Cum se apropia momentul pentru un concediu, m-am apucat sa caut destinatia. Greu! Nu sunt prea pretentios, dar totusi trebuia sa fie cu trenul, de masina sunt satul toata ziua. Si cum plimbarea cu trenul este o pasiune la fel si unele trenuri mai trebuie doar destinatia. Am cautat si am gasit ceva mai interesant. Slovacia, Poprad. Un orasel nici prea mare nici prea mic situat langa muntii Tatra. Ai ce face acolo, sporturi de iarna, este si un aquaparc un centru isoric destul de frumos dar si cumparaturi pentru ca sunt destule magazine. Nu o sa fie foarte multe poze si nici prea interesate, pentru ca pozam doar cand imi aduceam aminte sau cand eram treaz si nu aveam alta ocupatie.
Pentru a ajunge din Brasov in Poprad am ales sa plecam cu 346 dacia pana la Budapesta.
Gara Fagaras pozata prin geamul vagonului
Gara Fagaras si coridorul vagonului de dormit
Partea cealalta de coridor
Cum geamul nu se deschide o paza cu muntii Fagaras tot prin geam
De aici nu a mai fost mult pana am adormit
Budapesta in fata garii
Cum in multe tarii mai putin pe la noi se circula cu bicicleta, au si locuri unde sa iti poti lasa bicicleta. Doar ca aici ceva s-a intamplat.
In gara nu se fumeaza, toata lumea fumeaza in fata garii, doar ca e cam departe cosul iar chistoacele stau linistite pe jos
Din Budapesta am plecat spre Kosice cu IC 182 Rakoczi. trenul a ajuns la ora stabilita in Kosice. Din kosice pana in poprad am luat trenul R 606 Shoppie, care a ajuns fara intarziere in Poprad-Tatry.
Incarcarea vagoanelor cu busteni lana gara Poprad-Tatry
Trenulet venit din cursa. Plecarea trenurilor spre Stary smokovec se face de la etajul 1 linia fiind una cu ecartament ingust. Noi mergem la Strbske Pleso
O parte din muntii Tatra
Informatii despre traseu, statii si lista cu pretul biletelor
Interiorul trenuletului
Postul de conducere
Lacul Strbske Pleso inghetat. Te poti plimba linistit sau trece cu schiurilepe suprafata zapezii
Interiorul statie Strbske Pleso
Panoul cu sosiri si plecari
Vedere asupra garii de pe peron
Un trenulet cu roti dintate care face legatura intre Strba si Strbske Pleso
Trenul care ne va duce inapoi in Poprad-Tatry
Iesirea din statia Strbske Pleso spre Stary Smokovec
Ziua urmatoare ceva activitate in gara Poprad Tatry
Apare si un omulet, ceva manevrant
Asteapta ceva
Un pic de treaba
Si a plecat. De altfel in gara tot timpul se misca cate ceva. Pensiunea unde am fost cazati era langa gara.
In apropiere de Stary Smokovec
Un mic vagon in statia Stary Smokovec
Statia Stary Smokovec, aici schimbam pentru Tatranska Lomnica
Trenul in mers spre Tatranska Lomnica
In Tatranska Lomnica poti ajunge si cu trenul pe linie cu ecartament normal
Ne intoarcem inapoi in Stary smokovec unde asteptam pentru Poprad-Tatry
La intoarcere a trebuit sa asteptam vreo 3 ore in Kosice
Interiorul garii in Kosice
Un lift util pentru unele persoane
Casele de bilete jos, birou informatii sus
Panoul cu plecari
Panoul sosiri
In interiorul garii sunt prezentate paginile din mersul trenurilor dupa cum se poate vedea
Harta cailor ferate di Slovacia, lista cu tarifele si un aparat pentru eliberat bilete. Ca o paranteza ei au afisate foarte multe informatii, iar pe langa asta au foarte multe pliante si brosuri si poti cumpara chiar si suveniruri si carti cu si despre trenuri.
Harta
Tarifele
Un alt fel de afisaj
S-a facut si timpul sa plecam adica s-a facut intuneric
Trenul de la Kosice spre Budapesta in Hidasnemeti Prima statie din Ungaria
Pe teritoriul mav
Se face schimb de locomotiva
Vagonul si unele detalii
Toaleta foarte curata
Traseul trenului
In interiorul vagonului
Si pana la Codlea a fost o pauza de film citit iar in dacia somn
In Codlea intalnire cu 1621
Iesire din Codlea, si atentie la bariera nu vine nici un tir. Locul unde un tir-ist a crezut ca poate fi mai smecher decat trenu, dar nu a fost. ( http://codlea-info.ro/grav-accident-tir-spulberat-de-o-garnitura-de-tren-la-codlea/ )
In apropiere de Brasov semnal verde
Cam asta a fost. Ar fi trebuit pozat mai mult dar nu prea ma pricep, dar poate data viitoare.
Va multumesc!