Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!
 
AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

 

 Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008]

In jos 
3 participanți
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88


Numarul mesajelor : 1019
Varsta : 35
Localizare : Fălticeni, jud. Suceava
Reputatie : 6770
Data de inscriere : 12/02/2009

Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Empty
MesajSubiect: Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008]   Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Icon_minitimeSam 23 Oct 2010, 13:44

iulie 2008 – Plimbări FeRoviaRe prin Gările Bucureştiului

Timpul tace şi nu spune, iar anii copilăriei, adolescenţei se întâlnesc, la un moment dat, cu anii tinereţii. 2008 a fost pentru mine un an în care m-am despărţit de „acasă” şi am îmbrăţişat viaţa de student. Vrând-nevrând şi mai mult vrând decât nevrând, am hotărât să mă înscriu la Facultatea de Transporturi de la Universitatea „Politehnică” din Bucureşti.

Citând din „Mica monografie a căilor ferate din România – Regionalele de cale ferată Bucureşti şi Craiova”, aflăm că la 13 septembrie 1872 a fost inaugurat traseul: Bucureşti – Ploieşti – Buzău – Galaţi – Tecuci. Astfel, Gara Târgovişte (actuala Gara de Nord Bucureşti) era loc de plecare şi de sosire pentru călătorii veniţi de la Iaşi, Galaţi sau Piteşti încă de la data amintită mai sus.

Aici aveam să fiu faţă-n faţă cu traficul dens feroviar din Gara de Nord şi cu una dintre cele mai noi căi ferate din România – linia Bucureşti – Constanţa.


Locomotive alb-albastre în Gara de Nord Bucureşti
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_1-Locomotivealb-albastreinGaradeNordBucuresti_resize


15 iulie 2008, 04:50

După ce am petrecut câteva ore prin Gara Burdujeni pe 14 iulie, tot în aceeaşi seară am plecat spre capitală cu un autocar. Înscrierile la Politehnică începuseră deja, aşa că a trebuit să fiu prezent numaidecât. Poate prea devreme pentru un călător în interes de serviciu şi poate prea târziu pentru un CFR-ist, la 04:50 eram în Gara de Est – Obor. Aşteptam deschiderea porţilor de la metrou, iar până atunci îmi petrecusem puţin timp într-un loc special de-al bucureştenilor care călătoresc către Marea Neagră. De obicei, de aici plecau Trenuri Accelerat şi mai multe Personale către destinaţiile litoralului românesc.

Cu promisiunea de a reveni cu informaţii mai detaliate cu privire la Gara de Est – Obor, vă invit să vizionaţi câteva fotografii realizate în dimineaţa zilei de 15 iulie 2008. O dimineaţă când multă lume mergea la serviciu, îşi petrecea liniştită concediul la mare sau la munte, iar mulţi proaspăt absolvenţi ai clasei a XII-a se înscriau la Universităţile din Bucureşti.

Locomotiva diesel-electrică 62-0811-0, vopsită în griul clasic şi cu dunga roşie aplicată longitudinal pe carcasa acesteia, dormea faţă-n faţă cu un vagon de marfă. Ziua se anunţa a fi senină, norii din timpul nopţii ducându-se către alte zări.

LDE 2100 staţiona în Gara de Est – Obor
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_2-LDE2100stationainGaradeEst-Obor_resize

Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_3-_resize

Gara de Est, văzută de pe peron
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_4-GaradeEstvazutadepeperon_resize


Umbrele locomotivelor din Gara Obor nu sunt… percepute în timpul nopţii. Deşi parcul rulant al Gării Obor numără zeci de vehicule FeRoviaRe, nu am perceput decât silueta locomotivei electrice EA1-895. Desigur, în spatele ei staţionau şi alte locomotive, dar nu am vrut să le trezesc din somn cu paşii mei curioşi.

Cât despre istoria acestei gări, amintesc doar că ea a făcut parte din planul construirii căii ferate Bucureşti Obor (Est) – Pantelimon. Scopul înfiinţării acestei gări a fost descongestionarea traficului Gării de Nord, astfel Gara Obor devenind cea de-a doua gară a capitalei. Aceasta a fost dată în folosinţă în scopul cetăţenilor la 1 aprilie 1902, devenind staţie de legătură dintre Bucureşti Nord şi Bucureşti Sud pe varianta Halta Herăstrău – Titan. Astăzi nu mai există această variantă, iar trenurile care pleacă spre Olteniţa merg către Pantelimon şi apoi spre Bucureşti Sud şi mai departe către oraşul ce-şi scaldă degetele în Dunăre.

EA1-895 dormea iepureşte pe una dintre liniile Gării
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_5-EA1-895incadormea_resize

În zare, locomotivele făceau ochi şi erau trezite de domnii mecanici de locomotivă
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_6-Inzarelocomotivelefaceauochisierautrezitededomniimecanicidelocomotiva_resize

Gara de Est - Obor, vedere din stradă
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_7-GaradeEst-Oborvederedinstrada_resize


Ecranul telefonului îmi arăta că ora 5 trecuse, semn că metroul bucureştean începea să circule harnic prin tunelurile capitalei. Mi-am luat „La revedere!” de la Gara de Est – Obor şi am purces în drumul şi în treburile mele.


20 iulie 2008 – 05:10

Aşa cum ştim, studenţii care doresc să urmeze cursurile Universităţii „Politehnică” din Bucureşti, trebuie să susţină admitere la Algebră şi la Fizică/Geometrie. Nota de trecere este 5, iar datele susţinerii examenelor sunt de 21, respectiv 22 iulie. Cel puţin aşa s-au susţinut în anul 2008…

Revenit în Bucureşti şi pregătit să dau examenele de selecţie a studenţilor pentru Politehnică, m-am oprit câteva minute (se putea să nu…) în Gara Obor. Dacă săptămâna trecută, pe liniile gării era DA-811, pe 20 iulie îi ţinea de urât locomotivei amintite o LDH a unui operator privat – Classfer. Având deasupra acoperişului nişte nori răzleţi, mecanicii de locomotivă forfoteau prin cabina de conducere şi aşteptau să înceapă ziua de muncă.

LDH-807 a Classfer, pregătită de acţiune în Gara Obor
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_8-LDH807aClassferpregatitadeactiuneinGaraObor_resize


Aşa cum scria şi pe Tabela Mersului de Tren din gară, la 5 şi 37 de minute urma să plece spre litoral un tren cu 5 vagoane seria 26-26 (bine… unul dintre acestea era 36-26). Pentru aparatele compacte de fotografiat, mişcarea din timpul nopţii era aidoma derivatelor şi integralelor pentru mine în acele momente…

Trenul de Constanţa gara pe linia 1 în Obor
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_9-TrenuldeConstantagarapelinia1inObor_resize

Vagoane etajate modernizate pentru Acceleratul 1681 spre Marea Neagră
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_10-VagoaneetajatemodernizatepentruAcceleratuldeMareaNeagra_resize


22 iulie 2008, 19:50

Am sărbătorit succesul înmatriculării în anul I la Facultatea de Transporturi, Specializarea „Vehicule pentru Transportul Feroviar” printr-o plimbare de seară în Bucureşti. Fiind entuziasmat, fericit, împlinit, mulţumit, feeric pentru „reuşita” obţinută (he-he… dacă ştiam eu ce mă aşteaptă mai departe), am ajuns şi în Gara Băneasa.

Între 1886 şi 1940, Direcţia Generală CFR a construit patru gări regale. Gara Bucureşti Băneasa (fostă Mogoşoaia) a fost construită între 1937-1938 şi a fost destinată primirilor şi plecărilor regelui Carol al II-lea, ale celorlaltor demnitari din guvern sau ale personalităţilor invitate din străinătate. În prezent, gara este utilizată pentru plecările şi sosirile oficiale ale protocolului de stat. Deşi de factură modernă, clădirea gării este uzitată când şi când. Pentru mai multe informaţii, vă invit să consultaţi şi acest articol istoric.

Aşadar, aflându-mă cu propriile picioare pe largul peron din Gara Băneasa, am aşteptat să admir vreun tren, fie el mărfar sau de călători. Sorţii mi-au adus în faţă un tren cu multe-multe vagoane de cereale, tractat de EA-519. Convoiul călătorea deosebit de încet, dat fiind faptul că abia se dăduseră în exploatare podurile FeRoviaRe de la Mioriţa, respectiv Herăstrău.


Gara Băneasa, sub cerul supărat de căldura de afară
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_11-GaraBaneasasubcerulsuparatdecalduradeafara_resize

S-apropia un tren dinspre Constanţa...
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_12-S-apropieuntrendinspreConstanta_resize

EA-519 ducea trenul de cereale către Triajul Bucureşti
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_13-EA519duceatrenuldecerealecatreTriajulBucuresti_resize

Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_14-_resize-1

Coada mărfarului cu cereale
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_15-Coadamarfaruluicucereale_resize

Clădirea de lucru a Gării Bucureşti Băneasa
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_16-CladireadelucruaGariiBucurestiBaneasa_resize

Toate-s roşii spre Constanţa
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_17-Toate-srosiispreConstanta_resize


23 iulie 2008, 09:10

Poate aţi auzit sau aţi citit despre noţiunea de „tren urban”. Această idee de a înfiinţa o reţea feroviară în jurul Bucureştiului au avut-o şi cei de la TER. În acest sens, postez o fotografie cu porţiunea de cale ferată de pe teritoriul Universităţii „Politehnica”. Pentru mai multe detalii despre proiectul de „Tren urban”, vă invit pe site-ul amintit mai sus.

Calea ferată din UPB
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_18-CaleaferatadinUPB_resize


12:10

După ce am încheiat cu succes înmatricularea în anul I, m-am dus cu prietenul meu, Ionuţ, la Gară. Fiind începător în… „d-ale Bucureştiului”, în loc să ajung la Gara de Nord, am intrat pe peroanele Gării Basarab.

Această gară a fost realizată ca o măsură pentru decongestionarea Gării de Nord. Astfel, s-au amenajat peroane şi linii şi o staţie de călători - Bucureşti – Basarab, destinată trenurilor de scurt parcurs. Această gară a fost executată de ICI-CF, prin Grupul de Şantiere Bucureşti, fiind dată în exploatare la 31 mai 1959.

Peroanele şi Gării Bucureşti Basarab
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_19-PeroanelesiGariiBasarab_resize

Capetele de linii din Gara Basarab
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_20-CapeteledeliniidinGaraBasarab_resize

Un tren care se retrăgea în Grupa Tehnica Griviţa
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_21-UntrencareseretrageainGrupaTehnicaGrivita_resize

EA1-588, la capul Trenului Intercity
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_22-EA1-588lacapulTrenuluiIntercity_resize


În acelaşi moment, am văzut, pentru prima dată în viaţa mea, „în carne şi oase”, o locomotivă diesel-electrică modernizată de General Motors. Ca fapt divers, locomotiva purta numărul 1000.

Această locomotivă este rezultatul unei transformări de medie anvergură a LDE 2100. Cu echipament furnizat de General Motors, noua locomotivă LDE 621 EGM este de tip Co-Co şi atinge o viteză de 120 km/h, respectiv 100 km/h, oferind o forţă de tracţiune de 284, respectiv 324 kN. Vechiul motor 12LDA28 tip Sulzer a fost înlocuit de un propulsor diesel tip 8-710G3, care funcţionează în 2 timpi şi care dezvoltă 2100 de CP. Totodată, cabina de conducere dispune de un design modern şi oferă mecanicului de locomotivă condiţii superioare de confort şi conducere. Pentru mult mai multe informaţii vă invit să consultaţi şi documentul oferit de Cfr.ro

Prima LDE GM văzută de mine, No. 1000
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_23-PrimaLDEGMvazutademineNo1000_resize

Vedere de-a lungul Magistralei 500
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_24-Vederede-alungulMagistralei500_resize

Printre multe linii de cale ferată
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_25-Multeliniidecaleferata_resize

Două locomotive se sărutau la ieşirea din Depoul de Locomotive Bucureşti
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_26-DoualocomotiveiesitedinDepoulBucuresti_resize

Siemens 333 se apropia de Bucureşti Nord cu trenul său venit din ţară
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_27-Siemens333seapropiadeBucurestiNordcutrenulsausosit_resize


12:20

Trenul Rapid 463, Bucureşti Nord – Thessaloniki, era compus din două vagoane de dormit bulgăreşti (seria a unuia dintre acestea era 51 52 60 80 592-1), un vagon cuşetă la clasa I, un alt vagon de dormit cu seria 50 53 71 31 029-1, un vagon de călători cu locuri de şezut pentru clasa a II-a, un alt vagon de dormit şi, în fine, ultimul vagon care merge spre Turcia, la Istanbul. În total, 7 vagoane care se despart pe parcurs şi iau fie drumul Bulgariei, fie drumul Greciei sau fie pe căile ferate turceşti. Până una-alta, trenul călătorea pe linia ce ducea spre Videle – Giurgiu Nord, iar locomotiva de tracţiune era locomotiva diesel-electrică modernizată de GM, 65-1046-5.

Dinspre Gara de Nord pleca un LDE GM către Giurgiu
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_28-DinspreGaradeNordplecaunLDEGMcatreGrecia_resize

LDE GM 1046 pleca spre Videle – Giurgiu
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_29-LDE1046plecaspreVidele-Giurgiu_resize

Un vagon de dormit bulgăresc
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_30-Unvagondedormitbulgaresc_resize

Un vagon tip cuşetă românesc de clasa I
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_31-UnvagontipcusetaromanescdeclasaI_resize

Somn uşor, pe româneşte, într-un vagon de dormit mioritic
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_32-Somnusorperomanesteintr-unvagondedormitmioritic_resize

Pentru o călătorie mai ieftină într-un tren internaţional, alege vagonul de clasa a 2-a
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_33-Pentruocalatoriemaiieftinaintr-untreninternationalalegevagonuldeclasaa2-a_resize

Un (alt) vagon de dormit românesc
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_34-Unaltvagondedormit_resize

Un vagon mai colorat care merge către Istanbul
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_35-UnvagonmaicoloratcaremergecatreIstanbul_resize

Şi s-a dus...
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_36-Sis-adus_resize


La 27 februarie 1959, construcţia staţiei Bucureşti – Basarab este încheiată, aceasta fiind în continuarea Gării de Nord. Primele trenuri au plecat din această gară începând cu 31 mai 1959. Nu ştim dacă liniile montate de atunci au rămas şi în prezent (de fapt şi de drept, s-a montat şină de tip mai performant înainte de ’89), însă cert este că acestea nu au tocmai o „liniaritate” care să descrie… Bucureştiul. Aşa cum veţi vedea în imaginea de mai jos, linia ferată prezintă multe defecte şi necesită o modernizare totală.

Câteva dintre liniile Gării Bucureşti – Basarab
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_36-5-CatevadintreliniileGariiBucuresti-Basarab_resize

Or fi oare aceste linii de 50 de ani? Nu…?!
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_37-Orfioareacesteliniide50deani_resize

Complexul pentru dirijarea traficului feroviar din Gara Bucureşti Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_38-TurnuldedirijaresicontrolalGariiBucurestiNord_resize

Pasarela de călători care traversează peste liniile Gării de Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_39-PasareladecalatoricaretraverseazapesteliniileGariideNord_resize


12:30

În zare, se observă o clădire imensă, descrisă de multe etaje şi de o culoare exterioară bej – Palatul CFR. Construcţia Palatului Ministerului Transporturilor, cunoscut la început sub denumirea de „Palatul Administrativ CFR”, a început în 1937, cu scopul de a strânge într-o singură clădire toate serviciile Administraţiei Căilor Ferate, răspândite în 14 imobile izolate. În 1948, Palatul a fost dat complet în folosinţă, la data de 1 mai fiind mutate aici toate unităţile CFR din Bucureşti. Suprafaţa utilă a Palatului CFR este de 40.000 m2, iar pentru scheletul său metalic s-au folosit 4.800 de tone laminate. Pentru a face o comparaţie, precizăm că la podurile peste Dunăre de la Feteşti la Cernavodă s-au folosit a 15.077 de tone.

Liniile Gării de Nord, sub grija Palatului CFR
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_40-LiniileGariideNordsubgrijaPalatuluiCFR_resize


În continuare, în cele câteva minute în care am poposit pe liniile Gării de Nord, vă invit să urmăriţi fotografii surprinse atunci, în vara anului 2008.

Un tren cu vagoane etajate se retrăgea în Revizie
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_41-UntrencuvagoaneetajateseretrageainRevizie_resize

EA1-567, una dintre locomotivele care au manevrat trenurile în marşarier din Gara de Nord spre Revizia de Vagoane
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_42-EA1-567unadintrelocomotivelecaremanevrauinmarsarier_resize

Bucharest „Track” view
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_43-Dinperspectivasinei_resize


Construcţia Gării de Nord a fost executată între anii 1868-1872, fiind concepută în formă de U, din două corpuri paralele. Între acestea s-a construit o hală metalică creată pentru adăpostirea călătorilor şi celor 5 linii de atunci. Liniile nu depăşeau 170 de metri lungime, trei dintre ele fiind destinate pentru expedierea trenurilor, iar două pentru sosirea lor. De-a lungul timpului, s-au executat linii noi care să deservească traficului neîncăpător pentru Gara capitalei României.

Peronul în modernizare dintre liniile 4 şi 5
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_44-Peronulinmodernizaredintreliniile4si5_resize


Pe linia a 3-a a Gării de Nord era garat Trenul Rapid 693, Bucureşti Nord – Timişoara. Acesta urma să fie purtat de-a lungul căii ferate de lângă Dunăre de către locomotiva electrică 41-0375-5.

EA1-375 şi Rapidul Bucureşti Nord - Timişoara Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_45-RapidulBucurestiNord-TimisoaraNord_resize

Vagoane de călători pentru Trenul Rapid de Timişoara
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_46-VagoanedecalatoripentruTrenulRapid_resize


12:40

Cu 20 de minute înainte de ora de plecare, Trenul Intercity 531 gara în Gara de Nord. Acest tren – „Avram Iancu” – avea vagoane şi către alte destinaţii decât Oradea: Arad, Tîrgu Mureş, Braşov. Trenul avea în componenţa sa vagoane modernizate la Astra Vagoane Arad.

Pe linia 6 se gara Trenul Intercity 531
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_47-Pelinia6segaraTrenulIntecity_resize

„La o parte!”, fluiera şeful de tren
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_48-Laopartefluierasefuldetren_resize

Vagonul 5 al Trenului Intercity 531
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_49-Vagonul5_resize


Cea de-a doua locomotivă diesel-electrică modernizată de General Motors văzută în acea zi a fost 63-1133-6. Staţiona pe linia 5 în dreptul locomotivei electrice EA-671. Aceasta avea să ducă vagoanele Trenului Intercity 531 spre Transilvania.

LDE GM 1133 staţiona în Gara de Nord pe linia 5
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_50-LDEGM1133stationainGaradeNordpelinia5_resize

Locomotiva diesel-electrică modernizată de General Motors clasa 63
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_51-Locomotivadiesel-electricamodernizatadeGeneralMotorsclasa63_resize

O locomotivă electrică clasică vs. o locomotivă diesel-electrică modernizată
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_52-Olocomotivaelectricaclasicavsolocomotivadiesel-electricamodernizata_resize


12:50

În timp ce admiram complexul feroviar Gara de Nord, pe linia 1 gara Trenul Personal Bucureşti Nord – Braşov. Locomotiva „vinovată” de tracţiunea trenului a fost EA-639.

EA-639 gara Trenul Personal Bucureşti Nord – Braşov
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_53-EA639garaTrenulPersonalBucurestiNord-Brasov_resize

Crâmpeie dintr-o zi în Gara de Nord a anului 2008
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_54-Crampeiedintr-oziinGaradeNordaanului2008_resize

EA-671 la cârma Trenului Intercity 531
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_55-EA673lacarmaTrenuluiIntercity531_resize


13:00

Înainte de a părăsi peroanele Gării de Nord, pe una dintre linii apăruse locomotiva diesel-electrică DA-679. Vopsită la fel ca LDE GM 1133, cu albastru închis pe feţele frontale şi cu alb pe feţele laterale, locomotiva torcea cu al ei motor Sulzer şi aştepta să primească alb lunar către Revizia Basarab.

DA-679 a Depoului Ploieşti, în vizită prin capitală
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_56-DA679aDepouluiPloiestiinvizitaprincapitala_resize

Două locomotive cu motoare diesel, dar cu transmisii electrice
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_57-Doualocomotivecumotoaredieseldarcutransmisiielectrice_resize


Dragi cititori, aici se încheie scurta incursiune din gările bucureştene: Obor, Băneasa, Basarab şi Bucureşti Nord. Fiecare dintre aceste puncte de sosire/plecare se mândreşte cu o istorie aparte apărută fie înainte, fie după începutul secolului XX. Ca superlative, merită să amintim, pe final, că Gara de Nord a fost construită între 1868-1872 şi a reprezentat un pol de legătură foarte important dintre Moldova cu Gările Iţcani, Burdujeni, Roman, Iaşi şi cu Muntenia până la graniţa cu Imperiul Austro-Ungar – Vârciorova.

În prezent, Gara de Nord are un număr de 14 linii de cale ferată, iar adâncimea liniilor în oraş este de 10 kilometri. Ca date statistice menţionez că frecvenţa maximă a trenurilor este de 1,5 minute, în fiecare zi circulând cca. 100.000 de călători pe zi.

Despre centura feroviară a Bucureştiului, precum şi despre celelalte gări bucureştene despre care nu am menţionat în acest reportaj, vă promit că le voi trata în poveştile FeRoviaRe din viitor. Până atunci, vă mulţumesc pentru atenţia acordată şi vă doresc experienţe cât mai plăcute pe calea ferată!



Bibliografie:

1. D. Iordănescu, C. Georgescu, „Construcţii pentru Transporturi în România”, volumul 1, Centrala de Construcţii Căi Ferate, 1982
2. Mersul Trenurilor de Călători 2007-2008
3. ing. Radu Bellu, „Mica Monografie a Căilor Ferate din România – Regionala Bucureşti şi Craiova”, Editura Filaret, 1999
4. Enciclopedia Gărilor din România, C.D.C.A.S., 2003.
Sus In jos
http://trenuriromania.blogspot.com
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL


Numarul mesajelor : 7990
Reputatie : 15318
Data de inscriere : 06/03/2009

Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Empty
MesajSubiect: Re: Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008]   Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Icon_minitimeSam 23 Oct 2010, 19:21

Din pacate in Gara Bucuresti Obor, trenurile accelerate precum si vagoanele etajate 26-16 au ajuns istorie.
Sus In jos
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88


Numarul mesajelor : 1019
Varsta : 35
Localizare : Fălticeni, jud. Suceava
Reputatie : 6770
Data de inscriere : 12/02/2009

Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Empty
MesajSubiect: Re: Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008]   Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Icon_minitimeSam 23 Oct 2010, 21:11

COSTACHE MIHAIL a scris:
Din pacate in Gara Bucuresti Obor, trenurile accelerate precum si vagoanele etajate 26-16 au ajuns istorie.

Într-adevăr, trenurile accelerate au devenit istorie pentru Gara Obor... voiam să merg prin 2009 până în Constanţa, iar culoarea fontului predominantă pe Tabelul Mersului de Tren era... NEGRU.
Sus In jos
http://trenuriromania.blogspot.com
Alex Avram
User Dezactivat
User Dezactivat
Alex Avram


Numarul mesajelor : 2610
Varsta : 29
Localizare : FETESTI-langa gara unde se aud non-stop goarne+glasu rotilor de tren
Reputatie : 8188
Data de inscriere : 20/06/2009

Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Empty
MesajSubiect: Re: Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008]   Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Icon_minitimeMier 08 Feb 2012, 19:25

Daca erau mai multe trenuri de Constanta din GARA OBOR era mult mai bine!sa fii fost 2 dimineata,1/sosire 1/plecare si 2 dupa amiaza era mult mai bine!deoarece nu mai era atata haos la trenurile de FETESTI! :shock: pale :TDD: :AA19: :AA17: :AA17:
Sus In jos
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88


Numarul mesajelor : 1019
Varsta : 35
Localizare : Fălticeni, jud. Suceava
Reputatie : 6770
Data de inscriere : 12/02/2009

Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Empty
MesajSubiect: Re: Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008]   Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Icon_minitimeSam 11 Aug 2012, 19:05

28 septembrie 2008 -=- Scurtă plimbare în Gara de Nord București

Un nou an de facultate urma să înceapă… Emoția acestei noi etape care bătea la ușa destinului meu era foarte mare. Eram singur singurel într-o capitală de țară, pașii mei urmau să facă ce voiau ei. Deși acasă am lăsat părinții și frații întristați, eu eram bucuros că puteam trăi liber. Aparent… că după 7 zile m-am întors acasă de dor…

Și uite așa în timpul acela liber pe care îl aveam am pornit-o spre gară. Gara de Nord, cea mai mare gară din România, 14 peroane, unul mai diferit și mai unic decât altul cu trenuri care intrau și ieșeau pline sau mai puțin pline cu călători. Diversitatea era maximă, automotoare Desiro, locomotive electrice în schemă clasică sau vopsite Coca-Cola, locomotive diesel-electrice EMD cu motor GM, locomotive diesel-electrice Sulzer fabricate de Electroputere. Diferență mare de la EA-139, EA1-646 și EA1-465 pe care le vedeam zi de zi în județul Suceava.



17:30

În București, metroul reprezintă cel mai rapid mijloc de transport. Cu peste 60 de kilometri de cale ferată dublă, cu aproape 50 de stații în care se aude ”Atenție, se închid ușile!”, ”viermele de pământ”, așa cum îl botezam eu după o idee din jocul, cartea și filmul ”Dune”, călătorește cu 50 sau chiar 70 de km/h prin galeriile subpământene din București.

Metroul bucureștean în stația Semănătoarea
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_1-MetroulbucuresteaninstatiaSemanatoarea_resize

Un metrou pleacă…
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_2-Unmetroupleaca_resize

Și un altul soșește...
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_3-Siunaltulsoseste_resize

Călătorie cu metroul nou de la Bombardier
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_3-3CalatoriecumetroulnouBombardier_resize


17:50

Drumul de la Semănătoarea la Gara de Nord n-a durat nici 15 minute. Eram fascinat de orice lucru care se mișca în jurul meu, de-aș fi știut câte drumuri aveam să fac pe această rută în cei patru ani de facultate…

Colegul meu de facultate în timp ce fotografia pe EA-59
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_4-ColegulmeudefacultateintimpcefotografiapeEA-59_resize

Aspect frontal cu EA-59
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_5-AspectfrontalcuEA-59_resize

Cele două turnuri ale pasajului Basarab vegheau peste liniile din Gara de Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_6-CeledouaturnurialepasajuluiBasarabvegheaupesteliniiledinGaradeNord_resize

Peroanele deloc aduse la standarde europene
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_7-Peroanedelocaduselastandardeeuropene_resize


18:00

Și acum repun în discuție o necunoscută pentru multă lume:Trenul IC 561, București Nord – Iași (via Bârlad). Spun asta pentru că pe distanța București – Mărășești (219 km) avea la tracțiune locomotivă diesel-electrică EMD cu motor General Motors. Mulți ne-am întrebat… de ce atâția kilometri parcurși cu diesel sub catenară? În fine… în acea zi de septembrie, în turnus la acest tren se afla 65-1280-0, vagoanele fiind din seria 21-76 și 10-91.

Trenul InterCity 561, București Nord – Iași (via Bârlad)
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_8-TrenulInterCity561BucurestiNord-IasiviaBarlad_resize


18:10

După plecarea trenului Intercity către Iași, pe aceeași linie sosea Trenul RM (Rapid Motor) 822, Păușa – București Nord. Așa cum spune și numele trenului, RM, era compus din două automotoare Siemens VT 642, ”Săgeata Albastră”.

Trenul Rapid Motor 822, Păușa – București Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_9-TrenulRapidMotor822Pausa-BucurestiNord_resize

Primul automotor
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_10-Primulautomotor_resize

Al doilea automotor
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_11-Aldoileaautomotor_resize


18:20

Iată că după debarcarea călătorilor sosiți de pe Valea Oltului, automotorul își aprinde stopurile roșii și pleacă spre Revizia Gravița, secția Automotoare.

Săgețile albastre se retrag în depou
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_12-Sagetilealbastreseretragindepou_resize


18:30

Așa-zisul ”tren ministerial”, cu plecare de la ora la care… programul funcționarilor din minister ia sfârșit, Rapidul 639 compus din vagoane etajate avea la tracțiune pe locomotiva EA-781.

Trenul Rapid 639, București Nord – Ploiești Sud
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_13-TrenulRapid639BucurestiNord-PloiestiSud_resize


18:40

Pe linia 10 aștepta să plece către Vest Trenul Rapid 370 Ister care avea în componența sa și trenul Rapid 741 Maramureș, București Nord – Satu Mare. Tracțiunea acestui tren cu un număr însemnat de vagoane era frumoasa locomotivă electrică 40-0369-5!

Semnal luminos de ieșire din București Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_14-SemnalluminosdeiesiredinBucurestiNord_resize

Gara de Nord, văzută de pe peronul liniei 6
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_15-GaradeNordvazutadepeperonulliniei5_resize

Locomotivă clasică la tracțiunea Trenului 370 Ister + 741 Maramureș
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_16-LocomotivaclasicalatractiuneaTrenului370Ister741Maramures_resize


19:00 --> 22:00

Am plecat din Gara de Nord în ideea de a mai face o plimbare de seară pe străzile din București. Mai exact, așa cum se va putea vedea în imaginile de mai jos, am urmat traseul Piața Unirii, Piața Tricolorului, Piața Universității, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulle.

Autobuz Rocar vechi parcat pe un trotuar de pe Splaiul Independenței
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_17-AutobuzRocarvechipeSplaiulIndependentei_resize

Aglomerație mare în tramvaiul 41 într-o stație din Cartierul Crângași
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_18-Aglomeratiemareintramvaiul41intr-ostatiedinCartierulCrangasi_resize

Palatul de Justiție (Curtea de Apel) din București iluminat
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_19-PalatuldeJustitieCurteadeApeldinBucurestiiluminat_resize

Clădirea CECului într-o noapte de toamnă în București
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_20-CladireaCECuluiintr-onoaptedetoamnainBucuresti_resize

Cercul Militar Național văzut de pe Bulevardul Victoriei
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_21-CerculMilitarNationalvazutdepeBulevardulVictoriei_resize

Hotelul Intercontinental și Teatrul Național, două clădiri emblemă pentru București
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_22-HotelulIntercontinentalsiTeatrulNationaldouacladiriemblemapentruBucuresti_resize

Clădirea ASE-ului
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_23-CladireaASE-ului_resize

Monumentul de pe Bulevardul Aviatorilor, reflectat într-o lumină galbenă
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_24-MonumentuldepeBulevardulAviatorilor_resize

Crucea Secolului în Piața Charles de Gaulle
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_25-CruceaSecoluluiinPiataCharlesdeGaulle_resize

Dâmbovița sub Clar de lună
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_27-DambovitasubClardeluna_resize


Este incredibil cum a trecut timpul… Acum când scriu aceste rânduri am diploma de inginer în fața mea, însă aceste imagini au aproape 4 ani. Îmi cer scuze pentru întârziere și vă mulțumesc pentru… înțelegere!

Gara de Nord, văzuta de la nivelul peronului
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_28-GaradeNordvazutadelanivelulperonului_resize
Sus In jos
http://trenuriromania.blogspot.com
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88


Numarul mesajelor : 1019
Varsta : 35
Localizare : Fălticeni, jud. Suceava
Reputatie : 6770
Data de inscriere : 12/02/2009

Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Empty
MesajSubiect: Re: Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008]   Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Icon_minitimeJoi 28 Mar 2013, 10:28

22 ianuarie 2009 -=- Plimbare în Gara de Nord
Trenuri europene într-o gară balcanică

Deși are o gară care se află la doar 2-3 kilometri până în centru, Bucureștiul își așteaptă/își îndrumă călătorii în condiții necorespunzătoare. Înțelegem că modernizarea peroanelor este un obiectiv greu de realizat, însă a oferi o primă impresie care constă în beton spart, cratere pe peron, câini vagabonzi care latră din orice plus boschetari care-și duc viața pe scaunele și-așa șubrede… NU reprezintă o strategie de atragere a călătorilor!

Și totuși, veneam în Gara de Nord să admirăm trenuri. Aici am fotografiat locomotive ca: 45-0349-6, 41-0431-1, 41-210-9 sau 40-0679-7. Constatam cu bucurie prezența unor trenuri internaționale: 463, București Nord – Thessaloniki/Istanbul și 347, Wien Westbahnhof – București Nord, care aveau 6, respectiv 12 vagoane. (iar acum, 2013, aceste trenuri nu mai există).


Tren Rapid tractat de o locomotivă dintr-o clasă rară în România
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_1-TrenRapidtractatdeolocomotivadintr-oclasararainRomania-Copy_resize_zpscb95868b


10:50

Nu știu cum se făcea că eram pe lângă Palatul CFR. Își merită fără doar și poate acest apelativ din cauza mai multor superlative: la data terminării sale complete (1 mai 1948), era cea mai mare clădire administrativă din sud-estul Europei; prima construcție din țară la care a fost făcut un studiu geotehnic de laborator al terenului de fundație; prima construcție din țară la care s-a luat măsura de urmărire în timp a tasărilor. În prezent, aici se află birourile Ministerului Transporturilor.

Palatul CFR - Sediul Ministerului Transporturilor
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_2-PalatulCFR-SediulMinisteruluiTransporturilor-Copy_resize_zpscb8e99a4

Gara de Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_3-GaradeNord-Copy_resize_zps26ee4461

Clădirea Gării de Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_4-CladireaGariideNord-Copy_resize_zps09f81ea3


11:10

Peroanele Gării de Nord erau ticsite cu diverși călători, care mai de care mai pregătiți pentru călătorie sau, în cazul celor care își așteptau neamurile/iubiții, plini de emoție. Remarcam cu drag trenul de 12 vagoane ale Internaționalului abia sosit de la Viena.


Trenul Internațional Viena – București Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_5-TrenulInternationalViena-BucurestiNord-Copy_resize_zpsc08dd906

Locomotiva electrică 41-0210-9
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_6-Locomotivaelectrica41-0210-9-Copy_resize_zps26967d37


11:20

Automotoarele Desiro Siemens făceau serviciu la vremea aceea pe rute ca Titu, Râmnicu Vâlcea sau Pitești. Cuplate câte 2 sau câte 3 unități, acestea se îndreptau ori spre depou, ori spre destinație. Iar atunci când plecau spre destinație, puteai să auzi freamătul motorului Diesel MAN de 275kW turat la maximum. Porecliți ca ”șobolani”, automotoarele Siemens își făceau datoria cu un consum scăzut de combustibil.

Cuplu de automotoare Desiro Siemens în București Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_7-CupludeautomotoareDesiroSiemensinBucurestiNord-Copy_resize_zps462900af

Locomotiva LDE2100 no. 60-1522-6 de la GFR cu drept de operare în Bulgaria
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_7-LocomotivaLDE2100no60-1522-6delaGFRcudreptdeoperareinBulgaria-Copy_resize_zps1bff4841


11:30

Peroanele gării nu erau tocmai o carte de vizită de calitate pentru cei care urcau sau coborau din trenurile CFR. Deși erau în stare de reparație, se puteau totuși lua măsuri de evitare a liniilor cu peroane aflate în construcție/îndrumare a călătorilor către peroane construite la standarde.

Locomotiva 41-0431-1 sosește în Bucuresti cu Intercity de Suceava și Iași
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_8-Locomotiva41-0431-1vineinBucuresticuIntercitydeSuceavasiIasi-Copy_resize_zps2b7e104d

Cratere pe peronul Gării de Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_9-CraterepeperonulGariideNord-Copy_resize_zpsdcc7d28a

Boghiu Görlitz VI pentru vagon etajat
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_10-BoghiuGoerlitzpentruvagonetajat-Copy_resize_zps8c2013a5

Locomotiva electrică din clasa 45 la Trenul Rapid Galați – București
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_11-Locomotivaelectricadinclasa45laTrenulRapidGalati-Bucuresti-Copy_resize_zps1b6c9771


11:50

Nici urmă de zăpadă la București, cerul era senin și vremea numai bună de fotografiat. În Nord se garau pe linia 1, respectiv 6, trenurile spre Istanbul (Rapid 463), respectiv Arad (InterCity 531).

Semnal luminos de ieșire și pasarela veche Basarab
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_13-SemnalluminosdeiesiresipasarelavecheBasarab-Copy_resize_zpsa2e7e550

Atenție, se garează Trenuri de Rang
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_14-AtentiesegareazaTrenurideRang-Copy_resize_zpsb5d65fe3

Vagon turcesc 50-40 al Trenului Bosfor Express
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_15-Vagonturcesc50-40alTrenuluiVosforExpress-Copy_resize_zpse2774968

Locomotiva diesel-electrică EGM 950 la Trenul București - Istanbul
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_16-Locomotivadiesel-electricaEGM950laTrenulBucuresti-Istanbul-Copy_resize_zps8bf39272

Locomotiva electrică 40-0679-7
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_17-Locomotivaelectrica40-0679-7-Copy_resize_zps81703101

Atenție, se trag filme cu trenuri!
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_18-Atentiesetragfilmecutrenuri-Copy_resize_zps5e79b103

Săgeți Albastre într-o gară deocamdată gri
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_19-SagetiAlbastreintr-ogaradeocamdatagri-Copy_resize_zps5f9d38a8


16:30

Oare câți dintre noi nu și-ar dori să circule în cabina de conducere a unui metrou? Într-o imagine de mai jos am reușit să surprind dintr-un unghi mai dificil, ce-i drept, bordul unui metrou Bombardier Movia!

Îmbulzeală la metrou la Stația Victoriei
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_20-ImbulzealalametroulaStatiaVictoriei-Copy_resize_zps729b2a82

Post de conducere Metrou Bombardier Movia
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_21-PostdeconducereMetrouBombardierMovie-Copy_resize_zps9af2bcae

Atenție, se apropie viermele de Pământ!
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_22-AtentieseapropieviermeledePamant-Copy_resize_zpsaeb57aec

Stația Nicolae Grigorescu și un metrou vechi IVA
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_23-StatiaNicolaeGrigorescusiunmetrouvechiIVA-Copy_resize_zps32035658


Vă mulțumesc pentru atenție! Va urma! O dată cu topirea zăpezii și apropierea primăverii, drumurile s-au *urățat, temperatura aerului era una agreată pentru plimbările lungi ce aveau să urmeze în zonele Bucureștilor!
Sus In jos
http://trenuriromania.blogspot.com
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88


Numarul mesajelor : 1019
Varsta : 35
Localizare : Fălticeni, jud. Suceava
Reputatie : 6770
Data de inscriere : 12/02/2009

Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Empty
MesajSubiect: Re: Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008]   Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Icon_minitimeDum 07 Apr 2013, 20:31

24 ianuarie 2009 -=- Activitate FeRoviaRă în București Nord
Locomotive Siemens la Trenuri Rapide în Gara de Nord

Așa cum spune și titlul, în continuare vă invit la un reportaj care prezintă activitatea feroviară din Gara de Nord. Era sâmbătă, era program de voie și am avut timp să fotografiem locomotive, trenuri scurte și lungi, peroane modernizate sau lăsate de izbeliște. De remarcat este prezența a 6 locomotive Siemens în doar trei ore de ”observație”. Fie că erau la tracțiunea trenurilor Accelerate, Rapide sau Personale, acestea își făceau datoria pentru care au fost proiectate.

De asemenea, după ce am văzut că la un moment dat în gară trenurile se încăpățânau să mai sosească sau să plece, am plecat cu Ionuț pe Calea Griviței, am traversat câteva străduțe și am ajuns la Punct Oprire Carpați. Aici am realizat un scurt clip feroviar care poate fi urmărit mai jos. Așadar, să-i dăm drumul aventurii ”capitaliste”!


Locomotive Siemens în Gara de Nord București
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_1-LocomotiveSiemensinGaradeNordBucuresti_resize_zps4135254b


12:40

Încă de la sosirea în gară, privirile noastre au fost bombardate cu locomotiva electrică EA-670 decorată cu stema Depoului Cluj-Napoca. Mai apoi, o ramă electrică modernizată la Remarul 16 Februarie – tot – Cluj-Napoca, aducea în mod accelerat pasagerii de la Ploiești.

Locomotiva electrică și un H în Basarab
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_2-locomotivaelectricasiunHinBasarab_resize_zps1dfc6994

Gararea Trenului Intercity AVRAM IANCU
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_3-GarareaTrenuluiIntercityAVRAMIANCU_resize_zps95399427

Vagoane Business și Bar Bistro în același tren CFR Călători
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_4-VagoaneBusinesssiBarBistroinacelasitrenCFRCalatori_resize_zps5b9d7a43

Locomotiva electrică EA-670 cu stemă în capul trenului Intercity 531 de Arad
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_5-LocomotivaelectricaEA-670custemaincapultrenuluiIntercity531deArad_resize_zps80395da4

Trenul Accelerat Ploiești Sud – București Nord format din rama electrică franceză
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_6-TrenulAcceleratPloiestiSud-BucurestiNordformatdinramaelectricafranceza_resize_zps99bd7104

Rapidul 693, București Nord – Timișoara Nord cu locomotiva EA-564
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_7-Rapidul693BucurestiNord-TimisoaraNordculocomotivaEA-564_resize_zps11d65ab7


12:50

Diversitate în momentele ce urmează, apare la orizontul Pasarelei Basarab locomotiva modernizată cu echipamente Siemens no. 328, dar și automotorul ”Săgeata Albastră” Siemens VT642 cu numărul 2120, ultimul din seria de 120 de trenuri comandată în 2003 de CFR Călători.

Locomotiva Siemens 328 sosind de la Constanța cu Trenul Rapid 684 Marea Neagră
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_8-LocomotivamodernizatacuechipamenteSiemens328latrenulRapid684MareaNeagradelaConstanta_resize_zpsc92ec4ae

Ce înseamnă o treabă bine făcută - vopsea rezistentă și după 20 de ani
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_9-Ceinseamnaotreababinefacuta-vopsearezistentasidupa20deani_resize_zpse436c739

UAM 215 P 062 sub pasarela Basarab
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_10-UAM215P062subpasarelaBasarab_resize_zps381c1ae6

Săgeata albastră la forma ei maximă! (la propriu și la figurat)
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_11-Sageataalbastralaformaeimaxima_resize_zps5eb9846f

Ultimul exemplar de Automotor Desiro cumpărat de CFR Călători – 2120
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_12-UltimulexemplardeTrenDesirocumparatdeCFRCalatori-2120_resize_zps3a3b6161


13:00

Ne bucuram când vedeam că odată cu gararea trenurilor în Nord găseam tineri care fotografiau sau înregistrau pe cameră video.

Se gara Acceleratul de Târgu Jiu, acompaniat de un pasionat feroviar
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_13-SegaraAcceleratuldeTarguJiuacompaniatdeunpasionatferoviar_resize_zps5e9112c9

Să pozăm locomotive!
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_14-Sapozamlocomotive_resize_zps692425e1

Siemens 324 vs. EA-670
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_15-Siemens324vsEA-670_resize_zps3d1d4ba1

Ne înclinăm în fața ei!
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_16-Neinclinaminfataei_resize_zps9265c40a


13:10

Iată că nu trecu nici o oră și își mai nota prezența încă o locomotivă Siemens. Prin gară se perinda un cuplu diesel-electric de locomotive, sosit probabil din Basarab pentru manevre.

Locomotiva Siemens 374 cu Acceleratul de Galați
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_17-LocomotivaSiemens374cuAcceleratuldeGalati_resize_zps393c5bc6

6 vagoane etajate pentru 229 de kilometri. Oare e corectă această compunere?
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_18-6vagoaneetajatepentru229dekilometriOareecorectaaceastacompunere_resize_zps5cc004dd

Locomotiva diesel-electrică DA-763 cu o electrică de Ploiești
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_19-Locomotivadiesel-electricaDA-763cuoelectricadePloiesti_resize_zps5e15a34a

Acceleratul 1792 de la Pitești sosește în Gara de Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_20-Acceleratul1792delaPitestisosesteinGaradeNord_resize_zpsd67d4980

EA-292 la Trenul Personal București Nord - Adjud
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_21-EA-292laTrenulPersonalBucurestiNord-Adjud_resize_zps7584ffc2

Se gara trenul Personal de Brașov
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_22-SegaratrenulPersonaldeBrasov_resize_zps7d1f25c1

Locomotiva electrică EA1-406 la Trenul de Brașov
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_23-LocomotivaelectricaEA1-406laTrenuldeBrasov_resize_zpsd9c3ce3a

Locomotiva diesel-electrică EGM 1060
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_24-Locomotivadiesel-electricaEGM1060_resize_zps49db855d


13:30

N-am înțeles niciodată de ce pentru trenuri care circulă pe mai mult de 200-250 de km se opta pentru o compunere din vagoane etajate. Având în vedere faptul că acest tip de vagon este destinat traficului de scurt și mediu parcurs, iată că-l zăream la trenuri de Iași sau Galați. Nu știu dacă din lipsă de material rulant sau din lipsă de expertiză, dar acest lucru nu a adus într-o lumină bună CFR-ul în fața sutelor de călători care au stat amestecați cu bagaje în vagoane destinate navetiștilor.

Locomotiva diesel-electrică EGM 1298 cu Trenul de Iași
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_25-Locomotivadiesel-electricaEGM1298cuTrenuldeIasi_resize_zps54153624

Din nou vă întreb, e corectă compoziția acestui tren care bate 420 de km?
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_26-Dinnouvaintrebecorectacompozitiaacestuitrencarebate420dekm_resize_zps55f527d1

Acceleratul de la Câmpina intra în Gara de Nord cu locomotiva electrica Siemens 321
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_27-AcceleratuldelaCampinaintrainGaradeNordculocomotivaelectricaSiemens321_resize_zps2ba5ea90

3 vagoane etajate și o clasă de a-ntâia
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_28-3vagoaneetajatesioclasadea-ntaia_resize_zps0fc3f7fd


13:40

Se apropia ora 14, semn că Trenul de Suceava trebuie să fie garat și să plece spre Nordul României. Iar pentru o călătoria ca asta, ai nevoie să pui în capul trenului o locomotivă performantă și fiabila. Și pentru data de 24 ianuarie 2013, ea era Siemens 322. Compunerea trenului din vagoane 22-96 era una foarte bine aleasă, cu locuri confortabile și spațiu pentru depozitarea bagajelor.

Se gara Trenul Rapid 651, București Nord - Suceava Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_29-SegaraTrenulRapid651BucurestiNord-SuceavaNord_resize_zps921494b0

Locomotiva Siemens 322 la Trenul de Suceava
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_30-LocomotivaSiemens322laTrenuldeSuceava_resize_zpsadc402a0

Peronul liniilor 4 și 5 și Trenul Accelerat de Râmnicu-Vâlcea
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_31-Peronulliniilor4si5siTrenulAcceleratdeRamnicu-Valcea_resize_zpsba9e2eec

Trenurile Săgeata Albastra sub Pasarela Gării de Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_32-TrenurileSageataAlbastrasubPasarelaGariideNord_resize_zps4150d45c


13:50

În fața ”turnurilor gemene” ale pasajului aflat în construcție, continuau să vină din țară trenuri pline de călători.

Trenul Rapid 592 sosit de la Timișoara cu EA1-251
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_33-TrenulRapid592sositdelaTimisoaracuEA1-251_resize_zps738a543b


14:00

Locomotiva proaspăt modernizată la Softronic Craiova, no. 753, ajungea fără pic de întârziere cu Trenul Internațional de la Viena.

Softronic 753 cu Internaționalul DACIA venit de la Viena
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_34-Softronic753cuInternationalulDACIAvenitdelaViena_resize_zpsf1df8128

Se gara Trenul P9103, București Nord – Pietroșița
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_35-SegaraTrenulP9103BucurestiNord-Pietrosita_resize_zps9935e626


14:10

Printre traverse de beton răsfirate pe peroane, ne făceam loc să fotografiem vagoane care, deși au făcut serviciu zeci de ani, încă își mișcau roțile într-un timp în care aspectul comercial este decisiv. A se observa comparația propusă mai jos.

Vagoanele Personalului de Pietroșița vs. vagoanele Internaționalului de Viena
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_36-VagoanelePersonaluluidePietrositavsvagoaneleInternationaluluideViena_resize_zpsf6ee61dc

DA-1115 cu Trenul Personal de Urziceni
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_37-DA-1115cuTrenulPersonaldeUrziceni_resize_zpsa5071c42

Locomotiva electrică de Ploiești la Trenul de Brașov
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_38-LocomotivaelectricadePloiestilaTrenuldeBrasov_resize_zps8d9fbd48

Trenul Internațional se retrage la Revizia Grivița
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_39-TrenulInternationalseretragelaReviziaGrivita_resize_zps28d5855d


15:00

După gararea în Revizia Grivița a trenului venit de la Viena, am pornit lent pe Calea Griviței. Am trecut pe lângă sediul Centrului Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară și Depoul de Locomotive și Automotoare București Călători.

Sediul CENAFER
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_40-SediulCENAFER_resize_zpsfae70996

LDH 80-0487-1 în Depoul CFR Călători
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_41-LDH80-0487-1inDepoulCFRCalatori_resize_zpscb1e5697


15:10

Aici am admirat două locomotive cu abur care ședeau drept paznici la intrare în depou. De după gard, ne sar în obiectivele aparatelor de fotografiat câteva locomotive așezate lângă placa turnantă din depou.

Locomotiva electrică Siemens 343 remizată în Depoul București Călători
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_42-LocomotivaelectricaSiemens343remizatainDepoulBucurestiCalatori_resize_zpsfd09dede

Mocănița - locomotiva cu aburi expusă în fața birourilor Depoului București Călători
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_43-Mocanita-locomotivacuaburiexpusainfatabirourilorDepouluiBucurestiCalatori_resize_zps90d54176

Locomotiva cu aburi 764-015 expusă pe Calea Griviței
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_44-Locomotivacuaburi764-015expusapeBulevardulGrivitei_resize_zps0ca94da8

Locomotiva diesel-hidraulică modernizată de Alstom
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_45-Locomotivadiesel-hidraulicamodernizatadeAlstom_resize_zps591b6693

Un Opel Calibra interesant
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_46-UnOpelCalibrainteresant_resize_zpsf3983b47


15:20

În drumul nostru am admirat clădirea Bisericii Sfântul Gheorghe, care se zărea impunătoare pe bulevardul larg și aglomerat. Apropos de mașini, propun aici spre vizualizare o Honda Accord cam prăfuită. Oare dacă am duce-o la spălătorie, ar ieși ceva, nu?

Biserica Sfântul Gheorghe de pe Calea Griviței
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_47-BisericaSfantulGheorghedepeBulevardulGrivitei_resize_zps88f1ddb3

Honda Accord și nimic mai mult
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_48-HondaAccordsinimicmaimult_resize_zps4a6058d7

Dorește cineva o rablă pentru Programul Rabla?
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_29-SegaraTrenulRapid651BucurestiNord-SuceavaNord_resize_zps2cd4119a

Eliberați Bucureștiul de rable!!
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_50-EliberatiBucurestiulderable_resize_zps1f9eb67e


15:40

Pe străzile ce fac legătura dintre Calea Griviței și Revizia de Vagoane Călători am găsit câteva mașini devastate de incendii: un Fiat Scudo și un Porsche Cayenne. Incredibil!

Un Fiat Scudo ars, avariat, devastat
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_51-UnOpelScudoarsavariatdevastat_resize_zps85b999cf

Oare a fost o răzbunare acest Porsche Cayenne ars?
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_52-OareafostorazbunareacestPorscheCayennears_resize_zpsef689416

Volvo 740 GLE
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_53-Volvo740GLE_resize_zps74dd52cd

Vedere frontală
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_54-vederefrontala_resize_zps19001a38


15:50

Am traversat zona rezidențială și am ajuns din nou pe calea ferată. Am luat la pas traversele dintre zona gării Băneasa și până la P.O. Carpați.

Jubileu și stema Asociația Expresul CFR
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_55-JubileusistemaAsociatiaExpresulCFR_resize_zps8513ffd3

Blocuri de locuințe lângă Magistrala M800
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_56-BlocuridelocuintelangaMagistralaM800_resize_zpse0b4d854


16:00

Pășind cu calm și o oarecare teamă, am văzut câteva utilaje feroviare într-o curte de dimensiuni mari. Am aflat, ulterior, că aici se găsește Remiza pentru trenuri de lucru. Probabil că adevărate vehicule care staționează aici au scris istorie în cărțile CFR-ului.

Magistrala 800 lângă Revizia de Vagoane Grivița
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_57-Magistrala800langaReviziadeVagoaneGrivita_resize_zps60b5fa4f

Remiza pentru trenuri de lucru
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_58-Remizapentrutrenuridelucru_resize_zpsfcae89d7


17:00

Fotografiile se termină aici, însă vă propun un clip feroviar de 6 minute unde… am ales ca loc de filmări Carpați P.O. Aici am filmat și fotografiat trenuri în viteză. Fie cu locomotive diesel de 2100 CP sau locomotive electrice de 5100 kW, trenurile circulau cu viteză și cu ajutorul mecanicilor vrednici, își dădeau silința să ajungă la destinație fără întârziere și fără incidente.


Punct oprire Carpați, un loc apreciat de pasionații de trenuri
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_59-PunctoprireCarpati_resize_zps32cb9476

Reportajul se termina aici, dar drumul pe calea ferată... nu!
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_60-Reportajulseterminaaicidarcaleaferatavacalatoricatreinfinit_resize_zps7b31c076


Așadar, vă invit să revedeți trenurile anului 2009, care duceau spre Pitești, Câmpina, Brașov, Viena, Craiova, Slobozia Veche, Buzău, Suceava sau Târgoviște sau care veneau de la Buzău, Slobozia Veche, Brașov, Fieni și Craiova.

Vă mulțumesc pentru vizionare!



Sus In jos
http://trenuriromania.blogspot.com
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88


Numarul mesajelor : 1019
Varsta : 35
Localizare : Fălticeni, jud. Suceava
Reputatie : 6770
Data de inscriere : 12/02/2009

Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Empty
MesajSubiect: Re: Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008]   Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Icon_minitimeVin 12 Apr 2013, 22:12

Locomotiva de 200 km/h, Generalul, în Gara de Nord
9 februarie 2009 -=- Scurtă plimbare FeRoviaRă în București Nord

După cursurile de luni, am fost cu un coleg de facultate să mai vedem ce este pe la gară. Toate vechi și nouă-s toate! Am pozat 9 locomotive, printre care și ”Generalul”, locomotiva românească adaptată din toate punctele de vedere pentru viteza de 200 km/h. De asemenea, la sfârșitul orei ”alocate” plimbării feroviare din Gara de Nord, ne-am întâlnit cu Trenul Internațional 347 Dacia, Wien Westbahnhof – București Nord. În fotografiile de mai jos am bifat fiecare vagon care se afla în compunerea acestui tren.

Vremea era numai bună de realizat fotografii, iarba începea să încolțească și să coloreze cu verde liniile Gării de Nord, trenurile erau curate, aspectuoase. Era o plăcere să aștepți să plece sau să vină niște trenuri care duceau cu ele călători veseli, alții mai triști, unii nerebdători să plece, alții să ajungă.


Generalul intra în Gara de Nord cu Acceleratul de la Câmpina
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_1-GeneralulintrainGaradeNordcuAcceleratuldelaCampina_resize_zps5feb27b9


13:30

Nici bine nu intrăm în zona gării dinspre Basarab că Trenul Accelerat 1736, Câmpina – București Nord, sosește la destinație cu vreo 8 minute mai devreme. Locomotiva de tracțiune era tocmai EA2-302, ”Generalul” locomotivelor EA 5100 kW din România!

Locomotiva EA2-302, cunoscută sub numele de -Generalul-
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_2-LocomotivaEA2-302cunoscutasubnumelede-Generalul-_resize_zps32bafb47

EA-734 în Gara de Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_3-EA-734inGaradeNord_resize_zps827ea4e3


13:40

Ne-am apropiat curioși de locomotivă și am admirat-o îndeaproape. Am făcut o comparație dintre pantografele care echipează o locomotivă EA1 și EA2.

EA2-302, locomotiva care știe să circule cu 200 km/h
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_4-EA2-302locomotivacarestiesacirculecu200kmh_resize_zpsc805a5fd

Pantograf EP3 care echipează locomotiva de viteză a CFR-ului
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_5-PantografEP3careechipeazalocomotivadevitezaaCFR-ului_resize_zpsbf07e90f

Portret lateral EA1-567
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_6-PortrerlateralEA1-567_resize_zpsb4732bf7

Pantograful locomotivei EA1-567
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_7-PantografullocomotiveiEA1-567_resize_zps934eda27

Pantograful EP2 al locomotivei EA-734
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_8-PantografulEP2allocomotiveiEA-734_resize_zps021f3404


13:50

O locomotivă diesel-electrică, una mai specială din construcție, 060-DA1 no. 1150, intra pe linia 4 și staționa la semnal. Avea o schemă de vopsire clasică, era o frumusețe de mașină a CFR-ului!

060-DA1 1150 a CFR Călători în Gara de Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_9-060-DA11150aCFRCalatoriinGaradeNord_resize_zps43927c27

Aspect frontal cu LDE2100CP DA1-1150
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_9-5-AspectfrontalcuLDE2100CPDA1-1150_resize_zpsc5e8515a

DA-1126 vs DA1-1150
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_10-DA-1126vsDA1-1150_resize_zps86e8f4ed


14:00

Trenul InterCity 592 de la Timișoara Nord se furișa după dieselul DA1-1150 pentru a intra pe linia 3 a Gării de Nord. După numai câteva clipe, pe linia 6 sosea de la Viena Internaționalul 347. Străinii stăteau la geamurile vagoanelor și făceau poze.

DA-1126 la Trenul Personal de Pietroșita
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_11-DA-1126laTrenulPersonaldePietrosita_resize_zpsf5e9aaf6

EA1-92 vs. DA1-1150
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_12-EA1-92vsDA1-1150_resize_zps7885c742

Locomotiva Clasa 477 - 821 sosește în Bucuresti Nord cu Internaționalul de Viena
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_13-LocomotivaClasa477-821sosesteinBucurestiNordcuInternationaluldeViena_resize_zps06f66b67

Locomotiva delfin modernizată de Softronic Craiova
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_14-LocomotivadelfinmodernizatadeSoftronicCraiova_resize_zpsddb0a185


14:10

La linia 7 se gara Trenul Personal 7033, București Nord – Urziceni, tractat de locomotiva diesel-electrică DA-733. Nu vreau să mă gândesc câte vagoane sunt acum [aprilie, 2013] pe acest tren…

Trenul de Urziceni compus din 6 vagoane și o locomotivă diesel-electrică
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_15-TrenuldeUrzicenicompusdin6vagoanesiolocomotivediesel-electrica_resize_zps2d9764ab

DA-733 la Trenul Personal 7033, București Nord – Urziceni
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_16-DA-733laTrenulPersonal7033BucurestiNord-Urziceni_resize_zps501d1a59


14:20

Așa cum spuneam la început, listez aici compunerea Trenului de Viena.

EA1-147 gara vagoanele trenului Accelerat 1725, București Nord - Târgu Jiu
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_17-EA1-147garavagoaneletrenuluiAccelerat1725BucurestiNord-TarguJiu_resize_zpsb20942d2

Compunerea Trenului Internațional, Viena – București Nord - Vagon 21-90 030
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_18-CompunereaTrenuluiInternationalViena-BucurestiNord-Vagon21-90la_resize_zpsb864aa41

Vagon din seria 21-90 012
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_19-Vagondinseria21-90012_resize_zps9332f24a

Vagon din seria 21-90 026
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_20-Vagondinseria21-90026_resize_zpsb87aaf4f

Vagon restaurant din seria 88-96 003
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_21-Vagonrestaurantdinseria88-96003_resize_zpsdc300feb

Vagon de dormit OBB seria 72-70 612
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_22-Vagondedormitseria72-70612_resize_zpsdc2d273e

Vagon de dormit OBB din seria 59-70 020
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_23-Vagon59-70020_resize_zpse9be3b0c


Vagon de dormit CFR 71-70 010
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_24-VagondedormitCFR71-70010_resize_zps038cced7

Vagon de clasa 1 a CFR din seria 19-54 009
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_25-Vagondeclasa1aCFRdinseria19-54009_resize_zps2501e8ae

Vagon clasa a II-a 21-76 013 a CFR Calatori
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_26-VagonclasaaII-a21-76013aCFRCalatori_resize_zps8cae6271

Trenul Internațional Viena – București Nord se retrage pentru revizii la Grivița
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_27-TrenulInternationalViena-BucurestiNordseretragepentrureviziilaGrivita_resize_zps8a776c92


În sfârșit, mă întorc de la gară spre cămin, unde observ o altă mașină dragă mie: Alfa Romeo Brera. Modelul fotografiat era de un albastru metalizat cu jante din aliaj cu 5 spițe. Văzând această mașină, mă gândeam în sinea mea: uite, vezi dacă faci Politehnica? Ajungi să ai mașini sport!! …Oare?!

Alfa Romeo Brera în Regie Politehnicii din București
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_28-AlfaRomeoBrerainRegiePolitehnicaBucuresti_resize_zpsc855a538

Vedere frontală Alfa Romeo Brera
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_29-VederefrontalaAlfaRomeoBrera_resize_zpse6e47453
Sus In jos
http://trenuriromania.blogspot.com
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88


Numarul mesajelor : 1019
Varsta : 35
Localizare : Fălticeni, jud. Suceava
Reputatie : 6770
Data de inscriere : 12/02/2009

Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Empty
MesajSubiect: Re: Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008]   Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Icon_minitimeSam 13 Apr 2013, 20:44

Vagon etajat 26-16 proaspăt modernizat la Remar Pașcani
19 februarie 2009 -=- Plimbare FeRoviaRă în București Nord

Începea semestrul II la Universitatea Politehnica din București. Totodată, venise și zăpada. Am făcut un drum până la facultate să-mi văd orarul și apoi am dat o raită până la Gara de Nord. Când te plimbi pe frumoasa alee cu plopi din campus, știi dacă e iarnă, primăvară, vară sau toamnă după coroana plopilor.

Ora la care eram în Gara de Nord mi-a permis să imortalizez trenuri ca Rapidul de Constanța, Acceleratul de Iași sau locomotive Clasa 45.


Vagonul etajat 26-16 Bmee din compunerea Trenului Accelerat de Iași
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] 1-Vagonuletajat26-16BmeedincompunereaTrenuluiAcceleratdeIasi_resize_zps88dee452


13:20

Zăpada care a căzut la sfârșitul lui februarie a transformat în alb peisajul bucureștean, însă cei care au trăit în capitala bucureșteană știu că în urma topirii stratului subțire de zăpadă, se creează fleoșcăraie. Chiar și în Gara de Nord.

Aleea cu Plopi de la Politehnică
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] 2-AleeacuPlopidelaPolitehnica_resize_zpsd1b81dcc

Trei Săgeți Albastre ies din Gara de Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] 3-TreiSagetiAlbastreiesdinGaradeNord_resize_zps07a86751

Trenul Rapid 681, București Nord – Constanța
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] 4-TrenulRapid681BucurestiNord-Constanta_resize_zps86bc0683

EA1-121 la Trenul Rapid de Constanța
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] 5-EA1-121laTrenulRapiddeConstanta_resize_zpsdc311330

Boghiul GP 200 S al vagonului de călători 21-80
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] 6-BoghiulGP200Salvagonuluidecalatori21-80_resize_zps3fd87aba

Locomotiva Siemens 351
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] 7-LocomotivaSiemens351_resize_zps3278e42a


13:30

Eram încântat că am descoperit vagonul etajat 26-16 020-5 proaspăt ieșit din revizia generală de la Remar Pașcani. Vagonul are o capacitate de 120 de locuri la clasa a II-a, cântărește 47 de tone gol și 67,8 tone încărcat. Lungimea dintre tampoane este 26,8 m, ampatamentul vagonului este de 19,5 m, iar ampatamentul boghiului Goerlitz VI de 2,5 m. Frâna este de tip KE-P-A, vagonul fiind dotat cu regulator automat și cilindru de frână DRV 2 ATK-250.

Locomotiva Clasa 45 348 la Trenul Accelerat 1662, Iași – București Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] 8-LocomotivaClasa45348laTrenulAccelerat1662Iasi-BucurestiNord_resize_zps102945f7

Boghiu Goerlitz VI pentru vagonul etajat 26-16
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] 9-BoghiuGoerlitzVIpentruvagonuletajat26-16_resize_zps41d9a6d8

Vagon etajat 26-16 Bmee
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] 10-Vagonetajat26-16Bmee_resize_zpsdcd5ba15

Date tehnice ale vagonului etajat 26-16
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] 11-Datetehnicealevagonuluietajat26-16_resize_zps8d11bcb0

Trenul Rapid de Constanța vs Trenul Rapid de Suceava
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] 13-TrenulRapiddeConstantavsTrenulRapiddeSuceava_resize_zpsf8272638

Și în fine, așa cum v-am obișnuit și în blogurile anterioare, postez o fotografie cu un model Audi vintage, old-school sau vechi, cum vreți să-i spuneți. N-am o enciclopedie a modelelor Audi, dar după informațiile găsite pe net alătur denumirea de Audi 100 GL (mersi, Deea!) imaginii de mai jos. Vă doresc toate cele bune!

Audi 100 GL
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] 14-Audi100LS_resize_zpscf0e7d4b
Sus In jos
http://trenuriromania.blogspot.com
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88


Numarul mesajelor : 1019
Varsta : 35
Localizare : Fălticeni, jud. Suceava
Reputatie : 6770
Data de inscriere : 12/02/2009

Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Empty
MesajSubiect: Re: Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008]   Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Icon_minitimeSam 27 Apr 2013, 20:25

30 de trenuri de marfă și de călători între București și Chitila
22 mai 2009 -=- Excursie FeRoviaRă București Basarab – Chitila

Semestrul II de la facultate m-a găsit ocupat zilnic, de la 8 la 18, fie orele de curs sau laborator, fie cu jumătatea de normă de la AutoGhid.ro, așadar timpul pe care obișnuiam să îl dedic trenurilor… tindea la 0. Dar câțiva colegi de-ai mei, Ionuț, Mihai și Dragoș, m-au convins să las toate deoparte și am făcut o plimbare la pas pe ruta București Basarab – Chitila. În doar 7 kilometri, am fotografiat și filmat peste 30 de trenuri.

https://www.youtube.com/watch?v=Pxue8385yiM

Utilaj de Intervenții Feroviare în caz de accident pe calea ferată
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_1-UtilajInterventiiFeroviare_resize-Copy_zps6225aeaf



10:40

Eram în zona Reviziilor de Vagoane Basarab și Grivița, iar locomotivele diesel-hidraulice de 1250 de cai putere manevrau necontenit vagoane de călători. Totodată, eram atenți și la trenurile rapide care își luau demaraj din Gara de Nord.

DHC 103 la manevre în Revizia Grivița
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_2-DHC103lamanevreinReviziaGrivita_resize_zps7baeec27

Un tren InterCity care pleca spre Timișoara
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_3-UntrenInterCitycareplecaspreTimisoara_resize_zps8f9ddb9e

Vagon de călători
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_4-Vagondecalatori_resize_zpse1681b68

DHC-444 cu vagon de București – Slobozia
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_5-DHC-444cuvagondeBucuresti-Slobozia_resize_zps12b1dd96

Locomotiva diesel-hidraulică din București Basarab
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_6-Locomotivadiesel-hidraulicadinBucurestiBasarab_resize_zps40897e37


11:00

Am luat la pas traversele magistralei 1000, căldura începând să ne dea de furcă. În Carpați Haltă ne-am întâlnit cu o locomotivă diesel-hidraulică de la Revamar care manevra vagoane Fals.

DHC-100 în Revizia Grivița
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_7-DHC-100inReviziaGrivita_resize_zps986d407f

Halta P.O. Carpați
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_8-POCarpati_resize_zpsbc2a3de6

Vagoane Eacs manevrate în Revamar
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_9-VagoaneEacsmanevratein_resize_zps66d78b4d

Vagoane Fals la revizii și reparații la Revamar
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_10-VagoaneFalslareviziireparatiilaRevamar_resize_zps6e0341e2


11:20

În curtea societății Revamar să întrezăreau două locomotive diesel-hidraulice, una în stare bună, cealaltă fiind devastată în proporție de 80-90%.

Vagon Fals
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_11-VagonFals_resize_zps37e99f06

LDH albastru în curtea Revamar
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_12-LDHalbastruincurteaRevamar_resize_zpscf4cba14

LDH dezafectat în Revamar
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_13-LDHdezafectatinRevamar_resize_zpsf3c5d00a


11:40

Linia ferată de la București spre Ploiești, pe porțiunea București Nord – Chitila, se prezenta foarte bine, cu câteva restricții pe zona Pajura – Mogoșoaia și Chitila – Basarab pe firul suplimentar (cu intrare directă în Gara București Basarab).

M1000
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_14-M1000_resize_zpsb4a18efb


11:50

Tot mergând, un mărfar venit dinspre Dorobanțu – Midia Năvodari, având la tracțiune o locomotivă electrică Rompetrol. După ce l-am fotografiat și filmat, am ajuns în Halta Pajura.

Mărfar Rompetrol
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_15-MarfarRompetrol_resize_zpsc12c071a

Trecere la nivel din Halta Pajura
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_16-TrecerelanivellaHaltaPajura_resize_zpsa34b1cb1


Halta Pajura (Triaj)
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_17-HaltaPajuraTriaj_resize_zpsadf8fc6e

Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_18-HaltaPajuraTriaj_resize_zpse9f30ba7


12:00

În drum spre Chitila, pe partea stânga, se regăseau ruinele fostului Triaj București. În zare, se auzea un motor de LDH, așa că l-am fotografiat.

Un LDH la manevre și alte ruine în Triaj
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_19-LDHsiruineinTriaj_resize_zpse96fef9d


12:20

Tot pe partea stânga, dar cu cu un kilometru depărtare de ruinele fostului Triaj, se află Depoul București Triaj. Aici am fotografiat un utilaj EDK 2000 destinat intervențiilor de lucru.

Calea ferată București – Ploiești între Pajura și Chitila
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_20-CaleaferataBucuresti-PloiestiintrePajurasiChitila_resize_zps6bd4841e

Utilaj Intervenții Feroviare
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_21-UtilajInterventiiFeroviare_resize_zps61d7f5ff

Boghiu de utilaj feroviar EDK 2000
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_22-BoghiudeUtilajferoviarEDK2000_resize_zps6709d5cf


12:30

După cum vedeam în teritoriu, la Triaj București se găseau locomotive de la CFR Marfă. Astfel, identificam pe locomotiva diesel-electrică 60-1005. Aveam s-o reîntâlnim, mai târziu, în Chitila.

LDE-1005 în București Triaj
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_23-LDE-1005inBucurestiTriaj_resize_zps045962f3

Clădirea administrativă CFR – Reparații Locomotive
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_24-CladireaadministrativaCFR-IntretineresiReparatiiLocomotive_resize_zps75457711

Halta București Triaj
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_25-HaltaBucurestiTriaj_resize_zps0a8e6e09


12:40

Ajunși în Stația București Triaj, am profitat de ocazie și am urcat pe pasarela aferentă stației. Starea ei era jalnică, nu aveai curaj să treci pe partea cealaltă, însă tot am reușit să realizez câteva fotografii. În acel moment, eram părtași la trecerea Trenului Accelerat Ploiești Sud – București Nord.

Vedere de pe pasarela de la București Triaj
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_26-VederedepepasareladelaBucurestiTriaj_resize_zps9f77e85f

Calea ferată București – Ploiești
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_27-CaleaferataBucuresti-Ploiesti_resize_zps20306dcd

Halta București Triaj Depou
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_28-HaltaBucurestiTriajDepou_resize_zps0851c222

Graffitti pe calea ferată
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_29-Graffittipecaleaferata_resize_zps21d06977

Tunel CFR pe Magistrala 700
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_30-TunelCFRpeMagistrala700_resize_zps302e394a

Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_31-TunelCFRMagistrala700_resize_zpscb030f0f


12:50

În aceeași zonă se află tunelul de pe magistrala 700, București Nord – Urziceni – Brăila – Galați. Merită amintit că este singurul tunel circulabil de cale ferată din zona București/Ilfov.

Pasaj rutier peste calea ferată
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_32-Pasajrutierpestecaleaferata_resize_zpsf027530c

Vedere spre București
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_33-VederespreBucuresti_resize_zpsa9d3370c


13:00

Ne apropiam de Stația Chitila, acolo unde trenurile Rapide ating viteze de până la 100 km/h (și uneori, peste), iar mărfarele venite din direcția Constanța, Craiova, Pitești sau Suceava se strâng câte 4-5 și așteaptă semnalul verde.

Intrare în Stația Chitila
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_34-IntrareinStatiaChitila_resize_zpsf18ac4cd

Stația Chitila
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_35-StatiaChitila_resize_zpsbf3e0d48


13:10

Chitila era stație de cale ferată 13 septembrie 1872, atunci când s-au inaugurat liniile București – Ploiești – Buzău – Galați (266 km) și Chitila – Pitești (98 km). Ca fapt divers, linia București – Ploiești a fost a doua linie dublată, segmentul București – Chitila intrând în funcție la  1 iunie 1891.

Gara din Chitila
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_36-GaradinChitila_resize_zps04790b65

Mersul Trenurilor din Chitila
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_37-MersulTrenurilordinChitila_resize_zps9fc68a33

CFR Marfă vs. TransFeroviarGrup
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_38-CFRMarfavsTransFeroviarGrup_resize_zps09b2a72a

În zare, se vedea un mărfar Servtrans
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_39-InzaresevedeaunmarfarServtrans_resize_zps02a730fb

Călători în Chitila așteptând trenul
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_40-CalatoriinChitilaasteptandtrenul_resize_zps51c94971


13:20

Se prezenta în fața gării Chitila mașina Bucureștiului de la CFR Marfă, LDE 1005.

O veche cunoștință - locomotiva diesel-electrica 60-1005-2 in Chitila
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_41-Ovechecunostinta-locomotivadiesel-electrica60-1005-2inChitila_resize_zpsc75ec398


13:30

Așa cum am zis anterior, gara din Chitila este un important nod de cale ferată de unde trenurile pleacă în toate colțurile țării.

Servtrans EC 130
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_42-ServtransEC130_resize_zps5bf02573

Vagon Falns al Trenului de marfă Servtrans
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_43-VagonFalnsalTrenuluidemarfaServtrans_resize_zps488fddf7

Locomotiva electrică de 3400 kW
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_44-Locomotivaelectricade3400kWaServtransInvest_resize_zps7624b7da

Tren mărfar al Servtrans
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_45-TrenmarfaralServtrans_resize_zps54021bdd

Locomotive pregătite de plecare din stația Chitila. În prim-plan, EA-684
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_46-LocomotivepregatitedeplecaredinstatiaChitila_resize_zps3608ec49


13:40

Ne era cald, ne era sete, bateriile aparatului de fotografiat al lui Mihai se apropiau de sfârșit. Totuși, am rămas în Chitila până în jurul orei 14.00, când avea să treacă Rapidul de Suceava, filmat și arătat dumneavoastră în filmul de mai jos.

Trenuri de marfă în Chitila
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_47-TrenuridemarfainChitila_resize_zps67313e99

Drezina pantograf ascunsă de vegetație în Stația Chitila
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_48-DrezinapantografascunsadevegetatieinStatiaChitila_resize_zpsb5cf7f94

Operatori privați - GFR vs. TFG
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_49-Operatoriprivati-GFRvsTFG_resize_zpsfb7af4f4


14:00

După nici 7 kilometri, am întors cârma excursiei noastre și ne-am întors cu un Maxi-Taxi spre casele fiecăruia. A fost o ieșire bogată în trenuri, ne-am simțit bine cu toții, am avut subiecte de discuții, a fost o zi de care ne vom aminti cu drag.

LDH 81-0720-3 la manevre
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_50-LDH81-0720-3lamanevre_resize_zps7ccfdcbc

https://www.youtube.com/watch?v=Pxue8385yiM

https://www.youtube.com/watch?v=k1G-Sg5ON9M

Vă mulțumim pentru atenția acordată!
Sus In jos
http://trenuriromania.blogspot.com
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88


Numarul mesajelor : 1019
Varsta : 35
Localizare : Fălticeni, jud. Suceava
Reputatie : 6770
Data de inscriere : 12/02/2009

Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Empty
MesajSubiect: Re: Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008]   Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Icon_minitimeMar 18 Iun 2013, 10:18

Trenuri rapide de călători vs. locomotive de muzeu la București
30 mai 2009 -=- Excursie FeRoviaRă București Basarab – București Băneasa

Deși n-au trecut nici 48 de ore de la ultima vizită în zona Basarab – Băneasa pe Magistrala 800, totuși am pornit cu Ionuț la o plimbare până la Gara regală de la Băneasa. A fost o zi cam înnorată, țin minte că era sâmbătă și aveam timp liber berechet. Neavând deocamdată o bicicletă (de fapt am avut, dar mi-a fost furată), nu ne-am permis să ne aventurăm prea departe.

Ne-am bucurat că am fotografiat o locomotivă diesel-mecanică de 120 de cai putere – B-DM 008, fiind printre ultimele locomotive de acest tip existente în funcție. Acestea au fost fabricate încă din 1963-1968 la Fabrica de locomotive "23 August". După întâlnirea cu această locomotivă... și-au făcut apariția trenuri de persoane care rulau la viteze mari, apăsând tot atât de repede pe declanșatoarele aparatelor noastre de fotografiat.


Locomotiva diesel-mecanică B-DM 008 construită în 1964 la București
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_1-Locomotivadiesel-hidraulicaLDH25functionalaproprietateaRevamarBucuresti-2_resize_zps9c765e24


13:50

Deși era aproape după-amiază, cerul era întunecat și plumburiu de zici că venea iarna și nu vara. Am trecut Pasarela Grivița și am început scurta noastră călătorie din halta Basarab. Unde ne uitam cu ochii, vedeam sau auzeam locomotive diesel-hidraulice...

Liniile de manevră din Revizia de Vagoane călători Basarab
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_2-LiniiledemanevradinReviziadeVagoanecalatoriBasarab_resize_zpsdb65616d

O siluetă de H făcând manevră cu vagoane etajate de călători
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_3-OsiluetadeHfacandmanevracuvagoaneetajatedecalatori_resize_zps94c86483

Locomotivă diesel-hidraulică în Revizia Basarab
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_4-Locomotivadiesel-hidraulicainReviziaBasarab-2_resize_zps62278439

Locomotivă LDH-312 în Revizia Grivița
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_5-LocomotivaLDH-312inReviziaGrivita-2_resize_zps6cb89981

LDH-103 în Revizia de Vagoane Grivița
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_6-LDH-103inReviziadeVagoaneGrivita-2_resize_zps3351c963

LDH-394 în Revizia Basarab
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_7-LDH-394inReviziaBasarab-2_resize_zpsb38e116d

LDH-414 în Revizia Grivița
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_8-LDH-414inReviziaGrivita-2_resize_zps3245a9d8


14:00

Ne-am îndepărtat cătinel-cătinel de H-urile harnice ale Reviziilor Grivița și Basarab, mergând de-a lungul Magistralei 1000 până la P.O. Carpați. Pe drum, ne-am întâlnit cu Trenurile Rapide de Suceava și de Constanța, respectiv cu o Săgeata Albastră care venea de la Pitești.

Trenul Accelerat 1794, Pitești – București Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_9-TrenulAccelerat1794Pitesti-BucurestiNord-2_resize_zps20c07421

Trenul Rapid 651, București Nord - Suceava Nord, cu vagoane pentru Piatra Neamț
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_10-TrenulRapid651BucurestiNord-SuceavaNordcuvagoanedeBotosani-2_resize_zps2389075f

Vagon restaurant pe Trenul Rapid de Suceava
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_11-VagonrestaurantpeTrenulRapiddeSuceava_resize_zpse31401b3

Un tren rapid lung de 11 vagoane pleca spre Suceava
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_12-Untrenrapidlungde11vagoaneplecaspreSuceava_resize_zpsf41cb67e

5 vagoane pentru Trenul Rapid 681, București Nord – Constanța
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_13-5vagoanepentruTrenulRapid681BucurestiNord-Constanta-2_resize_zps6a5fd1f2

Vagon 11-31 și vagoane 21-31 pe Trenul Rapid de Constanța
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_14-Vagon11-31sivagoane21-31peTrenulRapiddeConstanta_resize_zps5f5a8dc4


14:10

Ei bine, aici la P.O. Carpați trenurile deja prind viteză, așa că am avut posibilitatea să auzim motoarele de tracțiune ale locomotive electrice LE 5100 kW 40-0772-0 care tracta spre Brașov un Tren Personal.

Trenul Personal 3005, București Nord – Brașov
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_15-TrenulPersonal3005BucurestiNord-Brasov-2_resize_zps857010c4

Tren Personal sub Pasarela de la Carpați Punct Oprire
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_16-TrenPersonalsubPasareladelaCarpatiHalta-2_resize_zps1bb25726

Pasarela de la Revizia Grivița
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_17-PasareladelaReviziaGrivita_resize_zps1afd4052


14:20

Cu ocazia fotografierii unei locomotive diesel mecanice de 120 de cai putere, încerc în câteva paragrafe să vă redau câteva informații legate de acest tip de vehicul construit la Fabrica de locomotive ”23 August”.

Prima locomotivă pe 2 osii B-DM a fost scoasă pe ușa fabricii în 1963. Acest tip de locomotivă era recomandat pentru liniile industriale cu suprastructura slabă, cu raze de curbură minime, sarcina maximă pe osie nedepășind 12 tone.

Această locomotivă pe 2 osii este dotată cu motor Ganz-Malaxa în 6 cilindri, cântărește 25 de tone, are o lungime de 8,2 metri, atinge o viteză maximă de 55 km/h în regim ușor. Diametrul roților este de 1000 mm, iar distanța dintre osii este de 2900 mm. Suspensia este pe arcuri în foi, iar puterea motorului era transmisă către osii prin biele. Sistemul de biele (motoare și cuplare) este conectat la motor printr-o transmisie mecanică cu 4 trepte de viteze. Este printre singurele locomotive din România la care, pentru a schimba viteza, se acționează ambreiajul. Totodată, transmisia este dotată cu demultiplicator de viteze care deservește două regimuri de mers: greu și ușor.

Asemănarea dintre un LDH și un B-DM este mare, astfel că avem același tip de baterie de acumulatori (de 24 de V) care alimentează un demaror Bosch de 24V. Se observă radiatorul pentru apa de răcire care este montat după un grilaj din bare de fier din partea frontală a locomotivei.

Informațiile prezentate v-au fost redate din ”Caietul IV – Locomotive Diesel și Electrice – Uzina Nicolae Malaxa”, iar dacă doriți informații suplimentare, vă invit să consultați și alte surse de informare: aici[url], [url=http://transport-in-comun.ro/trenuri/alte_diesel/b-dm.htm]aici sau aici.

Locomotiva diesel-hidraulică B-DM funcțională, proprietate a Revamar București
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_18-Locomotivadiesel-hidraulicaLDH25functionalaproprietateaRevamarBucuresti_resize_zps20e930c9


Express-ul de Otopeni alături de B-DM 008
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_19-Express-uldeOtopenialaturideLDH25-2_resize_zpsaca86eb0


O piesă de muzeu în funcție - Locomotiva Diesel Mecanică de 120 de cai putere la manevre
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_20-Opiesademuzeuinfunctie-LocomotivaDieselHidraulicade250decaiputere-2_resize_zps14ba6e81


Dacă tot vorbim de aceste locomotive, vă reamintesc că în 30 aprilie 2008 am fotografiat la Moldovița. După cum poate aţi auzit, fabrica de cherestea de la Moldovița a aparţinut omului de afaceri Omar Hayssam, care a adus această fabrică în faliment. Aceasta a ars pe 13 aprilie 2008, rămânând aici doar un gard înalt şi hale părăsite. Totuşi, am zărit o locomotivă diesel-mecanică înmatriculată cu seria B-DM-027. Pe plăcuţa plasată lateral scria că viteza maximă admisă este de 55 km/oră. Din păcate, nu vă pot oferi decât două fotografii realizate cu telefonul, deoarece bateriile aparatului foto s-au consumat…

O locomotivă părăsită într-o fabrică pustie
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_107-Olocomotivaparasitaintr-ofabric

Locomotiva B-DM-027
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_108-LocomotivaB-DM-027_resize

Detaliu la plăcuţele de identificare
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_109-LocomotivaB-DM-027_resize


14:30

Revenind, după ce fotografiat B-DM-ul care făcea manevră pentru Revamar București, am mers mai departe de-a lungul racordului Băneasa – București Triaj pentru a ajunge în stația București Băneasa. Acest racord este folosit de trenurile de marfă.

Pe racordul de cale ferată dintre Băneasa si București Triaj
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_21-PeracorduldecaleferatadintreBaneasasiBucurestiTriaj-2_resize_zps10240764

La intersecția dintre racordurile de pe M1000 (dreapta) și de la București Triaj (stânga)
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_22-LaintersectiadintreracorduriledepeM1000sidelaBucurestiTriaj-2_resize_zpsf685817d


14:40

Ajungând pe linia magistrală 800, București – Constanța, ne-a ieșit în cale Trenul Regio București Obor – București Nord, compus dintr-o ramă electrică ex-SNCF Z6300 modernizată și adaptată la calea ferată românească de Remarul 16 Februarie Cluj-Napoca.

Trenul Regio București Obor - Dragonul Roșu – București Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_23-TrenulRegioBucurestiObor-DragonulRosu-BucurestiNord-2_resize_zpse5546225

Rama electrică Z6300 de la francezi pe Trenul Dragonul Roșu
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_24-RamaelectricaZ6300delafrancezipeTrenulDragonulRosu_resize_zps9919e747

Semnale luminoase de ieșire din Stația Băneasa
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_25-SemnaleluminoasedeiesiredinStatiaBaneasa_resize_zps3bf703ed


15:30

Ne-am adăpostit ceva vreme din cauza ploii, timp în care am ne-am pus burțile la cale. Pe calea ferată n-a mai trecut nici un tren, așa că timp de oră am mai ”prospectat” liniile gările Băneasa.

Spre Gara Băneasa
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_26-SpreGaraBaneasa_resize_zps7277c7fd

Opritor de cale
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_27-OpritordecalelaBucurestiBaneasa_resize_zpsc862eed4

Podul Băneasa 1 de pe Magistrala 800
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_28-PodulBaneasa1depeMagistrala800-2_resize_zps2e7c8e82

Fântâna Miorița din Zona Gării Băneasa
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_29-FantanaMioritadinZonaGariiBaneasa_resize_zpsb847c474

Istoric Fântâna Miorița
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_30-IstoricFantanaMiorita_resize_zps80a16249


Și așa se termină și călătoria feroviară din 30 mai 2009, ultima din acea primăvară. Facultatea era aproape pe terminate, vara făcea cu ochiul și noi aventuri FeRoviaRe se întrezăreau la orizont…


Detalii traseu:

Ruta: București Basarab – P.O. Carpați – Racord M1000 cu M800 - Revizia Grivița – Gara București Băneasa

Distanța: 5 km

Locuri importante:

- Revizia București Basarab
- Revizia București Grivița
- Revamar și eventualele manevre efectuate de locomotivele diesel de acolo
- Activitatea cu Trenuri de Călători
- Fântâna Miorița
[/url][/url]
Sus In jos
http://trenuriromania.blogspot.com
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88


Numarul mesajelor : 1019
Varsta : 35
Localizare : Fălticeni, jud. Suceava
Reputatie : 6770
Data de inscriere : 12/02/2009

Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Empty
MesajSubiect: Re: Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008]   Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Icon_minitimeVin 05 Iul 2013, 18:35

Trenuri din Franța la a doua viață în România
6 iulie 2009 -=- Excursie FeRoviaRa Bucuresti Nord – Pantelimon

Ar fi trebuit să fie prima zi de practică… dar s-a terminat mai repede decât ne așteptam. După ce ni s-au prelucrat normele de protecție a muncii și am cunoscut personalul Reviziei de Vagoane Grivița București, am avut răgaz să citim Instrucția 250 cu privire la Revizia și întreținerea vagoanelor în exploatare.

Și cum eram aproape de gară, am plecat împreună cu câțiva colegi de facultate până la stația Pantelimon de pe Magistrala feroviară 800, într-o plimbare FeRoviaRă de nici 20 de kilometri. Am călătorit cu o ramă electrică ex-SNCF de tip Z6100 care făcea serviciu pe Trenul urban București Nord – Dragonul Roșu – București Obor. Pe această porțiune, calea ferată era aproape nouă, iar trenul a circulat cu viteză sporită - 70-80 km/h.


Rama RIO-RIB a Regiotrans ca Tren Accelerat Brașov – București – Constanța
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_3-RamaRIO-RIBaRegiotranscaTrenAcceleratBrasov-Bucuresti-Constanta_resize_zps6b0c191d

Trenul București Nord – București Obor în Pantelimon
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_43-TrenulBucurestiNord-BucurestiOborinPantelimon_resize_zpsce1a8102


10:10

Prin Gara de Nord era aglomerație de trenuri, iar noi ne grăbeam să prindem Trenul de București Obor. Mă întâlneam pe o linie din gară cu o locomotivă a Regiotrans din seria 25500, așa-numită ”danseuse” din cauza efectului pronunțat de șerpuire care apare la viteze ridicate. Locomotiva este echipată cu boghiuri monomotoare, deci cu un singur motor pe boghiu. Construită de Alstom, aceasta este capabilă să dezvolte o putere maximă de 2940 kW și o viteză maximă de 140 km/h.

O locomotivă clasică cu dungă roșie a CFR Călători
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_2-OlocomotivaclasicacudungarosieaCFRCalatori_resize_zps2a9831d6

Rama RIO-RIB a Regiotrans ca Tren Accelerat Brașov – București – Constanța
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_3-RamaRIO-RIBaRegiotranscaTrenAcceleratBrasov-Bucuresti-Constanta_resize_zps6b0c191d

Locomotiva 25518 a Regiotrans care știe să tracteze trenuri de pasageri în regim push-pull
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_4-Locomotiva25518aRegiotranscarestiesatractezetrenuriinregimpush-pull_resize_zps88054bf3

O locomotivă modernizată la Softronic, în Gara București Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_5-OlocomotivamodernizatalaSoftronicinBucurestiNord_resize_zps0e735f6f


10:20

În plină zi de vară, operatorii de la calea ferată verificau linia ferată de la intrare în Gara de Nord.

Gara de Nord, văzută din Trenul Express Dragonul Roșu
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_6-GaradeNordvazutadinTrenulExpressDragonulRosu_resize_zpsa1bb1d2e

Oamenii de la linii care verificau ecartamentul căii ferate
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_7-Oameniidelaliniicareverificauecartamentulcaiiferate_resize_zps93fd456c


10:30

Deși era o călătorie scurtă, am scos repede capul pe geam și am simțit curenții de aer care ne izbeau în față. Fotografiam vehiculele de pe calea ferată din zona Băneasa, care nu erau puține. De exemplu, am zărit-o pe EA1-767 la tracțiunea Rapidului de Constanța, apoi pe EA1-598 stând de rezervă în Băneasa și o locomotivă diesel-hidraulică manevrând în aceeași stație.

Pe sub Podul Grant
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_8-PesubPodulGrant_resize_zps9c67d015

Intrare în Revizia de Vagoane Basarab
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_9-IntrareinReviziadeVagoaneBasarab_resize_zpsa1c07658

Un tren personal de 6 vagoane aștepta să intre la revizie la Basarab
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_10-Untrenpersonalde6vagoaneasteptasaintrelarevizielaBasarab_resize_zpseaf49f9d

LDH la manevre în Revizia de Vagoane Basarab
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_11-LDHlamanevreinReviziadeVagoaneGrivita_resize_zpsb1a5c551

Vedere spre Ploiești de pe Magistrala 1000
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_12-VederesprePloiestidepeMagistrala1000_resize_zpsf1ceb7bb

Pe racordul de pe Magistrala 1000 pe Magistrala 800 – Constanța
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_13-PeracorduldepeMagistrala1000peMagistrala800-Constanta_resize_zpscc3aa84e

Rapidul 680 Constanța – București Nord, numit și Histria
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_14-Rapidul680Constanta-BucurestiNordnumitsiHistria_resize_zps8ea38bb2

Vagon 21-31 pe Trenul Rapid
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_15-Vagon21-31peTrenulRapiddeConstanta-BucurestiNord_resize_zps21f62f74

Tren Rapid în Băneasa
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_16-TrenRapidinBaneasa_resize_zpsc30e43a7

În apropiere de stația Băneasa
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_17-InapropieredestatiaBaneasa_resize_zps2e4001e8

În prim fapt de cosmetizare a căii ferate
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_18-Inprimfaptdecosmetizareacaiiferate_resize_zps63307bd6

Vagoane cu gaz pentru descărcare sau gata descărcate în stația București Băneasa
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_19-VagoanecugaspentrudescarcaresaugatadescarcateinstatiaBucurestiBaneasa_resize_zps57debe77

Locomotiva EA1-0598-7 a CFR Călători
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_20-LocomotivaEA1-0598-7aCFRCalatori_resize_zps18fff87e

Locomotiva diesel-hidraulică în stația Băneasa
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_21-Locomotivadiesel-hidraulicainstatiaBaneasa_resize_zps05ceee5c

Pod feroviar de pe Magistrala 800 peste Drumul Național 1
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_22-PodferoviarpesteDrumulNational1_resize_zps6199d24e

Vedere spre Parcul Herăstrău
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_23-VederespreParculHerastrau_resize_zps3dddd81d


10:40

Se vedea foarte foarte frumos de pe podul peste Lacul Herăstrău, mii de călători spunându-și ”La revedere, Herăstrău!” sau… ”Duminică dăm o tură în Heră?”

Semnale luminoase de intrare în stația Băneasa
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_24-SemnaleluminoasedeintrareinstatiaBaneasa_resize_zpsa53d85ac

Între stația Băneasa și Pantelimon
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_25-IntrestatiaBaneasasiPantelimon_resize_zpsd072d688

Sfârșitul unei zone neutre în apropiere de stația Pantelimon
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_26-SfarsituluneizoneneutreinapropieredestatiaPantelimon_resize_zpsf9ed9b3d

Sere văzute de pe calea ferată
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_27-Serevazutedepecaleaferata_resize_zps15a28b78

Pasajul Pipera-Tunari, oprit din cauza stâlpilor liniei de înaltă tensiune
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_28-PasajulPipera-Tunariopritdincauzastalpilorlinieideinaltatensiune_resize_zpsf1defab7


Am trecut pe sub presupusa traiectorie a Pasajului Pipera-Tunari, a cărui construcție s-a oprit din cauza dificultății plasării unei traverse din componența podului foarte aproape de stâlpii de susținere a liniei de curent cu tensiune de 25.000 de volți. Pe traseul spre Pantelimon am parcurs un segment de linie în aliniament, declivitate aproape de 0.

O macara feroviară pe 2 osii cu muncitori care lucrau la întreținerea infrastructurii feroviare
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_29-Omacaraferoviarape2osiicumuncitoricarelucraulaintretinereainfrastructuriiferoviare_resize_zps08bb06b5

Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_30-_resize_zps7945c2b5

O motocicletă la trecerea la nivel cu calea ferată
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_31-Omotocicletalatrecerealanivelcucaleaferata_resize_zps63225c7e

Un linior la datorie
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_32-Unliniorladatorie_resize_zpsfb7b20db

Spre Constanța și un bun dâmb de fotografiat trenuri
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_33-SpreConstantasiunbundambdefotografiattrenuri_resize_zps0cb23a4c

La 12 kilometri depărtare de București Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_34-La12kilometridepartaredeBucurestiNord_resize_zps595e4548

Semnal luminos cu funcție de prevestire a semnalului luminos de intrare în stația Pantelimon
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_35-SemnalluminoscufunctiedeprevestireasemnaluluiluminosdeintrareinstatiaPantelimon_resize_zpsfb05ea21

Șoseaua Andronache la trecerea cu nivel cu calea ferată
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_36-SoseauaAndronachelatrecereacunivelcucaleaferata_resize_zps23a0a150

Semnale luminoase de intrare în stația Pantelimon sub pasajul denivelat al șoselei Colentina
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_37-SemnaleluminoasedeintrareinstatiaPantelimonsubpasajuldenivelatalsoseleiColentina_resize_zpsd8418f98

Trei Oltcituri în Voluntari
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_38-TreiOltcituriinVoluntari_resize_zpsf9fc40d7

Semnal luminos de parcurs în stația Pantelimon
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_39-SemnalluminosdeparcursinstatiaPantelimon_resize_zps92072ffd

Semnal luminos pitic de manevră
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_40-SemnalluminospiticdemanevrainstatiaPantelimon_resize_zps30dd94e5

Linii ferate
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_41-LiniiferateinstatiaPantelimon_resize_zps0c150f29

Rama electrică avea oprire la linia 1 din stație
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_42-Ramaelectricaaveaoprirelalinia1dinstatie_resize_zps1a461519


10:50

Mica noastră excursie feroviară s-a încheiat în stația Pantelimon. Gara Pantelimon se prezintă cu o arhitectură cu motive clasice, zidurile fiind din cărămidă roșie, dând astfel clădirii o prestanță în ton cu funcția pe care o deține – accea de loc de așteptare pentru călători. Stația Pantelimon reprezintă un nod feroviar, întrucât de aici se desparte Magistrala 800, București – Constanța, de linia Pantelimon – Gara Obor, Pantelimon – Oltenița și Pantelimon – racord linia de centură a Bucureștiului.

Trenul București Nord – București Obor în Pantelimon
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_43-TrenulBucurestiNord-BucurestiOborinPantelimon_resize_zpsce1a8102

Placă de informare proiect reabilitare Magistrala 800, București – Constanța
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_44-PlacadeinformareproiectreabilitareMagistrala800Bucuresti-Constanta_resize_zps6fa4f6ff

Stâlpi de susținere a rețelei electrice din stația Pantelimon
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_45-StalpidesustinereareteleielectricedinstatiaPantelimon_resize_zps15b9a131


Într-un blog următor, va urma călătoria noastră, per pedes, până la stația Brănești. Vă aștept cu drag!
Sus In jos
http://trenuriromania.blogspot.com
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88


Numarul mesajelor : 1019
Varsta : 35
Localizare : Fălticeni, jud. Suceava
Reputatie : 6770
Data de inscriere : 12/02/2009

Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Empty
MesajSubiect: Re: Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008]   Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Icon_minitimeVin 26 Iul 2013, 10:26

Am revenit! Vă invit la o călătorie pe ruta Pantelimon - Brănești!

Magistrala modernizata 800, vazuta la pas intre Pantelimon si Pasarea
6 iulie 2009 -=- Excursie FeRoviaRă Pantelimon - Brănești

Scriam în acest blog despre călătoria cu trenul de la București Nord la Pantelimon. Ținta noastră, a pasionaților de trenuri porniți la plimbare pe calea ferată, era stația Brănești și recunoașterea traseului feroviar până acolo. Astfel, alături de Ionuț, Mihai, Bogdan și Dragoș am ”cartografiat” cei 14-15 kilometri de la stația Pantelimon la stația Brănești Sat.

Pe parcurs ne-am întâlnit cu trenuri ca Rapidul de Mangalia – București Nord, Personalul de Fetești – București Obor, Rapidul de București Nord – Mangalia, mărfare cu alumină (dus – întors) și multe altele. De asemenea, am putut vedea infrastructura, pas cu pas, cum sunt poziționate semnalele luminoase și celelalte echipamente de semnalizare și siguranță feroviară.


https://www.youtube.com/watch?v=mo4vbzaXFAg

Trenul Personal 8034, Fetești – București Obor
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_26-TrenulRegio8034Fetesti-BucurestiObor-2_resize_zps1d7039de

Trenul Rapid 684, Mangalia – București Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_2-TrenulRapid684Mangalia-BucurestiNord-22-Copy_resize_zps9ebe20cc

Locomotiva electrică de la CFR Marfă 40-0439-6 trecând prin Brănești
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_1-LocomotivaelectricadelaCFRMarfa40-0439-6trecandprinBranesti-2-Copy_resize_zps395c7230

11:00

Trenul Urban București Nord - Dragonul Roșu Complex Europa – București Obor
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_43-TrenulBucurestiNord-BucurestiOborinPantelimon_resize_zpsce1a8102

Linia de centură București - Titan – București Sud
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_5-LiniadecenturaBucuresti-Titan-BucurestiSud_resize_zpsf39ea095

Schimbător de cale automat în stația Pantelimon
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_6-SchimbatordecaleautomatinstatiaPantelimon_resize_zps245c5736

Restricție cu 15 km/h pe linia de centură
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_7-Restrictiecu15kmhpeliniadecentura_resize_zps5bb1386b


Deși peisajul era pustiu, în cei 15 metri lățime de infrastructură se constituie cel mai adecvat mijloc de transport în raport cu mediul înconjurător. Poluarea redusă a atmosferei, consumul eficient de energie, siguranța sporită a circulației, poluarea redusă sonoră și suprafața mică de teren ocupată pun calea ferată pe primul loc în domeniul transportului de călători și de marfă continental.

Spre exemplu, această cale ferată modernă, cu două linii de cale ferată electrificată, are o lățime de nici 15 metri, în timp ce o autostradă cu patru benzi de circulație și cu o capacitate de transport similară necesită o suprafață de teren (31,5 metri) de două ori mai mare față de cea necesară construirii a două linii de cale ferată. Mai multe informații despre avantajele transportului feroviar găsiți în lucrarea d-lui Viorel Simuț - Managementul Transportului Feroviar.

Magistrala 800, București – Constanța
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_14-Magistrala800Bucuresti-Constanta_resize_zps414e3469

Linie ferată nemodernizată - Linia de centură București
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_16-Linieferatanemodernizata-LiniadecenturaBucuresti_resize_zps41893c7c

Calea ferată București – Constanța la kilometrul 20
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_20-CaleaferataBucuresti-Constantalakilometrul20_resize_zpse06b63a8

Macaz automat pe linia ferată spre Constanța
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_31-MacazautomatpeliniaferataspreConstanta_resize_zps3e4e2041

Atenție, urmează o restricție de viteză pe firul II
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_35-AtentieurmeazaorestrictiepefirulII_resize_zps8a115bd8


12:00

Am lăsat în urmă racordul de la linia de centură la Magistrala 800 și am continuat a merge, pas cu pas, spre direcția Constanța. Stația în care urma să intrăm era Pasărea, un obiectiv cam pustiu și care este la 5 kilometri de localitatea Pasărea. Pe de altă parte, stația deservea linia industrială care oferea acces unor societăți comerciale ca Acumulatorul sau REBU. Ei bine, și cum ne pregăteam să trecem de semnalele luminoase de intrare în Pasărea, tocmai trecea Trenul Rapid de Mangalia – București, gonind cu viteză stabilită spre Băneasa.

Semnal luminos suspendat îndreptat pentru trenurile care veneau dinspre București
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_37-SemnalluminossuspendatindreptatpentrutrenurilecareveneaudinspreBucuresti_resize_zps9710cf3d

Cale ferată modernizată în mileniul III
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_38-CaleferatamodernizatainMileniulIII_resize_zpsc10743a4

Semnale luminoase pitice la intrare în stația Pasărea
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_39-SemnaleluminoasepiticelaintrareinstatiaPasarea_resize_zpsaeb55e57

Fosta cale ferată industrială care deservea societatea Acumulatorul
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_40-FostacaleferataindustrialacaredeserveasocietateaAcumulatorul_resize_zpsd22211c7

Intrare în stația Pasărea
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_45-IntrareinstatiaPasarea_resize_zps2aeead94

Stația Pasărea, clădire interesantă și îngrijită
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_48-StatiaPasareacladireinteresantasiingrijita-2_resize_zps1e9c8a3b


12:30

Nu pot să uit nicicând ecoul trenurilor care treceau prin pădurea Pustnicu, de pe vremea când eram școlar cazat la Tabăra de la Pustnicu de lângă Brănești. Ei bine, în acele momente treceam pe linia care provoca atâtea zgomote feroviare, care tăia perimetrul pădurii în 2 părți inegale. Din păcate, nu ne-am întâlnit decât cu o drezină pantograf de la Geismar, vehicul feroviar care nu creează ecoul și muzica pe care le doream să le reaud.

Intrare in stația Pasărea dinspre Constanța
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_51-IntrareinstatiaPasareadinspreConstanta_resize_zpseb40bb5d

Cale ferată prin pădure
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_53-Caleferataprinpadure_resize_zps940a7ae3

Pădurea Pustnicu
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_55-_resize_zps66839f56

Trecere la nivel a drumului Cozieni - DN București – Fetești cu calea ferată
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_56-TrecerelaniveladrumuluiCozieni-DNBucuresti-Fetesticucaleaferata_resize_zps7cb7cadb

Drezină pantograf Geismar VMT 863C circulând pe firul II București – Constanța
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_60-_resize_zps98e7f91c


13:00

Ne apropiam de pasajul rutier al DN București – Fetești, pod pe care stăteam prin 2003 ore întregi să aștept vreun tren mărfar sau de persoane. Cât mă mai amuzam la auzul doamnei care ne supraveghea în tabără, mă acuza că plec să mă joc pe calculator la o sală din București de nu mă găsea nimeni 4-5 ore…

În apropiere de curba de la Brănești
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_63-_resize_zps3416302f

Vedere spre București
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_64-VederespreBucuresti_resize_zps498b3549

Poză de grup cu echipa de plimbare pe București - Pantelimon – Brănești
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_65-EchipadeplimbarepeBucuresti-Pantelimon-Branesti_resize_zps79f92da5


13:30

După ce am realizat poza de grup, și-a anunțat prezența sub pod și un tren mărfar al GFR cu cisterne plecând spre Constanța.

Locomotiva electrică 40-1012-0 a Grupului Feroviar Român la Brănești
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_68-Locomotivaelectrica40-1012-0aGrupuluiFeroviarRomanlaBranesti-2_resize_zps7606c9f1

Trenul de marfă GFR rula cu viteză spre Constanța
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_69-TrenuldemarfaGFRrulacuvitezaspreConstanta_resize_zps7486d67d

Kilometrul 26, 400 metri
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_72-Kilometrul26400metri_resize_zpscca3f094



După trecerea unor trenuri pe care le-am filmat aici, iată-ne ajunși lângă balta Brănești. Deși mi-aș fi dorit să surprind niște cadre mai intersante din această zonă, am făcut, ca de obicei, promisiunea să mă întorc prin aceste locuri frumoase.

Cale ferată în aliniament și palier
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_73-Caleferatainaliniamentperfectsideclivitate0_resize_zpsb54c350e

Calea ferată București - Constanța la Brănești
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_76-CaleaferataBucuresti-ConstantalaBranesti_resize_zpsa769e79c

Peronul modernizat al haltei Brănești-Sat pe M800
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_79-PeronulhalteiBranesti-SatpeM800_resize_zps5978b512


14:00

Iată-ne ajunși la Brănești, la 28 de kilometri depărtare de București Nord. Aici am staționat câteva zeci de minute pentru a aștepta Trenul Rapid de Mangalia, știind că acesta pleacă la 14.00 din Gara de Nord.

Clădirea stației Brănești-Sat
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_80-CladireastatieiBranesti-Sat_resize_zps92a286ab

Mersul Trenurilor în Brănești-Sat
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_81-MersulTrenurilorinBranestiSat_resize_zpse77976f5

Halta Brănești-Sat, km 28
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_82-HaltaBranesti-Satkm28_resize_zpsd0c586f2


14:30

După un efort susținut de aproape 4 ori de mers, ne întorceam spre casele noastre cu o dubă care făcea traseul Brănești – București Obor. Și uite așa, dragii mei cititori, ați urmărit curs de 80 de fotografii traseul Pantelimon – Brănești, traseu proaspăt modernizat de pe calea ferată București – Constanța și pe care românii încă speră să circule cu viteze de 120-140 și chiar 160 km/h. Vă mulțumesc pentru atenție!

Calea ferată București - Constanța văzută de pe Drumul Național București – Fetești
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_87-CaleaferataBucuresti-ConstantavazutadepeDrumulNationalBucuresti-Fetesti_resize_zps96f99c99
Sus In jos
http://trenuriromania.blogspot.com
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88


Numarul mesajelor : 1019
Varsta : 35
Localizare : Fălticeni, jud. Suceava
Reputatie : 6770
Data de inscriere : 12/02/2009

Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Empty
MesajSubiect: Re: Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008]   Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Icon_minitimeDum 11 Aug 2013, 15:44

Plimbare de dimineață prin Gara de Nord
8 iulie 2009 -=- Activitate FeRoviaRă în Gara de Nord

După câteva ore petrecute la Grivița București, am venit în gară împreună cu doi colegi de-ai mei, pasionaţi şi ei la fel ca mine, să admirăm bestiile feroviare de 2.100, peste 6.000 sau 8.000 de cai.

Locomotiva EA-881 cu stemă
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_1-LocomotivaEA-881custema_resize_zps50052030

Vagon de călători venit din Turcia, 50-40 002 Bcm
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_2-VagondecalatorivenitdinTurcia50-40002Bcm-Copy_resize_zps89bbc8f0


11:20

Nu era încă ora amiezii, dar în Gara de Nord erau sosite deja trenuri din Transilvania și Moldova. Locomotivele aflate la tracțiune erau îngrijite și dovedeau cu succes traseul lung dintre orașele României și București.

Clădirea Gării de Nord din București
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_2-5-CladireaGariideNorddinBucuresti_resize_zpscf6852ae

40-0881-9 în toată splendoarea ei
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_3-5-40-0881-9intoatasplendoareaei_resize_zpsda99ced5

Locomotiva electrică EA1-926
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_4-LocomotivaelectricaEA1-926_resize_zps97b960e7

Locomotiva EA1-209 sosită de la Brașov cu Trenul Personal 3002
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_5-LocomotivaEA1-209sositadelaBrasovcuTrenulPersonal3002_resize_zps97e863ea


11:30

Am surprins vagoane străine, ca de exemplu 51 52 60 80 619 – 2. Acesta a fost un vagon de dormit cu clasa I și a II-a, având viteza maximă de 160 km/h, el venind de pe tărâmuri bulgăreşti. Ceea ce m-a surprins a fost numărul de serie al vagonului, care a ajuns la 619. În rest, am remarcat cuşete, vagoane salon de clasa a II-a şi de clasa I.

EA1-717 cu Trenul InterCity Ștefan cel Mare de la Suceava, IC 552
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_6-EA1-717cuTrenulInterCityStefancelMaredelaSuceavaIC552_resize_zps6346b371

Vagon de clasa a II-a 21-76 în compunerea Trenului Intercity
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_7-VagondeclasaaII-a21-76incompunereaTrenuluiIntercity_resize_zpsa8466972

Locomotivă diesel-electrică 60-1523-4 care circula și pe la bulgari
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_8-Locomotivadiesel-electrica60-1523-4carecirculasipelabulgari_resize_zpsf9c503b3

Vagon din Bulgaria 60-80 619
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_9-VagondinBulgaria60-80619_resize_zps72eac153

Vagon de dormit 71-31 039
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_10-Vagondedormit71-31039_resize_zps6ae4c496

Vagon cușetă 40-70 003
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_11-Vagoncuseta40-70003_resize_zpsd01b46c5

Vagon de călători clasa a II-a 21-86 042
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_12-VagondecalatoriclasaaII-a21-86042_resize_zps881462e2

Vagon de călători clasa a II-a 21-76 024
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_13-VagondecalatoriclasaaII-a21-76024_resize_zps40e310fd

Vagon cușetă 44-31 026
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_14-Vagoncuseta44-31026_resize_zpscf5cc3c1

Generator de curent de tip Faga pus pe boghiu Minden-Deutz
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_15-GeneratordecurentdetipFagapuspeboghiuMinden-Deutz_resize_zps89a7c2cb


11:40

O diferenţă, destul de mare, a fost aceea că în Revizie am putut urca pe vagoanele în cauză, în timp ce aici abia le-am putut vedea în defilare. Tot în gară am observat şi un vagon venit din Istanbul, care avea următorul cod: 51 75 50 40 002 – 5. Stăteam în faţa unui vagon venit de pe căile ferate turceşti TCDD, avea 10 compartimente de clasa a II-a şi circula cu o viteză maximă de 140 km/h.

Vagon de călători venit din Turcia, 50-40 002 Bcm
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_16-VagondecalatorivenitdinTurcia50-40002Bcm_resize_zpsa96967c1

Locomotiva diesel-electrică LDE EGM venită de la Iași cu Intercity 562
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_17-Locomotivadiesel-electricaLDEEGMvenitadelaIasicuIntercity562_resize_zps4ba01dfc


Vă mulțumesc pentru atenție și vă invit pe blog la episodul III al Jurnalului de Student de la Facultatea de Transporturi, specializarea ”Vehicule pentru Transport Feroviar”.
Sus In jos
http://trenuriromania.blogspot.com
mishu88
V.I.P Member
V.I.P Member
mishu88


Numarul mesajelor : 1019
Varsta : 35
Localizare : Fălticeni, jud. Suceava
Reputatie : 6770
Data de inscriere : 12/02/2009

Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Empty
MesajSubiect: Re: Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008]   Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Icon_minitimeMier 08 Ian 2014, 19:36

Început de zi într-un început de toamnă în București
septembrie 2009 -=- Activitate FeRoviaRă Gara de Nord București


Eram la București pentru a resusține un examen la Mecanică pentru mărire de notă și cu această ocazie am avut șansa de a fotografia vagoanele Trenului Orient Express. Am dedicat un spațiu mai amplu în reportajul special realizat, fotografiile fiind realizate cu un Canon A550.

De dimineață, de la 7, până la amiază, la 12, am urmărit cu atenție manevrele care se desfășurau în Gara de Nord, pe toate cele 14 linii ale sale. Locomotive electrice, modernizate sau nu cu Siemens sau Softronic, locomotive diesel-electrice, clasice sau modernizate cu General Motors, dar și automotoare Săgeata Albastră sunt personajele principale din imaginile din acest reportaj. În plus, apare și ”locomotiva Generalul”, cea care poate să circule cu peste 200 km/h fără probleme pe Căile Ferate Române.



7:10

Dimineața sosește trenul Internațional de la Sofia care intră prin țară la Videle și este tractat de o locomotivă diesel-electrică ”Jimmy”, clasa 65 sau 63. Trenul pleacă spre Suceava și mai departe spre Moscova.

Trenul Internațional / Rapid 382 Sofia – Moscova
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_4-TrenulInterNationalRapid382Sofia-Moscova_resize_zps75c83ac2

Vagon de clasa a II-a sosit de la bulgari
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_5-VagondeclasaaII-asositdelabulgari_resize_zps059bce43

Garnitura de vagoane rusești din trenul Sofia – Moscova
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_6-GarnituradevagoanerusestidintrenulSofia-Moscova_resize_zps7afa6447


7:20

Se atașa un vagon suplimentar rusesc la Trenul Internațional de Moscova
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_10-SeatasaunvagonsuplimentarrusesclaTrenulInternationaldeMoscova_resize_zps303e1202

Trenul Internațional Sofia - Moscova plecând din București cu EA 5100 kW 40-0800-9
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_12-TrenulInternationalSofia-MoscovaplecanddinBucuresticuEA5100kW40-0800-0_resize_zps4f388f36


7:30

Pleca din Nord o locomotivă electrică modernizată de Softronic 821
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_13-PlecaolocomotivaelectricamodernizatadeSoftronic821_resize_zps5ca406fb


08:00

Interesantă tracțiunea trenului de la Urziceni la București, cu locomotivă diesel-electrică și locomotivă diesel-hidraulică. Le-am fotografiat cu bucurie că văd ”tracțiune” dublă pentru un tren personal.

80-0163-8 venită de la Urziceni
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_15-80-0163-8venitadelaUrziceni_resize_zps6aae6dee

Vagoanele decuplate de la locomotivele diesel
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_16-Vagoaneledecuplatedelalocomotivelediesel_resize_zps09979434

Două locomotive diesel
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_17-Doualocomotivediesel-hidraulice_resize_zps485bf357

LDE 907 se pregătea sa plece spre Slobozia Veche cu Personalul 8121
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_18-LDE907sepregateasaplecespreSloboziaVechecuPersonalul8121_resize_zps0fc08fcc


08:10

Cum spuneam, reportajul dedicat Orientului Express poate fi citit aici, însă nu m-am putut abține să nu includ și aici câteva fotografii cu celebrul tren transeuropean.

Rama electrică 58-3002-1 ieșea din Gara de Nord spre Depou
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_19-Ramaelectrica58-3002-1ieseadinGaradeNordspreDepou_resize_zps3e6be0b9

Două locomotive LDE-EGM. Ce să tracteze ele oare?
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_20-DoualocomotiveLDE-EGMCesatractezeeleoare_resize_zpsadfeedeb

Rezervorul de motorină al locomotivei diesel-electrice
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_21-Rezervoruldemotorinaallocomotiveidiesel-electrice_resize_zps36d30d09

Locomotiva LDE EGM 1326 pregătită să plece într-o cursă până la Videle
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_22-LocomotivaLDEEGM1326pregatitasapleceintr-ocursapanalaVidele_resize_zpsf560fa2a

Orient Express la linia 14 în București Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_23-OrientExpresslalinia14inBucurestiNord_resize_zpsafecd859


08:20

Liniile începeau să fie ocupate, lumea să urce, să coboare, revizorii fiind solicitați la maximum în această perioadă, în timp ce însoțitorii de vagoane răsuflau ușurați că după încă o noapte de muncă au ajuns la destinație.

Un revizor de cale și un însoțitor de vagon
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_25-Unrevizordecalesiuninsotitordevagon_resize_zps3c38c709

Locomotiva electrică modernizată Softronic 703 la acțiune
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_27-LocomotivaSoftronic703laactiune_resize_zps65278e80

Trenul Rapid 632 de la Oradea sosea în Gara de Nord
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_28-TrenulRapid632delaOradeasoseainGaradeNord_resize_zps3673f7b4

Pasarela Basarab, când era în picioare
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_29-PasarelaBasarabcanderainpicioare_resize_zps4715867e

Frumoasa locomotivă electrică EA1-105 ducea din Nord câteva vagoane de călători
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_30-FrumoasalocomotivaelectricaaduceainNordcatevavagoanedecalatori_resize_zpsad30afbe


08:30

Plecarea Trenului Orient Express am filmat-o din halta București Basarab, așa că am mers cam 2 kilometri de la Gara de Nord.

Tracțiune dubla pentru Orient Express
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_32-TractiunedublapentruOrientExpress_resize_zps82e0e7a7

Locomotiva modernizată cu Siemens no. 324
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_34-LocomotivamodernizatacuSiemensno324_resize_zps3ed0e81d

Locomotivele CFR Călători merg la remizat
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_35-LocomotiveleCFRCalatorimerglaremizat_resize_zps635177f7


08:40

”Tărâmul” reviziei și haltei Basarab avea să fie vizitat foarte des de atunci încolo… Aici poți surprinde trenurile prinzând viteză, imaginile și sunetele percepute fiind ca o hrană pentru sufletul nostru de pasionați feroviari.

Generator cu poli în gheară KS 4.5 kW
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_37-GeneratorcupoliinghearaKS45kW_resize_zps0d6915a0

Harnica locomotivă LDH125 de la Revizia de Vagoane Basarab
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_38-HarnicalocomotivaLDH125delaReviziadeVagoaneBasarab_resize_zps014c0bde


09:20

Si s-a dus Orient Express-ul spre Istanbul
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_41-Sis-adusOrientExpress-ulspreIstanbul_resize_zpsf30548dd

Liniile Reviziei Bucuresti Grivita
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_42-LiniileRevizieiBucurestiGrivita_resize_zpsf0adf4b5


10:30

După plecarea Trenului Orient Express, am urcat pe pasarela Grivița și pe lângă Muzeul CFR de pe Calea Griviței am intrat din nou pe peroanele Gării de Nord.

Clădirea Muzeului CFR
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_43-CladireaMuzeuluiCFR_resize_zpse1fb703e

Muzeul Căilor Ferate Române de pe Calea Griviței
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_44-MuzeulCailorFerateRomanedepeCaleaGrivita_resize_zps47cd4ca8

Locomotiva modernizată cu Siemens no. 340 cu Rapidul 680 de la Constanța
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_45-LocomotivamodernizatacuSiemensno340cuRapidul680delaConstanta_resize_zpscbfe0d45


10:40

Forfota de dimineață s-a mai diminuat, orele 10-12 fiind mai degrabă ore dedicate sosirii trenurilor de prin țară.

Boghiu Goerlitz V la vagonul 21-31 de la Constanța
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_46-BoghiuGoerlitzVlavagonul21-31_resize_zps296ab177

Suspensia osiei vagonului de călători de clasa a II-a 21-31
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_47-SuspensiaosieivagonuluidecalatorideclasaaII-a21-31_resize_zps12f86dc8

Vagoanele Trenului Rapid de Botoșani
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_48-VagoaneleTrenuluiRapiddeBotosani_resize_zps2723d817


10:50

Primind alb lunar, convoaiele de călători dau în ”marșarier” spre Revizia Grivița, iar locomotivele de tracțiune se împart fiecare pe canalele de revizie din Depoul București Nord.

Vagon cușetă 44-31 de la Rapidul 742 venit de la Satu Mare
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_49-Vagoncuseta44-31delaRapidul742venitdelaSatuMare_resize_zps23e019af

Locomotiva EA-78 pleca spre Grivița cu trenul de la Satu Mare
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_50-SeretragealadepoulocomotivaEA-78cutrenuldelaSatuMare_resize_zpsef7fdf05


11:00

Trenul Rapid de Botoșani/Suceava își făcea loc printre Săgețile Albastre care aduceau călători de prin orașele din Câmpia Română.

Șosea de la aeroport Express-ul de Otopeni
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_51-SoseadelaaeroportExpress-uldeOtopeni_resize_zps1c5955d0

Se gara Trenul Accelerat 1893 spre Craiova
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_52-SoseadelaPitestiAcceleratul1790_resize_zpsf62451bb

Săgeți albastre venite din Depoul de Automotoare
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_53-SagetialbastrevenitedelaPitesti_resize_zps10cdc47e

Spre Botoșani, pleca Rapidul 751
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_54-SpreBotosaniplecaRapidul751_resize_zpsf3874e71

Locomotiva electrică 41-0567-2 intra în Nord cu un Rapid
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_56-Locomotivaelectrica41-0567-2intrainNordcuunRapid_resize_zps788def36


11:10

Plecau spre Craiova două automotoare Siemens
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_58-PlecaspreCraiovadouaautomotoareSiemens_resize_zps981a073a


11:30

Apariția plăcută a Generalului la Trenul Rapid de Iași (locomotiva făcea serviciu doar până la Mărășești) avea să fie printre ultimele momente petrecute în acea zi în Gara de Nord.

Locomotiva Generalul gara Trenul Rapid de Iași
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_59-LocomotivaGeneralulgarauntren_resize_zpsd8fd9e49

Una dintre locomotivele românești capabile să atingă 200 km/h
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_60-EA5100kWlocomotivacapabilasaatinga200kmh_resize_zps84c86223

Locomotiva Trenului Intercity 552 de la Suceava
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_61-LocomotivaTrenuluiIntercity552delaSuceava_resize_zpsf37e430a


11:40

Locomotiva diesel-electrică 63-1002 cu Trenul Intercity 562 de la Iași
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_62-Locomotivadiesel-electrica63-1002cuTrenulIntercity562delaIasi_resize_zps48292513

Locomotiva electrică 41-0804-9
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Th_63-Locomotivaelectrica41-0804-9_resize_zps5d969e27


Dragii mei, ați remarcat până la final peste 20 de locomotive venite din toată țara (Suceava, Constanța, Cluj-Napoca, Brașov) și de aceea, vă mulțumesc pentru parcurgerea reportajului și vă mai aștept pe blog!
Sus In jos
http://trenuriromania.blogspot.com
Continut sponsorizat





Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Empty
MesajSubiect: Re: Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008]   Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008] Icon_minitime

Sus In jos
 
Bucuresti: Plimbari FeRoviaRe prin Garile bucurestene[2008]
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Iasi: Activitate FeRoviaRa prin Garile Iasilor [2008]
» M500&502: Plimbare FeRoviaRa in Garile din Suceava -=- (8 iunie 2008)
» Mersul trenurilor 2011-2012
» Clipuri FeRoviaRe filmate în judeţul Ilfov / Municipiul Bucureşti
» Timisoara - Bucuresti (31.03.2008)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DESPRE CFR :: REPORTAJE ALE PASIONATILOR DE TRENURI-
Mergi direct la: