Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13107 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Întorsura Buzăului (403) Dum 20 Dec 2015, 01:28
IonutFanRailway
Numarul mesajelor : 325 Localizare : București Reputatie : 849 Data de inscriere : 04/08/2023
Subiect: Re: Întorsura Buzăului (403) Sam 09 Dec 2023, 23:44
Am sa va prezint o incursiune si descriere a acestei statii, 09.12.2023: Incepem din capatul X al statiei cu o privire catre Brasov:
Schimbatorul de cale 1: Felinarul Macazului este destul de degradat:
La 5 metri aproximativ este chimbatorul de cale nr. 3 Tot aici identificam anul fabricatiei unei componente de a sa:
Identificam si numarul fostului canton: Elementele mecanice ale Semafoarelor de Iesire/Intrare/Prevestitor
O ultima privire in spate inainte sa ne continuam drumul catre cladirea statiei si liniile deservite de aceasta
Linia II directa: Linia 3 abatuta, tot odata si schimbatorul de cale nr. 5 (la fel de degradat ca si restu) care leaga si linia 4 abatuta:
Tot pe linia II am identificat data fabricatiei unei sine, 1960 la Combinatul Siderurgic Resita (sina tip T49)
Abatutele care stau in degradare continua, toate sunt alcatuite predominant din traverse de lemn putrezite
Ajungem in final si la macazul cu nr. 6 care leaga linia 1 de linia II Ciudat este ca nici macar linia 1 nu mai este folosita... Am descoperit si un element desprins de pe ea:
Inlocuiri de traverse pe linia II Totodata langa ea erau amplasate aceste bucatii de beton, rolul lor inca imi este necunoscut:
Ajungem si in cele sfarsite la cladirea statiei si peroanele sale:
Sala de asteptare era inchisa, dumnezeu stie de cat timp o fi...
Fata-n fata cu cladirea garii este o cladire la fel de veche, probabil ca in vremurile indepartate servea ca o magazie:
De aici liniile sunt inchise si probabil in capatul Y al statiei schimbatorul de cale cred ca este demontat.
Astept parerile si concluziile voastre
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9108 Reputatie : 13017 Data de inscriere : 16/07/2014
Subiect: Re: Întorsura Buzăului (403) Dum 10 Dec 2023, 14:12
La cabina de acar nu se poate sa nu fie o tiganie.
Ce inportanta are ca e una din primele linii concesionate incit sa fie trecut pe placa aia? plus ca acolo se vede ca au taiat in placa si au modificat textul.
oare ce o fi fost scris?
IonutFanRailway
Numarul mesajelor : 325 Localizare : București Reputatie : 849 Data de inscriere : 04/08/2023
Subiect: Re: Întorsura Buzăului (403) Dum 10 Dec 2023, 15:05
dan tm a scris:
La cabina de acar nu se poate sa nu fie o tiganie.
Ce inportanta are ca e una din primele linii concesionate incit sa fie trecut pe placa aia? plus ca acolo se vede ca au taiat in placa si au modificat textul.
oare ce o fi fost scris?
Interesant este ca si eu am observat detaliul acesta dar nu i-am dat mare importanta