|
| O mica expeditie in zona Ghelari | |
| | Autor | Mesaj |
---|
myster2008 Administrator
Numarul mesajelor : 1387 Varsta : 42 Localizare : Roquetas de Mar , Almeria , Spania Reputatie : 7075 Data de inscriere : 15/08/2008
| Subiect: O mica expeditie in zona Ghelari Sam 07 Mar 2009, 23:04 | |
| |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: O mica expeditie in zona Ghelari Lun 09 Mar 2009, 07:54 | |
| Myster, trebuie sa te dezamagesc, ceea ce ai pozat tu nu face parte din fosta linie ingusta pe care o cautai, ci este o portiune ,,la suprafata" dintr-o linie miniera directa intre Ghelari si Hunedoara.
impreuna cu Weeping Eye, Tudor si Radu Simon am fost inselati si noi de aceasta linie, pe care am gasit-o cautind aceeasi linie ingusta ca si voi. Din fericire la sectorul de transport era un paznic si ne-a lamurit.
linia ingusta am gasit-o mult mai in sus pe sosea unde am dat de un canton asemanator cu cele de la CFR si de un tunel pe care l-am si parcurs, iar spre seara am ajuns aproape de Ghelari(nu mai retin locatia) unde era un pod metalic peste un piriu si urme ale terasamentului. |
| | | Lde 2100
Numarul mesajelor : 847 Localizare : Slanic prahova Reputatie : 6857 Data de inscriere : 20/02/2009
| Subiect: Re: O mica expeditie in zona Ghelari Mier 25 Mar 2009, 14:22 | |
| frumos tunelul!!!!!!!!!!!pacat ca nu mai este folosit!!!!!!!! |
| | | dorin
Numarul mesajelor : 9 Reputatie : 5576 Data de inscriere : 12/09/2009
| Subiect: detalii Dum 13 Sept 2009, 14:43 | |
| Despre CF Industriala Hunedoara-Govajdia-Ghelari si CF Miniera Teliuc-Ghelari gasiti informatii aici:
http://mocanitahunedoara.wordpress.com |
| | | hanzelikr
Numarul mesajelor : 13 Reputatie : 4861 Data de inscriere : 16/08/2011
| Subiect: Re: O mica expeditie in zona Ghelari Mar 16 Aug 2011, 09:17 | |
| Salutare. Aici este o fotografie datînd din 24 Mai 2004 cînd mai funcţiona mina de la Ghelari, Foto: Filip Kaněk Aici se poate vedea cum iasă o locomotivă electrică care trage vagoanele cu minereu de fier din mina subterană Ghelari spre uzina de preparare a minereului de la Teliucu Inferior. |
| | | hanzelikr
Numarul mesajelor : 13 Reputatie : 4861 Data de inscriere : 16/08/2011
| Subiect: Re: O mica expeditie in zona Ghelari Mar 16 Aug 2011, 10:04 | |
| |
| | | RomanianTrain
Numarul mesajelor : 11 Varsta : 32 Reputatie : 4730 Data de inscriere : 30/12/2011
| Subiect: Re: O mica expeditie in zona Ghelari Sam 31 Dec 2011, 14:37 | |
| A fost o data ca nicodata |
| | | c o r v i n V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3759 Varsta : 48 Localizare : Hunedoara Reputatie : 8510 Data de inscriere : 16/10/2013
| Subiect: Re: O mica expeditie in zona Ghelari Sam 09 Noi 2013, 21:23 | |
| As putea sa spun multe la nivelul acestui topic... De ce? Am mai spus-o... Sunt buzoian la origine dar format in zona Hunedoarei, mai exact... parte din scoala primara(clasa a 3-a si a 4-a), gimnaziu, liceu, toate "savarsite" la... Ghelari! Facultatea la Arad, loc de munca ...profesor la Hunedoara! Reportajul este excelent, pentru completari, urmariti site-ul rezervat Mocanitei Hunedoara care, din pacate, pare parasit in ultima vreme dar detine multe date ale activitatilor feroviare din aceasta zona! Cu regret as adauga la reportaj ca pozele cu podurile care aici par intregi [cel de pe Govajdie-Ghelari (aici apreciez ca locul sau catunul de acolo nu este chiar Govajdie ci se numeste Frontul II, Govajdia este la vreo 7-8 km mai la deal) si cel de peste paraul Zlasti] nu mai sunt deloc ca si in poze ci mai "detin" doar pilonii de beton! Cel de pe Zlasti mai are intradevar si ceva tablier dar prea putin din ceea ce ar trebui sa aiba un pod functional! Cat despre viitorul acestui tronson... culmea, chiar pare sa aiba viitor, sunt semne destul de pertinente ca, in foarte scurt timp, Consiliul Judetean va demara tot ce este necesar a se face (inclusiv partea financiara) pentru reactivarea acestui crampei de istorie feroviara, de data asta in scop turistic! Eu am spus-o si pe forumul Mocanitei... Ar fi extraordinara din toate punctele de vedere o astfel de realizare si as aprecia ca toate costurile de punere in functiune, intretinere etc s-ar amortiza in foarte scurt timp mai ales pentru ca, din cei peste 100 000 de vizitatori anuali ai Castelului(care este foarte aproape de Fosta Gara de Vest a orasului, gara care ar fi si ea reactivata) cel putin cateva mii ar dori cu adevarat o excursie cu trenuletul pe acest traseu! Nu s-a spus aici dar reconstituirea acestui traseu nu presupune refacerea intregului segment Hunedoara-Ghelari ci doar a portiunii Hunedoara-Govajdie care va totaliza in jur de 12 km. Este un minus as spune (cunosc bine toata zona si este de un pitoresc extraordinar!) "neintregirea" aceasta si spun asta pt.ca statia finala a acestei linii-gara Retisoara-Ghelari inca mai are destule semne ale fostei exploatari(terasamente, plan inclinat, podete). Clar, economic nu mai sta nimic in picioare dar daca amintim ca Ghelariul este capitala Tinutului Padurenilor, are cea mai monumentala biserica de comuna din tara, se desfasoara un important concurs enduro plus doua festivaluri (unul de folclor altul de jazz s.a.) as aprecia ca era oportuna luarea, macar in considerare, si a portiunii Govajdia-Ghelari si nu doar Hunedoara-Govajdie! Totusi, este cat se poate de ok ca semnalele indica o implicare serioasa in ce priveste acest proiect. Sper ca acest traseu istoric sa reapara pe harta feroviara sau turistica a tarii cat mai curand! In urma cu putin timp am intrat in direct la un post tv local cu primarul Hunedoarei, pe acest subiect, si chiar m-a asigurat ca demersurile sunt destul de avansate! Il cred ptr.ca d-l primar a fost printre entuziastii care au ajutat la curatarea vechiului terasament in primavara anului trecut! Ce sa mai zic... Sa auzim de bine!! Bineinteles ca o sa revin! |
Numarul mesajelor : 3759 Varsta : 48 Localizare : Hunedoara Reputatie : 8510 Data de inscriere : 16/10/2013
| Subiect: O mica expeditie in zona Ghelari Joi 16 Ian 2014, 11:00 | |
| |
| Subiect: Re: O mica expeditie in zona Ghelari Joi 19 Mar 2015, 21:59 | |
| |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13006 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: O mica expeditie in zona Ghelari Dum 02 Aug 2015, 11:12 | |
| Citeva poze de pe siteul fortepan.hu cu linia asta, ei au pozat, ei au construit noi am exploatat si apoi am distrus. ungurii si romanii.
http://www.fortepan.hu/?tags=Transylvania%2C+Ghelari%2C+&x=6&y=5&view=query&lang=en&q=
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: O mica expeditie in zona Ghelari | |
| |
| | | | O mica expeditie in zona Ghelari | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |