Pe 13.04 am luat-o catre munti, mai exact in Defileul Muresului, satul Andreneasa. De curand a fost marcat un nou traseu montan spre o pestera de mulaj unica in lume. Cum geologia si tot ce tine de pietroaiele de pe planeta asta e o alta pasiune a mea, am luat la pas traseul, pe care il impartasesc cu voi acum.
Traseul pleaca de langa restaurantul din Andreneasa:
1 by cortexedge, on Flickr
E marcat frumos, destul de des incat sa nu te ratacesti
2 by cortexedge, on Flickr
De pe traseu, pe portiunea inca usoara
3 by cortexedge, on Flickr
Dupa cateva sute de metri, traseul intra pe locul in care se formeaza torenti dupa ploi abundente
4 by cortexedge, on Flickr
Traseul o ia la dreapta, dar paraiasul nu-l asculta
5 by cortexedge, on Flickr
8 by cortexedge, on Flickr
Incepe o portiune abrupta, dar nu-i prima data cand sunt pe munte, asa ca-i floare la ureche
6 by cortexedge, on Flickr
7 by cortexedge, on Flickr
9 by cortexedge, on Flickr
10 by cortexedge, on Flickr
Cativa zeci de metri mai incolo, traseul se bifurca; unul duce direct la pestera, celalalt duce pe stanca de deasupra pesterii de unde se poate admira urmatoarea priveliste:
15 by cortexedge, on Flickr
Bifurcatia de care vorbeam:
11 by cortexedge, on Flickr
Am continuat pe traseul catre pestera, ca mai apoi sa urc pe stanca, de unde am si facut poza anterioara.
12 by cortexedge, on Flickr
13 by cortexedge, on Flickr
Si, dupa vreo 40 de minute de mers, ajungem si la pestera:
14 by cortexedge, on Flickr
Pestera asta e unica in lume prin faptul ca, acum vreo 5 milioane de ani cand inca erau activi vulcanii din Masivul Calimani, in timpul eruptiilor copacii au fost acoperiti cu praf si bolovanis vulcanic. Cu timpul, sedimentele respective s-au intarit iar copacii au putrezit, lasand in urma impresiile exacte ale acestora.
Cam asa arata un mulaj de copac din interiorul pesterii:
mulaj trunchi by cortexedge, on Flickr
Aici se vad clar si mulajele crengilor copacului(gaurile mai subitri dimprejurul gaurii mari)
mulaj trunchi2 by cortexedge, on Flickr