- V3R a scris:
- O intrebare scurta, sper sa nu fie problema cu topicul; unde se mai pot gasi cele 5 volume din Monografia Uzinelor Malaxa ?
Nu le mai gasesc nicaieri si as dori sa le am in biblioteca.
o cautare pe net
Am placerea sa va anunt ca a aparut "Monografia Uzinelor Malaxa"
Sunt 5 volume iar pretul este de 100 E la cursul zilei plus taxele de expeditie pentru cei care nu sunt din Bucuresti.
Bucurestenii pot sa achizitioneze cartea de la sediul "Fundatiei MALAXA" aflat intr-o cladire de langa poarta nr.1 Faur.
Cei interesati de achizitia cartilor sunt invitati sa ia legatura cu dl.ing.Tartacuta dupa ora 18:00 la telefon.
021 340 30 54
http://caiferate.21.forumer.com/viewtopic.php?t=150
http://www.cartula.ro/forum/topic/3468-monografia-uzinelor-malaxa/
Normal ar fi sa stiu mai multe despre cele cinci volume deoarece le-am cumparat ... ieri :rolleyes:
Am sa o iau pe rand:
Tiparitura este facuta pe hartie de buna calitate, coperti semicartonate veline, format A5
Fiind o manografie nu va asteptati sa gasiti desene de uzina sau ceva de genul asta. Schitele sunt la nivel de schita cu cote generale si ... cam atat.
Volumul I - "Un arc peste timp", 720 pag prezinta istoria uzinelor de la infiintare pana in zilele noastre.
Volumul II - "Locomotive cu abur", 280 pag prezinta toate locomotivele ce au fost construite de uzinele Malaxa/23 August/Faur
Volumul III - "Automotoare", 367 pag face vorbire despre automotoarele Malaxa de la transformarea vagoanelor in automotoare pana la Sageata Albastra. A nu seconfunda cu Desiro care este alta mancare de peste.
Volumul IV - "Locomotive diesel si electrice", 464 pag
Volumul V - "Catalogul locomotivelor", 397 pag prezinta tabele si tabelase cu toate tipurile de locomotive diesel si electrice construite de uzine, serii de fabricatie, beneficiari etc.
Ce sa va mai spun?
Volumele contin fotografii alb/negru cu uzinele, produsele CF, oamenii marcanti ai acesteia, fotografii mai bune si mai putin bune din punct de vedere calitativ.
Cartile sunt scrise de oameni care au lucrat in uzina, unii din 1935 altii de mai tarziu.
Monografia este realizata prin grija "Fundatiei Niculae Malaxa".
Cred ca cea mai buna solutie de a va convinge daca merita au ba ca aceste volume sa faca parte din biblioteca voastra este tot contactarea ing. Gheorghe Tartacuta si stabilirea unei intalniri cu domnia sa. Aveti ocazia sa vedeti volumele pe viu, sa le frunzariti si sa va faceti o parere. Mai greu pentru cei care nu sunt din Bucuresti.
Dl.ing. este de o amabilitate iesita din comun, om scolit in perioada interbelica ce si-a tocit pingelele din 1945 in incinta uzinelor. Un personaj cu care sigur o sa va faca placere sa va reintalniti.
Parerea mea despre volume?
Este laudabil ca au reusit sa faca asa ceva. Am considerat ca trebuie sa o cumpar, ma bucur ca am facut-o, si sunt multumit de informatiile care sunt intre coperti. Ca se puteau da mai multe informatii este o nuanta dar nu cred ca ar reusi cineva intr-un numar limitat de pagini sa faca mai mult.
Aceasta postare a fost editata de LDH: 06 February 2008 - 04:23 PM
Thu Jun 28, 2007 9:09 pm Post subject: Istoria Uzinelor Malaxa Reply with quote
Acum cateva minute am aflat, dintr-un e-mail primit de la un prieten din Anglia, ca foarte curand, Fundatia Malaxa va publica o carte in 4 volume avand ca subiect istoria Uzinelor Malaxa (actualele uzine FAUR S.A.). Unele din multele capitole interesante ale viitoare carti se vor referi la: Istoria Uzinelor, Locomotivele cu abur construite la Uzinele Malaxa, Constructia locomotivelor diesel (inclusiv lista completa a tuturor locomotivelor diesel produse). De asemena, carteile vor contine un mare numar de fotografii inedite, majoritatea nepublicate pana acum.
Se pare ca initial lucrarea va fi publicata intr-un titraj de 200-300 de exemplare, urmand ca in functie de interseul publicului, editorul sa tipareasca
si exemplare destinate comercializarii (nu stiu inca nimic legat de pretul viitoarei lucrari).
Voi reveni cu detalii imediat ce aflu mai multe noutati despre aceasta carte.
///////////
m-am uitat si pe Biblioteca Nationala dar nu sunt sigur ca se gaseste acolo
Daca are ISBN sigur o vei gasi acolo
Fiind doar 200 de exemplare mici sanse sa o gasesti la vreun anticariat
Holban, Henry Uzinele Malaxa - 23 August - Faur 2007 CD PRESS
III 278905
cred totusi ca asta ar fi cartea
-------------------------
Editura CD PRESS
str. Logofatul Tautu nr. 67
sector 3, Bucuresti
cod 031212