Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Monografia uzinelor Malaxa

In jos 
4 participanți
AutorMesaj
V3R

V3R

Numarul mesajelor : 49
Varsta : 32
Localizare : Cluj - Napoca
Reputatie : 5973
Data de inscriere : 04/09/2008

Monografia uzinelor Malaxa Empty
MesajSubiect: Monografia uzinelor Malaxa   Monografia uzinelor Malaxa Icon_minitimeDum 23 Dec 2012, 01:09

O intrebare scurta, sper sa nu fie problema cu topicul; unde se mai pot gasi cele 5 volume din Monografia Uzinelor Malaxa ?

Nu le mai gasesc nicaieri si as dori sa le am in biblioteca.
Sus In jos
http://www.romanianscenery.com
Rarau
V.I.P Member
V.I.P Member
Rarau

Numarul mesajelor : 742
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5452
Data de inscriere : 23/01/2012

MesajSubiect: Re: Monografia uzinelor Malaxa   Monografia uzinelor Malaxa Icon_minitimeDum 23 Dec 2012, 02:14

V3R a scris:
O intrebare scurta, sper sa nu fie problema cu topicul; unde se mai pot gasi cele 5 volume din Monografia Uzinelor Malaxa ?

Nu le mai gasesc nicaieri si as dori sa le am in biblioteca.

o cautare pe net

Am placerea sa va anunt ca a aparut "Monografia Uzinelor Malaxa"
Sunt 5 volume iar pretul este de 100 E la cursul zilei plus taxele de expeditie pentru cei care nu sunt din Bucuresti.
Bucurestenii pot sa achizitioneze cartea de la sediul "Fundatiei MALAXA" aflat intr-o cladire de langa poarta nr.1 Faur.
Cei interesati de achizitia cartilor sunt invitati sa ia legatura cu dl.ing.Tartacuta dupa ora 18:00 la telefon.
021 340 30 54

http://caiferate.21.forumer.com/viewtopic.php?t=150

http://www.cartula.ro/forum/topic/3468-monografia-uzinelor-malaxa/

Normal ar fi sa stiu mai multe despre cele cinci volume deoarece le-am cumparat ... ieri :rolleyes:

Am sa o iau pe rand:

Tiparitura este facuta pe hartie de buna calitate, coperti semicartonate veline, format A5

Fiind o manografie nu va asteptati sa gasiti desene de uzina sau ceva de genul asta. Schitele sunt la nivel de schita cu cote generale si ... cam atat.

Volumul I - "Un arc peste timp", 720 pag prezinta istoria uzinelor de la infiintare pana in zilele noastre.

Volumul II - "Locomotive cu abur", 280 pag prezinta toate locomotivele ce au fost construite de uzinele Malaxa/23 August/Faur

Volumul III - "Automotoare", 367 pag face vorbire despre automotoarele Malaxa de la transformarea vagoanelor in automotoare pana la Sageata Albastra. A nu seconfunda cu Desiro care este alta mancare de peste.

Volumul IV - "Locomotive diesel si electrice", 464 pag

Volumul V - "Catalogul locomotivelor", 397 pag prezinta tabele si tabelase cu toate tipurile de locomotive diesel si electrice construite de uzine, serii de fabricatie, beneficiari etc.

Ce sa va mai spun?

Volumele contin fotografii alb/negru cu uzinele, produsele CF, oamenii marcanti ai acesteia, fotografii mai bune si mai putin bune din punct de vedere calitativ.

Cartile sunt scrise de oameni care au lucrat in uzina, unii din 1935 altii de mai tarziu.
Monografia este realizata prin grija "Fundatiei Niculae Malaxa".

Cred ca cea mai buna solutie de a va convinge daca merita au ba ca aceste volume sa faca parte din biblioteca voastra este tot contactarea ing. Gheorghe Tartacuta si stabilirea unei intalniri cu domnia sa. Aveti ocazia sa vedeti volumele pe viu, sa le frunzariti si sa va faceti o parere. Mai greu pentru cei care nu sunt din Bucuresti.
Dl.ing. este de o amabilitate iesita din comun, om scolit in perioada interbelica ce si-a tocit pingelele din 1945 in incinta uzinelor. Un personaj cu care sigur o sa va faca placere sa va reintalniti.

Parerea mea despre volume?
Este laudabil ca au reusit sa faca asa ceva. Am considerat ca trebuie sa o cumpar, ma bucur ca am facut-o, si sunt multumit de informatiile care sunt intre coperti. Ca se puteau da mai multe informatii este o nuanta dar nu cred ca ar reusi cineva intr-un numar limitat de pagini sa faca mai mult.

Aceasta postare a fost editata de LDH: 06 February 2008 - 04:23 PM

Thu Jun 28, 2007 9:09 pm Post subject: Istoria Uzinelor Malaxa Reply with quote
Acum cateva minute am aflat, dintr-un e-mail primit de la un prieten din Anglia, ca foarte curand, Fundatia Malaxa va publica o carte in 4 volume avand ca subiect istoria Uzinelor Malaxa (actualele uzine FAUR S.A.). Unele din multele capitole interesante ale viitoare carti se vor referi la: Istoria Uzinelor, Locomotivele cu abur construite la Uzinele Malaxa, Constructia locomotivelor diesel (inclusiv lista completa a tuturor locomotivelor diesel produse). De asemena, carteile vor contine un mare numar de fotografii inedite, majoritatea nepublicate pana acum.

Se pare ca initial lucrarea va fi publicata intr-un titraj de 200-300 de exemplare, urmand ca in functie de interseul publicului, editorul sa tipareasca
si exemplare destinate comercializarii (nu stiu inca nimic legat de pretul viitoarei lucrari).

Voi reveni cu detalii imediat ce aflu mai multe noutati despre aceasta carte.

///////////

m-am uitat si pe Biblioteca Nationala dar nu sunt sigur ca se gaseste acolo
Daca are ISBN sigur o vei gasi acolo
Fiind doar 200 de exemplare mici sanse sa o gasesti la vreun anticariat

Holban, Henry Uzinele Malaxa - 23 August - Faur 2007 CD PRESS
III 278905

cred totusi ca asta ar fi cartea

-------------------------

Editura CD PRESS

str. Logofatul Tautu nr. 67
sector 3, Bucuresti
cod 031212

Tel.: +40 21 337 37 37
Fax: +40 21 337 37 57

E-mail:
Sus In jos
V3R

V3R

MesajSubiect: Re: Monografia uzinelor Malaxa   Monografia uzinelor Malaxa Icon_minitimeDum 23 Dec 2012, 12:46

Un copy-paste puteam si eu; din cate stiu nu mai sunt exemplare pe stoc, de aia am intrebat unde s-ar mai gasi..
Sus In jos
V3R

V3R

MesajSubiect: Re: Monografia uzinelor Malaxa   Monografia uzinelor Malaxa Icon_minitimeVin 28 Dec 2012, 03:09

Buna,

Ca sa nu mai fac topic nou, stie cineva daca se va mai republica primul volum din "Istoricul Tractiunii Feroviare" ? Sau daca se mai gaseste undeva, desi nu cred..
Sus In jos
gabriytel

Numarul mesajelor : 7
Varsta : 36
Localizare : Pucioasa
Reputatie : 4844
Data de inscriere : 26/08/2011

MesajSubiect: Re: Monografia uzinelor Malaxa   Monografia uzinelor Malaxa Icon_minitimeSam 12 Oct 2013, 21:30

Primul volum din ,,Istoricul Tractiunii Feroviare din Romania 1854-1918" se gaseste la Biblioteca Centrala Universitara Bucuresti(bcub.ro), doar spre consultare la sala de lectura. vestea buna e ca se pot face poze
Sus In jos
Cont.dezactivat

Numarul mesajelor : 1236
Reputatie : 5469
Data de inscriere : 20/05/2013

MesajSubiect: Re: Monografia uzinelor Malaxa   Monografia uzinelor Malaxa Icon_minitimeDum 25 Ian 2015, 11:08

Se mai gaseste pe undeva monografia uzinelor malaxa?
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Monografia uzinelor Malaxa   Monografia uzinelor Malaxa Icon_minitime

Sus In jos

Monografia uzinelor Malaxa
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Automotoare clasa 78 Malaxa
» Malaxa
» Compunerea trenurilor din Romania - 2015
» Automotoare clasa 77 Malaxa
» Automotoare clasa 77 Malaxa

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum