|
| Ce camera de filmat/pozat folositi | |
|
+33florin.lifticariu allred LanceR tcm Costin.H Katalyn dan tm NicuS Dutzu Simply18 laur 133 Vlad Bobby_TM lapsanszkitamas cortexedge DanyCfrPascani Cont.dezactivat George Raduku09 Kogayon c o r v i n AndreiCFRBucuresti cont inactiv sorin_ncs Ionutz Dr2005 decward Alex Avram AlexD Gelu TVlad TonyGFR AndiCFR 37 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
AndiCFR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3683 Localizare : Braşov Reputatie : 8735 Data de inscriere : 10/06/2011
| Subiect: Ce camera de filmat/pozat folositi Vin 23 Dec 2011, 18:21 | |
| Aici vom spune ce camere de filmat/pozat avem,informatii despre ele si poze cu ele si cateva pareri! |
| | | AndiCFR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3683 Localizare : Braşov Reputatie : 8735 Data de inscriere : 10/06/2011
| Subiect: Re: Ce camera de filmat/pozat folositi Vin 23 Dec 2011, 18:26 | |
| Eu detin doua camere: Un Sony Cyber-Shot DSC-H70 si un Fujifilm foarte vechi si nu-i stiu modelul.
Despre H70: Este o camera compacta foarte foarte buna! Are 16.1 megapixeli,Zoom 10x si 3.0 LCD screen. Are o baterie model NP-FG1. La ea am primit o gentuta pentru transport si un card de 4GB si evident cablu USB. Astept pareri si alte aparate foto/video cu informatii despre acestea! |
| | | TonyGFR
Numarul mesajelor : 1198 Varsta : 27 Localizare : Breaza Reputatie : 6359 Data de inscriere : 24/10/2010
| Subiect: Re: Ce camera de filmat/pozat folositi Vin 23 Dec 2011, 18:30 | |
| Nu stiu daca mai e alt topic dar raspund si eu initiativei La inceput am folosit telefonul meu (Nokia 6500s-1), cu camera de 3.2. Pozele aveau o calitate buna, dar sub ceea ce vroiam eu. Folosesc acum un Nikon Coolpix L110 de 12Mgpx, 15x Zoom Optic si alte nenorociri. Face poze destul de bune si filmeaza bine HD720p. |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8392 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Ce camera de filmat/pozat folositi Vin 23 Dec 2011, 23:01 | |
| Eu am "in dotare" din 2007 un Sony DSC-H2 de 6MP si inca sint multumit. Functioneaza perfect desi are la activ aproape 20.000 de cadre, are acumulatori standard (foarte ieftin de inlocuit) si un parasolar enorm, care nu se ataseaza de obiectiv ci la baza lui, protejindu-l foarte bine de socuri si praf. Singurul lui neajuns e limita inferioara a gamei distantelor focale: ~30mm (nu e grand-angular). De aceea am cu mine uneori si un aparat pe film (35mm) cu un obiectiv cu distanta focala fixa, de 20mm (Canon): Insa va spun din experienta ca nu aveti nevoie de o camera prea sofisticata pentru a face fotografii bune. Tipul de aici are dreptate: http://www.kenrockwell.com/tech/notcamera.htm |
| | | Gelu
Numarul mesajelor : 106 Varsta : 36 Localizare : Bistrita Reputatie : 5372 Data de inscriere : 24/06/2010
| Subiect: Re: Ce camera de filmat/pozat folositi Sam 24 Dec 2011, 02:53 | |
| Eu am avut (si inca mai am) un Canon PowerShot SX 100is. E aparatul cu care m-am invatat sa fac cat decat poze fara sa apelez la modul AUTO. Zic ca am avut pentru ca acum sta si asteapta un obiectiv nou. deocamdata fac pozele cu telefonul. |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8668 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Ce camera de filmat/pozat folositi Sam 24 Dec 2011, 09:39 | |
| La mine primul aparat a fost un FujiFilm FinePix S5000 3.5MP din punctul meu de vedere aparatul perfect pe modul AUTO din 15000cadre cate am facut cu el nu cred ca au iesit 100 miscate. Incredibil ce putea sa faca pe modul auto aparatul asta. Iar in momentul asta am un FujiFilm S2100HD care e aparatul de la care am invatat sa fac poze pe CUSTOM, modul AUTO cam lasa de dorit. Iar dupa S2100HD care mai mult ca sigur o sa-l pastrez la anul sper sa iau un Canon EOS1100D |
| | | Alex Avram User Dezactivat
Numarul mesajelor : 2610 Varsta : 30 Localizare : FETESTI-langa gara unde se aud non-stop goarne+glasu rotilor de tren Reputatie : 8353 Data de inscriere : 20/06/2009
| Subiect: Re: Ce camera de filmat/pozat folositi Mier 04 Apr 2012, 20:29 | |
| Eu am un OLYMPUS FE 46 12MP 5X ZOOM face poze bune dar mai are unele dezavantaje dar merge bine! |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Ce camera de filmat/pozat folositi Mier 04 Apr 2012, 22:01 | |
| OLYMPUS X-43 cu 14MP, la poze jos palaria nu am ce sa comentez, la filme e mai slabuta plus ca am 2 carduri unul de 2 si unul de 4 ceea ce nu ma ajuta prea mult la filmat.
Si mai am o camera de filmat rezistenta la apa Panasonic SDR-SW20. |
| | | decward V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2594 Varsta : 27 Localizare : Bükreş Reputatie : 7976 Data de inscriere : 15/08/2010
| Subiect: Re: Ce camera de filmat/pozat folositi Joi 05 Apr 2012, 01:31 | |
| Da de ce cameră ? Ce , cu telefonu' nu poți să faci poze ? |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25510 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Ce camera de filmat/pozat folositi Joi 05 Apr 2012, 01:40 | |
| Canon A725 IS. Se apropie de 4 ani, are peste 80.000 de poze făcute... şi încă rezistă În plus, consumă foarte puţin curent, am făcut şi 1100 de poze cu acelaşi set de acumulatori (Uniross de 2100 MAh... de-aş mai găsi din ăia, că foarte buni au fost şi au ţinut şi vreo 4 ani). Până în 2008 am avut un Olympus FE-100 (bine, îl am şi acum, dar i-am pierdut cardul de memorie xD), dar începuse să subexpună... iar cu un set de acumulatori abia făceam 100 - 150 de poze. _________________ :TTT:
|
| | | Ionutz Moderator
Numarul mesajelor : 1493 Localizare : Baia Mare Reputatie : 7915 Data de inscriere : 16/04/2009
| | | | sorin_ncs
Numarul mesajelor : 107 Reputatie : 4703 Data de inscriere : 11/04/2012
| Subiect: Re: Ce camera de filmat/pozat folositi Mier 18 Apr 2012, 15:01 | |
| Deoarece eu am fotografiat si filmat trenuri cu ceva timp in urma consider ca ar fi necesar sa prezint aparatele pe care le-am folosit pe vremea aceea: Si avem asa: Credinciosul meu aparat foto Zenit 11. Probabil este ultimul aparat foto din lume care nu are nevoie deloc de baterii electrice. Nici macar din acelea de tip cell (stil baterie ceas). Are si exponometru cu fotocelule cu seleniu. Aparatul in etuiul sau. Aparatul cu obiectivul original montat pe el Blitz foto: Aparatul cu blitzul montat pe el Obiectiv cu zoom (focala de la 28 la 70 mm) cu montura pe filet M42 (comptibil cu Zenitul) Aparatul cu blitzul si zoom-ul montate pe el Dupa cum probabil banuiti acest aparat NU il mai folosesc in momentul de fata. Oricum pe vremuri eram foarte stresat cind trebuia sa duc pozele la developat deoarece stiam ca cei de la laborator le vor vedea si ma vor lua drept ne*un. Nu era oricum o indeletnicire obisnuita pentru un pusti de 16 ani sa pozeze trenuri. Asa ca in ciuda faptului ca eu unul sint de moda veche si accept mai greu noutatile tehnologice, dupa aparatele pe film nu imi pare rau. Dura mult...era complicat procedeul de developare. Nu erai niciodata sigur daca poza a iesit bine pina nu duceai filmul la developat. Materialele fotosensibile erau in general scumpe si nu prea te lasa sufletul sa le irosesti...trebuia sa fii ferm convins atunci cind apesi declansatorul ca esti perfect multumit de ceea ce vezi in vizor si vrei sa imortalizezi. dar dupa cum am spus nu mai folosesc in mod curent acest aparat foto. Intentionez sa imi iau unul digital, cu obiective interschimbabile dar care sa NU fie SLR. Iar acum partea de video... Camera video Panasonic M25 de umar cu filmare pe caseta VHS. Functioneaza cu baterie reincarcabila Plumb-Acid sulfuric (ca acelea de pe masini) deoarece la data cind a fost fabricata aceasta camera nu existatu alte tipuri de baterii reincarcabile. NU se inventase inca nici Ni-Cd, nici Ni-MH cu atit mai putin Li-ion. Accesorii: generatorul de caractere si bateria (acumulatorul) Aceasta camera insa o folosesc in continuare in mod curent si nici nu am de gind sa imi cumpar vreuna digitala! |
| | | cont inactiv
Numarul mesajelor : 1550 Reputatie : 6989 Data de inscriere : 25/04/2010
| Subiect: Re: Ce camera de filmat/pozat folositi Sam 21 Apr 2012, 23:15 | |
| Ce filme folosesti/foloseai pe Zenit? Intreb fiindca am de gand sa pun in teste un Zenit E care a fotografiat doar pe un singur film in viata lui si nu stiu ce filme de azi s-ar mai potrivi pe aparatele astea rusesti. Nu cred ca DIN 100 sau 200 se mai gasesc acum. Ideea ar fi sa fac si prelucrarea manuala a filmelor. Daca stie cineva niste filme si diferitele lor tipuri de prelucrare, ar fi perfect.Multumesc anticipat. |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8392 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Ce camera de filmat/pozat folositi Sam 21 Apr 2012, 23:59 | |
| Se gasesc 100 si 200 dar nu DIN ci ASA (ISO). DIN e standardul nemtesc si intre valorile DIN si ASA e o corespondenta logaritmica, adica ISO100=21°DIN, ISO200=24°DIN, ISO400°=27°DIN, etc. O dublare a valorilor ISO inseamna o crestere cu 3° a valorilor DIN.
In Zenit E intra filme de obisnuite, de 35mm, cu perforatii pe ambele margini, ma rog, asa cum le stie toata lumea.
Prelucrari manuale acasa se fac cel mai simplu pe filme alb/negru clasice (AGFA APX, ILFORD DELTA, FOMAPAN, etc). Atentie ca exista si filme alb-negru in proces C41 (numite cromogenice) si a caror procesare se face intr-un laborator specializat. Procesul e atit de complicat ca e nevoie de o masina speciala ce costa prea mult pentru a renta sa fie folosita in regim de amator. Filmele cele mai cunoscute sint negativele color, in proces C41 (arhicunoscute - Kodak Gold, Fuji Superia...). Mai exista diapozitivele color (proces E6) pentru care masinile de procesare sint mai ieftine dar inca scumpe pentru un volum redus. Eu personal nu m-am complicat cu procesarea manuala pentru ca, asa cum am spus, singura varianta practica e lucrul cu filme alb negru iar eu nu sint in mod special atras de tipul asta de fotografie. In locul tau as incerca cu un negativ color, procesat la un laborator bun si cel mai bine scanat la un laborator si mai bun. Nu imprima direct poze de pe negativ pentru ca rezultatul depinde de setarile facute de operatorul masinii si de cele mai multe ori iese rau. Pe urma, daca totul iese bine, as continua cu diapozitiv. E cu totul si cu totul altceva, culorile sint mult mai naturale, aspectul e deosebit insa atentie la expunere. Trebuie verificat exponometrul aparatului, sa nu se fi dereglat de atita timp sau bateria sa se fi dus.
|
| | | cont inactiv
Numarul mesajelor : 1550 Reputatie : 6989 Data de inscriere : 25/04/2010
| Subiect: Re: Ce camera de filmat/pozat folositi Dum 22 Apr 2012, 00:32 | |
| Multumesc mult! Cred ca am sa iau film de ISO 100. Prelucrarea manuala m-ar tenta sa invat sa developez doar, ideea e de substante ca am tot cautat pe net informatii dar nimeni nu spune, acolo sau acolo gasesti, am sa incerc la o sucursala Kodak zilele astea sa vad ce gasesc, daca dau de substante am un profesor excelent in asa ceva, de la el am aparatul asta de acomodare sa vad cum ma descurc, si daca gasesc solutiile ma invata cum sa developez. Aparatul arata asa: Cu obiectiv Jupiter-9 2/85 care am inteles ca e mai scump decat aparatul de multe ori:)). Proprietarul nu a folosit aparatul, avand un alt Zenit-11 cu care a lucrat 26 de ani cu asta lucrand doar un film de teste. Daca imi ies fotografiile, in spiritul artei fotografice manuale imi iau si eu un Zenit E. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ce camera de filmat/pozat folositi | |
| |
| | | | Ce camera de filmat/pozat folositi | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |