|
| Poze cu mijloace de transport in comun | |
|
+47@ndrey Andrei MEF Mihai PH dan tm mielutu zburator Jurnal Feroviar cstefan M.I.C.I. anacronox Spartan1948 Vitosa Nesebar tcm AndiCFR impuls buldozer2 sovidiu Norbi Katalyn Hawkuletz Cont.dezactivat DUAL alex.alexus.tm kristi kkk 19jimmy84 lapsanszkitamas cont.dezactivat. AndreiCFRbv Bobby_TM Simply18 marcelbanu cortexedge Adrian78 Dutzu Andrey_tm Radu Tudor LanceR cristi CFR Lafont Dr2005 TVlad AndreiStefan ANDU2100HP mureseanu_976 COSTACHE MIHAIL Adirmvl tudor_vl 51 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Poze cu mijloace de transport in comun Joi 20 Feb 2014, 16:17 | |
| |
| | | cont.dezactivat.
Numarul mesajelor : 109 Reputatie : 4341 Data de inscriere : 17/05/2013
| | | | cont.dezactivat.
| Subiect: Re: Poze cu mijloace de transport in comun Joi 20 Feb 2014, 19:49 | |
| Mie nu-mi palc deloc, vă și explic de ce 1. Sunt la mâna adoua 2. Sunt urîte 3. Consumă mult |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20635 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25580 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Poze cu mijloace de transport in comun Joi 20 Feb 2014, 20:45 | |
| E clar că consumă mai mult... Ikarusul 260 are o normă de 31 litri motorină la 100 km, iar Dacul 32. La Bucureşti, un Citaro are o normă de vreo 45 litri, că aşa e tehnologia nouă... ca să nu polueze, motorul e ,,gâtuit", are nevoie de o putere mai mare ca să tragă la fel ca D2156-le de pe Ikarus, care are doar 192 CP putere nominală. Mai sus m-am referit strict la autobuzele nearticulate, la articulate cifrele sunt mai mari.
Dacă aş fi în poziţia să aleg, aş merge pe MAN, pentru că tot parcul actual de autobuze e bazat pe MAN, exceptând BMC-urile şi Isuzu-urile. _________________ :TTT:
|
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Poze cu mijloace de transport in comun Vin 21 Feb 2014, 18:14 | |
| Ele sunt in vizita la Ploiesti si nu in probe dar romani cu scoala putina folosesc anumite termene total invers. Curios ca in ultimile 2 zile m-am tot dat cu ele, nu stiu de unde stie atata lume de ele, am vazut mosi la 60 ani vorbind de cele 2 autobuze, posibil sa fi vazut la stiri.
Articulatul ala e foarte silentios, daca stai in fata la usa 1 nu se aude motorul deloc, zici ca e pe baterie sau troleu.
Sunt la mana a doua iar Ploiestiul din 1997 incoace la capitolul autobuze a luat numai autobuze noi si nu sh. Au mai fost si aletele in "vizita" pe la noi un Iveco Irsibus ceva de genul si altele.
Insa n-ar strica daca ar cumpara vreo 10 astfel de autobuze la mana a doua, mai casam din jafurile alea de Ikarus Long Vehicule care abia se taraie cu maxim 30-35 km/h prin oras pe traseele 2, 5, 36 sau 104. |
| | | cont.dezactivat.
| Subiect: Re: Poze cu mijloace de transport in comun Vin 21 Feb 2014, 18:49 | |
| De unde ști tu că sunt în vizită? :shock: Apropo, ploieșteni, luați-vă adio de la ele că azi a fost ultima zi de probe, de mâine vor pleca înapoi la Sibiu
Ultima editare efectuata de catre BogdanVTR in Vin 21 Feb 2014, 18:56, editata de 1 ori |
| | | cont.dezactivat.
| Subiect: Re: Poze cu mijloace de transport in comun Vin 21 Feb 2014, 18:55 | |
| De ce vrei atît de mult să taie Ikarusurile? Dacă nu-ți convine, mergi pe jos |
| Subiect: Re: Poze cu mijloace de transport in comun Vin 21 Feb 2014, 19:11 | |
| Ce inseamna pentru niste autobuze sa fie in vizita? asa pentru a ajuta firma din orasa sau pentru a se lauda cealalta firma cu ce are?
Mie mi se pare ca ele vin ,,in vizita" tocmai pentru a fi probate. Urmare a acestor probe , firma locala procedeaza in consecinta.
Asa vad eu lucrurile. Despre taierea Ikarusurilor, nu stiu ce sa spun, ca parere generala, katalyn e nemultumit de trenuri, acum pare nemultumit si de transportul in comun, ramine sa ne spuna daca il multumeste ceva in domeniul transporturilor in Romania. |
| | | cont.dezactivat.
| Subiect: Re: Poze cu mijloace de transport in comun Vin 21 Feb 2014, 19:14 | |
| Ai mare dreptate, dan tm. Cel mai simplu este mersul pe jos sau cu bicicleta |
| | | mureseanu_976 Moderator
Numarul mesajelor : 2215 Localizare : I eh, no, nooo, no es possible Reputatie : 8097 Data de inscriere : 07/02/2009
| Subiect: Re: Poze cu mijloace de transport in comun Vin 21 Feb 2014, 20:20 | |
| Nu va plac O405G si A21 ? Sa ni le dea sibienii noua, de-abia taiem vreo 4-5 dube in locul lor In fond, avem deja 2 MAN-uri A21 ex-LandBus (AT), nu ar strica sa aiba un "fratior". _________________ D 320 "VICENTIJE RAKIC" BEOGRAD - BUCURESTI |
| | | Radu Tudor V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1098 Varsta : 28 Localizare : Targoviste Reputatie : 5801 Data de inscriere : 06/02/2012
| Subiect: Re: Poze cu mijloace de transport in comun Vin 21 Feb 2014, 21:44 | |
| Ikarus-urile deja si-au depasit perioada de exploatare. Trebuiau taiate in urma cu vreo 10 ani. Daca s-ar inlocui cu astfel de autobuze articulate ar fi perfect pentru Ploiesti. Vreau sa spun ca, la Targoviste, Mercedes-urile O405N se comporta extraordinar si sunt cu mult peste ce ofera un Ikarus (au caldura, aer conditionat, iar vara nu te coci si iarna nu ingheti). |
| Subiect: Re: Poze cu mijloace de transport in comun Vin 21 Feb 2014, 22:04 | |
| - dan tm a scris:
- Ce inseamna pentru niste autobuze sa fie in vizita? asa pentru a ajuta firma din orasa sau pentru a se lauda cealalta firma cu ce are?
Mie mi se pare ca ele vin ,,in vizita" tocmai pentru a fi probate. Urmare a acestor probe , firma locala procedeaza in consecinta.
Asa vad eu lucrurile. Despre taierea Ikarusurilor, nu stiu ce sa spun, ca parere generala, katalyn e nemultumit de trenuri, acum pare nemultumit si de transportul in comun, ramine sa ne spuna daca il multumeste ceva in domeniul transporturilor in Romania. Au fost in vizita la Ploiesti nu in probe. Stie cineva ce inseamna mai exact termenul de vizita sau probe pentru 2 autobuze cum a fost in acest caz la Ploiesti ?? Probe inseamna ca se testeaza sa vada cum se descurca si cat consuma, cel mai putin conteaza si parerea calatorilor ca n-a stat nimeni sa-i intrebe ce parere au de aceste 2 autobuze. In vizita e cel mai corect termen, o sa vedeti ca nu o sa cumpere T.C.E nimic nici nou si nici sh, curios ce-or face pana la urma ca anul asta se trag tramvaiele pe dreapta pentru modernizarea infracstructuri. Despre Ikarus, sa ma scuzati ca nu am precizat ca doar o parte din ele merita autogenul nu toate, de exemplu 2171, 2176 , 2179 sau 2182 pe astea n-ai cum sa le tai ca se misca mai repede ca un MAN la fel si cateva Ikarus scurte unele zici ca mergi cu mortul, daca ajunge acul la 40km/h de 5 ori toata ziua dar sunt si altele care merita inca 5-10 ani sa mai circule la cat de bine se prezinta pe traseu. @dantm pe mine ma nemultumeste transportul in comun din aceasta comuna cu nume de oras din mai multe puncte de vedere, nu are rost sa le enumerez aici iti dau decat un singur exemplu la noi pe 104 sunt numai Ikarus articulate, iarna ingheti de frig iar vara mori de cald si stai sa inhalezi praf iar pe traseele "bune" cum sunt 1,2,7,22B,30,35,35B,401,402 sunt numai MAN-uri si BMC-uri desi pretul abonamentelor si al biletelor e acealasi si pentru trasele bune si pentru 104, aici e discriminare totala la adresa locuitoruilor cartierului Mihai Bravu, Teleajen si muncitori care lucreaza in zona Industriala Teleajen. Sa nu mai zic de modul cum isi desfasoara activitatea controlori de bilete ai T.C.E ca aici ar fi de scris vreo 10 pagini. Lui BogdanVtr nu are rost sa-i raspund ca oricum ii raspund degeaba, el crede ca am eu ceva cu el, sau cu T.C.E-ul e pur si simplu vad realitatea din teren din punctul de vedere al cetateanului/calatorului. Despre nemultumirile de la trenuri s-a mai discutat si se va mai discuta destule, si la capitolul asta nu doar eu is nemultumit, ci mai toata lumea, inclusiv cei care merg gratis si aia sunt nemultumiti. In legatura cu mersul cu bicicleta chiar merg in oras cu bicicleta, pana la venirea ierni numai cu bicicleta o sa merg, cand o sa vreau sa merg cu T.C.E-ul o sa-mi iau o legtimatie valabila o zi pe toate traseele ( 6,30 lei ) si o sa stau toata ziua in mijloacele de transport TCE. |
Numarul mesajelor : 20635 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25580 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Poze cu mijloace de transport in comun Vin 21 Feb 2014, 22:18 | |
| Nu cred că ştii ce călători sunt în Mihai Bravu sau prin ghetourile de pe lângă Uztel... ăia nu merită nici căruţe. În altă ordine de idei, când ai mulţi călători, de ce să nu foloseşti Ikarusul articulat? N-am înţeles de ce refuză să trimită articulate pe linia 30, călătorii circulând înghesuiţi ca sardele. O fi linie centrală, da să cosmetizezi câteva Ikarusuri - eventual pe gaz - după modelul aplicat lui #2148 şi a câtorva scurte (de ex. #2282) poţi să faci, ca să circule pe 30. Viteza ţine de şofer, de modul cum se încadrează în grafic... dacă graficul e făcut pentru 30 km/h, cu 30 km/h o să meargă, mai ales că e urmărit prin GPS. Dacă are întârziere mare, o să îi dea blană cu 70 la oră în oraş, după cum am prins Karosa pe 1D acum câţiva ani, de mirosea a ars prin ea de la cum dădea disperatu' ăla de la volan în ea (nu era cu şoferul titular, poate d'aia dădea tare, că nu era maşina lui). Şi la Bucureşti te coci vara în Mercedesurile fără aer condiţionat. Şi tot cu 30 - 35 km/h circulă 99% din ele. Transport mai bine organizat ca în Ploieşti cred că găseşti doar în Alba Iulia (de altfel, au şi luat premiul pentru cel mai bun transport în comun din Europa). Acolo ai panouri electronice în toate staţiile, automate de bilete în 90% din ele, bilete valabile o oră, inclusiv achiziţionate prin SMS, tot parcul de autobuze nou, climatizare în autobuz şi în staţiile centrale. Cu vreo 50 de autobuze noi şi vreo 50 de automate de bilete, Ploieştiul poate să ajungă din urmă Alba Iulia. Nu înţeleg de ce te plângi de controlori. Poate eşti supărat că te-au amendat de câteva (zeci de) ori, pentru că tu refuzi în continuare să îţi cumperi bilet. Prin urmare, nu ai dreptul - nici legal, nici moral - să te plângi de condiţii, atâta timp cât nu plăteşti pentru ele. Dacă mai mulţi gândesc ca tine... de fapt chiar sunt mulţi care gândesc ca tine. Românul e hoţ din fire, dacă poa' să fure 2 lei, îi fură, fie că are salariul 800 sau 4000 RON. Pentru că asta e călătoria fără bilet: FURT! Cineva pune la dispoziţie un autobuz, cu şofer, cu motorină, un serviciu care costă câţiva lei. Şi tu beneficiezi de serviciul ăla şi nu plăteşti nimic. Valabil şi pentru trenuri, d'aia se tot anulează în draci, că la 10 călători nu se merită nici măcar un autobuz, d'apoi un tren. Mi-ar plăcea ca contravenienţii care nu doresc să achite amenda, să fie obligaţi să facă muncă în folosul comunităţii, eventual munci mai ,,jenante", gen să spălat WC-urile în depou ori adunat rahaţii de câine de pe străzi, totul fotografiat şi publicat în ziarul primăriei. Pun pariu că 99% dintre cei sancţionaţi astfel s-ar gândi de 100 de ori înainte să urce într-un autobuz fără bilet _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Poze cu mijloace de transport in comun Vin 21 Feb 2014, 22:34 | |
| Nu cred ca sti mai bine ca mine ce se intampla pe 104, fac naveta cu 104 din iunie 2010 aproape in fiecare zi la un program de 12/24 si 12/48 deci aici ai pierdut din start. Nu stiu de ce toti care vin in vizita in Ploiesti aplica aceasi metoda, care a aplicat-o fostul tau prieten cand a venit la macheta aia de tramvai de la Casa Sindicatelor, daca iti mai aduci aminte ne-am dat cu articulatul pe 4 la Gara de Nord iar cand ne-am urcat de la R.Nord in 102 ( cu autobuze, ca erau lucrari la tramvaie ) a ajuns acasa si a inceput sa imprastie mesaje pe tot internetul ca la Ploiesti se circula dupa cheremul soferilor, stai 10 min in statie si nu vine nimic, apoi vine MAN-ul full si in spate articulatul cu 5 calatori. Nu poti compara traficul dintr-o anumita zi/ora odata de 2 ori pe an cu ce vad eu zilnic in Ploiesti, eu sunt pe autobuze zilnic, ori ma duc la munca, ori in oras sau la fratemiu zi de zi folosesc mijloacele de transport in comun faptul ca nu imi iau bilet este doar problema mea, dar faptul ca T.C.E isi bate joc de calatori de pe 104 zi de zi cu niste autobuze expirate este o problema serioasa. Apropo vezi ca pe 104 controlul vine doar de L-V dimineata intre 06:30-08:30 si intre 11:00-13:00 in rest liniste si pace. Vine doar pentru elevi ca aia is prosti si inconstieni dupa ce ca le da 50% reducere la abonamente nici pe alea nu le cumpara.
Vad ca tot zici de Ploiesti si Alba Iulia, dar vad ca ai uitat de Brasov, acolo e transport adevarat, acele afisaje clasice de tabla pe stalpi is de 1.000 de ori mai bune decat afisajele noastre electronice care nu-ti arata decat atunci cand au ele chef, in statia de la UPG ultima cursa spre Centru trebuie sa treaca pe la 23:30-23:31 dar dupa orele 20:00 nu-ti mai arata nimic, bine in schimb ca iti arata ziua cand circula din 4-4 minute si nu seara cand circula din an in Paste.
De controlori nu am ce sa mai zic, eu cunosc situatia bine de aici din Ploiesti, fac blatul de cand ma stiu pe traseele cu compostoare clasice ( cele cu gaurele ) am platit destule amenzi in schimb de la Garajul de pe Gageni, garajul cel mare zilnic ies pe poarta sute sau nu zic mii de litri de motorina in portbagajele soferilor de autobuze, paza e un fel de n-ar mai fi, mana in mana toti, chiar daca hotul de primar si-a adus firma lui de paza sa nu mai fure aia acum fura mai rau si zic asta ca stiu din surse sigure, fratemiu a lucrat la firma de paza de la T.C.E 3 luni de zile, se fura acolo ca-n codru cu voia sau fara voia pazei, pana la cele mai inalte nivele.
P.S : Fac blatul la mine in oras pe traseele pe care stiu ca nu vine controlul sau pe autobuzele cu compostoare clasice, ca la alea moderne nu ma risc iar in alte orase cand ma duc in afara de Bucuresti mereu iau bilete sau legitimatie de o zi cum e la Brasov, nu fac blatul sa ma distrez sau pentru economie, cunosc din vedere toti controlori de bilete din Ploiesti in curand poate ma imprietenesc cu 1-2 sa merg si eu gratis zi de zi cum merg si alti. Fratemiu merge gratis, are numerele de telefon la 2 controlori cand il prinde ii suna, uni deja nu-l mai intreaba ca stie ca are pe cineva. Merg prea des cu transportul in comun ca sa fac 3-4 bilete pe zi ( in anumite zile ) iar ca sa-mi iau abonament pe toate trasele nu cred ca e vrunul tampit sa o faca la ce preturi avem noi. Poate ca la Bucuresti e convenabil sa iei pe toate traselee e mult mai ieftin, e orasul mai mare dar la Ploiesti sa dai peste 100 lei pentru toate trasele trebuie sa fi dus cu capul, dar dus rau de tot. |
| Subiect: Re: Poze cu mijloace de transport in comun Sam 22 Feb 2014, 00:45 | |
| - Katalyn a scris:
- faptul ca nu imi iau bilet este doar problema mea, dar faptul ca T.C.E isi bate joc de calatori de pe 104 zi de zi cu niste autobuze expirate este o problema serioasa. Apropo vezi ca pe 104 controlul vine doar de L-V dimineata intre 06:30-08:30 si intre 11:00-13:00 in rest liniste si pace. Vine doar pentru elevi ca aia is prosti si inconstieni dupa ce ca le da 50% reducere la abonamente nici pe alea nu le cumpara.
Îşi bate joc de călătorii fără bilet? Hai că-i tare asta. Mie mi se pare că TCE tratează călătorii aşa cum merită... ăia fără bilet merg cu ce e mai nasol prin garaj - Citat :
- Vad ca tot zici de Ploiesti si Alba Iulia, dar vad ca ai uitat de Brasov, acolo e transport adevarat, acele afisaje clasice de tabla pe stalpi is de 1.000 de ori mai bune decat afisajele noastre electronice care nu-ti arata decat atunci cand au ele chef, in statia de la UPG ultima cursa spre Centru trebuie sa treaca pe la 23:30-23:31 dar dupa orele 20:00 nu-ti mai arata nimic, bine in schimb ca iti arata ziua cand circula din 4-4 minute si nu seara cand circula din an in Paste.
La Braşov e un CUP de vreo 35 %, asta pe lângă cursele furate, deci afişajele alea degeaba sunt puse acolo, că după 8 seara nu mai sunt bune de nimic, vin şoferii când vor şi doar dacă au chef. _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Poze cu mijloace de transport in comun | |
| |
| | | | Poze cu mijloace de transport in comun | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |