Cand Serbia va intra in UE, antunci sigur se introduce un tren intre Romania si Italia! Acum pentru a tranzita Serbia i-ti trebuie pasaport. Trenul ce a circulat in trecut la Venetia nu a fost scos din vina CFR-ului, acela era un tren al MAV la care atasam si noi 2 vagoane, cand trenul MAV-lui nu a mai circulat normal ca si noi a trebuit sa anulam vagoanele pe acea trasa.
alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7106 Data de inscriere : 28/03/2009
Cand Serbia va intra in UE, antunci sigur se introduce un tren intre Romania si Italia! Acum pentru a tranzita Serbia i-ti trebuie pasaport. Trenul ce a circulat in trecut la Venetia nu a fost scos din vina CFR-ului, acela era un tren al MAV la care atasam si noi 2 vagoane, cand trenul MAV-lui nu a mai circulat normal ca si noi a trebuit sa anulam vagoanele pe acea trasa.
O mica precizare. Pentru a merge in Serbia, NU iti trebuie pasaport. Chiar daca Serbia nu este in UE, exista o conventie care permite intrarea in tara doar cu buletinul.
Asa e. Nu a fost niciodata tren de sine statator, avand 2 x 21-90 + 1 dormitor care se atasa la EN 240 ``Venetia`` in Budapest Keleti. Stiu ca la un moment dat venea de la Bucuresti la Timisoara cu Valahia, apoi de la Timisoara la Budapesta pleca in jur de ora 11:00 cu un fost international care acum nu mai circula (Rapid 354 ``Bega``) si din Budapesta mai departe cu EN 240.
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
Ca o paranteza am intrat pe OSE si iti da voie la cumpararea biletului sa-ti alegi tu vagonul si locul atat la IC cat si la celelalte trenuri, la noi .... si caciula.
Ti-am zis asta inca de acum 2 ani, asa frumos este ca iti arata schema vagonului si tu selectezi ce vrei cum e la noi la SFT, dar la CFR cica nu se poate si iti da calculatorul locul cel mai bun. Pe bune? Cand imi iau bilet on-line primesc mereu locul 51 sau 52 desi VREAU LA GEAM!!!! Am trimis o sesizare in acest sens si asta a fost raspunsul lor, calculatorul ofera cele mai bune locuri, daca 51 sau 52 sunt cele mai bune locuri la un vagon compartimentat sau la 20-49 200 in conditiile in care tot vagonul e gol eu primesc 51 adica in salon cand 35 in compartiment e liber. Cum am mia spus, cred ca la CFR s-a dat concurs de prostie, si cei mai prosti au fost angajati, nu stiu cum poti sa spui ca ofera calculatorul cele mai bune locuri cand alea sunt cele mai proaste posibile.
kerpeten ali a scris:
Daca in Serbia nu iti trebuie pasaport inseamna ca pot merge doar cu buletinul si biletul Balkan Flexi Pas ?
Da, ti-am mai zis si asta, in Serbia intri cu buletinul si in Muntenegru si in Macedonia.
Ultima editare efectuata de catre Karpaty in Joi 24 Sept 2015, 14:20, editata de 1 ori
mariushal
Numarul mesajelor : 70 Reputatie : 4800 Data de inscriere : 12/12/2011
Gresit am fost in vacanta in august pe ruta SRB-BIH -MNE cu masina si am folosit buletinul....
alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7106 Data de inscriere : 28/03/2009
Da, poti trece linistit in Serbia doar cu buletinul si cu biletul de calatorie. Pentru ca vamesii sunt foarte insistenti si vor sa le spui explicit unde mergi, daca ai bani destui la tine (eventual sa le arati si un bilet de tren), scopul si durata vizitei si eventual daca e prima data cand intri in Serbia. Si chiar nu glumesc. Bine, daca esti in regula, nu au ce sa comenteze.
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
Pai eu nu stiu decat limba romana, engleza cat sa ma descurc, inteleg din turca destul si cam atat. Anul trecut cu engleza mea m-am descurcat in Grecia si Bulgaria atat la magazine, transport in comun si altele.
alex.alexus.tm
Lasa ca nu o sa te puna sa-ti povestesti viata . E ok daca stii engleza basic si plus de asta, multi dintre ei vorbesc si ceva romana, asa ca ... linistit.
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
Gresit, nu avionul e pe primul loc la cei ce sunt in Italia, cei ce vin sau merg in Italia pe primul loc e masina mica, de multi ani se tot da la stiri ca vama Nadlac si Bors e sufocata in preajma sarbatorilor de Paste si Craciun ca vin romanii acasa cu masina.
Nu e nimic gresit in ceea ce am zis. Poate m-am exprimat gresit, dar ma refeream strict la romanii care lucreza in Europa si nu au masina (desi nu prea exista asa ceva). Cu atat mai mult sa ai masina personala, cred ca trebuie sa fii nebun sa iti lasi masina in Italia si sa te urci pe tren pana in Romania.
Cine nu are maşină vine cu autocarul, pentru că poate să ia mai multe bagaje. La avion, la low-cost te costă vreo 20 euro pentru 23kg, apoi pentru alte genţi mai grele plăteşti de te usuci, ajungi să plăteşti mai mult pentru bagaj. De aia vine lumea cu autocarul sau cu vehicule de 8+1 ale unor ,,întreprinzători". Cu trenul îi costă şi mai mult, iar naşii din unele ţări chiar aplică la sânge regulamentul pentru bagaje... şi iar ajunge să îi coste mai mult biletul pentru bagaj decât pentru ei.
_________________ :TTT:
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
Gresit, nu avionul e pe primul loc la cei ce sunt in Italia, cei ce vin sau merg in Italia pe primul loc e masina mica, de multi ani se tot da la stiri ca vama Nadlac si Bors e sufocata in preajma sarbatorilor de Paste si Craciun ca vin romanii acasa cu masina.
Nu e nimic gresit in ceea ce am zis. Poate m-am exprimat gresit, dar ma refeream strict la romanii care lucreza in Europa si nu au masina (desi nu prea exista asa ceva). Cu atat mai mult sa ai masina personala, cred ca trebuie sa fii nebun sa iti lasi masina in Italia si sa te urci pe tren pana in Romania.
Cine nu are maşină vine cu autocarul, pentru că poate să ia mai multe bagaje. La avion, la low-cost te costă vreo 20 euro pentru 23kg, apoi pentru alte genţi mai grele plăteşti de te usuci, ajungi să plăteşti mai mult pentru bagaj. De aia vine lumea cu autocarul sau cu vehicule de 8+1 ale unor ,,întreprinzători". Cu trenul îi costă şi mai mult, iar naşii din unele ţări chiar aplică la sânge regulamentul pentru bagaje... şi iar ajunge să îi coste mai mult biletul pentru bagaj decât pentru ei.
La Wizzair e 35e bagajul de cala o geanta de 1.2m lungime și 65 cm latime
AndreiStefan User Dezactivat
Numarul mesajelor : 1799 Varsta : 106 Localizare : Constanta Reputatie : 6224 Data de inscriere : 22/12/2012