|
| Locomotive clasa 44 | |
|
+73didinul dan tm mielutu zburator Lineus646 deconectat Katalyn huiu_goe mircea.predoni adrian.vidican.9 Alextasy Elful DUAL cfr500 Spartan1948 redeme NF1-800 Simply18 Grigor c o r v i n florin.lifticariu ORWO NicuS Adirmvl Balto membru dezactivat , AndiCFR razvan22 Bobby_TM @ndrey Sabik Teodor mariuscfrbucuresti Katalin4653 DanyCfrPascani ANDU2100HP Radu.B Dr2005 Vitosa Re6/6 V3R Cont.dezactivat Dutzu ALEXCFR Alex Avram AndreiStefan Sergiu rmn cont inactiv electrica912 Hurricane TonyGFR Desiro256 Gaby005 decward LanceR VeV The Legend Adrian78 George buldozer2 Gabry Gabriel mureseanu_976 stefan_br Stratan-Tttggvv electrica675 Marius Iulian AlexCta PrisecaruFlorin Lde 2100 Vlad12 vrabieionut membru inactiv Horea myster2008 77 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Grigor
Numarul mesajelor : 355 Reputatie : 5132 Data de inscriere : 09/11/2011
| Subiect: Re: Locomotive clasa 44 Mar 11 Mar 2014, 12:59 | |
| Ca sa nu mai zic , austriecii incearca din cate se pare sa arunce monotonismul asta promovat cu desavarsire la noi. Doar daca te uiti la locomotivele Taurus ai sa vezi ca isi schimba autocolantele de pe ele de cel putin 2 ori pe an. http://static.mijnwebwinkel.nl/winkel/railcolorshop/full30482601.jpg |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Locomotive clasa 44 Mar 11 Mar 2014, 13:12 | |
| Toate ţările menţionate mai sus, atunci când au comandat locomotive, le-au comandat într-o anumită schemă de vopsire. TRAXX-urile de la MAV, de exemplu, au venit în galben şi albastru de la bun început. Noi... ,,pictorii" de la Electroputere le vopseau cum credeau, Softronicul le-a vopsit şi el cum a vrut, diferiţtele societăţi reparatoare de material rulant au vopsit şi ele locomotivele cu ce au avut disponibil... şi a ieşit o varză cu carne (valabil şi pentru vagoane). Trebuiau să meargă de la început ori pe schema clasică (dar aceeaşi pe tot parcul, nu unele locomotive cu V, altele fără, unele cu tricolor, altele doar cu dungă albă/roşie/neagră) sau să facă tot parcul alb cu botul roşu şi terminam bâlciul. _________________ :TTT:
|
| | | Grigor
Numarul mesajelor : 355 Reputatie : 5132 Data de inscriere : 09/11/2011
| Subiect: Re: Locomotive clasa 44 Mar 11 Mar 2014, 13:25 | |
| Nu vorbesc de locomotivele moderne , ca alea intereseaza prea putin. Vorbesc de cele vechi , care inca sunt majoritare in multe tari. Cehia : http://www.flickr.com/photos/ee507/5978076767/ . Asta numesc eu cale ferata , masini curate , vopsite aparte care atrag imediat privirea. Noroc cu CFR Marfa care inca vopseste locomotivele clasice si ca fiecare IRLU adopta o schema de vopsire diferita , altfel mai bine am poza bolovani si pietre , care ar fi mai interesante , caci la ce vad , imaginatia e sub cotele minim-normale. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Locomotive clasa 44 Mar 11 Mar 2014, 13:34 | |
| Lasati, ca DA-urile de la Calatori au aceeasi schema si trag cate doua vagoane. Si eu cred ca ar trebui sa se ajunga la o singura schema de vopsire. Cele din anii '90 erau chiar ok pentru DA-uri si pentru electrice. La fel si pentru H-uri. Malaxele ce mai au acelasi desen, dar si alea 3-4 combinatii de culori: gri-albastru, galben-verde, gri-rosu, etc. Ce sa mai vorbim in cazul vagoanelor? Au aparut la serii noi ca ciupercile dupa ploaie (cred ca vreo trei sferturi proaste din mai multe puncte de vedere) si partea cea mai buna: serii la care vagoanele sint de mai multe tipuri. :shock: Cred ca singurele care au ramas in regula sint Desiro-urile. Nu e cea mai fericita schema de vopsire, as spune chiar ca e fara suflet, dar macar sint toate la fel. Aici chiar ar fi putut sa le comande in doua scheme de vopsire, in functie de capacitate. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Locomotive clasa 44 Mar 11 Mar 2014, 14:55 | |
| Pai tocmai ca e bine sa fie diferite scheme de vopsire, ca sa nu fie monotonie. Doar nu sintem la armata aici.
Daca au imaginatie sa le faca in toate felurile. Ar putea sa ii cheme pe aia care mizgalesc vagoanele si sa le spuna, ba fratilor uite aici nu mai mizgaliti ampulea tot ce va pica la mina asa cu prostiile voastre, vopsiti aici locomotiova asta in spiritul primaverii, pe asta in spiritul Ploiestiului, astalalta faceti-o de lupta de la Podul Inalt puneti-va capul la contributie. Si tot asa.
Sau sa bage si ei reclame pe ele ca la SBB. Ce atita monotonie. dar ar mai trebui si sa le spele ca se murdaresc mult.
Vagoanele intradevar sint vraiste, nu mai stie drepata de stinga, are doua prize sub scaun, e un tip, are veceu de 20 de toli alt tip, are 5 scaune alt tip. are 6 scaune si doua geamuri alt tip.
Dar e fain ca au si alta vopsire si arata destul de bine, vezi cite un tren zici ca e marfar , conopida, vagoane 10 sortotipodimensiuni. Mai bine asa. Atita ii duce capul de fapt.
Vopseaua de pe EC ul asta nu aduce decit in linii mari cu schema clasica deoarece nuantele vopselurilor sint altele. |
| | | ORWO
Numarul mesajelor : 105 Reputatie : 4846 Data de inscriere : 29/11/2011
| Subiect: Re: Locomotive clasa 44 Mar 11 Mar 2014, 15:32 | |
| Nici eu nu sunt adeptul unei singure scheme. Tocmai,asta face,ca orice locomotiva sa fie speciala in felul ei. Daca ar fi avut tot materialul rulant CFR,aceeasi schema...eu cred ca ne plictiseam rau de tot... Pana la urma,eu chiar nu inteleg de ce unii oameni,sunt deranjati ca se vopsesc locomotivele in 1000 culori,mie chiar imi place,si da culoare caii ferate |
| | | Balto
Numarul mesajelor : 1620 Reputatie : 6772 Data de inscriere : 05/12/2010
| Subiect: Re: Locomotive clasa 44 Mar 11 Mar 2014, 15:55 | |
| |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Locomotive clasa 44 Mar 11 Mar 2014, 16:04 | |
| ORWO, una e sa le faci cum fac ungurii cu TRAXX-urile lor, sa pui personalitati nationale pe ele, si alta e sa le vopsesti in 'j de mii de culori. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Locomotive clasa 44 Mar 11 Mar 2014, 20:23 | |
| Aici ai dreptate, cu personalitatile sau cu evenimentele. |
| | | DanyCfrPascani V.I.P Member
Numarul mesajelor : 561 Localizare : Pascani , jud Iasi Reputatie : 4942 Data de inscriere : 03/12/2012
| Subiect: Re: Locomotive clasa 44 Mar 11 Mar 2014, 21:05 | |
| 44-0126-1 la rebrusare in Pascani dupa ce a venit de la Brasov!Acesta a atras atentia multor ochi astazi! 44-0126-1 CFR by DanyCfrPascani, on Flickr |
| | | @ndrey V.I.P Member
Numarul mesajelor : 902 Varsta : 37 Localizare : Iasi Reputatie : 6453 Data de inscriere : 26/09/2009
| Subiect: Re: Locomotive clasa 44 Vin 14 Mar 2014, 09:43 | |
| Ieri am avut ocazia sa vad pe viu locomotiva EC 126 si este superba, dar nu's care este motivul pentru care in fotografii nu se vede deloc aceasta impresie, asadar o parte din comentariile anterioare chiar nu prea sunt potrivite ,bravo celor care muncit pentru aceste rezultat! |
| | | Simply18 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1085 Varsta : 30 Localizare : Bacau Reputatie : 5677 Data de inscriere : 25/06/2012
| Subiect: Re: Locomotive clasa 44 Vin 14 Mar 2014, 11:17 | |
| - @ndrey a scris:
- asadar o parte din comentariile anterioare chiar nu prea sunt potrivite
Ea arata bine , da' culorile de pe ea sunt putin jalnice , sterse. - @ndrey a scris:
- Ieri am avut ocazia sa vad pe viu locomotiva EC 126 si este superba
Multi se multumesc cu ce s-a facut , ca romanul . Arata super , nu zic nu ... da' era loc de mai bine , drept dovata EA1-646 care arata impecabil . |
| | | @ndrey V.I.P Member
Numarul mesajelor : 902 Varsta : 37 Localizare : Iasi Reputatie : 6453 Data de inscriere : 26/09/2009
| Subiect: Re: Locomotive clasa 44 Vin 14 Mar 2014, 11:55 | |
| Tocmai ca nu sunt deloc sterse, asta e problema, nu se "vad " bine in nici o fotografie de pana acum! Nu comentez fraza cu "e bine si asa ca doar santem romani" cu nu e deloc asa, doar impresia si nu e cazul aici, vei vedea cand o vei avea in fata ! Ce sa folosit la 646 este probabil ceea ce era deja pe locomotiva inainte de a fi trimisa la reparatie ,de ce nu sa intamplat si la 126 e alta mancare de peste, n-are cum sa fie discutata si dezbatuta aici prin discutii inutile si in afara subiectului,nu au utilitate si puterea a a modifica ceva! imi mentin parerea ca o parte din discutiile anterioare nu sunt potrivite! |
| | | membru dezactivat , User Dezactivat
Numarul mesajelor : 598 Varsta : 33 Localizare : Bacau Reputatie : 4974 Data de inscriere : 30/11/2012
| Subiect: Re: Locomotive clasa 44 Vin 14 Mar 2014, 12:50 | |
| In 7 din 8 poze e nasoala, deci nu cred ca-s de vina chiar aparatele, aia e culoarea mai mult sau mai putin, am spus ca era loc de mai bine, puteau folosi niste culori ceva mai intense, nu spalaceli d-alea ce scoteau aparatele foto color pe la inceputuri. Si apoi puteau sa foloseasca mai mult alb la detaliere. 646 am spus-o si in alta parte, e ok cu exceptia barelor frontale care trebuiau lasate cum le vopsisera initial: Negre. Daca ii vor pune stema inapoi, sper sa o vopseasca in culorile tricolorului. |
| | | NF1-800
Numarul mesajelor : 13 Localizare : Timisoara Reputatie : 4241 Data de inscriere : 27/04/2013
| Subiect: Re: Locomotive clasa 44 Vin 14 Mar 2014, 14:50 | |
| Sincer imi place cum a iesit, atat ca cel putin pentru mine ceva lipseste ca sa o faca si mai frumoasa... Mai exact fac referire la dunga alba, odata la mana ca sa "inrameze" tricolorul si a doua la mana sa fie prezenta si in zona sasiului. Asta e parerea mea, asadar sa nu fie luata in nume de rau. Numai bine!
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Locomotive clasa 44 | |
| |
| | | | Locomotive clasa 44 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |