Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Întrebări şi răspunsuri

In jos 
+110
CalinPiatraNeamt
Bobby_TM
dany90
sytrus
ANDU2100HP
iuli.hard
iustialex
marcelbanu
AMX 97-0548-4
Ryan Anderson
Caravelle_Zg
cristy79
ionutz72
Goanga
ATM
cristyadaX
phnegativ
ionutz85
raven234
Amiralul
Radu.B
alexmorph3us
florin29sv
brotybreaza
frank81
Arsen22
IonutCFR2009
arianul
vadaniel05
Cont dezactivat
Polpot
TonyGFR
Andrey_tm
baiazid
tzifrea
dandel
bostanescu 2
razvan - trenuri
Ciprian
user dezactivat...
92Dragos
cristi CFR
alex03bv
Balto
alex.alexus.tm
Jhonyla
rizelgeorgel2004
redeme
ldh80
costi_dumitru
Norbi
Caspar
MariusM
COSTACHE MIHAIL
EuroNight
Gabry Gabriel
Adisoft1991s
tudor_vl
aurelsandu
Hurricane
florin.lifticariu
Florin C
mureseanu_976
Dutzu
Karl
discoid21
cardinal
lifetec
TVlad
Sabik
DPS
Simply18
Radu
The Legend
Vale
FeroFan97
AndreiStefan
andreiutzu
AlexD
pannonia express
vanchorusebulgaria
Katalin4653
halmarius
huiu_goe
kristi kkk
manuela
riciu
spiderpc
cont dezactivat .
AndiCFR
@ndrey
Teodor
cfr500
Vitosa
Warrior12
lapsanszkitamas
DUAL
Rarau
Adrian78
NicuS
KOSTYK
alinx3330
Vlad
Costin.H
Alex Avram
Dr2005
Adirmvl
Spartan1948
allred
Nesebar
114 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 26 ... 49, 50, 51 ... 58 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

Numarul mesajelor : 2232
Reputatie : 6736
Data de inscriere : 05/10/2012

Întrebări şi răspunsuri - Pagina 50 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 50 Icon_minitimeSam 06 Iul 2013, 19:52

COSTACHE MIHAIL a scris:
Multumesc mult DUAL si ionutz72 pentru raspunsuri. Mai am o nedumerire!

Anul acesta  trenurile IR intre Constanta si Mangalia mai au tarif de Regio? Daca da, in ce conditii? Am inteles ca numai daca se calatoreste intre Constanta si Mangalia se ofera tarif de Regio. Cei care vin mai de departe platesc tarif de IR pentru tot traseul. Dar daca de ex. sa zicem ca merg de la Obor la Mangalia cu doua trenuri, adica Obor - Constanta cu Regio si Constanta - Mangalia cu un IR si cumpar un singur bilet din Obor, trenul IR de la Constanta la Mangalia ce fel de tarif va avea pe biletul meu? Este mai rentabil sa cumpar un bilet din Obor pentru Regio Obor - Constanta iar din Constanta un alt bilet ca pana la Mangalia sa platesc tarif de Regio pe IR?

1. Trenurile IR au tarif de regio doar daca se calatoreste intre Constanta si Mangalia, adica in conditiile in care pe bilet scrie ruta de la Constanta la una dintre statiuni inclusiv Mangalia (43km). Daca de exemplu iei biletul pe intreaga distanta Bucuresti Nord-Mangalia sau tot ce trece de Constanta platesti insa tarif pe intreaga distanta de IR deci 225 km+ 43 km adica total 268 km.

2. Chiar daca mergi cu doua trenuri separate, biletul cumparat din gara Obor pentru IR intre Constanta si Mangalia va fi la tarif de regio. Nu conteaza daca cumperi biletul din Constanta , din gara Obor sau din alta gara din tara.

3. Da, cu siguranta este mai rentabil. Tariful regio pentru IR Constanta-Mangalia este de doar 6.8 RON. Iti raman bani de un sandvis si de cateva beri, de fapt din punct de vedere studentie asta s-ar traduce ,,raman bani de intors'' sau ,, raman bani pentru plaja ''.

Pentru ca la un simplu exercitiu un bilet fara anticipatie la IR Bucuresti Nord - Mangalia iti scoate din buzunar 64.7 RON iar un regio Obor-Constanta plus IR cu tarif de regio Constanta - Mangalia te ajunge doar la 27.4 + 6.8 adica 34.2. La juma' de pret si plimbare de ocazie pe M 800 cap coada.

Bine, cea mai buna solutie ramane RE 2801 dar pleaca la 03.00 si e compus doar din etajate...Daca as locui in Bucuresti pentru mine ar fi trenul perfect ! Si mi-ar mai ramane de inca o bere (31.2 RON)...
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 50 Icon_minitimeSam 06 Iul 2013, 22:01

Ehe in 2006 am mers cu P 3014 Predeal-Buc.Basarab de la Pl.Vest la Buc.Bas si apoi cu P 13961 pana la CT asa ca am stat 3 ore in GDN dar s-a meritat atunci eram elev si am platit 50%, daca as mai avea reducerea aceea de 50% acum as sta de la 3008 ( 21:00 ) pana la 2801 ( 03:00 ) adica 6 ore in capitala. Nu mai zic ca din PL.Vest din cei aproximativ 200 de insi care s-au urcat in 3014 cel puitin 100-110 din ei aveau bilete cu legatura spre mare la P 13961. Ce vremuri...
Sus In jos
cristy79

cristy79

Numarul mesajelor : 1539
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5868
Data de inscriere : 27/02/2013

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 50 Icon_minitimeSam 06 Iul 2013, 22:20

baiazid a scris:
COSTACHE MIHAIL a scris:
Multumesc mult DUAL si ionutz72 pentru raspunsuri. Mai am o nedumerire!

Anul acesta  trenurile IR intre Constanta si Mangalia mai au tarif de Regio? Daca da, in ce conditii? Am inteles ca numai daca se calatoreste intre Constanta si Mangalia se ofera tarif de Regio. Cei care vin mai de departe platesc tarif de IR pentru tot traseul. Dar daca de ex. sa zicem ca merg de la Obor la Mangalia cu doua trenuri, adica Obor - Constanta cu Regio si Constanta - Mangalia cu un IR si cumpar un singur bilet din Obor, trenul IR de la Constanta la Mangalia ce fel de tarif va avea pe biletul meu? Este mai rentabil sa cumpar un bilet din Obor pentru Regio Obor - Constanta iar din Constanta un alt bilet ca pana la Mangalia sa platesc tarif de Regio pe IR?

1. Trenurile IR au tarif de regio doar daca se calatoreste intre Constanta si Mangalia, adica in conditiile in care pe bilet scrie ruta de la Constanta la una dintre statiuni inclusiv Mangalia (43km). Daca de exemplu iei biletul pe intreaga distanta Bucuresti Nord-Mangalia sau tot ce trece de Constanta platesti insa tarif pe intreaga distanta de IR deci 225 km+ 43 km adica total 268 km.

2. Chiar daca mergi cu doua trenuri separate, biletul cumparat din gara Obor pentru IR intre Constanta si Mangalia va fi la tarif de regio. Nu conteaza daca cumperi biletul din Constanta , din gara Obor sau din alta gara din tara.

3. Da, cu siguranta este mai rentabil. Tariful regio pentru IR Constanta-Mangalia este de doar 6.8 RON. Iti raman bani de un sandvis si de cateva beri, de fapt din punct de vedere studentie asta s-ar traduce ,,raman bani de intors'' sau ,, raman bani pentru plaja ''.

Pentru ca la un simplu exercitiu un bilet fara anticipatie la IR Bucuresti Nord - Mangalia iti scoate din buzunar 64.7 RON iar un regio Obor-Constanta plus IR cu tarif de regio Constanta - Mangalia te ajunge doar la 27.4 + 6.8 adica 34.2. La juma' de pret si plimbare de ocazie pe M 800 cap coada.

Bine, cea mai buna solutie ramane RE 2801 dar pleaca la 03.00 si e compus doar din etajate...Daca as locui in Bucuresti pentru mine ar fi trenul perfect ! Si mi-ar mai ramane de inca o bere (31.2 RON)...

Bun, dar totusi cand bag pe site ruta Constanta-Mangalia si selectez un tren IR imi apare pretul nesimtit de la acest rang si nu pretul de Regio de 6.8 RON. Poate ma lamureste cineva....
Sus In jos
baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 50 Icon_minitimeSam 06 Iul 2013, 22:26

cristy79 a scris:

Bun, dar totusi cand bag pe site ruta Constanta-Mangalia si selectez un tren IR imi apare pretul nesimtit de la acest rang si nu pretul de Regio de 6.8 RON. Poate ma lamureste cineva....

Este o greseala de soft si in ideea ca biletele la trenurile regio nu se pot achizitiona online. Da un telefon la gara sau la o agentie CFR (cel mai bine din Constanta) si te lamuresti daca tot nu am reusit eu cel care am circulat de multe ori in vara asta intre Constanta si Mangalia la tarif de regio indiferent de rangul trenului.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 50 Icon_minitimeSam 06 Iul 2013, 22:27

Biletele pe Constanţa - Mangalia se emit în modul manual al xSell. Ele nu pot fi cumpărate on-line sau de la automate.

baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 50 Icon_minitimeSam 06 Iul 2013, 22:30

@Dr2005, tocmai am observat ca este un bou care se joaca cu ,,aprecierile''. Zau ca nu inteleg de ce exista si optiunea de apreciere negativa, poate doar ca sa iasa cu scandal.
Sus In jos
cristy79

cristy79

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 50 Icon_minitimeSam 06 Iul 2013, 22:30

baiazid a scris:
cristy79 a scris:

Este o greseala de soft si in ideea ca biletele la trenurile regio nu se pot achizitiona online. Da un telefon la gara sau la o agentie CFR (cel mai bine din Constanta) si te lamuresti daca tot nu am reusit eu cel care am circulat de multe ori in vara asta intre Constanta si Mangalia la tarif de regio indiferent de rangul trenului.

OK Am inteles, multumesc.Very Happy 
Nu am zis ca nu va cred ci doar mi se parea ciudat...Prin greseala asta de soft sunt descurajati poate unii calatori care nu cred ca ar suna si ar intreba, ei vad pretul acesta umflat si se orienteaza catre alte variante mai ieftine...
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 13276
Data de inscriere : 05/01/2011

Probabil incapacitati informatice ..
Programul nu e facut sa sesizeze ,reducerile unui tren pe un tronson .. Si Tg Mures-Cluj cu toate ca circula la pret de R ,pe net era trecut IR,iar sistemul calcula ca atare ..
Rezolvarea e simpla si de mult militez pentru ea.. trenurile cu ramura,sa nu se mai numeasca ramura RE 8800 la IR 1643(exemplu ipotetic),ci sa numeasca ramura R1643 si R 1543(cazul celei dea 2 ramuri)
De ceva vreme s-au desteptat si avem un R cu numar de internatinal(numar de tren din 3 cifre) Smile.. deci se fac progrese,dar de ordinul miimilor de milimetru Smile
Sus In jos
cristy79

cristy79

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 50 Icon_minitimeSam 06 Iul 2013, 22:35

DUAL a scris:
Probabil incapacitati informatice ..
Programul nu e facut sa sesizeze ,reducerile unui tren pe un tronson .. Si Tg Mures-Cluj cu toate ca circula la pret de R ,pe net era trecut IR,iar sistemul calcula ca atare ..
Rezolvarea e simpla si de mult militez pentru ea.. trenurile cu ramura,sa nu se mai numeasca ramura RE 8800 la IR 1643(exemplu ipotetic),ci sa numeasca ramura R1643 si R 1543(cazul celei dea 2 ramuri)
De ceva vreme s-au desteptat si avem un R cu numar de internatinal(numar de tren din 3 cifre) Smile.. deci se fac progrese,dar de ordinul miimilor de milimetru Smile

Eu regret ca aceste incapacitati si greseli alunga lumea de la tren, daca omul care sa presupunem care are net intra si cauta un pret pt o anumita ruta si ii apare un pret mai mare decat cel real, asta e chiar culmea... Nu cred ca mai sta nimeni sa sune la gara, agentie etc ci se orienteaza pur si simplu catre altceva - bine probabil asta se si vrea...
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 50 Icon_minitimeSam 06 Iul 2013, 22:35

Ar trebui făcut ca pe Aeroport, adică IR 572 Bucureşti - Galaţi şi R 0572 Bucureşti - PO Aeroport. În felul ăsta s-a evita ofertele discriminatorii (unde biletul de elev e mai scump decât cel întreg), iar orice eventuală ofertă ar putea fi văzută uşor pe Infofer.

baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 50 Icon_minitimeSam 06 Iul 2013, 22:36

cristy79 a scris:

OK Am inteles, multumesc.Very Happy 
Nu am zis ca nu va cred ci doar mi se parea ciudat...Prin greseala asta de soft sunt descurajati poate unii calatori care nu cred ca ar suna si ar intreba, ei vad pretul acesta umflat si se orienteaza catre alte variante mai ieftine...

Da, ai dreptate insa tocmai asta este definitia incapacitatii manageriale la CFR. Softul este facut sa fie prost si pastrat sa fie si mai prost in tendinta generala cu care am fost obisnuiti. Multi au laudat siteul/softul CFR dar mie mi se pare cel putin spus primitiv in comparatie cu ce am mai vazut la alte case. Dar nu-i nimic, banul merge, leafa merge.
Sus In jos
cristy79

cristy79

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 50 Icon_minitimeSam 06 Iul 2013, 22:45

CFR are o oferta interesanta si pt trenurile IR de pe Valea Prahovei intre Brasov si Sinaia - cu reduceri de pana la 50%, dar cand bagi pe net o astfel de ruta evident ca iti apare pretul aberant de la IR...
Imi amintesc ca in gara Brasov mi s-a intamplat anul trecut (cand nu exista oferta asta) sa intreb casierita cat costa un bilet IR Brasov-Predeal si cand mi-a zis 12 lei ne-a bufnit rasul pe amandoi...
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 50 Icon_minitimeSam 06 Iul 2013, 22:51

Ar trebui facut...

pai cine sa faca? noi clientii?

am cerut bilet pe ruta Timisoara Nord-Bistrita Nord cu 4 trenuri ca sa nu stau prin gari si am dat trenurile scrise la casiera.

ea nu: ai tren direct asa da computerul cu asta mergi.

pai nu vreau cum merg cu vreeau eu nu cu ce vrea CFR, plus ca pierd reducerea

domle vrei bine, nu vrei asta da computeru, io n am voie sa ma bag.

Asta e abordare nu?

3 tipi supravegheau doua femei care lipeau afise cu abonamente CFR:

domle ati putea informa undeva ca automatul de bilete nu iti permite sa combini trenurile si alte ..()

domle asa e programul cine crezi ca are bani sa plateasca sa il schimbe, vrei ceva iei de la casa

bla bla

totusi sistemul iti da bilete doar la trenuri de rang superior.Putem prezuma ca ar continua calatoria 1-2-3 statii de la statia de sosire.Sau invers dou trei statii cu R apoi cu IR.

stim se cunoaste problema dar nu se poate.

despre ce vorbim noi aici?

Sus In jos
cristi CFR
Administrator
Administrator
cristi CFR

Numarul mesajelor : 3663
Localizare : Timişoara
Reputatie : 9705
Data de inscriere : 02/11/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 50 Icon_minitimeSam 06 Iul 2013, 23:00

Imi e dor de biletele edmonson Crying or Very sad 
Atunci nu aveam astfel de probleme Mad

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 50 Icon_minitimeSam 06 Iul 2013, 23:09

@dan tm , nu are rost sa te mai agiti , asa oameni asa tara , vai si amar , degeaba le spui ca ei o tin tot pe a lor , si eu patesc la fel cand vreau un bilet cu mai multe trenuri , zici ca sunt batuti in cap , niste ingramaditi , le spun eu ca si calator ce trebuie sa faca in acel calculator sa imi dea legatura care o vreau , pai e normal asa ceva ......................
Ma duc la casa si ii spun ca vreau de la x la y cu via z si numarul de conexiuni 2 la care respectiva incepe pai nu ca uite ce imi da calculatorul , pai mai femeie fa asa cum iti spun eu , dupa ceva vreme vede ca am avut dreptate , scoate biletul si mai si rade ca proasta , vai dar ce le sti , mai bine ca mine .......................... pai nu stiu cum draq au ajuns la CFR toti ingramaditii ca numa asemenea specimene lucreaza in CFR si altii care au vrut sa intre nu au putut ca de , nu au parintii , pile si relatii sus puse sa prinda si ei un loc in CFR dar au prins altii care nu stiu pe ce lume traiesc si uite ca lucreaza in CFR .
Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad 

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 50 Icon_minitime

Sus In jos

Întrebări şi răspunsuri
Sus 
Pagina 50 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 26 ... 49, 50, 51 ... 58 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» INTREBARI SI RASPUNSURI
» Întrebări şi răspunsuri
» INTREBARI SI RASPUNSURI
» Întrebări şi răspunsuri
» Informaţii generale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: