|
| Întrebări şi răspunsuri | |
|
+110CalinPiatraNeamt Bobby_TM dany90 sytrus ANDU2100HP iuli.hard iustialex marcelbanu AMX 97-0548-4 Ryan Anderson Caravelle_Zg cristy79 ionutz72 Goanga ATM cristyadaX phnegativ ionutz85 raven234 Amiralul Radu.B alexmorph3us florin29sv brotybreaza frank81 Arsen22 IonutCFR2009 arianul vadaniel05 Cont dezactivat Polpot TonyGFR Andrey_tm baiazid tzifrea dandel bostanescu 2 razvan - trenuri Ciprian user dezactivat... 92Dragos cristi CFR alex03bv Balto alex.alexus.tm Jhonyla rizelgeorgel2004 redeme ldh80 costi_dumitru Norbi Caspar MariusM COSTACHE MIHAIL EuroNight Gabry Gabriel Adisoft1991s tudor_vl aurelsandu Hurricane florin.lifticariu Florin C mureseanu_976 Dutzu Karl discoid21 cardinal lifetec TVlad Sabik DPS Simply18 Radu The Legend Vale FeroFan97 AndreiStefan andreiutzu AlexD pannonia express vanchorusebulgaria Katalin4653 halmarius huiu_goe kristi kkk manuela riciu spiderpc cont dezactivat . AndiCFR @ndrey Teodor cfr500 Vitosa Warrior12 lapsanszkitamas DUAL Rarau Adrian78 NicuS KOSTYK alinx3330 Vlad Costin.H Alex Avram Dr2005 Adirmvl Spartan1948 allred Nesebar 114 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12455 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 06 Iul 2013, 23:19 | |
| La casa de bilete se incearca vanzarea biletelor la tariful cel mai mare, pe motivul ca ti se ofera cea mai rapida varianta. Asa e programat calculatorul si asa sunt „programate” si casierele. Câti cunosc despre reducerile acordate la calatoria cu mai multe trenuri consecutive? Pasionatii feroviari si cam atat. Restul daca poate sa-i prinda bine, daca nu ii plimba de colo-colo... |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 06 Iul 2013, 23:19 | |
| DA, chiar, mergeai la gara si cereai bilet.Casiera cunostea reteaua nu ca si acuma.Se intorcea la dulapul ala si stia exact. A nu avea pentru statia ceruta? stia alta ruta sau alta statie in aceeasi zona tarifara si iti dadea bilet. Si aici la tara, era tabel cu pretul biletelor. Noi spunem ca acum e un pas inainte, dar din discutii si din pataniile relatate de forumusti se pare ca CFR a ramas in spate cu pasii. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 06 Iul 2013, 23:46 | |
| Casierele nu prea ştiu nimic, probabil telegramele sunt puse la dosar şi atât. Un prieten s-a dus la Tulcea cu bicicleta şi s-a întors cu trenul. A cerut la tanti bilet de bicicletă dar ,,nu există aşa ceva" S-a urcat în tren şi a plătit 35 RON taxă bagaj voluminos achitată în tren, că aşa se taxează bicicleta fără bilet de bicicletă. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 06 Iul 2013, 23:54 | |
| Pai da, ca ele zic ca nu se poate, dar nu iti dau o dovada.Domle ti-am cerut nu mi-ai dat, cum sa dovedeasca tipul ca a cerut bilet si nu a primit? Sau alea se dau doar pentru vagoanele care au compartiment de biciclete? Si unde sa vada la Tulcea compartiment de biciclete? se bucura ca mai vine un tren doua sa aiba servicu si altii sa mai traga motorina.
|
| | | Caravelle_Zg V.I.P Member
Numarul mesajelor : 857 Varsta : 33 Localizare : Arad, România Reputatie : 6564 Data de inscriere : 05/09/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 07 Iul 2013, 00:46 | |
| - baiazid a scris:
- 2. Chiar daca mergi cu doua trenuri separate, biletul cumparat din gara Obor pentru IR intre Constanta si Mangalia va fi la tarif de regio. Nu conteaza daca cumperi biletul din Constanta , din gara Obor sau din alta gara din tara.
În staţia CFR Arad, spre exemplu, biletele la trenuri IR pe relaţia Constanţa - Mangalia se emit doar prin căutare automată, la tariful aferent. Căutarea manuală sau semi-automată (cu referire la orice rută) sunt strict interzise pentru casiere pe motivul foarte bine întemeiat „... nu avem voie că aşa ne-a spus şeful...”. |
| | | baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6736 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 07 Iul 2013, 11:49 | |
| - Caravelle_Zg a scris:
- baiazid a scris:
- 2. Chiar daca mergi cu doua trenuri separate, biletul cumparat din gara Obor pentru IR intre Constanta si Mangalia va fi la tarif de regio. Nu conteaza daca cumperi biletul din Constanta , din gara Obor sau din alta gara din tara.
În staţia CFR Arad, spre exemplu, biletele la trenuri IR pe relaţia Constanţa - Mangalia se emit doar prin căutare automată, la tariful aferent. Căutarea manuală sau semi-automată (cu referire la orice rută) sunt strict interzise pentru casiere pe motivul foarte bine întemeiat „... nu avem voie că aşa ne-a spus şeful...”. Si mai bine... Iei biletul asa cum este, numele celor in cauza inclusiv ,,sefu'' si faci sesizare la OPC. Sau poti sa le spui din start ca stii cat e pretul corect si ca o sa le faci sesizare la OPC, nici nu mai vine ,,sefu'' si ai biletul in mana. Amenda o va plati tot ,,sefu'' din reducerea salariala pe care i-o va face alt ,,sefu'' de la Bucuresti si sa nu crezi ca glumeste cineva pe seama asta. Referitor la acest aspect, stateam mai demult intr-un apartament cu gradina in care toata lumea arunca cu diverse gunoaie de la etajele superioare. Pana intr-o buna zi cand mi-am scos aparatul si am stat toata ziua vis-a-vis sa-i filmez. Dupa ce le-am spus la sedinta ca ma duc cu filmele la Sanepid incepand cu momentul ala nu a mai aruncat nici macar unul cu gunoi pe geam. Ba chiar incepusera cativa sa dea buna ziua iar in concluzie daca nu faceam acest lucru cat de curand nu mai vedeam pe geam de atata gunoi. Asa sunt oamenii, asa este sistemul, daca vrei sa corectezi ceva trebuie sa actionezi altfel esti luat de indiferent si bagat in aceeasi oalacu smecherii si nesimtitii... |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 07 Iul 2013, 12:16 | |
| IR Constanta-Mangalia tarifat ca R eu stiu ca acele bilete se emit doar pe plan local adica Constanta si Mangalia plus restul statiilor dintre acestea , si eu am incercat in Bucuresti sa iau la IR pentru Constanta-Mangalia si la fel , calculatorul dadea pretul aferent IR iar cand am spus ca acolo este oferta si se tarifeaza ca R atunci casiera a zis sa merg sa iau din Constanta ca ele nu au voie si nu au primit nimic referitor la acea ruta ca toate trenurile sa fie tarifate R . |
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 07 Iul 2013, 12:49 | |
| - Karpaty a scris:
- IR Constanta-Mangalia tarifat ca R eu stiu ca acele bilete se emit doar pe plan local adica Constanta si Mangalia plus restul statiilor dintre acestea
Foarte posibil dar nu sesizezi deja anomalia ? Poti sa iei 2 bilete pe aceeasi relatie de tren dar cu tarife diferite deci unul dintre ele se fals sau emis pentru a te face de bani. Daca ma duc la un supermarket se stie care, cumpar ceva la oferta cu pret afisat iar la casa platesc altceva adica mult mai mult, cam cata amenda crezi ca isi ia supermarketul respectiv ? La OPC nu merge cu ,,nene dar nu pot sa tai bilet ca nu ma lasa sefu' sau calculatorul'', daca pacalesti clientul trebuie sa platesti ! Iar pentru diferenta aia intre IR si R te incarca cu o amenda de nu te vezi, se duce tot planul de bilete pe luna aia de zile ! Acum cateva zile am fost cu IR de la Costinesti Sat la Constanta, ma duc la nas sa-i tai bilet dupa care se uita la mine si zice: pai nu stiam ca s-a desfiintat casa de bilete, stai sa dau prin statie la mecanic sa intreb. Dupa cateva minute bune se intoarce si zice: mecanicul spune ca exista casa de bilete. Ma enervez nitel si zic si eu: mai nene, tu crezi ca eu am chef de glume in program, casa de bilete din Sat e inchisa pana in septembrie iar eu nu am afirmat ca NU EXISTA ci ca NU FUNCTIONEAZA, e chiar acolo e un afis unde zice sa te caut pe tine si sa-mi tai bilet la tarif de casa. Nedumerit, ma crede pe cuvant si taie biletul dar din discutie am observat ca nici macar nu stia cand intrase trenul sezonier pe treaba, pasionat nasu' ce sa zic... |
| | | Cont dezactivat
Numarul mesajelor : 580 Varsta : 58 Reputatie : 5376 Data de inscriere : 05/11/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 07 Iul 2013, 14:16 | |
| Poate il convingeai pe nasu cu o fotografie a anuntului de la casa de bilete din Costinesti Sat! |
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 07 Iul 2013, 14:20 | |
| - District EA a scris:
- Poate il convingeai pe nasu cu o fotografie a anuntului de la casa de bilete din Costinesti Sat!
Acum stiu de unde am primit 5 evaluari negative in interval de un minut...Eu credeam ca forumul asta este interzis pentru nasi |
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 07 Iul 2013, 14:28 | |
| Panarame rau faza cu biletul de bicicleta la IR. Am tot spus ca este si va fi o prostie, dar asta este tara in care traim. Mai bine vorbea cu nasul si ai dadea 15 lei spaga ptr bicla, nu cred ca nu i-ar fi placut 15 lei, tinand cont ca el era sef pe acea sageata de la Tulcea la Bucuresti.
Asta e prostia in Romania, nasul stie ca ai bilet ptr tine, cu bicla ramai la alegerea lui, daca nu isi lua bilet si mergea sa negocieze cu el la usa, eu zic ca iesea cu cel putin 30% in castig, eventual platea si ptr el si ptr bicla un maxim de 55-60 lei asa a platit 70 lei biletul plus 35 lei ptr bicla 105 lei. Nu trebuie sa incurajam mersul cu nasul dar cand vezi atata prostie la cote inalte din partea unei mari compani se merita sa practicam si astfel de metode.
Tinand cont ca a dat 35 lei de la Tulcea la Bucuresti trebuie sa zicem ca a fost foarte norocos, alti au platit 21 lei pe Regio de la Brasov la Floresti Prahova !!! |
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 07 Iul 2013, 14:37 | |
| Dar in ce hal se incurajeaza mersul cu bicicleta la CFRCalatori. La 10 bilete de gen iti ia banii pentro o bicicleta noua . |
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 07 Iul 2013, 14:54 | |
| Dar Regiotrans mai rau iti pune bete-n roate cu acel bilet pret intreg ptr bicla.
Preturi nesimtite conditi cat de cat bune, intarzieri si altele si din aceasta cauza nu mai merg cu IR-ul decat de 2-3 ori pe an cu nasul in rest cu bilet la regio, iar ptr bicla daca merg pana la 30 km dau 2 lei spaga ce e peste 30 km iau bilet de 5 lei. |
| | | TonyGFR
Numarul mesajelor : 1198 Varsta : 27 Localizare : Breaza Reputatie : 6380 Data de inscriere : 24/10/2010
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 07 Iul 2013, 21:10 | |
| Tr. 3001/8 ce grad de ocupare are in timpul saptamanii pe Campina - Predeal? |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 07 Iul 2013, 21:23 | |
| 3008 ieri (sâmbătă) a fost destul de gol... 4 biciclete la Sinaia (de la Câmpina 5), cam 50% ocupate cele 3 vagoane... chiar nu mă aşteptam să fie atât de gol. În timpul săptămânii bănuiesc că e mai gol. _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri | |
| |
| | | | Întrebări şi răspunsuri | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |