|
| Galați (700) | |
|
+28Andrey_tm DanutGL TVlad kristi kkk dan tm ldh80 Feroviar_18 mielutu zburator cardinal Nk11 Adrian78 criss0571 NightWishMaster razvan - trenuri Dr2005 Alex Ionut Nesebar Katalin4653 Cont dezactivat popovici Vlad alinutz23 Marius Iulian stinky cortexedge COSTACHE MIHAIL Ionutz membru inactiv 32 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6831 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12197 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Galați (700) Joi 17 Dec 2015, 09:27 | |
| Din ce remarc din poze, penultima linie este incalecata cu 4 sine (atat pentru ecartament larg, cat si pentru ecartament normal), iar ultima linie este de ecartament larg. Mai sunt utilizate aceste linii ?
Galatiul ar trebui sa profite de faptul ca are linie de ecartament larg pana in principala gara de calatori (nu ca la Iasi, unde linia de ecartament larg se termina intr-o gara situata la marginea orasului), si sa fie introdus un tren de calatori pe ecartament larg, deservit cu material rulant a CFM (automotor modernizat la Pascani), pe ruta Galati Calatori- Giurgiulesti- Reni- Etulia- Basarabeasca- Cainari- Revaca- Chisinau.
Daca la Iasi s-a putut, cred ca s-ar putea realiza si la Galati. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9078 Reputatie : 12962 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Galați (700) Joi 17 Dec 2015, 10:49 | |
| Vorba e pentru ce sa se introduca? |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6831 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12197 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Galați (700) Joi 17 Dec 2015, 13:13 | |
| Sunt destui elevi, studenti din Basarabia care invata in zona Galati, apoi pentru comerciantii din Basarabia care vor sa-si vanda marfurile in Romania, dar si pentru consolidarea legaturilor dintre romanii de pe ambele maluri ale Prutului!
Dupa podurile de flori din anii 1990, pentru realizarea Unirii, trebuie sa realizam in primul rand o interconectare cat mai stransa a economiilor si a infrastructurii energetice si de transport celor doua state romanesti. |
| Subiect: Re: Galați (700) Joi 17 Dec 2015, 13:47 | |
| Ce sa vinda cei din Moldova? ce au de vinzare in afara de vinuri? Ce produce tara aia? niste ,,studente" la dreeeept si niste dansatoare. Ce marfuri sa isi vinda? parca mai era un topic cu unirea asta. ce interconectare? noi avem precizarea in livret pe 701 ca trasa proiectata pentru 70 km/h la circulatia pe firul din stinga vit max 30km/h avem 23654123 puncte de restrictie, avem sate fara asfalt sau retea de apa si tu vrei sa interconectam infrastructura cu ei, pai hai sa puna mina sa isi faca linie de ecartament normal si bagam noi trenuri. Ce interconectare energetica? noua ne-a dat cineva ceva gratis? curent, gaz, petrol, medicamente? Am luat bani imprumut si am platit tot.
Noi avem puterea Germaniei sa ne unim cu ei? sa le facem tara pe urma, cu transport, cu sosele, cu cai ferate, cu sate cu toate alea?
si ce luam in schimb? probleme de frontiera cu Ucraina, problemele cu Transnistria, problema Gagauzilor, problema rusilor. |
| | | ldh80 V.I.P Member
| Subiect: Re: Galați (700) Joi 17 Dec 2015, 14:30 | |
| Cred ca mai important decat banii sau eventualele costuri financiare a realizarii Unirii cu Republica Moldova, este realizarea unitatii nationale a poporului roman in cadrul unui singur stat, consolidarea si mentinerea identitatii nationale a poporului roman, in granitele sale firesti (cele din anul 1938).
Iar Basarabia are destul de multe resurse (un teren agricol deosebit de fertil, un potential turistic mare, oameni muncitori , harnici si foarte primitori si ospitalieri- am fost de atatea ori in Basarabia începând din 1987 si nu am vazut pamant lasat nelucrat ca la noi). Consider ca reprezinta o jignire la adresa romanilor din Basarabia, a spune ca produc numai vin si dansatoare!
Apoi sa nu uitam ca Romania are o mare datorie morala fata de sora Basarabia, pe care in 1940 am abandonat-o fara lupta. Mai degraba romanii din Basarabia au multe a ne reprosa noua.
Basarabia nu reprezinta niste cretini precum Voronin sau Dodon, ci reprezinta oamenii care muncesc pamantul cu greu la sate, tineretul sau adultii plecati pentru a castiga o bucata de paine in strainatate.
In privinta relatiilor cu celelalte state, care ar fi chipurile afectate de Unire
-Ucraina este un stat artificial (la fel ca Bielorusia) care ar trebui sa dispara, iar teritoriile lor sa fie retrocedate proprietarilor de drept (conform granitelor existente in 1938 intre URSS si Polonia, Romania)- si anume Romaniei, Rusiei, Poloniei si Slovaciei.
-Unirea Basarabiei cu Romania nu ar fi indreptata impotriva Rusiei, cu care de altfel trebuie sa avem relatii economice si politice foarte bune. De altfel dupa 1991, lucrurile grave si urate care au avut si au un efect negativ asupra fiintei nationale a poporului roman (promiscuitatea morala si sexuala, drogurile, avorturile, homosexualitatea si alte porcarii) au venit din occident, si nu din Rusia. Il apreciez pe Vladimir Putin pentru ca nu permite ca aceste abjectii impotriva firescului uman, a sanatatii morale a unui popor, sa se raspandeasca si sa se promoveze si in Rusia. Apoi Rusia ar reprezenta pentru Romania si pentru Basarabia o mare piata de desfacere pentru tot felul de produse. Sa va amintesc perioada anilor 1964-1991, când piata sovietica era literalmente invadata de produse romanesti ?! Sau de primii ani de dupa 1991, când cozile la vama albita se intindeau pe kilometri intregi ?! In privinta problemelor teritoriale, cu Rusia noi nu avem nici una. Romania nu are nici un fel de pretentie la teritoriul situat la est de raul Nistru. Atata doar- rusii ar trebui sa-si retraga trupele din stravechiul oras romanesc Tighina, iar frontiera romano-rusa sa fie acceiasi cu frontiera romano-sovietica existenta in anul 1938.
-Minoritatile conlocuitoare din Basarabia (gagauzi, rusi) nu au de ce a se teme de o eventuala Unire cu Romania. Romania a dat dovada (si inainte de 1989) ca respecta dreptul la protejarea traditiilor istorice, culturale, folclorice, etc a minoritatilor de pe teritoriul sau. De exemplul rusii sau tatarii care traiesc astazi in romania se inteleg foarte bine cu populatia majoritar romaneasca, iar in perioada interbelica, când Basarabia s-a aflat sub administratie romaneasca, absolut toate minoritatile din Basarabia (rusi, gagauzi, evrei, etc) au avut numai cuvinte de apreciere fata de aceasta administratie. Intre anii 1918-1940, foarte multi rusi fugeau din URSS in Basarabia romaneasca, preferand de o mie de ori asa-zisul jug al mosierilor si burghezilor romani (cum era prezentat de propaganda sovietica), decat teroare stalinista.
Ma scuzati de off-topic, dar am cautat a va explica niste aspecte legate de Basarabia. Sunt ROMAN si nationalist convins, si voi sustine pana la capat necesitatea realizarii Romaniei Mari, in granitele sale firesti din 1918. Consider ca mult mai important decat banii sau asa-zisele valori europene, este pastrarea identitatii nationale a poporului roman. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22372 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Galați (700) Joi 17 Dec 2015, 15:56 | |
| Unirea României cu Republica Moldova e o paguba imensa pe care statul roman nu o poate susține. Ce atâta unire, ce beneficiu aduce aceasta României nu pricep, doar de dragul de a ne unii cu moldovenii nu e un lucru extraordinar. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25510 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Galați (700) Joi 17 Dec 2015, 16:28 | |
| - ldh80 a scris:
- lucrurile grave si urate care au avut si au un efect negativ asupra fiintei nationale a poporului roman (promiscuitatea morala si sexuala, drogurile, avorturile, homosexualitatea si alte porcarii) au venit din occident, si nu din Rusia.
Off-topic: fraza asta sună a îndoctrinare religioasă. În afară de droguri, restul celor de acolo sunt ilegale doar în societăţile bazate exclusiv pe religie (majoritatea musulmane) + Rusia (unde sunt legale doar pe hârtie) şi alte state bazate pe regimuri totalitare (de ex. Coreea de Nord). Nu aş vrea ca toată România să ajungă Tanacu. ,,Efect negativ asupra fiinţei naţionale a poporului român" o are faptul că există localităţi unde se dau acte oficiale în altă limbă decât cea oficială, că România nu luptă să îşi promoveze punctul de vedere la Bruxelles (cum face Ungaria, de exemplu), că nu îşi respectă românii ajunşi prin alte ţări din cauza re-trasării graniţelor, că nu face nimic pentru bunăstarea cetăţenilor ei (indiferent de religie, orientare sexuală şi de culoarea pielii). Asta e problema mare, nu faptul că Ion se pupă cu Gheorghe şi că oamenii nu mai fac copii de la 16 ani ca pe vremea lui Ştefan cel Mare. Deşi societatea rurală încă trăieşte ca acum 500 de ani, un drum prin zone precum satele din Vaslui vă arată femei cu 2 clase şi 10 copii... Care, la rândul lor, vor ajunge părinţi pe la 15 - 16 ani. Trăim într-o ţară în care încă se merge la vrăjitoare şi la vraci în loc de medic, în care se fac exorcizări, se face deochi ş.a.. Asta în secolul 21! Şi ne mai mirăm de ce avem sărăcie. Dar asta e off-topic. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Galați (700) Joi 17 Dec 2015, 17:44 | |
| - ldh80 a scris:
- Cred ca mai important decat banii sau eventualele costuri financiare a realizarii Unirii cu Republica Moldova, este realizarea unitatii nationale a poporului roman in cadrul unui singur stat, consolidarea si mentinerea identitatii nationale a poporului roman, in granitele sale firesti (cele din anul 1938).
Iar Basarabia are destul de multe resurse (un teren agricol deosebit de fertil, un potential turistic mare, oameni muncitori , harnici si foarte primitori si ospitalieri- am fost de atatea ori in Basarabia începând din 1987 si nu am vazut pamant lasat nelucrat ca la noi). Consider ca reprezinta o jignire la adresa romanilor din Basarabia, a spune ca produc numai vin si dansatoare!
Apoi sa nu uitam ca Romania are o mare datorie morala fata de sora Basarabia, pe care in 1940 am abandonat-o fara lupta. Mai degraba romanii din Basarabia au multe a ne reprosa noua.
Basarabia nu reprezinta niste cretini precum Voronin sau Dodon, ci reprezinta oamenii care muncesc pamantul cu greu la sate, tineretul sau adultii plecati pentru a castiga o bucata de paine in strainatate.
In privinta relatiilor cu celelalte state, care ar fi chipurile afectate de Unire
-Ucraina este un stat artificial (la fel ca Bielorusia) care ar trebui sa dispara, iar teritoriile lor sa fie retrocedate proprietarilor de drept (conform granitelor existente in 1938 intre URSS si Polonia, Romania)- si anume Romaniei, Rusiei, Poloniei si Slovaciei.
-Unirea Basarabiei cu Romania nu ar fi indreptata impotriva Rusiei, cu care de altfel trebuie sa avem relatii economice si politice foarte bune. De altfel dupa 1991, lucrurile grave si urate care au avut si au un efect negativ asupra fiintei nationale a poporului roman (promiscuitatea morala si sexuala, drogurile, avorturile, homosexualitatea si alte porcarii) au venit din occident, si nu din Rusia. Il apreciez pe Vladimir Putin pentru ca nu permite ca aceste abjectii impotriva firescului uman, a sanatatii morale a unui popor, sa se raspandeasca si sa se promoveze si in Rusia. Apoi Rusia ar reprezenta pentru Romania si pentru Basarabia o mare piata de desfacere pentru tot felul de produse. Sa va amintesc perioada anilor 1964-1991, când piata sovietica era literalmente invadata de produse romanesti ?! Sau de primii ani de dupa 1991, când cozile la vama albita se intindeau pe kilometri intregi ?! In privinta problemelor teritoriale, cu Rusia noi nu avem nici una. Romania nu are nici un fel de pretentie la teritoriul situat la est de raul Nistru. Atata doar- rusii ar trebui sa-si retraga trupele din stravechiul oras romanesc Tighina, iar frontiera romano-rusa sa fie acceiasi cu frontiera romano-sovietica existenta in anul 1938.
-Minoritatile conlocuitoare din Basarabia (gagauzi, rusi) nu au de ce a se teme de o eventuala Unire cu Romania. Romania a dat dovada (si inainte de 1989) ca respecta dreptul la protejarea traditiilor istorice, culturale, folclorice, etc a minoritatilor de pe teritoriul sau. De exemplul rusii sau tatarii care traiesc astazi in romania se inteleg foarte bine cu populatia majoritar romaneasca, iar in perioada interbelica, când Basarabia s-a aflat sub administratie romaneasca, absolut toate minoritatile din Basarabia (rusi, gagauzi, evrei, etc) au avut numai cuvinte de apreciere fata de aceasta administratie. Intre anii 1918-1940, foarte multi rusi fugeau din URSS in Basarabia romaneasca, preferand de o mie de ori asa-zisul jug al mosierilor si burghezilor romani (cum era prezentat de propaganda sovietica), decat teroare stalinista.
Ma scuzati de off-topic, dar am cautat a va explica niste aspecte legate de Basarabia. Sunt ROMAN si nationalist convins, si voi sustine pana la capat necesitatea realizarii Romaniei Mari, in granitele sale firesti din 1918. Consider ca mult mai important decat banii sau asa-zisele valori europene, este pastrarea identitatii nationale a poporului roman. Da, ar fi mai bine sa ne unim cu Moldova si sa stam in saracie, moral am face o reparatie nu? am pastra identitatea nationala. Eu personal in afara de vinuri de la ei(pe care nu le cumpar) si dansatoare nu am vazut altceva, ce produs mai este din Moldova? erau intr-o vreme ceva bomboane. Unde este pamintul ala foarte fertil al Moldovei ca doar relieful si geologia ei sint destul de asemanatoare cu ale Moldovei noastre. Ce mari obiective turistice are Moldova? ceva manastiri ca a noastra? astea doar te tin pe loc poate de aia si sint asa inapoiati. Noi nu cred ca am abandonat Moldova fara lupta, ba chiar ne-am aliat cu aia care o dadusera(Germania) ca sa luptam contra celor care o primisera(URSS). Ca la prosti.apoi logic invingatorul face regulile. In perioada 1964-1991 piata sovietica era invadata de produse romanesti? Da, ba chiar inainte incepind cu 6 martie 1945, insa intii le-am dat despagubiri de razboi si mai tirziu le-am vindut marfa pe ruble convertibile, de nu le-au dat cei din RSS Moldoveneasca, griu, porumb, mobila, porci de la Comtim, utilaj minier, utilaj de foraj, uraniu etc?Nu cumva o parte din acestea se opreau imediat dupa Prut la marginea URSS? Erau cozi inainte la Albita? ce aduceau moldovenii in Romania? dulciuri, unt, tigari, izmene, geci de piele si niste camioane GAZ deci mai nimic. Sigur Rusia nu are de ce sa se teama ca noi vor trece de Nistru la fel ca in 1940 cind ne-am dus sa facem masacru la Odesa. Normal ca minoritatile de la noi stau bine ca sint putini si le convine cum traiesc, dar cele din Moldova? ce o sa stea ei linistiti? Interesanta perspectiva privind Ucraina si Belarus dar nu te-ai hotarit daca granitele firesti ale Romaniei sint cele din 1938 sau 1918. Eu cred ca e bine pentru noi asa cum sintem nu avem nevoie de Moldova cum nici ei nu au nevoie de noi decit ca poarta de scapare spre Europa si de locuri unde sa invete bine elevii lor daca studentele te supara. Unirea cu Moldova e o prostie la fel de mare ca si sustinerea de catre Statul Roman a fostei familii regale. Cred ca trebuie sa ne concentram pe tara noastra asa cum e acuma si sa ridicam Moldova noastra ca parte a tarii nu sa ne trebuiasca alte si alte probleme carora nu le putem face fata. Acuma logic ar fi ca daca ar trebui sa luam la noi Moldova atunci sa se formeze vechiul regat cum era pina la 1 decembrie 1918. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22372 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Galați (700) Joi 17 Dec 2015, 17:54 | |
| Homosexualitatea e ceva normal pentru ca acel individ care e homosexual așa s-a născut deci nu exista ceva dobândit și pentru ca așa a fost lăsat de la natura nu văd ce este rău în asta? În schimb drogații au devenit așa ca așa au vrut, deci e o diferenta. Nu e normal sa judeci pe x ca e homosexual ca poate el nu a vrut sa fie așa dar natura la lăsat așa. Cine spune ce spune despre aceasta categorie de oameni nu cunoaște amănunte ca dacă ar avea în familie sau prieteni așa nu ar mai vorbii doar așa sa se afle în treaba. Toți oamenii sunt egali, indiferent de rasa, religie și înclinațiile sexuale. Un drogat este dăunător societății în schimb un homosexual nu te deranjează cu nimic. Mai citiți cărți dacă nu aveți cunoștințe care sunt așa și cu care sa stați de vorba sa vedeți adevărul despre aceasta categorie, nu mai judecați strâmb ca acum 50 de ani când nu exista acces la informare și se cataloga greșit ca nu mai suntem nici în comunism și nici legați la minte și ochii. Deschideți ochii și vedeți cam cum sta treaba. |
Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25510 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Galați (700) Joi 17 Dec 2015, 18:45 | |
| - dan tm a scris:
- Eu personal in afara de vinuri de la ei(pe care nu le cumpar) si dansatoare nu am vazut altceva, ce produs mai este din Moldova? erau intr-o vreme ceva bomboane.
Bomboanele Bucuria... se importă şi la noi, dar sunt enorm de scumpe, cel mai bine e să ai pe cineva care să-ţi aducă din Moldova (deşi pentru banii moldovenilor sunt scumpe şi acolo, dar pentru ai noştri nu). --- Nu tot ce religia interzice (dar şi aici e o problemă... care religie? Ce e permis în Islam e interzis în Creştinism, de exemplu) e dăunător societăţii... homosexualitatea nu-i încurcă pe cei din jur. Nu cred că Elton John a făcut rău cuiva. Sau Freddy Mercury, Portia de Rossi, Ellen DeGeneres, Melissa Etheridge ş.a.. Nici zburatul unora din floare în floare, fie ei hetero sau gay. E drept, ar trebui mai multă educaţie sexuală (România are cele mai multe mămici minore din UE), dar asta n-are nimic a face cu orientarea sexuală. Droguri, armament (vezi SUA unde toţi au arme şi zilnic iese unul în stradă şi trage la nimereală), furturi imense (nu găinării, ci milioane de euro, stil Felix)... astea sunt problemele urgente pe care o ţară trebuie să le rezolve. Dacă te duci în Moldova, găseşti Kalaşnikoave la colţ de stradă şi rockeţi care să-ţi rezolve cu pumnul sau cu arma orice problemă. _________________ :TTT:
|
| | | ldh80 V.I.P Member
| Subiect: Re: Galați (700) Joi 17 Dec 2015, 20:08 | |
| In legatura cu Unirea Basarabiei cu Romania, v-am explicat cat de bine am putut de ce ar fi benefica aceasta pentru romanii de pe ambele maluri ale Prutului! E clar ca avem opinii diferite in aceasta chestiune, asadar va respect opinia si nu mai insist pe acest subiect! Oricum, eu tot la aceasta convingere raman, si voi face tot ce-mi sta in putere pentru realizarea Unirii Romaniei cu Basarabia.
In privinta homosexualitatii. Consider ca homosexualitatea nu este ceva inascut, ci o aberatie si un comportament ANORMAL, iar cei care sufera de aceasta aberatie necesita tratament medical de specialitate. Asta este convingerea mea.
In privinta atitudinii statului fata de cei care sufera de aceste aberatii. Ce face omul in casa lui ori in spatiul sau privat este treaba lui, atata timp cat nu incalca vreo lege.
Insa in spatiul public statul trebuie sa apere NORMALITATEA, bunele moravuri si morala publica. Ori homosexualitatea reprezinta un grav atentat la acestea, si de aceea statul- in spatiul public- ar trebui sa interzica si sa pedeapseasca orice fel de propaganda homosexuala, sa interzica orice fel de oribile marsuri ale homosexualilor. In scoli adolescentii trebuie indrumati spre o viata sexuala normala (care nu poate fi decat heterosexuala), trebuie sa li se explice ANORMALITATEA si pericolul reprezentat de anomalii ori perversiuni sexuale (homosexualitatea, pedofilia, incestul, prostitutia, etc), si sa fie privite relatii intime dintr-o perspectiva crestineasca si fireasca. Si sa inteleaga tinerii ca sexul nu trebuie sa fie scop in sine, ci una din consecintele apropierii si sentimentelor dintre un barbat si o femeie.
Din aceasta perspectiva, mult mai NORMAL, firesc si cu bun-simt era scoala romaneasca inainte de 1990 (vezi filmul "Liceenii"). |
| Subiect: Re: Galați (700) Joi 17 Dec 2015, 20:53 | |
| Nu există NORMALITATE. Fiecare consideră că ,,normal" este altceva. Mie nu mi se pare anormal ca vecinul de peste drum să se ţină de mână cu un alt bărbat. E alegerea lui, nu mă afectează pe mine cu nimic. Ceea ce tu numeşti ,,normalitate" e ceea ce e rânduit în Biblie. Pentru unul din Africa poate e normal să umble gol şi să aibă 10 soţii, că aşa e tradiţia sau religia la el. Deci nu poţi defini normalitatea şi nu o poţi impune cu forţa. Şi Hitler a început cu homosexualii, după aia a decis că nici evreii nu-i plac, dar nici pe polonezi nu i-a avut la inimă, de fapt el considera că normal e să fii arian şi atât, restul e anormal şi trebuie înlăturat, chiar cu forţa dacă e nevoie. De aia e nevoie de echilibru, pentru că altfel cazi în extreme. Închipuiţi-vă ce ar fi la noi dacă ar ajunge Noua Dreaptă la putere. Legislaţia trebuie să acopere şi să pedepsească abaterile grave, care pot afecta cetăţenii - integritatea lor corporală şi proprietatea (de ex. furtul, violul, dar tot aici intră şi normele de protecţie a muncii, Codul Rutier, normele PSI ş.a.). Nu actele liber consimţite între două persoane. Adolescenţii sunt şi ei oameni, au dreptul şi libertatea de a alege cum vor să fie, iar în primul rând trebuie învăţaţi să folosească prezervative, asta e cel mai important. Dar şi asta trebuie făcut prin prezentarea consecinţelor sexului neprotejat (indiferent de tipul lui), pentru că dacă spui unui adolescent să nu facă ceva şi îi interzici categoric să facă ceva, o să încerce cu tot dinadinsul să facă lucru ăla. Că altfel se uită pe net, văd ce văd acolo şi aplică în realitate ce-au văzut. Şi ne trezim cum mame de 11 ani şi cu te miri ce obiecte înfipte şi blocate prin te miri ce găuri ale corpului.
Revenind la Unire (poate facem un topic dedicat în curând), o astfel de acţiune va însemna costuri mari, pentru că Republica Moldova e mult sub nivelul României la capitolul infrastructură, sănătate, servicii şi, mai ales, venituri. Un moldovean nu va putea trăi în România cu salariul lui din Moldova. Apoi mai e o altă mare problemă: Rusia. Transnistria, de facto, este ocupată de Rusia, ăia or să ne declare război dacă încercăm ceva. Şi să nu crezi că America ne va ajuta, nu au interesul să poarte un război cu Rusia, deci ne vom trezi excluşi şi din NATO şi din UE. Nu că ar fi rău în primă fază, însă riscăm să ne ocupe ruşii, ceea ce nu va fi prea bine pentru drepturile şi libertăţile noastre, plus că ăia ne vor exploata la greu. Au mai fost ruşii pe aici de vreo 2 ori în istorie şi nu a fost prea bine. _________________ :TTT:
|
| | | ldh80 V.I.P Member
| Subiect: Re: Galați (700) Joi 17 Dec 2015, 21:31 | |
| Daca Republica Moldova se va uni cu Romania, evident ca in secunda doi Transnistria isi va declara independenta! Insa pe noi nu ne-ar afecta cu nimic asta- si asa acuma Transnistria este de facto independenta!
Singura divergenta ar fi orasul Tighina, ocupat acuma de separatistii transnistreni, si care ar trebui- in eventualitatea Unirii- sa revina Romaniei. Rusia nu cred ca ar aveea motive sa se opuna acestui lucru, mai ales daca Romania ar declara deschis ca nu are nici o pretentie la teritoriul situat la est de Nistru si ca doreste granita romano-rusa pe Nistru si ca doreste o colaborare sincera, economic si politic, cu Rusia.
Intradevar, infrastructura- mai ales cea feroviara- a Moldovei ar trebui reconstruita practic de la 0 in eventualitatea Unirii. Ar fi vorba de cca 1500 km cale ferata complet noua, pe ecartament normal. Dar am reusit noi romanii sa facem asta intr-o perioada mai grea, imediat dupa 1918 (cca intre anii 1921-1924). |
| Subiect: Re: Galați (700) Joi 17 Dec 2015, 21:58 | |
| - ldh80 a scris:
- Singura divergenta ar fi orasul Tighina, ocupat acuma de separatistii transnistreni, si care ar trebui- in eventualitatea Unirii- sa revina Romaniei.
Rusia nu cred ca ar aveea motive sa se opuna acestui lucru, mai ales daca Romania ar declara deschis ca nu are nici o pretentie la teritoriul situat la est de Nistru si ca doreste granita romano-rusa pe Nistru si ca doreste o colaborare sincera, economic si politic, cu Rusia. Tocmai asta e problema, că ruşii nu vor renunţa la Tighina cu una, cu două, mai ales că e legat de Tiraspol cu o linie de troleibuz şi multe servicii din cele două oraşe sunt ,,integrate". Şi chiar dacă rezolvăm problema asta (adică vine Tighina la noi sau chiar - cazul extrem - o păstrează ruşii), ce facem cu Găgăuzia? _________________ :TTT:
|
| | | ldh80 V.I.P Member
| Subiect: Re: Galați (700) Joi 17 Dec 2015, 22:09 | |
| Gagauzii -in eventualitatea realizarii Unirii- nu au de ce a se teme de tratamentul pe care-l vor primi in cadrul Romaniei, deoarece pana acum Romania a dat dovada ca respecta si protejeaza obiceiurile, traditiile culturale, folclorice, religioase, etc a minoritatilor. Sa vina gagauzii sa vada cum traiesc tatarii sau turcii din Dobrogea! |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Galați (700) | |
| |
| | | | Galați (700) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |