|
| Întrebări şi răspunsuri | |
|
+110CalinPiatraNeamt Bobby_TM dany90 sytrus ANDU2100HP iuli.hard iustialex marcelbanu AMX 97-0548-4 Ryan Anderson Caravelle_Zg cristy79 ionutz72 Goanga ATM cristyadaX phnegativ ionutz85 raven234 Amiralul Radu.B alexmorph3us florin29sv brotybreaza frank81 Arsen22 IonutCFR2009 arianul vadaniel05 Cont dezactivat Polpot TonyGFR Andrey_tm baiazid tzifrea dandel bostanescu 2 razvan - trenuri Ciprian user dezactivat... 92Dragos cristi CFR alex03bv Balto alex.alexus.tm Jhonyla rizelgeorgel2004 redeme ldh80 costi_dumitru Norbi Caspar MariusM COSTACHE MIHAIL EuroNight Gabry Gabriel Adisoft1991s tudor_vl aurelsandu Hurricane florin.lifticariu Florin C mureseanu_976 Dutzu Karl discoid21 cardinal lifetec TVlad Sabik DPS Simply18 Radu The Legend Vale FeroFan97 AndreiStefan andreiutzu AlexD pannonia express vanchorusebulgaria Katalin4653 halmarius huiu_goe kristi kkk manuela riciu spiderpc cont dezactivat . AndiCFR @ndrey Teodor cfr500 Vitosa Warrior12 lapsanszkitamas DUAL Rarau Adrian78 NicuS KOSTYK alinx3330 Vlad Costin.H Alex Avram Dr2005 Adirmvl Spartan1948 allred Nesebar 114 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6736 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 06 Iul 2013, 19:52 | |
| - COSTACHE MIHAIL a scris:
- Multumesc mult DUAL si ionutz72 pentru raspunsuri. Mai am o nedumerire!
Anul acesta trenurile IR intre Constanta si Mangalia mai au tarif de Regio? Daca da, in ce conditii? Am inteles ca numai daca se calatoreste intre Constanta si Mangalia se ofera tarif de Regio. Cei care vin mai de departe platesc tarif de IR pentru tot traseul. Dar daca de ex. sa zicem ca merg de la Obor la Mangalia cu doua trenuri, adica Obor - Constanta cu Regio si Constanta - Mangalia cu un IR si cumpar un singur bilet din Obor, trenul IR de la Constanta la Mangalia ce fel de tarif va avea pe biletul meu? Este mai rentabil sa cumpar un bilet din Obor pentru Regio Obor - Constanta iar din Constanta un alt bilet ca pana la Mangalia sa platesc tarif de Regio pe IR? 1. Trenurile IR au tarif de regio doar daca se calatoreste intre Constanta si Mangalia, adica in conditiile in care pe bilet scrie ruta de la Constanta la una dintre statiuni inclusiv Mangalia (43km). Daca de exemplu iei biletul pe intreaga distanta Bucuresti Nord-Mangalia sau tot ce trece de Constanta platesti insa tarif pe intreaga distanta de IR deci 225 km+ 43 km adica total 268 km. 2. Chiar daca mergi cu doua trenuri separate, biletul cumparat din gara Obor pentru IR intre Constanta si Mangalia va fi la tarif de regio. Nu conteaza daca cumperi biletul din Constanta , din gara Obor sau din alta gara din tara. 3. Da, cu siguranta este mai rentabil. Tariful regio pentru IR Constanta-Mangalia este de doar 6.8 RON. Iti raman bani de un sandvis si de cateva beri, de fapt din punct de vedere studentie asta s-ar traduce ,,raman bani de intors'' sau ,, raman bani pentru plaja ''. Pentru ca la un simplu exercitiu un bilet fara anticipatie la IR Bucuresti Nord - Mangalia iti scoate din buzunar 64.7 RON iar un regio Obor-Constanta plus IR cu tarif de regio Constanta - Mangalia te ajunge doar la 27.4 + 6.8 adica 34.2. La juma' de pret si plimbare de ocazie pe M 800 cap coada. Bine, cea mai buna solutie ramane RE 2801 dar pleaca la 03.00 si e compus doar din etajate...Daca as locui in Bucuresti pentru mine ar fi trenul perfect ! Si mi-ar mai ramane de inca o bere (31.2 RON)... |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 06 Iul 2013, 22:01 | |
| Ehe in 2006 am mers cu P 3014 Predeal-Buc.Basarab de la Pl.Vest la Buc.Bas si apoi cu P 13961 pana la CT asa ca am stat 3 ore in GDN dar s-a meritat atunci eram elev si am platit 50%, daca as mai avea reducerea aceea de 50% acum as sta de la 3008 ( 21:00 ) pana la 2801 ( 03:00 ) adica 6 ore in capitala. Nu mai zic ca din PL.Vest din cei aproximativ 200 de insi care s-au urcat in 3014 cel puitin 100-110 din ei aveau bilete cu legatura spre mare la P 13961. Ce vremuri... |
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5868 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 06 Iul 2013, 22:20 | |
| - baiazid a scris:
- COSTACHE MIHAIL a scris:
- Multumesc mult DUAL si ionutz72 pentru raspunsuri. Mai am o nedumerire!
Anul acesta trenurile IR intre Constanta si Mangalia mai au tarif de Regio? Daca da, in ce conditii? Am inteles ca numai daca se calatoreste intre Constanta si Mangalia se ofera tarif de Regio. Cei care vin mai de departe platesc tarif de IR pentru tot traseul. Dar daca de ex. sa zicem ca merg de la Obor la Mangalia cu doua trenuri, adica Obor - Constanta cu Regio si Constanta - Mangalia cu un IR si cumpar un singur bilet din Obor, trenul IR de la Constanta la Mangalia ce fel de tarif va avea pe biletul meu? Este mai rentabil sa cumpar un bilet din Obor pentru Regio Obor - Constanta iar din Constanta un alt bilet ca pana la Mangalia sa platesc tarif de Regio pe IR? 1. Trenurile IR au tarif de regio doar daca se calatoreste intre Constanta si Mangalia, adica in conditiile in care pe bilet scrie ruta de la Constanta la una dintre statiuni inclusiv Mangalia (43km). Daca de exemplu iei biletul pe intreaga distanta Bucuresti Nord-Mangalia sau tot ce trece de Constanta platesti insa tarif pe intreaga distanta de IR deci 225 km+ 43 km adica total 268 km.
2. Chiar daca mergi cu doua trenuri separate, biletul cumparat din gara Obor pentru IR intre Constanta si Mangalia va fi la tarif de regio. Nu conteaza daca cumperi biletul din Constanta , din gara Obor sau din alta gara din tara.
3. Da, cu siguranta este mai rentabil. Tariful regio pentru IR Constanta-Mangalia este de doar 6.8 RON. Iti raman bani de un sandvis si de cateva beri, de fapt din punct de vedere studentie asta s-ar traduce ,,raman bani de intors'' sau ,, raman bani pentru plaja ''.
Pentru ca la un simplu exercitiu un bilet fara anticipatie la IR Bucuresti Nord - Mangalia iti scoate din buzunar 64.7 RON iar un regio Obor-Constanta plus IR cu tarif de regio Constanta - Mangalia te ajunge doar la 27.4 + 6.8 adica 34.2. La juma' de pret si plimbare de ocazie pe M 800 cap coada.
Bine, cea mai buna solutie ramane RE 2801 dar pleaca la 03.00 si e compus doar din etajate...Daca as locui in Bucuresti pentru mine ar fi trenul perfect ! Si mi-ar mai ramane de inca o bere (31.2 RON)... Bun, dar totusi cand bag pe site ruta Constanta-Mangalia si selectez un tren IR imi apare pretul nesimtit de la acest rang si nu pretul de Regio de 6.8 RON. Poate ma lamureste cineva.... |
| | | baiazid Utilizator Blocat
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 06 Iul 2013, 22:26 | |
| - cristy79 a scris:
Bun, dar totusi cand bag pe site ruta Constanta-Mangalia si selectez un tren IR imi apare pretul nesimtit de la acest rang si nu pretul de Regio de 6.8 RON. Poate ma lamureste cineva.... Este o greseala de soft si in ideea ca biletele la trenurile regio nu se pot achizitiona online. Da un telefon la gara sau la o agentie CFR (cel mai bine din Constanta) si te lamuresti daca tot nu am reusit eu cel care am circulat de multe ori in vara asta intre Constanta si Mangalia la tarif de regio indiferent de rangul trenului. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 06 Iul 2013, 22:27 | |
| Biletele pe Constanţa - Mangalia se emit în modul manual al xSell. Ele nu pot fi cumpărate on-line sau de la automate. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 06 Iul 2013, 22:30 | |
| @Dr2005, tocmai am observat ca este un bou care se joaca cu ,,aprecierile''. Zau ca nu inteleg de ce exista si optiunea de apreciere negativa, poate doar ca sa iasa cu scandal. |
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5868 Data de inscriere : 27/02/2013
| - baiazid a scris:
- cristy79 a scris:
Bun, dar totusi cand bag pe site ruta Constanta-Mangalia si selectez un tren IR imi apare pretul nesimtit de la acest rang si nu pretul de Regio de 6.8 RON. Poate ma lamureste cineva.... Este o greseala de soft si in ideea ca biletele la trenurile regio nu se pot achizitiona online. Da un telefon la gara sau la o agentie CFR (cel mai bine din Constanta) si te lamuresti daca tot nu am reusit eu cel care am circulat de multe ori in vara asta intre Constanta si Mangalia la tarif de regio indiferent de rangul trenului. OK Am inteles, multumesc. Nu am zis ca nu va cred ci doar mi se parea ciudat...Prin greseala asta de soft sunt descurajati poate unii calatori care nu cred ca ar suna si ar intreba, ei vad pretul acesta umflat si se orienteaza catre alte variante mai ieftine... |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13276 Data de inscriere : 05/01/2011
| Probabil incapacitati informatice .. Programul nu e facut sa sesizeze ,reducerile unui tren pe un tronson .. Si Tg Mures-Cluj cu toate ca circula la pret de R ,pe net era trecut IR,iar sistemul calcula ca atare .. Rezolvarea e simpla si de mult militez pentru ea.. trenurile cu ramura,sa nu se mai numeasca ramura RE 8800 la IR 1643(exemplu ipotetic),ci sa numeasca ramura R1643 si R 1543(cazul celei dea 2 ramuri) De ceva vreme s-au desteptat si avem un R cu numar de internatinal(numar de tren din 3 cifre) .. deci se fac progrese,dar de ordinul miimilor de milimetru |
| | | cristy79
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 06 Iul 2013, 22:35 | |
| - DUAL a scris:
- Probabil incapacitati informatice ..
Programul nu e facut sa sesizeze ,reducerile unui tren pe un tronson .. Si Tg Mures-Cluj cu toate ca circula la pret de R ,pe net era trecut IR,iar sistemul calcula ca atare .. Rezolvarea e simpla si de mult militez pentru ea.. trenurile cu ramura,sa nu se mai numeasca ramura RE 8800 la IR 1643(exemplu ipotetic),ci sa numeasca ramura R1643 si R 1543(cazul celei dea 2 ramuri) De ceva vreme s-au desteptat si avem un R cu numar de internatinal(numar de tren din 3 cifre) .. deci se fac progrese,dar de ordinul miimilor de milimetru Eu regret ca aceste incapacitati si greseli alunga lumea de la tren, daca omul care sa presupunem care are net intra si cauta un pret pt o anumita ruta si ii apare un pret mai mare decat cel real, asta e chiar culmea... Nu cred ca mai sta nimeni sa sune la gara, agentie etc ci se orienteaza pur si simplu catre altceva - bine probabil asta se si vrea... |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 06 Iul 2013, 22:35 | |
| Ar trebui făcut ca pe Aeroport, adică IR 572 Bucureşti - Galaţi şi R 0572 Bucureşti - PO Aeroport. În felul ăsta s-a evita ofertele discriminatorii (unde biletul de elev e mai scump decât cel întreg), iar orice eventuală ofertă ar putea fi văzută uşor pe Infofer. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 06 Iul 2013, 22:36 | |
| - cristy79 a scris:
OK Am inteles, multumesc. Nu am zis ca nu va cred ci doar mi se parea ciudat...Prin greseala asta de soft sunt descurajati poate unii calatori care nu cred ca ar suna si ar intreba, ei vad pretul acesta umflat si se orienteaza catre alte variante mai ieftine... Da, ai dreptate insa tocmai asta este definitia incapacitatii manageriale la CFR. Softul este facut sa fie prost si pastrat sa fie si mai prost in tendinta generala cu care am fost obisnuiti. Multi au laudat siteul/softul CFR dar mie mi se pare cel putin spus primitiv in comparatie cu ce am mai vazut la alte case. Dar nu-i nimic, banul merge, leafa merge. |
| | | cristy79
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 06 Iul 2013, 22:45 | |
| CFR are o oferta interesanta si pt trenurile IR de pe Valea Prahovei intre Brasov si Sinaia - cu reduceri de pana la 50%, dar cand bagi pe net o astfel de ruta evident ca iti apare pretul aberant de la IR... Imi amintesc ca in gara Brasov mi s-a intamplat anul trecut (cand nu exista oferta asta) sa intreb casierita cat costa un bilet IR Brasov-Predeal si cand mi-a zis 12 lei ne-a bufnit rasul pe amandoi... |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 06 Iul 2013, 22:51 | |
| Ar trebui facut...
pai cine sa faca? noi clientii?
am cerut bilet pe ruta Timisoara Nord-Bistrita Nord cu 4 trenuri ca sa nu stau prin gari si am dat trenurile scrise la casiera.
ea nu: ai tren direct asa da computerul cu asta mergi.
pai nu vreau cum merg cu vreeau eu nu cu ce vrea CFR, plus ca pierd reducerea
domle vrei bine, nu vrei asta da computeru, io n am voie sa ma bag.
Asta e abordare nu? ________________
3 tipi supravegheau doua femei care lipeau afise cu abonamente CFR:
domle ati putea informa undeva ca automatul de bilete nu iti permite sa combini trenurile si alte ..()
domle asa e programul cine crezi ca are bani sa plateasca sa il schimbe, vrei ceva iei de la casa
_______________ discutie telefonica despre biletul on line
bla bla
totusi sistemul iti da bilete doar la trenuri de rang superior.Putem prezuma ca ar continua calatoria 1-2-3 statii de la statia de sosire.Sau invers dou trei statii cu R apoi cu IR.
stim se cunoaste problema dar nu se poate.
despre ce vorbim noi aici?
|
| | | cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9705 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 06 Iul 2013, 23:00 | |
| Imi e dor de biletele edmonson Atunci nu aveam astfel de probleme _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 06 Iul 2013, 23:09 | |
| @dan tm , nu are rost sa te mai agiti , asa oameni asa tara , vai si amar , degeaba le spui ca ei o tin tot pe a lor , si eu patesc la fel cand vreau un bilet cu mai multe trenuri , zici ca sunt batuti in cap , niste ingramaditi , le spun eu ca si calator ce trebuie sa faca in acel calculator sa imi dea legatura care o vreau , pai e normal asa ceva ...................... Ma duc la casa si ii spun ca vreau de la x la y cu via z si numarul de conexiuni 2 la care respectiva incepe pai nu ca uite ce imi da calculatorul , pai mai femeie fa asa cum iti spun eu , dupa ceva vreme vede ca am avut dreptate , scoate biletul si mai si rade ca proasta , vai dar ce le sti , mai bine ca mine .......................... pai nu stiu cum draq au ajuns la CFR toti ingramaditii ca numa asemenea specimene lucreaza in CFR si altii care au vrut sa intre nu au putut ca de , nu au parintii , pile si relatii sus puse sa prinda si ei un loc in CFR dar au prins altii care nu stiu pe ce lume traiesc si uite ca lucreaza in CFR . |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri | |
| |
| | | | Întrebări şi răspunsuri | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |