişi în Rusia), să consume/folosească doar produse ruseşti (oare unde găsesc ei banane în Rusia, de exemplu? În plus, importurile de vehicule sunt interzise - deci ori îţi iei Ladă, ori îţi iei Renault făcut la Moscova ori... mergi cu tramvaiul făcut la Tver sau Sankt Petersburg), să nu afle informaţii din afara Rusiei şi să nu se poată deplasa rapid prin ţară (şi mai deloc prin afară), ca să nu facă revoluţie. E mai multă libertate ca în Turcia, dar cine ştie ce ne rezervă viitorul...
Observaţie: Sunt permise importuri din ,,uniunea vamală" Rusia - Belarus - Kazahstan. Sa analizam pe rand 1. Afirmatia ca destramarea URSS ar fi fost cea mai mare eroare geopolitica a secolului trecut este evident gresita! Aici e vorba de doua planuri distincte -URSS era un imperiu multinationale, unde multe popoare (romanii din Basarabia, letonienii, lituanienii, estonienii, georgienii, azerii, armenii, cei din zona asiei Centrale, etc) erau supusi unui proces de deznationalizare. -Insa, din punct de vedere al nivelului de trai material- cel putin ce am putut vedea cu ochii mei la Soroca si Chisinau (unde prima data am fost la neamuri in 1987 si 1989)- acesta era mult mai bun decat dupa 1991 in Republica Moldova! Curentul si gazul metan erau foarte ieftine, in piata la Soroca carnea si lactatele se gaseau la discretie (fara cozi, fara cartele), fiecare isi permitea un concediu o data pe an la Soci sau in Crimeea, fiecarea aveea locul de munca asigurat. Intre anii 1967- 1980 (cat a functionat aeroportul Soroca), pretul unui zbor cu avionul de la Soroca la Chisinau era de 9 ruble (drumul cu autobuzul pe acceiasi distanta era de 7 ruble), in conditiile când salariu mediu atunci din Basarabia era de 150 ruble/luna. 2. Faptul ca Putin interzice in Rusia paradele gay, propaganda homesexuala si alte blestematii, contrare bunelor moravuri si moralei publice, si faptul ca sprijina ideea familiei traditionale si NORMALE , intemeiata de un barbat si o femeie, este un lucru de apreciat! 3. In Rusia, faptul ca s-a investit destul de mult in infrastructura feroviara si in material rulant nou, si ca in general transportul feroviar este sprijinit de statul rus, este un lucru absolut bun! Ca pasionat feroviar, nu pot decat aprecia acest lucru. 4. Faptul ca din pacate nici Putin (altfel un om tanar, inteligent- ca fost lucrator in serviciile de informatii) nu poate renunta la mentalitatea imperiala rusa, mostenita de la Petru cel Mare (si adanc inradacinata in mentalitatea colectiva a poporului rus) este evident! Din pacate Rusia sustine regimurile separatiste din Abhazia s, Osetia de Sud si Transnistria. Daca rusii si-ar retrage trupele din Abhazia, Osetia de Sud (si ar fi de acord cu retrocedarea acestor regiuni statului georgian) si din orasul Tighina (si ar fi de acord cu retrocedarea acestui oras catre autoritatile de la Chisinau), ar aveea numai de castigat- mai ales ca si imagine externa a Rusiei. 5. Faptul ca in Rusia sunt interzise importurile de vehicule din afara uniunii vamale sus-numite, este un lucru de inteles! Orice stat (deci inclusiv Rusia) are tot dreptul a-si proteja industria si producatorii proprii, prin mijloacele care le crede de cuviinta! Acum sa inteleg ca la astia din UE le este ciuda si crapa de necaz ca nu pot transforma si pe rusi in sclavi ai UE , si ca nu pot transforma si Rusia (asa cum au facut cu Romania) doar intr-o piata de desfacere si sursa de munca ieftina ? Bine face Putin ca-si protejeaza industria nationala, iar faptul ca rusii produc diverse vehicule cu forte proprii nu poate fi decat de apreciat. 6. Nu stiu de unde aveti informatia ca in Rusia ar fi interzis portul chilotilor de dantela- mi se pare cam fantezie asa ceva! 7. Iar in legatura ca afirmatia ca Putin doreste ca rusii sa faca cat mai multi copii. Aici nu stiu daca in Rusia avorturile sunt interzise (desi ar trebui, deoarece orice avort este egal cu o crima. O femeie care face avort ucide o viata si un suflet), insa si in Rusia se gasesc in farmacii mijloace contraceptive. |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7642 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Caile ferate si mineriadele Mier Aug 03, 2016 9:23 am | |
| Omu' nou din Rusia e, de fapt, vechiul mujic. Vorbim de o nație ce a ieșit din feudalism în sec. XX ca să intre într-un ev mult mai întunecat, recte comunismul. Ca formație psihică, rusul are nevoie de un tătuc care să-i hrănească egoul ce-i spune că ei sunt buricul pământului cu toate că mor de foame. Putin, înainte de a fi dictator, e un șarlatan care speculează la maxim profilul rusului. El se înfoaie pe aici că face și drege da' dă doar din gură, l-au făcut americanii din servă, au înjumătățit prețul barilului de petrol și au aruncat Rusia în criză economică. Suferă și americanii din cauza prețului petrolului dar au și alte resurse. Adică ce mai produc. In schimb, Rusia e dependentă de valorificarea resurselor naturale. Despre asta vorbim. Rusia, stat vechi, nereformat contra unui stat nou bine ancorat în realitate. E la mintea cocoșului că exemplul de urmat nu e Rusia anacronică unde drepturile omului sunt o erată ci state avansate social sau economic unde poți vedea că pe primul plan sunt interesele cetățeanului. In SUA un cetățean simplu poate modifica un articol de lege, reclamând la Curtea supremă de justiție, în Rusia e cum vrea Putin. Q.E.D. |
| | | ldh80 V.I.P Member
| Subiect: Re: Caile ferate si mineriadele Mier Aug 03, 2016 9:52 am | |
| Ati adus in discutie doua aspecte- unul economic si altul social.
-Cel economic.
Este adevarat ca Rusia este intr-o masura destul de mare dependenta de valorificarea si exportul resurselor naturale brute (petrol, gaz metan, minereuri, lemn). Si asta evident ca nu e bine pentru economia Rusiei.
Aici -tinand cont de resursele naturale enorme a Rusiei- principala preocupare in domeniul economic a conducatorilor Rusiei ar trebui sa fie dezvoltarea si sustinerea unei industrii prelucratoare (prin orice mijloace economice si financiare- inclusiv prin protectionism vamal si interzicerea unor importuri), care sa prelucreze superior aceste resurse naturale si astfel Rusia sa exporte produse finite (masini-unelte, produse chimice, mobila, etc) nu resurse naturale brute.
Totusi, sa nu uitam ca si in Rusia astazi se mai produc unele prioduse finite - troleibuze, vagoane, locomotive, autoturisme, tramvaie, chiar si nave cosmice, etc.
-Cel social
Depinde ce intelegeti prin aceea libertate si prin asa-zisele drepturi ale omului (care de multe ori sunt de fapt viciile omului). Daca intelegeti prin libertate - aceea de a consuma droguri, de a nu fi responsabil in societatea si in familie, de a nu pretui valorile umane fundamentale (cinstea, corectitudinea, familia, atasamentul fata de patria ta, etc), promiscuitatea sexuala, etc, atunci nu avem nevoie de o astfel de asa-zisa libertate. Aceasta nu este libertate, ci este degradarea speciei umane.
Iar lozincile fluturate de SUA si tarile vest-europene in politica externa (ca ei chipurile lupta pentru asa-zisa democratie si apararea drepturilor omului) sunt basme care nu le crede nici un copil!
Macar rusii recunosc cinstit ca fac politica externa conform intereselor pe care le considera ei (bune sau rele), si nu se ascund in politica externa in spatele unor pretexte ridicole, asa cum fac americanii sau vest-europenii. |
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7642 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Caile ferate si mineriadele Mier Aug 03, 2016 10:06 am | |
| @ldh80, hotărăște dogma pe care o urmezi! Ori ești comunist, ori habotnic religios! Nu se pupă una cu alta! Adică, tu zici că dacă a spune propria opinie e viciu... Deși sunt ateu, fac apel la Biblie! In grădina Eden, Dumnezeu a lăsat copacul binelui și răului, adică liberul arbitru! Cu ce e Putin mai sus ca mine, ori Cesușescu, sa impună ce sa gândesc eu dacă și D-zeul celei mai mediatizate religii a lăsat omului opțiunea propriului drum? Incearcă să și gâdești, nu fi plantă! Dacă codul civil prevede divorțul cine ești tu sa-l interzici? Nu am apucături homosexuale da' e dreptu' lui X sau Y ce să facă cu propriul fund! Sau ce să gândească! |
| | | ldh80 V.I.P Member
| Subiect: Re: Caile ferate si mineriadele Mier Aug 03, 2016 10:36 am | |
| Nu am auzit ca in Rusia sa fie interzis divortul si nu am sustinut asa ceva!
Iar in privinta a ceea este normal si firescul uman- ce face omul in spatiul sau privat (in casa sa), este treaba lui, atata timp cat nu incalca vreo lege (ca daca cineva se apuca de produs droguri, ori arme, in casa lui, atunci evident ca incalca legea).
Insa, in spatiul public, statul are datoria sa apere bunele moravuri si morala publica. Ori orice om intreg la minte nu poate concepe o casatorie, incheiata in fata ofiterului starii civile, decat intre un barbat si o femeie, majori, care nu sunt rude de sange , prin consimtamantul liber exprimat.
Nu e vorba aici de ce fac doi oameni in spatiul lor privat, in casa lor! Ci e vorba de faptul ca se incearca a se impune in spatiul public (prin campanii mediatice agresive), ideea aberanta ca homosexualitatea ar fi ceva chipurile normal (si nu o boala psihica care necesita tratament medical de specialitate, asa cum este de fapt), si se incearca rasturnarea valorilor umane, incercandu-se sa se impuna ideea ca ceea ce este anormal, contra firii umane, ar fi chipurile ceva normal!
In privinta doctrinei, sa nu confundam comunismul cu nationalismul! Sunt pentru doctrina nationalista, si sunt de parere ca fiecare popor de pe aceasta planeta are calitatile si defectele sale, ca nici un popor nu poate pretinde ca este superior in vreun fel altui popor, si colaborarea intre popoare si state ar trebui sa se realizeze pe baza respectarii principiului suveranitatii, neamestecului in treburile interne, si a colaborarii pe baze reciproc avantajoase intre toate statele si popoarele de pe aceasta planeta (pe baza respectarii independentei, integritatii si suveranitatii nationale a fiecarui stat si popor in parte, si a traditiilor, obiceiurilor, specificului national a fiecarui stat si popor in parte).
|
| Subiect: Re: Caile ferate si mineriadele Mier Aug 03, 2016 2:25 pm | |
| In Rusia e comunismul crestin? Am vazut un documentar despre Tolstoi care in esenta era un burghez, ba chiar un chiabur dupa standardele omului nou de mai tirziu. Tolstoi, traia un fel de paradox adica avea un nivel de trai bun dar il preocupa inapoierea mujicilor si lipsa lor de reactie in fata acestei situatii, se plafonau in mizerie si inapoiere.
Acuma sa lasam comunismul din Rusia atit de drag lui ldh80 desi sint curios de cum controleaza rusoaicele la chilotii de dantela ca asa a zis doctorul ca sint interzisi si sa revenim la mineriade sau inainte de ele.
Eu bunaoara sint intrigat ca desi se gasesc supravietuitori ai celui de Al II-lea Razboi Mondial, nu se gasesc supravietuitori care sa fi lucrat la CFR in anii deportarilor in Baragan. Nu apare nimeni sa spuna, am fost mecanic, acar, IDM si am vazut trenurile in gara Craiova, Rosiori, le-am aruncat apa sau piine desi armata nu ne lasa.
Probabil in primii ani dupa revolutie s-ar fi gasit si oameni de la calea ferata care au participat la deportarile in URSS, intrucit o vecina a mea care a lucrat 5 ani la mina in URSS si care apoi dupa 1991 a plecat in RFG unde a si murit.
Apoi inca mai avem oameni in viata nascuti dupa 1925. |
| Subiect: Re: Caile ferate si mineriadele Mier Aug 03, 2016 4:18 pm | |
| Probabil acei CFR-isti au avut o „metanoia” și le-a trecut, s-au regăsit în partid! Pe bune, acel regim groaznic este regretat doar de răsfățați de-ai lui, nu stiu de ce ne coborâm la atâtea să-i ținem hangul lui ldh80! El, la 26 de ani de la revoluție nu e în stare să-și ocupe timpul și visează Vaslui dezvoltat economic! P.S: Tolstoi a murit într-o gară înzăpezită! |
| Subiect: Re: Caile ferate si mineriadele Mier Aug 03, 2016 9:31 pm | |
| In fapt eu nu consider ca ii tinem hangul, ci doar discutam.Noi citiva de pe aici am trait in mod real anumite lipsuri in comunism fata de ldh80 care era fiu de nomenclaturist local.
nu putem la nesfirsit sa dam aceleasi compuneri de trenuri pe forumul feroviar, mai diversificam subiectele. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20599 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25527 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Caile ferate si mineriadele Mier Aug 03, 2016 9:43 pm | |
| Statul comunist subvenţiona anumite produse, pentru a mima bunăstarea. Practic, statul vinde în afară resurse şi produse, iar în schimb dădea de muncă la toată lumea, numai că, teoretic, toţi erau la fel, aveau bani şi nu aveau ce face cu ei, iar ce nu se exporta ori era de proastă calitate, ori se stoca... de exemplu, fabrica de pantofi Antilopa, în 2012 încă mai vindea pantofi din stocurile rămase dinainte de 1989! Un astfel de sistem de producţie nu avea cum să mai supravieţuiască mult, chiar dacă Ceauşescu raţionalizase tot la mijlocul anilor '80. În plus se formase sistemul de pile, comisioane şi relaţii, care probabil funcţionează şi acum prin Coreea de Nord şi alte state asemenea. Dacă tu aveai rude la Alimentara şi soţia ta avea la IAS, deja erai mare, te duceai cu porcu' la doctor şi te tratai. Doctorul dădea juma' de porc la benzinărie şi primea mai multă benzină, benzinarul mai dădea şi el la şcoală o pulpă de porc şi-o canistră de benzină să treacă fi'su clasa şi tot aşa. Neapărat vrei să ajungem iar la sistemul ăsta? URSS era un stat mai mare, dar inevitabil ar fi ajuns în aceeaşi situaţie în câţiva ani, a ştiut Gorbaciov ce a ştiut. Chiar şi chinezii au liberalizat parţial piaţa, tocmai pentru că şi-au dat seama că economia planificată nu poate funcţiona pe termen lung, iar ,,egalitatea absolută" e o utopie... a zis-o chiar Thomas Morus acum vreo 500 de ani.
Un stat nu trebuie să impună modele morale. Statul trebuie să creeze nişte legi care să îşi protejeze toţi cetăţenii, pentru că şi cel homosexual produce bani pentru ţară, la fel ca şi cel dintr-o minoritate etnică sau de altă natură. Da, statul trebuie să ia măsuri împotriva furtului, tâlhăriei, violului, pedofiliei, înşelăciunii şi a tuturor faptelor care produc o pagubă fizică sau economică unei persoane sau statului. Mai departe, e treaba bisericii ce condiţii impune enoriaşilor pentru a participa la slujbă dar, în general, biserica trebuie separată de stat, altfel riscăm să ajungem la situaţia în care religia ia locul statului (vezi statele islamiste) şi n-o să fie bine. Dar Biserica Ortodoxă Rusă e o instituţie puternică, iar rusul de rând e îndoctrinat... e clar că Biserica poate schimba conducerea Rusiei dacă vrea. Statele din Vestul Europei au realizat de mult pericolul implicării Bisericii în guvernare... mai ales după perioada Inchiziţiei. E drept, le-a luat mult, dar acum în juma' de Europa ai şi căsătorii gay, ai şi prostituţie legală... şi culmea e că nu a venit sfârşitul lumii, iar în ţările alea se trăieşte foarte bine şi mult mai moral decât la noi... în vreme ce la noi copiii născuţi de mame de 11 - 12 ani, bătăile în familie, exorcizările şi pupatul moaştelor sunt la ordinea zilei... normal, bătaia e ruptă din rai, folosirea prezervativul e păcat mare, iar dacă te deoache baba poţi să mori dacă nu te dezleagă popa şi, desigur, moaştele sunt sfinte, chiar dacă nu are nimeni certitudinea că în cutii e ce scrie pe ele. La asta duce lispa de cunoaştere şi încercarea de a impune cu forţa un anumit model moral.
Apropo de chiloţi: http://unica.md/stil/stilistul-recomanda/in-rusia-au-fost-interzisi-chilotii/
Putin nu protejează nimic prin interzicerea importurilor... sunt anumite produse care nu se pot produce în cantitate suficientă sau la standardele cerute. Atunci ce faci, faci liste de aşteptare şi aştepţi 2 - 3 ani până îţi vine comanda? Nu mai zic că aproape toate întreprinderile mari din Rusia sunt de stat, dacă se ajunge iar la economie planificată, în 10 ani se duce de râpă toată Rusia, chiar dacă e cea mai mare ţară (ca suprafaţă) de pe Pământ.
O să facem un topic despre Putin şi comunism, dar mâine. _________________ :TTT:
|
| | | LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6376 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11385 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: Caile ferate si mineriadele Joi Aug 04, 2016 9:30 am | |
| ca si fascismul,comunismul nu a fost decat un pretext pentru stapanirea absoluta a unor personaje cu apucaturi dictatoriale Stalin sau Ceausescu nu erau cu nimic mai breji ca Hitler.Societeatea pe care ei au pastorit-o era bazata pe teroare prin ominprezenta turnatorilor si a serviciilor secrete interne Toata lumea era pusa la munca nu pentru propria bunastare,ci de multe ori pentru proiecte faraonice fara utilitate practica(vezi Casa Poporului) Cooperativizarea agriculturii,facuta in multe locuri su amenintarea pistolului,a dus la distrugerea simtului de proprietate al taranilor si ulterior la dezradacinarea lor,prin mutare la blocuri construite atat la tara,cat mai ales in orase Telul comunismului era sa formeze "omul nou",un om fara personalitate si fara pretentii,umil aplaudac al "parintelui natiunii" Din pacate, ideea a dat ceva roade,care le mai vedem si in zilele noastre Una peste alta, era bine ca toti oamenii erau obligati sa munceasca,nu sa stea cu mana intinsa la pomeni,ca astazi Lasand la o parte motivele Bisericii,eu cred ca acele casatorii gay sunt impotriva firii. Normal ca nu trebuie omorati pentru asta,dar ce sa vada si sa invete despre viata un copil adoptat de un astfel de cuplu? |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Caile ferate si mineriadele | |
| |
| | | | Caile ferate si mineriadele | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |