De la Roman pana la Oradea cfrcalatori.ro imi calculeaza 575 km si aproape 16 ore si jumatate. Cam mult, dar pentru ca am prins un drum la Cluj, am zis ca n-ar fi o idee rea sa punctez ambele orase. Totusi nu ajung asa de des pana in Ardeal si mai bine nu ratez ocazia.
So, chiar daca mini-seria se numeste "cum sa pleci
noaptea", acum pot spune lejer ca am plecat in mijlocul zilei din Moldova.
Pozele si filmarile de pe sectii sunt foarte multe (undeva la 6-7 Gb) si, din motive de timp, spatiu si lene nu le-am pus pe toate. Daca cineva vrea niste poze/filme in mod deosebit (sectiile 401 si 502 le am pozate in intregime) ii stau la dispozitie. Pe langa asta, am lucrat cu doua camere si, pentru ca ceasul lor a diferit cu cateva minute nu se continua; totusi ca sa nu distrug complet ordinea logica, pozele de pe camera cu care am filmat le voi pune la final, separate.
Intre Roman si Pascani (dupa Halaucesti):
Cabina locomotivei electrice, un aparent jaf, dar care trage foarte bine (cele doua vagoane...)
Proaspat revenita de la reparatii, EA 174. Desi locomotiva e gata de ceva timp (2 ani), abia acum au avut bani s-o plateasca.
Dorna la inserat si inca cateva peisaje:
Cluj noaptea (sorry, dar n-am avut decat un trepied mic).
Dimineata la ora 6 ajung in sfarsit in Oradea. Din nefericire o vreme de *****
Si asa iti dai seama ca esti departe de casa (stadion)
Desi poate trebuia sa fac mai multe cadre, de la Oradea la Cluj nu prea m-am obosit. Vremea a continuat sa fie de doi bani.
Cluj inca o data. Decat sa-mi pierd vremea prin gara (foarte frumoasa de altfel) am preferat sa fac o tura prin oras.
Si de aici abia incepe sa fie iar interesant. Adica de aici am inceput sa pozez la modul serios
).
Apahida:
Jucu & Jucu de Jos (a.k.a. Nokia):
Livada si apoi Gherla:
Dej:
Pod iesit din garantie si apoi Beclean pe Somes:
De aici mai departe urmeaza Salva, Nasaud si Ilva mica:
Din Ilva mica incepe linia 502, iar din Poiana Ilvei pana in Gradinita zona este cunoscuta pentru lucrarile de arta deosebite: tuneluri si viaducte unele dupa altele:
Din Gradinita urmeaza Cosna, Floreni, Dorna Candrenilor, Rosu si Vatra Dornei. Ultimele poze sunt in Iacobeni:
De aici pana la final pozele nu sunt facute in fiecare statie, dar vor urma niste filmulete: