|
| Balkan Flexipass - 2014 | |
|
+7alex.alexus.tm Nicolae Dr2005 dan tm mishu88 Adirmvl Nesebar 11 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Balkan Flexipass - 2014 Vin 12 Sept 2014, 13:46 | |
| 06.09.-11.09.2014 Am facut o excursie in tarile balcanice cu biletul Balkan Flexipass pe ruta: Bucuresti-Timisoara-Vrsac-Beograd Beograd-Skopje-Thessaloniki Thessaloniki-Neoi Pori-Larisa-Kalambaka (aici se afla manastirile de la Meteora) Kalmbaka-Larisa-Atena Atena-Kiato-Diakofto-Kalavrita Kalavrita-Diakofto-Kiato-Atena Atena-Thessaloniki Thessaloniki-Sofia-Ruse Ruse-Deva (Nesebar) - Bucuresti Ziua 1 Bucuresti-Timisoara cu 1695, loc in 21-86 aproape de usa care era defecta si tot drumul s-a inchis si s-a deschis, nu a stat 2 minute fara sa nu se plimbe, deja in Caransebes nu o mai suportam, am avut ghinionuls a am loc si aproape de ea iar vagonul era cam plin deci nu aveam unde sa ma mut . Intr-un final am ajuns la Timisoara . Timisoara-Vrsac Stamora Moravita Vrsac Si Desiro Vrsac-Timisoara Motorul sarb ZS Vrsac-Beograd Dunav O gara model Mav din Serbia, nu doar la CFR sunt abandonate aceste gari dar si in Serbia e cam la fel . Am ajuns in Beograd Dunav Mersul trenurilor din zona Mersul trenurilor din gara Beograd Dunav Gara vazuta din strada Dupa ce injuram CFR si ZS incepem sa ne plimbam prin Beograd, ca au scos trenul direct Bucuresti-Beograd si ne obliga sa schimbam acum 3 trenuri plus ca te lasa intr-o gara la marginea orasului sid e acolo pana in gara mare trebuie sa mergi pe jos cam 35-40 de minute daca nu faci pauza, daca te mai si opresti faci mai mult . Am spus "injuram" adica si restul calatorilor din tren in care erau si multi straini care nu stiau drumul la fel ziceau . Prin Beograd Urmele razboiului din anii '90 Un Tramvai nou Cred ca este regionala de cai ferate ZS In capatul bulevardului se vede gara principala Holul caselor de bilete Mersul trenurilor Liniile Acolo se urca masinile in vagoane. Trenul "LOVCEN" Beograd-Podgorica-Bar Vagoane din Muntenegru ZELJEZNICKI CRNE GORE Trenurile Regionale cu ramele electrice Trenul Beograd-Budapest Un tren de la Nis cu intarziere de 120 minute Trenul "NUSIC" Beograd-Sofia Trenul "HELLAS" Beograd-Skopje-Thessaloniki ; cu el urma sa calatoresc spre Grecia de la 18:45 pana la 11:10, timp de dormit destul pana la destinatie . Are si un vagon grec OSE care este cel mai modern din toata garnitura si clar ca in el am stat . Prezentarea vagonul clasa 2 OSE 21-96 parca are ca si serie . Cam atat pentru prima zi, dupa ce a plecat trenul am dormit pana la granita cu Macedonia iar de acolo in 40 de minute esti in capitala la Skopje dar cum era ora 5 si era intuneric nu am facut poze, trenul a stat 5 minute in Skopje si apoi a continuat spre Grecia iar eu somn mai departe .
Ultima editare efectuata de catre Karpaty in Lun 23 Mar 2015, 21:44, editata de 1 ori |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Balkan Flexipass - 2014 Vin 12 Sept 2014, 14:07 | |
| |
| Subiect: Re: Balkan Flexipass - 2014 Vin 12 Sept 2014, 14:32 | |
| Ziua 3 A ajuns in Atena dimineata la 5:30, am schimbat cu un alt tren pentru 15 minute de mers pana in statia SKA unde trebuia schimbat peronul sa iau un alt tren spre Kiato .............. :roll: SKA De aici trebuia sa iau trenul spre Kiato In Kiato este punct terminus momentan pentru calea ferata, mai departe spre Patra se merge cu autocarul pus la dispozitie de OSE, linia se modernizeaza, inainte aici era linie metrica, adica ecartamentul avea 1 m , dar o scot si fac linie dubla si electrificata pentru a merge cu Desiro electric . Se observa la linia 1 sunt 3 linii, pana acum ceva vreme s-a folosit atat pentru trenurile normale dar si pentru trenurile de pe linie metrica, acum au scos linia metrica dar aici in gara la Kiato a ramas cu dublu ecartament . Grupul sanitar, o mare bila alba pentru OSE , toaletele sunt foarte curate si in plus de asta nu iti cere nimeni taxa ca folosesti toaleta, deci super super super , asa da ! Sala de asteptare, modern, civilizat, curat, tot ce trebuie pentru o tara civilizata fara boschetari si alte specimene imputite cum se gasesc in Romania de exemplu, dar noi nu suntem tara civilizata ! Autocarul care face legatura intre Kiato si Patra pana va fi gata linia de tren Eu am coborat in Diakofto, de aici pleaca linia ingusta . Pe traseu la dus nu am facut poze, automotrul de linie ingusta a fost plin si s-a stat si in picioare, 2 grupuri de straini din Germania . La capat in Kalavrita Postul de conducere Si am plecat spre Diakofto Pe unele portiuni linia ingusta are si cremaliera Depoul Diakofto unde se afla si vechile automotoare In Diakofto Aici era linia metrica, dar cum am spus se lucreaza dar aici liniile vor fi la subsol . A urmat drumul de intoarcere spre Atena cu schimbarile de rigoare, autocar-tren-tren si am ajuns seara in Atena Si aici gara este in proces de modernizare, numai noi in Bucuresti nu facem nimic cu gara asta, toti se modernizeaza, pana si in Sofia se modernizeaa gara(poze la momentul respectiv) noi stam cu gara asta unde cand ploua ori ca esti in gara ori ca esti afara tot aia e . Inapoiati mai suntem . Seara am plecat din Atena la Thessaloniki, acolo am ajuns dimineata la 6 iar la 6:55 este trenul Thessaloniki-Sofia |
| | | | Nesebar Administrator
| Subiect: Re: Balkan Flexipass - 2014 Vin 12 Sept 2014, 14:48 | |
| Ziua 5 Toata noaptea am dormit excelent in Nesebar, pe valea Jiului si 202 era o ceata deasa de nu aveam ce poza asa ca am dormit pana la Simeria, la Deva am coborat si mi-am luat ramas bun de la Nesebar cu speranta ca va circula si la anu . Nesebar in Deva Din Deva am venit cu 1622 la Bucuresti 2416 Vintu-Sibiu era facut cu ADH ieri 11.09.2014 in Vintu de Jos 1622 pe 200 intre Sebes si Sibiu Si un catel 1622 in Talmaciu Si aici se incheie excursia cu biletul Balkan Flexipass, seara la 20:40 eram in Bucuresti dupa 5 zile de plimbat cu trenul in tarile balcanice . Sper sa va placa . |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Balkan Flexipass - 2014 Vin 12 Sept 2014, 15:13 | |
| Era un scaun rupt in Timisoara-Vrsac sau mi se pare?
Erau prize in Belgrad-Salonic?
Cum sint scaunele din Desiro-urile grecilor comparativ cu cele din ale noastre?
Larisa-Salonic avea 5 unitati?
Cum sint vagoanele de la Bulgari si cum se merge la ei, fata de Romania? |
| Subiect: Re: Balkan Flexipass - 2014 Vin 12 Sept 2014, 15:28 | |
| In Timisoara-Vrsac sunt 2 fara tetiere, in tot trenul erau mai multe zdrente, ce te mira, este Desiro de la CFR, astea sunt conditiile, asta e gradul de civilizatie, astia suntem, asta avem !
In Beograd-Thessaloniki ai prize doar in vagonul OSE, am specificat acolo, este cel mai modern vagon din tot trenul, restul sunt vagoane obisnuite fara clima si fara prize .
Desiro de la OSE l nivelul de confort este la fel ca la noi, atat ca ei au doar electrice si noi avem doar diesel, au avut si ei diesel dar le-au vandut si au ajuns la MAV . Scaunele de la ei sunt diferite fata de ale noastre, pentru un drum scurt de 2-3 ore e ok dar nu pentru mai mult, la ei oricum nu circula mai multe de 3 ore un Desiro, pentru rute mai lungi au trenuri cu vagoane, nu se chinuie nimeni cu confort de naveta pe tren superior cum este la noi .
Da, desiro electric OSE are 5 unitati .
Vagoanele de la Bulgari BDZ sunt mult mai praf ca la noi, nu gasesti confort, parca ai fi in Romani in anii 2000, de mers se merge bine, simti ca mergi nu ca dormi pe drum, am venit ieri cu 1622 si din Deva pana la Brasov pur si simplu a dormit pe drum trenu asta, asa ceva nu intalnesti prin alte tari sau daca este, este pe distante scurte nu ca la noi km intregi . |
| | | mishu88 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1019 Varsta : 36 Localizare : Fălticeni, jud. Suceava Reputatie : 6957 Data de inscriere : 12/02/2009
| Subiect: Re: Balkan Flexipass - 2014 Sam 13 Sept 2014, 09:57 | |
| Wow, felicitări pentru circuit! Cât te-a costat? Cum a fost experiența cu automotorul ZS? Arată bine la interior. Superb peisajul de la Meteora cu acele mănăstiri cocoțate pe vârf de munte. Prin ce frumoase peisaje ai trecut în Grecia pe linia cu ecartament metric... Super tare întâlnirea cu LDH-ul din Bulgaria! ) Mulțumim mult pentru fotografii! |
| Subiect: Re: Balkan Flexipass - 2014 Sam 13 Sept 2014, 21:42 | |
| Biletul se poate cumpara pentru 5-10-15 zile si o luna , eu am luat pentru 5 zile dintr-o luna, este la fel ca interrail doar ca e valabil doar pe tarile balcanice, o parte din ele. Pretul a fost de 88 euro .
Automotorul ZS este ok, doar ca este zgomotos cand merge, altfel e ok .
In Bulgaria sunt multeeee ldh-uri |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Balkan Flexipass - 2014 Lun 15 Sept 2014, 21:28 | |
| |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Balkan Flexipass - 2014 Mar 16 Sept 2014, 09:45 | |
| Cablul ăla nu e pentru sonorizare? _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Balkan Flexipass - 2014 Mar 16 Sept 2014, 12:10 | |
| Ba da, si la noi au inceput sa le cupleze, am vazut in 1695 ca se anunta in difuzoare la plecarea din Bucuresti si se prezinta ruta trenului plus ca se multumeste calatorilor ca au ales CFR . Dar la greci la OSE se anunta cu 2-3 minute fiecare statie ce urmeaza la noi nu, cu tot cu minutele de stationare si ce legaturi ai din statia respectiva, asa e si la OBB si la DB, se spune daca din statia respectiva pleaca alte trenuri spre alte directii . |
| | | Nicolae
Numarul mesajelor : 24 Varsta : 69 Reputatie : 4807 Data de inscriere : 25/10/2011
| Subiect: Beograd Dunav Mar 16 Sept 2014, 17:53 | |
| De la gara Beograd Dunav se poate merge cu autobuzul nr 37 sau 38 ( nu mai tin minte) pina in centrul orasului si de acolo 10 minute pe jos pina in gara centrala unde sunt si trenurile pe rutele internationale. Daca nu aveti bilete se pot cumpara de la sofer la un pret mult mai mare adica 150 dinari. 1 euro aprox 115 - 118 dinari.
Cam lung traseul cu bilet doar pt 5 zile, la plecare din Beograd ora fiind 18.45 ai complectat biletul doar pentru ziua respectiva sau si pt urmatoarea ? De ce intreb fiinca ajungi la destinatie a doua zi dimineata ? Daca plecarea era dupa ora 19 atunci complectai doar ziua urmatoare. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Balkan Flexipass - 2014 Mar 16 Sept 2014, 19:56 | |
| - Karpaty a scris:
- Ba da, si la noi au inceput sa le cupleze, am vazut in 1695 ca se anunta in difuzoare la plecarea din Bucuresti si se prezinta ruta trenului plus ca se multumeste calatorilor ca au ales CFR .
Condiţia de bază e ca toate vagoanele din tren să aibă sistemul şi acesta să fie funcţional. Dacă un vagon nu are sistem sau acesta nu merge, anunţul se va auzi doar în jumătatea de tren conectată. Aşa era la început cu 20-49.2 şi afişajele de pe hol... la compuneri gen 3 x 20-49.2 + 19-55 + 2 x 20-49.2, sistemul mergea doar la primele 3 vagoane sau la ultimele 2, în funcţie de capătul de la care se colectau informaţiile. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Balkan Flexipass - 2014 Mar 16 Sept 2014, 22:32 | |
| - Nicolae a scris:
- De la gara Beograd Dunav se poate merge cu autobuzul nr 37 sau 38 ( nu mai tin minte) pina in centrul orasului si de acolo 10 minute pe jos pina in gara centrala unde sunt si trenurile pe rutele internationale. Daca nu aveti bilete se pot cumpara de la sofer la un pret mult mai mare adica 150 dinari. 1 euro aprox 115 - 118 dinari.
Cam lung traseul cu bilet doar pt 5 zile, la plecare din Beograd ora fiind 18.45 ai complectat biletul doar pentru ziua respectiva sau si pt urmatoarea ? De ce intreb fiinca ajungi la destinatie a doua zi dimineata ? Daca plecarea era dupa ora 19 atunci complectai doar ziua urmatoare. Eu nu aveam dinari si nici nu am schimbat in Serbia nimic ca aveam mancare si apa la mine din Romania deci nu am avut nevoie de nimic . Am ajuns in Dunav la 11 si pana la 18 am avut timp destul sa merg pe jos, am facut o ora cu tot cu pauza pe banca de 15 minute si mers lejer, se vede si in poza de la casa de bilete din gara mare ca la 13:10 eram in gara deja si am stat pana la 17 cand a tras trenul pe banca la peron . Prima zi pe bilet a fost ziua de 7 dar plecarea a fost in 6 seara si asa este, daca ai tren dupa ora 19 se trece pe bilet ziua urmatoare si poti merge de azi de la 19 pana maine la 24 cu data zilei de maine . Eu cand am urcat in trenul spre Thessaloniki nu am mai trecut data de 8 am mers tot cu prima zi adica 7, in Macedonia nu a zis nimic nasul ca deja eram in 8 si pe bilet nu am trecut nimic iar grecul nu a facut control astfel ca am ajuns in Thessaloniki doar cu o zi bifata pe bilet Ca si durata imi ajungea 5 zile la ce traseu aveam dar ca am castigat o zi am venit acasa cu o zi libera pe bilet pe care am folosit-o la un drum Bucuresti-Timisoara-Bucuresti |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Balkan Flexipass - 2014 | |
| |
| | | | Balkan Flexipass - 2014 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |