Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

ruta cea mai ieftina pentru Londra

In jos 
+4
Dr2005
pannonia express
Rarau
flower_power
8 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2
AutorMesaj
ionutz72
V.I.P Member
V.I.P Member
ionutz72

Numarul mesajelor : 1030
Varsta : 52
Localizare : Prin zona...
Reputatie : 6457
Data de inscriere : 30/03/2010

ruta cea mai ieftina pentru Londra - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: ruta cea mai ieftina pentru Londra   ruta cea mai ieftina pentru Londra - Pagina 2 Icon_minitimeJoi 21 Feb 2013, 16:13

ionutz72 a scris:
FIP-ul e una, gratuitatea e alta. Cu FIP-ul vizat pe anul respectiv poți merge oricând în Europa, în baza lui având reducerea de 50%.
Pt gratuitate ai 3file pt fiecare tara în parte la ce ai făcut cerere, valabile fiecare din momentul completării(intrării în tara) 24ore. Dacă depășești granița își pierd valabilitatea(teoretic) .Odata emise filele sunt valabile 3luni. In decursul anului mai poți cere gratuități pentru alte tari din Europa pe care nu ai avut emise gratuități.
FIP-ul și gratuitățile nu sunt dependente intre ele. Poti avea și una și alta separat sau amândouă împreună.
Ce am uitat sa specific despre filele gratuite e ca sunt valabile 24ore indiferent de nr. de trenuri folosite, e ca și un abonament pe toată rețeaua tarii respective, plătind doar suplimentele aferente. Astfel ca e impropriu spus ca ai un drum gratuit, ai defapt 3 file (zile) (asa era acum 2ani) în care te plimbi cât vrei și poți, și în orice zile vrei în intervalul celor 3 luni de valabilitate Smile
Sus In jos
laur 133

Numarul mesajelor : 415
Varsta : 39
Localizare : Craiova
Reputatie : 5706
Data de inscriere : 01/06/2010

MesajSubiect: Re: ruta cea mai ieftina pentru Londra   ruta cea mai ieftina pentru Londra - Pagina 2 Icon_minitimeJoi 21 Feb 2013, 17:00

Eu am calatorit in afara tarii de 6 ori cu trenul. Cand am beneficiat de gratuitate am avut un carnet FIP cu cate o fila(cupon) pt fiecare tara in care am solicitat sa calatoresc. Fiecare fila avea cate 4 casute ,care se folosesc in ordinea numerelor, valabilitatea lor incepand cu ziua care este inscrisa de beneficiar si dureaza pana a doua zi la orele 24.Data care trebuie inscrisa in prima casuta este aceea cand trenul trebuie sa ajunga in prima statie cu oprire dupa frontiera, sau dupa punctul de tranzit in cazul trecerii pe o alta retea.Daca un cupon a ffost utilizat intr-o tara vecina cu taran de emitere ,el nu mai poate fi utilizat in aceasta tara dupa intoarcerea pe reteaua emitenta.
Eu stiam ca angajatii au dreptul la o singura calatorie gratuita/an ,pt alte calatorii beneficiind de 50% reducere.Nu inteleg la ce te referi tu ionutz.
Sus In jos
ionutz72
V.I.P Member
V.I.P Member
ionutz72

MesajSubiect: Re: ruta cea mai ieftina pentru Londra   ruta cea mai ieftina pentru Londra - Pagina 2 Icon_minitimeJoi 21 Feb 2013, 17:52

Da,ai dreptate,pana la ora 24 a zilei urmatoare le folosesti.
M-am referit ca acele 4 casute(eu stiam de 3- sunt doi ani de cand le-am folosit,posibil sa gresesc) cum ai avut tu, le poti folosi cand vrei tu in intervalul de 3 luni.De exemplu azi(o casuta) intri in Austria, peste 3 zile(alta casuta) te plimbi in Austria unde vrei, apoi peste o luna(alta casuta) te intorci acasa. Daca astea 3 luni ai folosit sa zicem Ungaria si Austria, poti cere peste jumatate de an(in acelasi an) alte tari nefolosite,stiu si eu: Bulgaria si Cehia.Asta iti spun sigur ca asa era acum doi ani.
Asta ma intrebi?
Sus In jos
laur 133

Numarul mesajelor : 415
Varsta : 39
Localizare : Craiova
Reputatie : 5706
Data de inscriere : 01/06/2010

MesajSubiect: Re: ruta cea mai ieftina pentru Londra   ruta cea mai ieftina pentru Londra - Pagina 2 Icon_minitimeJoi 21 Feb 2013, 18:04

Da. Mie mi s-a spus aici (in Craiova) ca am o calatorie /an gratuita ,restul cu 50%,dar nu am mai intrebat si la Bucuresti. Ultima data am fost in Frantade Craciun,desi aveam si pt Marea Britanie,dar nu aveam cu cine sa merg mai departe si m-am intors din Franta.
Sus In jos
ionutz72
V.I.P Member
V.I.P Member
ionutz72

MesajSubiect: Re: ruta cea mai ieftina pentru Londra   ruta cea mai ieftina pentru Londra - Pagina 2 Icon_minitimeJoi 21 Feb 2013, 18:39

Atunci iti zic sigur ca asa era,adica odata pe an poti folosi calea ferata dintr-o tara sau mai multe.Dar daca sunt tari ce nu le-ai bifat in prima cerere,puteai sa faci alta data cerere pt celelalte.Iti zic sigur,pt ca am intrebat atunci la Bucuresti.
Bineinteles in cazul tau pentru UK nu mai puteai cere alta data,adica odata eliberate daca nu le folosesti e problema ta. Imi pare rau ca nu mai am foile folosite atunci.Uite in 2010 ce gratuitati si cui se ofereau:
ruta cea mai ieftina pentru Londra - Pagina 2 Th_IMG_0001-2 ruta cea mai ieftina pentru Londra - Pagina 2 Th_IMG_0002-2
Pentru EUROSTAR si alte tari sunt altfel de anexe.Din ce am vazut eu atunci la Bucuresti erau parca separate si pentru Turcia si chiar Moldova.Dar nu sunt sigur ce-am vazut.Mie mi-a trebuit atunci Ungaria,Austria si Germania.
LE: acum imi dau seama ca au trecut deja 3 ani...
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: ruta cea mai ieftina pentru Londra   ruta cea mai ieftina pentru Londra - Pagina 2 Icon_minitime

Sus In jos

ruta cea mai ieftina pentru Londra
Sus 
Pagina 2 din 2Mergi la pagina : Înapoi  1, 2
 Subiecte similare
-
» Calatorie Bucuresti - Londra
» Revista presei (partea I)
» Londra : Euston, St Pancras Internațional și King's Cross-country.
» INTREBARI SI RASPUNSURI
» Propuneri pentru noul mers de tren 2013-2014

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: INTERNATIONAL-
Mergi direct la: