|
| TRENUL REGAL | |
|
+66marius_catalin84 Vitosa Maddox Semafor sergiu.asi catalinu' sovidiu dan tm ets2oltromânia Desiro256 NIKU24 IonutCFR2009 Motreanu Sorin Alextasy marius664 Katalyn ALEXCFR EuroNight TonyGFR dananews Michael George florin.lifticariu phnegativ mishu88 Adirmvl AndreiCFRbv cristi_tgv maris.constantin 19jimmy84 Scoop kasapis2007 nemotoujours Rarau LanceR ANDU2100HP spiderpc TVlad Adrian78 bostanescu 2 membru dezactivat , adycfrbucuresti mariuscfrbucuresti AlexD DUAL cristi CFR baiazid Hurricane Lafont Vlad Mihay AndreiCFRBucuresti Vioooorel Spartan1948 COSTACHE MIHAIL Katalin4653 allred AndiCFR FeroFan97 M.I.C.I. kristi kkk stefan_br Dr2005 Alex Avram AndreiStefan Bayazid 70 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Bayazid
Numarul mesajelor : 132 Reputatie : 4436 Data de inscriere : 18/02/2013
| Subiect: Re: TRENUL REGAL Dum 07 Apr 2013, 22:18 | |
| Peste 1500 de vizitatori au trecut si astazi pragul spatiului expozitional din Gara de Nord. Nici ploaia si nici macar frigul nu i-au tinut deoparte pe cei hotarati sa vada Trenul Regal si Muzeul Cailor Ferate in ultima zi a evenimentului. Expozitia s-a inchis in aceasta seara. A fost un efort extraodinar din partea tuturor celor implicati. Am inchis epuizati, dar fericiti pentru miile de aprecieri pe care le-am primit pentru acest eveniment si pentru bucuria pe care am citit-o in ochii copiilor mici si "copiilor mari" care ne-au vizitat. Le multumim tuturor! Felicitari SFT! Felicitari CENAFER! Multumiri celor peste 20 de voluntari care au sustinut acest eveniment! Multumiri Atelier Micul Modelist! Multumiri Wiebe Romania! Multumiri Tiger Security! Promitem sa mai facem! |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8694 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: TRENUL REGAL Dum 07 Apr 2013, 22:51 | |
| Si numarul total de bilete vandute care a fost? |
| | | Bayazid
| Subiect: Re: TRENUL REGAL Dum 07 Apr 2013, 22:56 | |
| - AlexD a scris:
- Si numarul total de bilete vandute care a fost?
Au fost circa 10.000 de vizitatori. Numarul exact de vizitatori il vom stii saptamana viitoare. Fiind doua categorii de bilete in doua instititutii distincte, nu stim inca numarul exact. Pentru ca de exemplu la tren, copii sub 6 ani nu au platit bilet. Si au fost cateva sute, daca nu chiar peste 1000 de copii sub 6 ani. In plus nu toti vizitatorii au fost si la tren si la muzeu. Unii au optat doar pentru tren sau doar pentru muzeu. Deci nu e simplu de determinat numarul exact. Saptamana viitoare se face o sinteza, care va fi urmata de un comunicat. Oricum, 10.000 de vizitatori, ca-i mai simplu Si cel mai important, cifra de vizitare a fost mult peste asteptari! |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: TRENUL REGAL Lun 08 Apr 2013, 19:24 | |
| azi dimineata LDH-ul era la locul lui in curtea InterAgro de langa statia Ploiesti Crang. Alaturi de 86-130. windows 7 screen shot
Ultima editare efectuata de catre Katalyn in Lun 08 Apr 2013, 23:14, editata de 1 ori |
| | | Bayazid
| Subiect: Re: TRENUL REGAL Lun 08 Apr 2013, 19:51 | |
| - Katalyn a scris:
- azi dimineata LDH-ul era la locul lui in curtea InterAgro de langa statia Ploiesti Crang.
Trenul a avut plecare la ora 22:00 din Bucuresti Nord, iar la 3 dimineata era trasa de la Mogosoaia la Ploiesti. Probabil ca locomotiva a ajuns la statia de domiciliu undeva intre 4 si 5. |
| | | Spartan1948 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2108 Varsta : 32 Localizare : Cluj-Napoca Reputatie : 6912 Data de inscriere : 15/03/2012
| Subiect: Re: TRENUL REGAL Mar 09 Apr 2013, 14:38 | |
| Spuneam cateva posturi mai sus,ca ar fi o idee buna sa fie expus Trenul Regal si in alte orase importante ale tarii,gen Cluj,Timisoara,Craiova,Suceava,ca doar este Trenul Regal al Romaniei,nu al Bucurestiului. De ce sa nu se bucure oamenii de pretutindeni de acest tren ? Plus ca ar fi miros de profit pentru organizatori,samd. |
| | | Bayazid
| Subiect: Re: TRENUL REGAL Mar 09 Apr 2013, 18:09 | |
| - Spartan1948 a scris:
- Spuneam cateva posturi mai sus,ca ar fi o idee buna sa fie expus Trenul Regal si in alte orase importante ale tarii,gen Cluj,Timisoara,Craiova,Suceava,ca doar este Trenul Regal al Romaniei,nu al Bucurestiului. De ce sa nu se bucure oamenii de pretutindeni de acest tren ? Plus ca ar fi miros de profit pentru organizatori,samd.
@Spartan, scuza-ma, n-am vazut mesajul de oamenii care vor sa li se multumeasca pentru ca exista. Da, exact asta este ideea, ca acest gen de expunere sa fie repetat in orasele mari ale tarii. Nu este insa atat de usor, pentru ca vorbim de costuri mult mai mari. Asa ca totul depinde de sponsori, de autoritatile locale si de voluntarii de pe plan local. Problema urmeaza sa fie studiata. |
| | | Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5457 Data de inscriere : 23/01/2012
| Subiect: Re: TRENUL REGAL Mar 09 Apr 2013, 21:02 | |
| Am fost si eu duminica pe la ora 16
1. Nu am simtit nici un fel de miros ciudat prin tren. Mirosul ala care se simte, e de neaerist, aer inchis, miros specific camerelor nearisite si nefolosite / muzeelor. Fiind frig nu s-a putut sta cu geamurile deschise. Nu m-a deranjat cu nimic mirosul, nici pe mine si nici pe cei cel putin 50 care erau la coada inaintea mea. Daca era vara sau trenul ar fi fost aerisit / in mers / nu s-ar mai fi simtit.
2. Am facut fotografii si pe locomotiva si in tren si pe langa tren, si de la linia 13, de oriunde , si nimeni nu mi-a zis nimic.
p.s au fost f multi oameni curiosi + copii sa viziteze locomotiva ceea ce nu ma asteptam. Coada se facuse in special pentru ca erau f multi ce vroiau sa viziteze si locomotiva. La muzeu nu am vazut prea multi sa se duca. |
| | | Bayazid
| Subiect: Re: TRENUL REGAL Mar 09 Apr 2013, 21:25 | |
| - Rarau a scris:
- 1. Nu am simtit nici un fel de miros ciudat prin tren. Mirosul ala care se simte, e de neaerist, aer inchis, miros specific camerelor nearisite si nefolosite / muzeelor. Fiind frig nu s-a putut sta cu geamurile deschise. Nu m-a deranjat cu nimic mirosul, nici pe mine si nici pe cei cel putin 50 care erau la coada inaintea mea. Daca era vara sau trenul ar fi fost aerisit / in mers / nu s-ar mai fi simtit.
Multumesc. - Rarau a scris:
- 2. Am facut fotografii si pe locomotiva si in tren si pe langa tren, si de la linia 13, de oriunde , si nimeni nu mi-a zis nimic.
Nu a fost nici o restrictie la fotografiat. Din contra, vizitatorii au fost incurajati sa faca poze cat mai multe. "Dizertatia" anterioara era despre cei care nu se multumeau sa faca poze de pe peronul liniei 13, ci intrau chiar pe sina de tren propriu-zisa, ceea ce este oricum interzis, cu sau fara Tren Regal in Gara de Nord. - Rarau a scris:
- p.s au fost f multi oameni curiosi + copii sa viziteze locomotiva ceea ce nu ma asteptam. Coada se facuse in special pentru ca erau f multi ce vroiau sa viziteze si locomotiva. La muzeu nu am vazut prea multi sa se duca.
Dupa cum spuneam, locomotiva a devenit o atractie ad-hoc. De la 2-3 copii care doreau sa vada cabina LDH-ului, pana la urma locomotiva a devenit parte din expozitie. Si pe noi ne-a suprins interesul extrem de mare, mai ales ca LDH-ul a fost vizitat chiar si de doamne si domnisoare. In privinta muzeului, cifrele de vizitare la tren si la muzeu au fost echilibrate. Au fost si oameni care n-au vrut sa vada trenul si au ales doar muzeul. |
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8694 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: TRENUL REGAL Mar 09 Apr 2013, 21:43 | |
| Eu mai aveam putin si intram sub locomotiva joi si nimeni nu mi-a spus nimic . |
| | | Bayazid
| Subiect: Re: TRENUL REGAL Mar 09 Apr 2013, 21:51 | |
| - AlexD a scris:
- Eu mai aveam putin si intram sub locomotiva joi si nimeni nu mi-a spus nimic .
Ai avut tu noroc ca nu te-a vazut nimeni Adevarul e ca joi eram concentrati pe grupurile de copii, extrem de numeroase: au fost peste 600 de copii. |
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15509 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: TRENUL REGAL Mar 09 Apr 2013, 22:32 | |
| Ar fi bine daca s-ar reusi totusi ca acest tren sa ajunga spre vizitare si in alte orase, macar cele resedinta de judet. Si ca sa fie meniul complet, poate gasiti pe undeva si o locomotiva cu aburi defecta. Ar avea alt aspect trenul. |
| Subiect: Re: TRENUL REGAL Mar 09 Apr 2013, 22:35 | |
| O sa ajunga si in alte orase mai ales ca CFR nu a contribuit cu nimic la expozitia asta dar tot 'cascavalul' la ei a ajuns. Sunt curios sa vad daca vor fi corecti si vor anunta numarul real de bilete vandute si suma incasata... |
| | | Bayazid
| Subiect: Re: TRENUL REGAL Mar 09 Apr 2013, 22:52 | |
| @Costache, toata lumea, in frunte cu Directorul General al SFT este hotarata sa repetam evenimentul in tara. De fapt a fost chiar ideea lui. Pana aici suntem de acord. Pasul doi insa este cel dureros. Pentru ca e pasul cu bani Un eveniment similar in tara este mult mai greu de organizat decat unul in Bucuresti. Nu insa si imposibil. "Imposibil" a fost evenimentul de la Bucuresti si tocmai l-am terminat cu succes. ;-) Asadar, pentru un eveniment in tara avem de solutionat problemele: 1. Costurile mult mai mari fata de Bucuresti, pentru ca pe deoparte trenul parcurge un traseu mult mai lung, iar pe de alta personalul care va deservi trenul trebuie cazat si ii trebuie platite cheltuielile de deplasare 2. Voluntarii au fost personaje cheie in acest eveniment. Ar trebui ca in fiecare oras sa gasim 20-25 de voluntari care sa ajute la tren 3. Pe langa costuri mult mai mari si veniturile potentiale sunt mai mici, pentru ca e putin probabil ca cifrele de vizitare sa fie similare celor de la Bucuresti Concluzia este deci ca trebuie sponsorizari si sprijin din partea autoritatilor locale. Sa nu uitam ca scopul acestor evenimente este strangerea de fonduri pentru intretinerea trenurilor istorice. Vedem cand ne apucam efectiv de problema ce solutii gasim. In privinta locomotivei cu abur, nu trebuie sa cautam deloc: stim exact unde sunt 150.025 si 230.516 de la Mogosoaia sau 231.065 de la Targu Mures. Problema este strict una de autorizare a circulatiei, in conditiile in care locomotivele respective au reviziile expirate si nu au voie sa circule decat cu aviz special, tractate spre o uzina reparatoare. Asa ca de o locomotiva cu abur in capul Trenului Regal ne despart doar 300.000 EUR. Stii pe cineva doritor?
Ultima editare efectuata de catre Bayazid in Mar 09 Apr 2013, 23:20, editata de 2 ori |
| | | Bayazid
| Subiect: Re: TRENUL REGAL Mar 09 Apr 2013, 23:10 | |
| - AlexD a scris:
- O sa ajunga si in alte orase mai ales ca CFR nu a contribuit cu nimic la expozitia asta
No, hai! Pe asta de unde-ai mai scos-o? Intai ce intelegi prin "CFR"? Trenul Regal este in patrimoniul SFT, care a fost trup si suflet in acest eveniment. Ghizii de la tren erau de fapt personalul de la birouri. "Nea Gica", ultimul mecanic autorizat pentru locomotive cu abur de cale normala din Romania, a stat cantonat la tren intreaga saptamana. Iar evenimentul a fost prefatat de zeci de ore de munca si de discutii pentru pregatirea evenimentului, in conditiile in care SFT e in insolventa si ultimul lucru de care vor sa auda creditorii unei companii in insolventa sunt cheltuielile si investitiile. Fara dedicarea celor de la SFT, acest eveniment nu exista! - AlexD a scris:
- dar tot 'cascavalul' la ei a ajuns. Sunt curios sa vad daca vor fi corecti si vor anunta numarul real de bilete vandute si suma incasata...
Asta l-am spus eu de mai multe ori: au fost 10.000 de vizitatori, cu circa 8.000 de bilete vandute la SFT (la tren copiii sub 6 ani aveau gratuitate) si similar la Muzeul Cailor Ferate (nu toti cei care au vizitat trenul au fost si la muzeu). Scopul acestor actiuni este strangerea de fonduri - nu de cascaval - pentru intretinerea trenurilor istorice, respectiv pentru dezvoltarea Muzeului Cailor Ferate. Asa ca normal ca banii au ajuns la SFT, respectiv la CENAFER. La cine sa fii ajuns? |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: TRENUL REGAL | |
| |
| | | | TRENUL REGAL | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |