|
| Cum sa calatorim in strainatate LOW COST | |
|
+7Luna get. Adirmvl Nesebar pannonia express Dr2005 rizelgeorgel2004 11 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
rizelgeorgel2004 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 608 Reputatie : 6179 Data de inscriere : 23/10/2009
| Subiect: Cum sa calatorim in strainatate LOW COST Mar 31 Ian 2012, 23:35 | |
| Propun ca in acest topic sa oferim informatii despre cum se poate calatori in strainatate la tarife mai mici decat suntem obisnuiti din ofertele CFR sau alte oferte. Va rog sa adresati aici toate nelamuririle pe care le aveti, de asemenea daca doriti sa calatoriti pe anumite rute, va rog sa postati intrebari fara nici o jena |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Cum sa calatorim in strainatate LOW COST Mier 01 Feb 2012, 03:14 | |
| Nelămurire: cum se cumpără biletele de pe site-ul MAV? Adică... bănuiesc că sunt nominale, dar eu, de pe contul meu, pot să cumpăr bilete pentru mai multe persoane, care NU călătoresc împreună cu mine? Mai e obligatoriu să fie ridicate de la vreun automat din gară sau se pot printa? Cum se procedează cu cele în trafic internaţional? Că mie îmi trebuie Praga - Budapesta. _________________ :TTT:
|
| | | pannonia express V.I.P Member
Numarul mesajelor : 382 Varsta : 40 Localizare : Brasov Reputatie : 5779 Data de inscriere : 25/02/2010
| Subiect: Re: Cum sa calatorim in strainatate LOW COST Mier 01 Feb 2012, 09:03 | |
| Praga-Budapesta poti lua la acelasi tarif (incepand de la 19 euro) si de la CD, cu avantajul ca site-ul este disponibil si in limba engleza si poti sa printezi biletul acasa. Ar fi o "steluta" pe acolo: daca inteleg eu bine, pentru ca sa nu fie nici un dubiu cu recunoasterea autenticitatii biletului CD in Slovacia si Ungaria, acesta trebuie compostat de un controlor CD (deci inainte de a iesi din Cehia), care prin stampila aplicata ii confirma autenticitatea. Concret, daca pana la Brno nu te-a cautat controlorul, il cauti tu pe el ca sa-ti stampileze biletul |
| | | rizelgeorgel2004 V.I.P Member
| Subiect: Re: Cum sa calatorim in strainatate LOW COST Mier 01 Feb 2012, 12:15 | |
| Si eu voi pleca la praga in jurul datei de 13 februarie. Nu recomand sa cumparati bilete de pe siteul Ceske Drahy, pentru ca nu ofera nici loc, si intr-adevar trebuie stampilat de seful de tren Ceh. Daca cumperi doar bilet Budapesta - Praga de pe site-ul CD risti sa te trezesti ca n-ai bilet valabil, si mai patesti si alta magarii. Pe langa asta cehii au fost asa tarani, incat practic am platit aproape 21 de euro in loc de 19, pentru ca aveau un curs coroana-euro cu muuuuult mai mare decat la banca nationala a cehiei. Voi incerca sa pun cat de curand un tutorial pe aceasta pagina despre cum se cumpara biletele la MAV. Se poate cumpara si cu imprimare la domiciliu (Caz in care sunt nominale), sau se pot cumpara si tipari in gari precum Budapesta (Nyugati, Deli, Keleti), Debrecen, Puspokladany, caz in care e valabil biletul la purtator. Deci aveti dubla posibilitate. |
| | | pannonia express V.I.P Member
Numarul mesajelor : 382 Varsta : 40 Localizare : Brasov Reputatie : 5779 Data de inscriere : 25/02/2010
| Subiect: Re: Cum sa calatorim in strainatate LOW COST Mier 01 Feb 2012, 13:01 | |
| din cate stiu eu pe sensul Budapesta-Praga nu poti cumpara online deloc la CD. Se poate cumpara insa Praga - Budapesta - Praga (dus-intors) insa cu aceeasi conditie de stampila.
Eu personal as fi interesat de un tutorial pentru cumparat bilete MAV - mai ales daca acum se pot tipari. Iar biletele internationale, se pot tipari si ele? Eventual doar pe anumite rute? |
| Subiect: Re: Cum sa calatorim in strainatate LOW COST Mier 01 Feb 2012, 23:21 | |
| Am postat cum se pot cumpara bilete INTERNATIONALE de la MAV. http://www.forumtrenuri.com/t1894-tutorial-de-cumparat-bilet-international-mav-de-pe-net#76934 Pentru biletele locale/inland MAV exista alta procedura pe site, in curand voi posta si pentru aceasta.
Astazi am fost la agentia de bilete Oradea, unde m-am interesat in mod deosebit, si va pot comunica urmatoarele preturi pe relatii:
Oradea - Viena - 64 euro (cu locuri Oradea - Budapesta si retur) - dus intors Oradea - Praga 122 euro (idem) - dus intors Oradea - Budapesta - 20 euro - 90 lei (dus) si 34 de euro - 150 lei (dus-intors), cu locuri cu tot Oradea - Debrecen (via Valea lui Mihai) - 63 lei dus intors (fara loc, e in regim de personal) Valea lui Mihai - Debrecen 25 lei dus intors (diferenta in minus Oradea - Valea lui mihai 38 lei!, deci luati bilete CFR interne pe aceasta distanta) Pentru cine vrea sa calatoreasca la Budapesta din bucati, aveti: Oradea - Biharkeresztes - 2 euro dus (9.5 lei) Biharkeresztes - Budapesta 4000 FT (60 lei) - se cumpara cu card la gara, sau de pe net - Total 70 lei in loc de 90 la CFR. Pentru ruta dus - intors, costa 70 lei x 2, sau daca luati bilet CFR dus intors Oradea - Budapesta cu 34 euro, mai dati 10 lei.
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Cum sa calatorim in strainatate LOW COST Joi 02 Feb 2012, 22:09 | |
| Astazi cautam pe DB rute internationale si ajung la Amsterdam-Warszawa , cand ma uit si la pret :shock: 29 de euro , la asa oferta poti face naveta in fiecare luna dus-intors ! |
| Subiect: Re: Cum sa calatorim in strainatate LOW COST Lun 03 Sept 2012, 16:29 | |
| La rubrica M300 - Slanic, am vazut astazi un reportaj foarte frumos. Colegul nostru a postat numeroase fotografii, insa am vazut in cateva poze ce preturi mari au la Salina + altele pe acolo si m-am speriat. Mi-a venit atunci ideea sa va impartasesc cateva lucruri despre excursia minunata pe care am facut-o in strainatate in vara asta, low cost. Ma gandesc ca si voua v-ar placea sa puneti la cale asa ceva, asa ca iata: Am hotarat sa facem o excursie de 2 persoane la Praga si Karlovy vary. Am mers cu trenul la dus din Oradea la Praga, ne-am cazat la Hostel Florenc (langa gara mare si autogara, conditii minunate), am platit in plin sezon 120 de euro pentru 4 nopti/2 persoane, apoi in ultima zi n-am dus la celebra statiune Karlovy Vary, aflata la 130 de km Vest de Praga, unde am calatorit cu autocarul si la dus si la intors (trenul face 230 km, ocoleste, si costa dublu). La intors acasa am luat autocarul Orange Ways pana la Budapesta (nu mai erau bilete la tren cu 19 euro), apoi tren pana la Oradea. Am cumparat o gramada de cadouri care nu au fost ieftine deloc, am luat abonament pe 3 zile la transport in Praga, am vazut Karlovy Vary, putin din Bratislava la intoarcere cu autocarul, si totul ne-a costat in jur de 1200 de lei. Oradea - Praga se parcurge intre 11 si 13 ore, deci mai scurt decat pana la Mangalia (18 ore), unde cu siguranta am fi cheltuit mult mai multi bani. Cu deosebite regrete, dar de acum voi incerca sa petrec cat mai mult vacantele in strainatate, mai ieftin decat in Ro. Niste prieteni au fost in statiunea montana Rauris in Austria, au platit la o pensiune exceptionala 20E/noapte/camera cu mic dejun inclus. La Sinaia am fost pe 25 august o noapte, erau numai hoteluri intre 130-200 lei/noapte (in Karlovy vary am gasit cazare cu 150 lei camera/noapte). Dati-mi un motiv sa cheltui bani in Romania, pe conditii mai rele.... PS: Ultima experienta de la Neptun de acum 2 ani m-a ingretosat profund, am stat 3 vacante de vara la rand acolo, la hotelurile Slatina, Craiova si Romanta. Conditii de cazare si de masa execrabile. Cred ca la anul o sa incerc Balaton, n-am mai fost niciodata, se ajunge foarte repede, si....e mai ieftin.
|
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Cum sa calatorim in strainatate LOW COST Lun 03 Sept 2012, 17:13 | |
| Daca locuiesti in zona de vest a tarii da, e ok. Dar sa fii din... Calarasi, spre excemplu, iti vine mai greu sa peci asa afara. Si motivele le stiti. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Cum sa calatorim in strainatate LOW COST Lun 03 Sept 2012, 17:37 | |
| Si eu as merge in vest daca as sta in Oradea sau Arad dar sa bat atata drum din Bucuresti pana la Curtici sau Episcopia Bihor cu 100 de lei dus si 100 intors mai bine ma lipsesc , ma multumesc cu litoralul nostru , sau valea Prahovei ca e mult mai ieftin . La un salariu de 900 sa arunci 200 asa pe un drum Bucuresti-Curtici mie unu nu prea imi da mana , am facut jumate de tara cu 250 de lei si am vazut multe si marunte de asta zic , conteaza mult si in ce zona a tarii locuiesti . |
| | | get.
Numarul mesajelor : 165 Reputatie : 5248 Data de inscriere : 24/12/2010
| Subiect: Re: Cum sa calatorim in strainatate LOW COST Lun 03 Sept 2012, 23:21 | |
| - rizelgeorgel2004 a scris:
- Am cumparat o gramada de cadouri care nu au fost ieftine deloc, am luat abonament pe 3 zile la transport in Praga, am vazut Karlovy Vary, putin din Bratislava la intoarcere cu autocarul, si totul ne-a costat in jur de 1200 de lei.
Dati-mi un motiv sa cheltui bani in Romania, pe conditii mai rele.... PS: Ultima experienta de la Neptun de acum 2 ani m-a ingretosat profund, am stat 3 vacante de vara la rand acolo, la hotelurile Slatina, Craiova si Romanta. Conditii de cazare si de masa execrabile.
Ne permitem sa cheltuim mai multi bani in strainatate, dar in tara alegem cele mai proaste variante. 3 ani la rand, sa stai la hotelurile de 1* sau 2* din Neptun care apartin European Food & Drinks si sa platesti 780 lei/2 persoane/6 nopti cu pensiune completa, ca mai apoi sa te plangi pe forumuri mi se pare putin... nebunesc. Bine ca mai toti presedintii tarii au fost multumiti de Neptun, chiar si eu care din banii care ii am, mi-am permis sa stau doar la cort! Poate trebuia sa alegi un hotel mai bun, unde te costa aproape 1200 lei confortul si masa doar pentru tine! |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Cum sa calatorim in strainatate LOW COST Mar 04 Sept 2012, 00:13 | |
| Subscriu si eu. Auzi acolo, 1200 ron cheltuiti intr-o vacanta de doar 5 zile cu 4 nopti de cazare si zice ca e ieftina strainatatea. ) Pai eu cu 1200 ron am facut vacanta de o luna si ceva, nu as da 20 de euro/noapte cazare orice ar fi. Mai bine ma plimb si cu trenu o noapte si tot ies mai ieftin. Nu imi imaginez ce poate fi atat de exceptional la o cazare. @get. Neptun intr-adevar e o statiune frumoasa, mai ales acum ca au fost renovate si toate trotuarele, a fost construita si pasarela aia cand mergi din centru catre steaguri. Singura varianta in care strainatatea poate fi mai ieftina e daca ai rude acolo care te tin gratis sau daca in strainatate mergi doar cu cortul iar cand mergi in tara o faci doar de la 3 stele in sus. Sigur, in anumite tari de pe alte continente, in special Africa sau Asia o fi ieftina cazarea, dar transportul pana acolo face cat zeci/sute de nopti de cazare in tara. |
| Subiect: Re: Cum sa calatorim in strainatate LOW COST Mar 04 Sept 2012, 00:22 | |
| Aici nu e vorba de a ma plange pe forum. Am postat acest mesaj pentru colegii de forum care si-ar dori si ei o excursie in strainatate, dar care poate considera preturile prea mari, vazand diferite oferte la agentii si considerand ca sunt prea scumpe. Cautand pe cont propriu am gasit variante infinit mai bune. De aceea, am vrut sa le impartasesc si lor faptul ca poti si cu o suma mai mica sa faci excursii minunate, si sa te simti si tu om. Sa te simti bine cu familia si prietenii fara sa fii asaltat de cersetori, martalogi prin trenuri, si sa n-ai parte de ţigănii sau "smecheri" de Romania; sa stai linistit - intr-un cuvant. In primul rand, e vorba de cum te trateaza ca om in strainatate, si cum te trateaza la noi. Lucrurile exceptionale la noi, in occident tin de normalitate. In sfarsit... am cumparat de pe net o oferta, fara sa stiu cui apartine Hotel Craiova, care in 2008 avea 3 stele. Cand am intrat si am vazut mizerie (mucegai, lenjerie murdara, gandaci), am refuzat sa locuiesc acolo, si nu cred ca in alta tara ar indrazni sa spuna cineva la receptie "da' la banii astia ce credeati ca aveti?". Bineinteles ca am chemat OPC si in 20 de minute, 50 milioane amenda + ca au inchis intreg palierul din hotel, si am primit o camera de pret superior in alt palier, fara sa platesc insa diferenta. Dupa 16 ore pe tren nu cred ca are cineva chef de asa ceva, si nu cred ca de dragul Romaniei ar trebui sa suporti "pensiunea completa" ce presupune cel mai oribil parizer pe care nu-l mananca nici cainii, cascaval no 1 din REAL, margarina, piure din fulgi, etc, sau oameni ce vezi ca urineaza in vazul tuturor in piscina hotelului la care tu vrei sa mergi. Poanta e ca in strainatate poti primi calitate si la pret acceptabil, deseori mai mic decat in Romania. Si chiar daca nimeresti sa platesti mai mult, asta nu inseamna ca trebuie sa devenim sclavii locurilor ieftine, sa dormim in mizerie si sa mancam gunoaie doar pentru ca e mai ieftin si e..acasa. Pentru cei interesati, in perioada extrasezonului (septembrie - martie, exceptie Craciunul si Rev) sunt tarifele mai mici ca in august, si va pot oferi cu drag toate informatiile de care aveti nevoie in cazul in care vreti excursie la Praga sau Budapesta. Asa ca draga user GET, am muncit, si consider ca din munca mea merit si eu o data pe an sa ma simt bine intre oameni mai civilizati. Nu mi-o lua in nume de rau, acest forum are un scop informational despre trenuri (in primul rand), dar mi se pare fair-play si civilizat ca aceste informatii de un real folos sa fie cunoscute si celor ce si si-ar dori excursii frumoase, dupa posibilitatile fiecaruia. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Cum sa calatorim in strainatate LOW COST Mar 04 Sept 2012, 00:31 | |
| - Luna a scris:
- nu as da 20 de euro/noapte cazare orice ar fi. Mai bine ma plimb si cu trenu o noapte si tot ies mai ieftin. Nu imi imaginez ce poate fi atat de exceptional la o cazare.
Nu găseşti în România camere sub 20 de euro pentru 2 persoane pe noapte nici măcar la hostel cu 20 în cameră. Am foat acum câteva zile prin Bucegi şi m-a prins noaptea... la cabane era 80 - 100 RON camera dublă sau 30 - 40 RON un pat la camera de 12 - 20 paturi, totul cu WC pe hol. Hotel cu pensiune completă mai găseşti ieftin doar prin sindicat (dar şi acolo e meniu fix şi program fix, deci dacă nu eşti la restaurant la ora care o vor ei, nu primeşti nimic), dar sub 150 RON/cameră rar de tot, mai ales la mare în sezon. Iar pe litoralul nostru preţurile sunt mari în raport cu serviciile... dacă vrei aproape de plajă nu prea găseşti sub 200 RON/noapte cameră dublă. Apropo de cazare ieftină, anul trecut am constatat că mai funcţionează hotelurile comuniste prin unele staţiuni. În Eforie Sud mai mergea unul... aspectul, mobilierul, tâmplăria, toate erau din 196x, geamurile erau bătute în cuie, tâmplăria putrezită, fără ,,facilităţi" gen TV, aer condiţionat, internet sau măcar o nenorocită de priză dublă în camera de 3 paturi (erau 3 veioze şi o singură priză... şi aia simplă, iar becuri erau doar 2: unul în cameră, unul în baie). Totul la 75 RON/noapte. E drept, era foarte curat, am dat cu mâna pe uşă, pe dulap şi chiar sub pat şi nu era pic de praf, pe când la hoteluri mai de renume scoteai jegul cu lopata. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Cum sa calatorim in strainatate LOW COST Mar 04 Sept 2012, 00:44 | |
| - Luna a scris:
- Subscriu si eu. Auzi acolo, 1200 ron cheltuiti intr-o vacanta de doar 5 zile cu 4 nopti de cazare si zice ca e ieftina strainatatea. ) Pai eu cu 1200 ron am facut vacanta de o luna si ceva, nu as da 20 de euro/noapte cazare orice ar fi. Mai bine ma plimb si cu trenu o noapte si tot ies mai ieftin. Nu imi imaginez ce poate fi atat de exceptional la o cazare.
1200 de lei - Transport de 2000 de km (1000 +1000) + abonament de oras + cazare pentru DOUA persoane/4 nopti + mancare. O cazare "exceptionala" a presupus o camera dubla cu baie si bucatarie cu toate utilitatile si posibilitate de gatit ce vrei tu, la pret de 45 de lei de persoana/ noapte in BURICUL PRAGAI la 10 min de gara centrala, 3 min de autogara... nu stiu unde gasesti sincer....Spre exemplu activitatea pe care o am imi ofera bani putini, dar avantajul este ca pot calatori si locui gratis la diverse locatii (hoteluri, pensiuni), cu decontare. Chiar daca nu am platit, am vazut cum Hotel Parc din Amara la 3* costa 160 de lei pe noapte - bunicel (80 de persoana, 130 single), 20 de hoteluri celebre din Sinaia au preturi intre 150 si 200 de lei pe noapte, Hotel Coroana Brasov 2* 160 lei/noapte - cel mai paradit din Bv, Hostel Sport Craiova 150 lei/noapte - slabut, Baile Herculane 140 lei/noapte - statiune distrusa, Arcus (Jud Covasna) 160 lei/noapte pensiune la tara cu conditii exceptionale, nu mai zic de Bucuresti, unde te usuca, Ibis la gara de nord e 59 E/noapte. Bineinteles ca nu mi-as permite sa stau nicaieri daca nu s-ar deconta, insa adevarul e ca e foarte scump la noi, orice am spune...4 nopti la hotel inseamna un salariu minim... |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Cum sa calatorim in strainatate LOW COST | |
| |
| | | | Cum sa calatorim in strainatate LOW COST | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |