| Sunteti de acord: CFR sa fie o singura companie de stat? | |
|
+6NicuS cstefan LanceR mielutu zburator Dr2005 Jhonyla 10 participanți |
Sunteti de acord: CFR sa fie o singura companie de stat? | Da | | 77% | [ 33 ] | Nu | | 23% | [ 10 ] |
| Total voturi : 43 | | |
|
Autor | Mesaj |
---|
Jhonyla
Numarul mesajelor : 1458 Reputatie : 6534 Data de inscriere : 30/01/2011
| Subiect: Sunteti de acord: CFR sa fie o singura companie de stat? Mier 01 Apr 2015, 15:11 | |
| Eu asta imi doresc. Nu impartita in mai multe companii Voi? Sunt curios... |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25510 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Sunteti de acord: CFR sa fie o singura companie de stat? Mier 01 Apr 2015, 16:07 | |
| Aşa ceva nu corespunde legislaţiei în vigoare şi este incompatibil cu o piaţă concurenţială. _________________ :TTT:
|
|
| |
mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6965 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Sunteti de acord: CFR sa fie o singura companie de stat? Mier 01 Apr 2015, 17:32 | |
| Tatăl meu are o vorbă cât se poate de adevărată: statul este cel mai prost administrator dintre toți! Dacă CFR ar fi o singură companie de stat, ar fi și mai mare dezastru. |
|
| |
Jhonyla
| Subiect: Re: Sunteti de acord: CFR sa fie o singura companie de stat? Mier 01 Apr 2015, 17:42 | |
| |
|
| |
mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6965 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Sunteti de acord: CFR sa fie o singura companie de stat? Mier 01 Apr 2015, 18:04 | |
| Ineficientă administrare + furt. Pot pune pariu că ar reuși să fure unii și alții mai ușor. |
|
| |
LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6376 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11376 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: Sunteti de acord: CFR sa fie o singura companie de stat? Mier 01 Apr 2015, 22:03 | |
| eu n-am inteles nici de ce a fost divizata,dar banuiesc ca pentru crearea mai multor posturi de directori,care sa fie ocupate de clientela politica(sponsori)+rubedenii si prieteni ai potentatilor zilei nu trebuie sa ne temem de o singura companie de stat care sa acopere totul(calatori,marfa,infrastructura). Si tarile avansate au companii de stat,dar acolo nu e de bon ton sa injuri statul ca si proprietar.Daca statul e cel mai prost administrator si este sursa tuturor relelor,sa privatizam si armata si politia |
|
| |
cstefan
Numarul mesajelor : 273 Varsta : 38 Localizare : Stuttgart Reputatie : 5027 Data de inscriere : 19/11/2011
| Subiect: Re: Sunteti de acord: CFR sa fie o singura companie de stat? Mier 01 Apr 2015, 22:52 | |
| Un management privat, cu director strain la CFR Calatori care sa aibe o experienta in caile ferate. Cred ca in 4 5 ani se duce pe plus compania. Este mai bine divizata. |
|
| |
NicuS V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1024 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5542 Data de inscriere : 23/07/2012
| Subiect: Re: Sunteti de acord: CFR sa fie o singura companie de stat? Mier 01 Apr 2015, 23:01 | |
| - LanceR a scris:
- sa privatizam si armata si politia
Poliția (cu tot cu Rutiera și Locala) sunt printre cele mai idioate instituții ale statului. Nu zic că n-ar fi și excepții, dar majoritatea oamenilor alora sunt de pe altă planetă. Și da, vorbesc din exeperiență.
Ultima editare efectuata de catre NicuS in Mier 01 Apr 2015, 23:15, editata de 1 ori |
|
| |
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8392 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Sunteti de acord: CFR sa fie o singura companie de stat? Mier 01 Apr 2015, 23:06 | |
| O companie poate fi de stati sau privata, divizata sau nu si sa functioneze foarte bine sau foarte prost. Niciuna din cele patru variante nu e prin ea insasi buna sau rea. Chestiunile esentiale sint insa 1. buna organizare si 2. competenta.
Statistic vorbind, sansele ca o companie divizata sa functioneze bine sint mai mici decit ale uneia compacte. Pentru ca o companie divizata sa functioneze bine trebuie ca toate procesele sa fie extrem de bine puse la punct si stim ca in cazul particular al romanilor organizarea nu e tocmai punctul forte. Pe urma, o companie de stat are - tot statistic vobind - sanse mai mari sa fie populata cu incompetenti (rude si oameni numiti politic). Daca nu exista un patron cu nume si prenume caruia sa i se stie de frica, oamenii tind sa nu isi mai indeplineasca obligatiile de serviciu cu responsabilitate. Asta nu inseamna ca nu sint si exceptii de la regula dar nu cred ca acum exista in CFR-uri sau macar Min. Transporturilor un Elie Radu sau Anghel Saligny. Daca il cunoastesti, va rog sa imi faceti cunostinta cu el... |
|
| |
Shinkasen
Numarul mesajelor : 425 Reputatie : 6103 Data de inscriere : 30/04/2009
| Subiect: Re: Sunteti de acord: CFR sa fie o singura companie de stat? Joi 02 Apr 2015, 00:34 | |
| Declinul CFR a inceput dupa divizare, plus ca o parte din companiile noi formate au luat-o hai-hui aiurea'n tramvai, oricum ca idee, cand o firma e unita e ceva cum e un om intreg, o mana o spala pe cealalta, nu cum ar fi, i-am dat mana stanga lui cutarica ca sa imi spele mana dreapta. O singura firma cu divizii ce ar coopera intre ele fara tot felul de piedici, doar un singur sef de companie, nu o duzina, iar diviziile acelea ar fi mai mult ca niste echipe. Din cate am inteles de la un fost inginer de la CFR, compania a fost divizata fiindca ar fi crescut prea influenta si a fost o manevra mai mult politica, decat una ce ar fi trebuit aduca profit. |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25510 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Sunteti de acord: CFR sa fie o singura companie de stat? Joi 02 Apr 2015, 08:57 | |
| A fost condiţie de intrare în UE divizarea căii ferate. Că unii au avut mai multe oo şi nu şi-au împărţit căile ferate sau au venit cu ideea de ,,holding" (OBB, DB, parţial SNCF) e altă mâncare de peşte. _________________ :TTT:
|
|
| |
sorin_ncs
Numarul mesajelor : 107 Reputatie : 4703 Data de inscriere : 11/04/2012
| Subiect: Re: Sunteti de acord: CFR sa fie o singura companie de stat? Mier 07 Oct 2015, 10:51 | |
| O singura companie? Da! De stat? Nu!. Ideal in proprietatea unui om de afaceri roman! |
|
| |
Jhonyla
| Subiect: Re: Sunteti de acord: CFR sa fie o singura companie de stat? Mier 07 Oct 2015, 10:55 | |
| De ce ? Are cineva bani sa cumpere toata compania? |
|
| |
sorin_ncs
Numarul mesajelor : 107 Reputatie : 4703 Data de inscriere : 11/04/2012
| Subiect: Re: Sunteti de acord: CFR sa fie o singura companie de stat? Mier 07 Oct 2015, 11:48 | |
| De ce? Hm...pai mai intii sa explicam de ce o singura companie, nu? Tu preferi sa ai datele din calculator stocate pe 6 harduri de 80 Gb, 160 Gb, doua de 250 GB si doua de 320 GB sau sa ai un singur hard de 4 TB? Intodeauna cind vrei sa distrugi un lucru mai intii il imparti in mai multe...dictonul latin "Divide et impera" este mai actual ca niciodata. In momentul in care sint mai multe companii le faci sa lupte intre ele, sa isi faca concurenta neloiala una alteia in loc sa fie una singura care sa lupte sa devina profitabila. De ce sa nu fie de stat? Pai staul este un adminstrator prost..staul lasa loc si de furat si de prins posturi pe "pile" si nepotisme, etc, etc. Deci ar trebui sa se afle in administrare privata pentru a mentine cheltuielile la un minim...pentru a nu mentine locuri de munca care nu sint 100% necesare, pentru a evita furturile si, in cele din urma, pentru ca transportul feroviar sa devina o afacere profitabila. Aer cineva bani ca cumpere tot CFR-ul? NU stiu...poate Tiriacu'? dar ma tem ca nici el...si oricum nu cred ca il intereseaza afacerile in domeniul ferovoar . |
|
| |
florin.lifticariu
Numarul mesajelor : 757 Reputatie : 5127 Data de inscriere : 09/11/2012
| Subiect: Re: Sunteti de acord: CFR sa fie o singura companie de stat? Vin 09 Oct 2015, 19:48 | |
| - LanceR a scris:
- eu n-am inteles nici de ce a fost divizata,dar banuiesc ca pentru crearea mai multor posturi de directori,care sa fie ocupate de clientela politica(sponsori)+rubedenii si prieteni ai potentatilor zilei
nu trebuie sa ne temem de o singura companie de stat care sa acopere totul(calatori,marfa,infrastructura). Si tarile avansate au companii de stat,dar acolo nu e de bon ton sa injuri statul ca si proprietar.Daca statul e cel mai prost administrator si este sursa tuturor relelor,sa privatizam si armata si politia Perfect de acord cu tine ! in perioada interbelica, cite CFR existau ? 1 singur...probabil mai existau si firme private cu reteaua lor... |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Sunteti de acord: CFR sa fie o singura companie de stat? | |
| |
|
| |
| Sunteti de acord: CFR sa fie o singura companie de stat? | |
|