Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Automotoare clasa 78 Malaxa

In jos 
+111
Bogdan Razvan
sp59
ets2oltromânia
ciprian71
Nk11
Andrei Andras
Vale
Motreanu Sorin
Lineus646
deconectat
Katalyn
decward
tcm
Luca tgv
dan tm
LanceR
Petre_IFTE
mielutu zburator
florin.lifticariu
19jimmy84
Tomi13leu
Parazitii
ANDU2100HP
Desiro256
claurarau
DUAL
stefan_br
IonutCFR2009
Vitosa
membru dezactivat ,
KOSTYK
mishu88
Razvan Tudor
Bobby_TM
Alex Avram
Rarau
Sergiu rmn
AndreiStefan
discoid21
Balto
sytrus
Spartan1948
Radu.B
Cont dezactivat
Goanga
kasapis2007
@ndrey
Andrey_tm
Shinkasen
Adirmvl
daniel_c
bogdan srl
Radu Tudor
popovici
cfr500
The Legend
Kriszti219
AndiCFR
Bogdan-Razvan
cristi ar
060-EA078
M.I.C.I.
Marius Iulian
AlexCta
Grigor
Dr2005
nenuandrei
Teodor
cont inactiv
040EC100
rich1974
AlexD
Luna
mihaiuc
Silver
TVlad
andreiutzu
kristi kkk
didinul
Polpot
ATM
Marius
Mircea Hirjau
FeroFan97
mureseanu_976
Nesebar
Razvan
VladH
cata
Adrian78
Norbi
Ionutz
AMX 97-0548-4
PrisecaruFlorin
didi
vrabieionut
srazvi
Caravelle_Zg
Andrei
stegaru
Malaxa-77
MariusM
sm-sulzer
zenox4500
DonVILLy
Vlad
Lde 2100
cristi CFR
pisti91
COSTACHE MIHAIL
myster2008
115 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 39 ... 50  Urmatorul
AutorMesaj
cristi CFR
Administrator
Administrator
cristi CFR

Numarul mesajelor : 3663
Varsta : 35
Localizare : Timişoara
Reputatie : 9705
Data de inscriere : 02/11/2008

Automotoare clasa 78 Malaxa - Pagina 29 Empty
MesajSubiect: Re: Automotoare clasa 78 Malaxa   Automotoare clasa 78 Malaxa - Pagina 29 Icon_minitimeJoi 28 Mar 2013, 12:46

Karpaty a scris:

Desiro , ADH , altceva dar nu malaxa . Ma refer doar la trenul 3111/3114

Raspunsul asta dovedeste ca tu de fapt ai o pata pe creier ca astea nu sunt bune si orice altceva e bun.
Te inseli, Desiro au fost cand am avut, sunt defecte deci obisnuiestete cu ideea asta, acum circula pe IR si doar 2 mai fac pe regio.
ADH sunt pe alte regionale la alte depouri pe alte sectii unde au inlocuit DA+3vagoane.

Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Automotoare clasa 78 Malaxa   Automotoare clasa 78 Malaxa - Pagina 29 Icon_minitimeJoi 28 Mar 2013, 12:53

Spartan1948 a scris:
dan tm a scris:
Aici nu e vorba de nostalgie, aici era vorba ca motorul malaxa seria 1000 nu este atit de zgomotos si murdar cum il vad unii. Bun rau asta e? DACA AR FI DESIRO AR FI MAI MULTI PASAGERI?

Probabil.

Nu este zgomotos si murdar pe naiba. Fii serios omule...malaxa este din epoca metalelor,si ar trebui tratata ca atatare...intr-o expozitie la muzeu. Nu pe sine,in anul 2013.Dar ma rog,nu are rost sa incerc sa te mai conving ca schweizer'ul are gauri .

Noi in ce epoca sintem?????

Ce incerci tu sa ma convingi ca nu ti-a convenit malaxa? pai de ce ai urcat? Cit de mare e zgomotul in el? cum rezista mecanicul? dar ceilalti pasageri?
Ce tot incerci sa spui ca n-ai cum sa ma convingi? ce sa ma convingi crezi ca eu nu vad ca e destul de anacronic sa mai circule, dar circula? si nu e chiar asa cum pretinzi tu ca este.

Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Automotoare clasa 78 Malaxa   Automotoare clasa 78 Malaxa - Pagina 29 Icon_minitimeJoi 28 Mar 2013, 12:56

Daca majoritatea calatorilor spun ca malaxa sunt vai mama lor si le urasc la care se adauga si angajatii CFR care la fel spun calatorilor sa mearga cu alte trenuri care nu sunt formate din malaxa vin 2-3 pasionati si spun ca sunt bune , pai atunci sa puna CFR trenuri doar pentru pasionati ca asa vor avea succes din vanzarea a 2-3-4 bilete pe tren ca restul calatorilor oricum se orienteaza spre conditii mult mai bune .
Eu nu am pata pe creier , ma doare undeva ca trenul 3111/3114 este facut de o vechitura , ca nu il folosesc zilnic , nici macar lunar dar sustin ca acest material rulant nu sunt demne de zilele noastre si calatorul ar merita ceva mai bun pentru pretul platit .
Nu inteleg de ce atata dragoste pentru aceste vechituri si sa nu fim pentru ceva mai bun , ceva modern , va place asa sa fim ultimii pe vecie . Mad

Administrator
Administrator
cristi CFR

MesajSubiect: Re: Automotoare clasa 78 Malaxa   Automotoare clasa 78 Malaxa - Pagina 29 Icon_minitimeJoi 28 Mar 2013, 12:56

Nu sta CFR Calatori in Karpati si in Spartan daca merg sau nu cu 3111, daca nu va convine luati 1534 este IR si este Desiro si veti ajuta la desvoltarea societatii platind un bilet de IR.

Spartan1948
V.I.P Member
V.I.P Member
Spartan1948

Numarul mesajelor : 2108
Varsta : 32
Localizare : Cluj-Napoca
Reputatie : 6907
Data de inscriere : 15/03/2012

MesajSubiect: Re: Automotoare clasa 78 Malaxa   Automotoare clasa 78 Malaxa - Pagina 29 Icon_minitimeJoi 28 Mar 2013, 12:57

Pai si atunci de ce sustii ca nu e "chiar atat" de rau ? Exista vreun alt AM,sau vreun oricare alt tren eu Romania asta,sau in Europa asta,mai rau decat acest jaf ?

Karpaty a scris:
Daca majoritatea calatorilor spun ca malaxa sunt vai mama lor si le urasc la care se adauga si angajatii CFR care la fel spun calatorilor sa mearga cu alte trenuri care nu sunt formate din malaxa vin 2-3 pasionati si spun ca sunt bune , pai atunci sa puna CFR trenuri doar pentru pasionati ca asa vor avea succes din vanzarea a 2-3-4 bilete pe tren ca restul calatorilor oricum se orienteaza spre conditii mult mai bune .
Eu nu am pata pe creier , ma doare undeva ca trenul 3111/3114 este facut de o vechitura , ca nu il folosesc zilnic , nici macar lunar dar sustin ca acest material rulant nu sunt demne de zilele noastre si calatorul ar merita ceva mai bun pentru pretul platit .
Nu inteleg de ce atata dragoste pentru aceste vechituri si sa nu fim pentru ceva mai bun , ceva modern , va place asa sa fim ultimii pe vecie . Mad

Da'le pace...sunt cativa care inca traiesc in trecut,care de dragul "vremurilor bune",accepta toata jafurile pe caile ferate romane. Nu ai ce sa le spui,sau cum sa le explici ca trebuie sa tinem si noi pasul cu anul in care ne aflam,iar ca acele Malexe,sunt bune de trasportat cartofi. Atat .

Ultima editare efectuata de catre Spartan1948 in Joi 28 Mar 2013, 13:00, editata de 1 ori
Sus In jos
cristi CFR
Administrator
Administrator
cristi CFR

MesajSubiect: Re: Automotoare clasa 78 Malaxa   Automotoare clasa 78 Malaxa - Pagina 29 Icon_minitimeJoi 28 Mar 2013, 13:00

Te invit la o plimbare cu LVT la Jimbolia cred ca aia ar fi foarte bucurosi sa aibe 78 pe acolo.
De 900 nu comentati nimic alea au supensie pe arcuri in foi si nici macar nu au perina pe scaun ?
Ieri m-am intalnit cu o trupa de Olandezi care lucra la caile ferate veniti in vizita in Romania si au fost multumiti dan a fost de fata.

Visati in continuare TGV la personale , acum cateva zile la 3117 o trupa de tigani nespalati de cativa ani au pus stapanire pe un vagon, ce fain iesea un Desiro dupa un drum curat ca lacrima si mirosind a levantica !

Ultima editare efectuata de catre cristi CFR in Joi 28 Mar 2013, 13:04, editata de 1 ori
Sus In jos
http://tren.transira.ro/
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Automotoare clasa 78 Malaxa   Automotoare clasa 78 Malaxa - Pagina 29 Icon_minitimeJoi 28 Mar 2013, 13:03

cristi CFR a scris:
Nu sta CFR Calatori in Karpati si in Spartan daca merg sau nu cu 3111, daca nu va convine luati 1534 este IR si este Desiro si veti ajuta la desvoltarea societatii platind un bilet de IR.

Stai linistit ca nu o sa merg cu 1534 , in viitorul drum pe 310 o sa merg cu 3118 , cum eu ma orientez spre altceva mai bun pentru mine asa au facut si fac multi de asta am si ajuns la aceasta scadere de calatori la CFR ca omului nu ii convine sa mai plateasca biletele la tarifele lor si sa aibe parte de confort 0 .
Hai sa facem un sondaj pe strada sa vedeti ce parere au oamenii despre trenurile CFR si cati mai aleg trenul cand pleaca undeva .
Acei olandezi au fost multumiti din punctul de vedere al vizitatorului/turistului dar ei se duc la ei in tara si merg cu trenuri de trenuri nu cu vechituri din 1900 toamna .
Cand ma refer la malaxa ma refer la toate modelele .

Administrator
Administrator
cristi CFR

MesajSubiect: Re: Automotoare clasa 78 Malaxa   Automotoare clasa 78 Malaxa - Pagina 29 Icon_minitimeJoi 28 Mar 2013, 13:07

S-ar putea ca dupa ce mergi cu 3118 pana in Timisoara sa iti schimbi parerea despre confort si curatenie si sa fi dorit sa mergi cu 1537 Laughing
You are warned.

Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Automotoare clasa 78 Malaxa   Automotoare clasa 78 Malaxa - Pagina 29 Icon_minitimeJoi 28 Mar 2013, 13:11

Spartan si karpaty nu inteleg nimic din discutia asta.

EU NU SPUN CA SINT BUNE, nici nu cer trenuri pentru pasionati, desi daca ar fi m-as stradui sa nu fiti acceptati in ele.

Discutia a inceput de la afirmatia lui spartan ca era galagie si el cu timpanele lui fine nu a mai auzit nimic, eu am spus ca nu este atita galagie si atita mizerie in ele. Daca nu puteti vedea dincolo de afimatiile astea nu aveti decit sa asteptai introducerea unor vagoane cu sali de adutie muzicala si eventual cabine de dus.

Da, ieri cind a sosit 2608 au coborit doi olandezi care lucrau intr-un turn de control feroviar in Olanda. Au fost foarte incintati de malaxa 1000 cu care sosisera de la Arad, nefiind deloc impresionati de Desiro de pe linia alaturat acare trebuia sa plece la Cluj Napoca.

In Europa pentru cei care nu stiu sint automotoare cu banci de lemn si vagoane de dormit la comun.

In tarile din estul Europei sa nu comentati ca nu sint. Adica in afara Uniunii Europene dar in EUROPA asa cum a intrebat spartan.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Automotoare clasa 78 Malaxa   Automotoare clasa 78 Malaxa - Pagina 29 Icon_minitimeJoi 28 Mar 2013, 13:13

cristi CFR a scris:
S-ar putea ca dupa ce mergi cu 3118 pana in Timisoara sa iti schimbi parerea despre confort si curatenie si sa fi dorit sa mergi cu 1537 Laughing
You are warned.

Pai tu nu sti ca el circula doar cu personalul?(regio) n-are nevoie de IR de aceea ar vrea ca vagoanele de la IR sa treaca la regio. Ar fi o solutie sa scapam de malaxe in doua zile.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Automotoare clasa 78 Malaxa   Automotoare clasa 78 Malaxa - Pagina 29 Icon_minitimeJoi 28 Mar 2013, 13:22

Ca vreti voi sau nu , lumea va evolua , nu sta in loc , mai nasol este ca Romania va fi mereu pe ultimul loc in UE (nu in Europa) , asta chiar ma doare , ca in tara mea nu este civilizatie si gradul de confort ca in vest .

Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Automotoare clasa 78 Malaxa   Automotoare clasa 78 Malaxa - Pagina 29 Icon_minitimeJoi 28 Mar 2013, 13:29

Modernizarea Malaxelor (de toate tipurile) a fost o tâmpenie. Însă, fiind deja făcută, trebuie amortizată. Motoarele diesel puse au consum mic, grad de poluare redus... nu există niciun motiv logic pentru care aceste automotoare să NU circule. Dacă toate ar fi la traseu, s-ar reduce foarte mult pierderile CFR Călători. Practic, toate secţiile înfundate cu număr mic de călători, ar trebui deservite cu automotoare Malaxa/LVT/Desiro/ADH (în funcţie de numărul de călători), corelate cu trenurile de rang superior ce trec pe magistrala/linia principală din care se desprinde secţia înfundată. Vorbesc aici de linii precum Constanţa - Mangalia (în extrasezon), Medgidia - Tulcea, Medgidia - Negru - Vodă, Roşiori - Alexandria, Vereşti - Botoşani, chiar Jibou - Zalău (deşi nu e înfundată). La fel ar trebui făcut şi la trenurile care, deşi circulă pe linii principale, nu au suficienţi călători cât să justifice garnituri din locomotive şi vagoane.

Încă mai visez să văd un CFR Călători în care 90% din trenurile R şi jumate din IR să fie făcute cu automotoare. S-ar face economie de personal, de combustibil, de timp de parcurs (la rebrusări, ataşări/detaşări de grupe) şi, mai ales, de bani.

Ca fapt divers, prin Italia circulă nişte automotoare comparabile ca vârstă cu Malaxele noastre.

Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Automotoare clasa 78 Malaxa   Automotoare clasa 78 Malaxa - Pagina 29 Icon_minitimeJoi 28 Mar 2013, 13:40

Karpaty a scris:
Ca vreti voi sau nu , lumea va evolua , nu sta in loc , mai nasol este ca Romania va fi mereu pe ultimul loc in UE (nu in Europa) , asta chiar ma doare , ca in tara mea nu este civilizatie si gradul de confort ca in vest .

Tu nu intelegi nimic din discutie, nu vrei, nu poti sau esti ... cum esti?

din ce spune doctorul intelegi ceva????din ce iti explica intelegi ceva sau spartan intelege? or ar trebui sa opreasca toate IR in Videle?

Si eu vad ca in Romania circula inca vagonul 19-47-000, crezi ca eu nu vreu sa dispara malaxe, vagoanele invechite, garile imputite, boschetarii etc?

Dar aia e alta discutie. In prezent circula malaxe 1000 si eu am afirmat ca nu sint atit de galagioase si murdare cum pretinde spartan. De aici tu si cu el ati dezvoltat o intreaga filozofie cum ca eu si cristiCFR sintem impotriva progrsului ca sintem in vremea lui ceasca si alte aberatii.

bai nu sintem toti sechelati daca spunem ceva despre un tren dar nici nu am experienta in prostie sa tot combat. la un moment o sa renunt.
Sus In jos
cristi CFR
Administrator
Administrator
cristi CFR

MesajSubiect: Re: Automotoare clasa 78 Malaxa   Automotoare clasa 78 Malaxa - Pagina 29 Icon_minitimeJoi 28 Mar 2013, 13:44

Dr2005 a scris:
Modernizarea Malaxelor (de toate tipurile) a fost o tâmpenie.

Orice vehicul trebuie sa faca RG periodic, a fost din punct de vedere strict al cerintelor in privinta executiei comandate de conducerea companiei de atunci.
Cum a putut fi facut un interior modern la un x4500 se putea si aici. Cum se poate la D1 se poate si aici.
Teoria ca e vechi nu tine atat timp cat corespunde din punct de vedere tehnic, daca Karpaty ai fi intr-adevar un calator obisnuit cum pretinzi, care nu ai sti nimic despre istorie nu ti-ar pasa deloc, de voie de nevoie ai merge.

Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Automotoare clasa 78 Malaxa   Automotoare clasa 78 Malaxa - Pagina 29 Icon_minitimeJoi 28 Mar 2013, 14:27

Orice vehicul are nevoi periodic de RR/RG/RK, însă viaţa unui vehicul nu e infinită. Dar dacă tot s-a făcut modernizare, acum e cazul să fie amortizată investiţia.

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Automotoare clasa 78 Malaxa   Automotoare clasa 78 Malaxa - Pagina 29 Icon_minitime

Sus In jos

Automotoare clasa 78 Malaxa
Sus 
Pagina 29 din 50Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 39 ... 50  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Automotoare clasa 77 Malaxa
» Automotoare clasa 77 Malaxa
» Funcţionarea în cuplu a vechior automotoare Malaxa
» Automotoarele clasa 76 Transferoviar Grup
» Automotoare clasa 79(LVT)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MATERIAL RULANT :: AUTOMOTOARE SI RAME ELECTRICE-
Mergi direct la: