Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15482 Data de inscriere : 06/03/2009
Subiect: GRAFFITI PE MATERIAL RULANT Mar 31 Ian 2012, 23:06
Uitati aici scheme de culori . Cand unii sunt prigoniti si alungati pentru ca fac o poza, altii fac scheme de culori cu sprayuri si vopsele nestingheriti.
Ultima editare efectuata de catre COSTACHE MIHAIL in Mier 01 Feb 2012, 09:02, editata de 1 ori
COSTACHE MIHAIL
Subiect: Re: GRAFFITI PE MATERIAL RULANT Mar 31 Ian 2012, 23:10
Asta e si mai tare. La minutul 5:10 taie si gardul din plasa pentru a patrunde in depou!!
COSTACHE MIHAIL
Subiect: GRAFFITI PE MATERIAL RULANT Mar 31 Ian 2012, 23:19
Nici automotoarele DB nu au scapat, daca nu ma insel sunt cele din seria 614
Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8420 Data de inscriere : 18/04/2011
Subiect: Re: GRAFFITI PE MATERIAL RULANT Mier 01 Feb 2012, 09:34
Astia cand sunt prinsi merita batuti fara mila ! Am prins si eu acuma cateva seri tot un baiat d`asta ce " picta " pe peretii noulu pasaj ( la iesirea caii ferate catre Piatra Olt ). Cred ca nu o sa mai puna mana pe Spray o vreme ... Si partea cea mai dezolanta este ca`s multi oameni d`astia ...
Goanga V.I.P Member
Numarul mesajelor : 517 Varsta : 30 Localizare : Alba Iulia Reputatie : 6274 Data de inscriere : 08/02/2009
Subiect: Re: GRAFFITI PE MATERIAL RULANT Mier 01 Feb 2012, 14:40
Si cand te gandesti ca de multe ori suntem confundati cu aceste persoane...sau baga-ti in aceiasi oala...
LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6376 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11375 Data de inscriere : 17/02/2011
Subiect: Re: GRAFFITI PE MATERIAL RULANT Dum 12 Feb 2012, 22:26
pe unul din vagoanele lui 3005 de azi,in Bucuresti Nord
Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8420 Data de inscriere : 18/04/2011
Subiect: Re: GRAFFITI PE MATERIAL RULANT Dum 12 Feb 2012, 22:41
Mai marii CFR`ului ar face bine sa se ocupe de prinderea acestor indivizi, nu sa stea si sa ameninte pasionatii ca ii da' pe mana politiei daca mai fac poze.
sorin_ncs
Numarul mesajelor : 107 Reputatie : 4702 Data de inscriere : 11/04/2012
Subiect: Re: GRAFFITI PE MATERIAL RULANT Vin 27 Apr 2012, 02:26
Uite-i si la metrou Bucuresti. La momentul 1.32 se vede cum calca pe a treia sina de electrificare. Eu ma mir cum au curajul sa faca asa ceva. Eu in mod sigur nu as face. Urca in ramele de metrou aflate in remize..ce sa mai vorbim. Urit obicei, halal arta! Si cu toate acestea veti vedea ca multe commenturi de pe Youtube le sint favorabile.
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25509 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: GRAFFITI PE MATERIAL RULANT Vin 27 Apr 2012, 12:30
Şina a treia are, deasupra, bucăţi de plastic/cauciuc izolator. Iar dacă urci încălţat, încălţămintea oricum e din plastic sau cauciuc, deci nu te curentezi, verificat personal inclusiv cu mâna. De fapt, teoretic, nici dacă pui mâna pe zona neizolată nu te curentezi decât dacă închizi cu ceva circuitul (asta nu am mai avut curaj să verific).
_________________ :TTT:
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8278 Data de inscriere : 18/03/2011
Subiect: Re: GRAFFITI PE MATERIAL RULANT Vin 27 Apr 2012, 14:53
Si referitor la grafitiuri, eu in mare sunt de acord cu ele, daca as fi operator de transport le-as da autorizatie sa imi vopeasca ei gratis vagoanele vechi, ca arata mai fain cu graffiti pe ele decat cu rugina pe ele.
discoid21
Numarul mesajelor : 250 Localizare : Oradea Reputatie : 5884 Data de inscriere : 14/07/2009
Subiect: Re: GRAFFITI PE MATERIAL RULANT Vin 27 Apr 2012, 15:29
Citat :
Si referitor la grafitiuri, eu in mare sunt de acord cu ele, daca as fi operator de transport le-as da autorizatie sa imi vopeasca ei gratis vagoanele vechi, ca arata mai fain cu graffiti pe ele decat cu rugina pe ele.
Macar de ar fi desene mai artistice, care sa se potriveasca pe vagoanele vechi.
Pe relatia Oradea-Timisoara circula un Desiro "pictat" pe toata lungimea lui. Nu arata cu nimic mai frumos asa mazgalit cu grafitti, ba chiar arata ca naiba.
sorin_ncs
Numarul mesajelor : 107 Reputatie : 4702 Data de inscriere : 11/04/2012
Subiect: Re: GRAFFITI PE MATERIAL RULANT Vin 27 Apr 2012, 18:13
Dr2005 a scris:
Şina a treia are, deasupra, bucăţi de plastic/cauciuc izolator. Iar dacă urci încălţat, încălţămintea oricum e din plastic sau cauciuc, deci nu te curentezi, verificat personal inclusiv cu mâna. De fapt, teoretic, nici dacă pui mâna pe zona neizolată nu te curentezi decât dacă închizi cu ceva circuitul (asta nu am mai avut curaj să verific).
Stiu ca are plastic pe deasupra. Incaltamintea o fi izolatoare, dar nu este intotdeauna un izolator bun. Probabil ai eliminat din calcul transpiratia picioarelor. Cit despre situatia in care pui mina DIRECT pe partea metalica neizolata, CATEGORIC te electrocutezi. Circuitul se va inchide in acest caz prin picioarele tale, incaltaminte si pamint. De fapt pentru a atinge cu mina direct partea metalica de dedesubtul sinei electrice fara a te electrocuta ar trebui mai intii sa urci cu AMBELE picioare pe ea si abia apoi sa pui mina. In acest caz, da...nu te electrocutezi. Doar ca mie unul mi-ar fi frica sa ma urc cu picioarele pe ea in primul si in primul rind. Daca atingi faza instalatiei electrice casnice de 220V stind pe un scaun sau pe o scara de LEMN nu patesti nimic. De fapt nici nu simti nimic. NU acelasi lucru se intimpla daca tii una din miini pe perete sau stai cu picioarele direct pe podeaua de beton, chiar si fiind incaltat. O pardoseala din parchet (din acela clasic de lemn nu din asta modern, laminat) te izoleaza dar nici aceea inotdeauna. Daca este pusa pe planseul de beton cum este la bloc te izoleaza suficient de bine. Daca este insa pusa direct pe pamint cum se intimpla la unele case mai vechi nu izoleaza suficient si te vei electrocuta. Mentionez ca toate aceste situatii sint experimentate de mine personal PE PROPRIA PIELE. M-am electrocutat, la viata mea, nu de zeci, ci de SUTE de ori. Iar in cazul metroului tensiunea este de 750V nu de 230V. Deci vei avea nevoie de izolatia mult mai buna ca in cazul instalatiei casnice.
Si din nou nu pot spune altceva decit ca este extrem de urit obiceiul cu grafittiurile.
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8391 Data de inscriere : 16/01/2010
Subiect: Re: GRAFFITI PE MATERIAL RULANT Vin 27 Apr 2012, 20:53
Va dati seama citi bani trebuie sa le dea parintii acestor copii p=rost crescuti pentru sprayuri? Un tub nu e deloc ieftin iar ca sa acoperi suprafata unei garnituri intregi le trebuie o multime. Pe mine ma enerveaza in asa hal mizgaliturile astea incit baietii veseli ar trebui sa fie foarte atenti sa nu fiu prin preajma...E unu spre exemplu care a scris obsesiv, de zeci de ori in fiecare vagon, "Dead", "Dead", Dead"....A propos de asta, auzisem de un caz de la psihiatrie, o tanti internata care avea un caiet unde trecuse "evidentele contabile" ale mosiei la care era X administrator si sustinea ca X fura din gestiune. In caiet, pe toate cele 48 de file, era scris marunt "Ursa mare, Ursa mica, Ursa mare, Ursa mica,...". Din pacate prietenul nostru Dead este in libertate...
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25509 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: GRAFFITI PE MATERIAL RULANT Vin 27 Apr 2012, 22:04
La priză ai c.a., la metrou ai c.c., e o diferenţă. Dacă pui un metrou pe asfalt, nu o să funcţioneze, pentru că nu se închide circuitul motoarelor (verificat cu tramvaie*).
*) S-a întâmplat să crape şinele, rămânând un vagon izolat acolo... nu s-a mai putut mişca şi motoarele nu au mai mers, în schimb curentul se scurgea prin caroserie, aşa că dacă cineva din exterior atingea vagonul se putea prăji. Desigur, s-a coborât pantograful şi s-a aşteptat camion de tractare.
_________________ :TTT:
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8278 Data de inscriere : 18/03/2011
Subiect: Re: GRAFFITI PE MATERIAL RULANT Vin 27 Apr 2012, 23:26
Esti sigur ca e curent continuu la metrou sau tramvai ? Faptul ca nu functiona/curenta cand a ramas pe un sector izolat de linie nu inseamna ca neaparat foloseste curent continuu, ci pur si simplu bucata de sina ramasa nu era suficienta pentru a face un nul pentru motoare. Curentatul e normal in caz ca ramane un tramvai fara nul iar pantograful e ridicat, deoarece in mod obisnuit nulul il ia din sine, doar faza din pantograf, iar in lipsa nulului se intorcea curentul prin carcasa. Totusi am o curiozitate, stiu ca si la tren nulul vine tot prin linie, altfel nu ar avea cum, deci teoretic e posibil ca daca o locomotiva electrica deraiaza si nu sar protectiile, nu mai atinge deloc de linie cu rotile sa curenteze atingerea carcasei ? Sau in timpul stationarii daca vin hotii si taie linia de jur-imprejurul locomotivei, e posibil sa se curenteze la ultima taiere sau la cea prin care vine nulul, intrand in serie cu locomotiva ? Sau locomotivele au vreo protectie ca in caz ca lipseste nulul imediat ,,pica" singur pantografu/sare siguranta ?
sorin_ncs a scris:
Stiu ca are plastic pe deasupra. Incaltamintea o fi izolatoare, dar nu este intotdeauna un izolator bun. Probabil ai eliminat din calcul transpiratia picioarelor. Cit despre situatia in care pui mina DIRECT pe partea metalica neizolata, CATEGORIC te electrocutezi. Circuitul se va inchide in acest caz prin picioarele tale, incaltaminte si pamint. De fapt pentru a atinge cu mina direct partea metalica de dedesubtul sinei electrice fara a te electrocuta ar trebui mai intii sa urci cu AMBELE picioare pe ea si abia apoi sa pui mina. In acest caz, da...nu te electrocutezi. Doar ca mie unul mi-ar fi frica sa ma urc cu picioarele pe ea in primul si in primul rind. Daca atingi faza instalatiei electrice casnice de 220V stind pe un scaun sau pe o scara de LEMN nu patesti nimic. De fapt nici nu simti nimic. NU acelasi lucru se intimpla daca tii una din miini pe perete sau stai cu picioarele direct pe podeaua de beton, chiar si fiind incaltat. O pardoseala din parchet (din acela clasic de lemn nu din asta modern, laminat) te izoleaza dar nici aceea inotdeauna. Daca este pusa pe planseul de beton cum este la bloc te izoleaza suficient de bine. Daca este insa pusa direct pe pamint cum se intimpla la unele case mai vechi nu izoleaza suficient si te vei electrocuta. Mentionez ca toate aceste situatii sint experimentate de mine personal PE PROPRIA PIELE. M-am electrocutat, la viata mea, nu de zeci, ci de SUTE de ori. Iar in cazul metroului tensiunea este de 750V nu de 230V. Deci vei avea nevoie de izolatia mult mai buna ca in cazul instalatiei casnice.
Si din nou nu pot spune altceva decit ca este extrem de urit obiceiul cu grafittiurile.
Uite la asta faceam referire pe topicu cu electrificarea si la cel cu intrebari si raspunsuri si am zis ca stiu, dar prefer sa nu zic. Acum ca zis tu, zic doar atat: copii nu incercati sa experimentati ce scrie in acel post, sau sa va dati mari ca uite eu bag mana in priza si nu am nimic, o mica greseala/neatentie/nestiinta se lasa cu consecinte tragice. Forumul nu cred ca isi asuma raspunderea, totul e cu caracter informativ/educational doar.